Bir insanın söz verip tutmaması onu güvensiz yapmıyor mu? Veya verdiği sözün gerekliliklerini yerine getirmemek veya geç getirmek ona inanılmaması gerektiğini düşündürtmüyor mu insana? Size söz verip yerine getirmeyenler oldu mu? Olduysa ona karşı nasıl bir tutum sergilediniz, neler yaptınız, neler dediniz? Bir insanın kullandığı yapacağım, edeceğim gibi her kelime söz yerine geçmiyor mu? #Rodion#Romanoviç#Raskølnikov
Sözünde durmayan insanlara karşı nasıl bir tutum sergiliyorsunuz?
Güveni sarsar elbette. Sebebini öğrenmeden "Artık ona inanmam." demem ama büyük bir soru işareti oluşturur ve mutlaka sorarım hemen. Bana söz verip yerine getirmeyenler oldu tabii ki. Sebebini sormuştum dediğim gibi, bahaneden başka bir şey değildi çoğu. Bu yüzden hayatımdan çıkardığım insanlar var hatta. Lafın gelişi söylenen yapacağım edeceğime fazla takılmam. Asıl önemli olan benim sıkı sıkı söz istediğim konulardır. Kesin konuşmadım çünkü benimde zamanında kendimden kaynaklanmayan nedenlerden dolayı tutamadığım sözlerim olmuştur. Dinleyip anlama taraftarıyım.
Raskolcum insanların sözünde durup durmaması evet güvenirliği hakkında ve ciddiyeti hakkında önemli ipuçları veriyor
Ve mazeret sunup sözlerinde duramadıklarında ise onlara şunu diyorum "Eğer bir şey senin için değerliyse mutlaka bir yol bulursun, değilse mazeret bulursun"
ilk seferlerde ve arada olan şeylerde ister istemez bozuluyor insan yinede arkadaşlığımız bozulmasın diye bir şey demem ama daha fazla devam ederse karşımdaki kişi benim arkadaşlığımı düşünmüyor ve beni enayi yerine koyuyordur ztn o yüzden mesafe koyarım.
Guvenim kirilir soguyup uzaklasirim sonucta hayatimdan çıkar daha once oldu boyleleri cok haklisin insan lafinin arkasinda durmali ya da bos konusmamali
Tutamayacagi söz vermekle kalbimi kirmis olur. Sozunu tutamamasinin sebebi mantikliysa konusmaya devam ederim.. o da zaten gönlümü almali bu surecte :)
En İyi Cevaplar