Araştırma için 88 çifti kadın bir odada, erkek bir odada olmak üzere ayırmışlar. İkisine de arkadaşı için farklı bir duygu hissedip hissetmediğini sormuşlar. Erkeklerin çoğu arkadaşını çekici bulduğunu, eğer ondan bir adım gelirse birlikte olabileceğini söylemiş. Aynı zamanda çoğu erkek, arkadaşının da kendilerine karşı bir şeyler hissettiğini düşünüyor. Kadınların ise çoğunluğu sadece arkadaşı olarak görüyor. Yani araştırmanın sonucu; erkeklerin arkadaş kalamadığı yönünde. Peki sizce erkekler neden karşı cinsle "arkadaş" olarak kalamıyor?
Karşı cinsle kurulan dostluklarda erkekler his beslemeye başlıyormuş! Erkekler neden karşı cinsle "arkadaş" olarak kalamıyor?
Bu sorunun büyük kutsal kitapların birinde yazılı cevabı bile var.
Ve kız ya da erkek, insanları öylesine kolay ve sorunsuz şekilde bir biri ile yakınlaştırıyor ki.
Mükemmel bir fiziği, ya da mükemmel bir zekası ya da ikisi bir arada olan bir hanımefendi kendinin bile aklının ucundan geçmeyen bir beyefendi ile birlikte olabilir.
Yoo gayet güzeş arkadaş olarak kalabilir tabiki abi kardeş abla kardeş gibi olamaz. Kuranda bile var bir erkekle bir kadın akraba bile olsa aynı ortamda sürekli başbaşa kalmamalı diye. Şeytan dürter. İlla bişey olacak değil ama dediğim gbi abi kardeş gbi olamaz iki tarafda bekarsa. Ama illa bişey olacak diyede değil. Adım atma konusunda evet kadınlar erkeklere oranla biraz daha arayı açar erkeğin adım atma olasılığı binde onda kadında binde beş.
aman erkek milleti işte diyeceğim yok efendim blablacı erkek düşmanı diyecekler belki de eksilicekler ama gerçekten öyleler :D haa bazı kızlarımızda yoklukta erkek kankalarına yürüyüp bu erkekcağızlara belki de bana da yürür beklentisine girip bir arkadaş olalım gerisi gelir belkime diyo olabilirler :D tüm suç erkeklerde mi yoooo
hiç his beslemeyeni var. kusuru kendimde mi aramalıyım? on yıllık, beş yıllık ve altı yıllık üç arkadaşımın bana karşı hiçbir his beslemediğine yemin edebilirim.
İsterse kalabilir, irade meselesi. Ama benim sevgilim yoksa, sevilmek istiyor insan. Haliyle bir kızı bulup, sevgili olayım, diğerleriyle arkadaş olabilirim. Ama sevgilisi olmayan birisi, potansiyel sevgili görür herkesi. Haliyle arkadaş olmak değil de, o'ndan hoşlanıp sevgililiğe dökmek gerekiyor. Ama diğer erkekler, cinsel anlamda istiyorlar sadece.
Kızlar neden bir erkekle dost olmak istiyor? Oldu canım zor gününde erkek yanında olsun onun omzunda ağla onunla derdini paylaş her sorunun da ondan yardım iste ama gidip başkasıyla birliktelik yaşa. Siz bunu istiyorsunuz ama yok öyle bir dünya 😂
hisden ziyade potansiyel cinsel bir karşı cinstir, erkekten bahsediyoruz yani kötülemek amaçlı değil yaratılıştan gelen hissiyatı söylüyorum. erkek ne kadar istemese de yaratılış gayesi bunu gerektirir. kan bağı bulunmayan iki karşı cinsin arasına nifak sokacak bir şeytan mutlaka vardır unutmayın ki.
Çünkü doğa erkekle kadının "arkadaş" olmasını istemiyor. Beklentisi farklı. Erkeğin varlığının tek bir fonsksiyonu var onu da hepimiz biliyoruz. Hadi gelsin şimdi eksiler 😂
İnsanın fıtratında olan bir şey. Ben kadınların erkeklerle arkadaş kalabildiklerine inanmıyorum. Biraz zorlasan ufacıkta olsa bir şey hissettiğini itiraf ederler. Kadınlar zor varlıklardır dili başka gönlü başka söyler. Bir erkeğin bir kadına ya da bir kadının bir erkeğe arkadaşken bir şey hissetmemesi imkansız...
Arkadaş oluyorsun. Her şeyini paylaşıyorsun. Dertleşiyorsun. Ve bir bakıyorsun ki çoğu özelliğiniz birbirini tamamlıyor. Kızlar böyle durumlarda "dostluğumuz mükemmel" derken, erkekler yavaş yavaş "bizden de güzel sevgili olurmuş" kafasına giriyor. Hiç yaşamadım ama anormal bir durum değil bence.
çünkü erkekrobot gibi kadinlari sevmeye programlidir. kadin ve erkekte aska yaklasim ayni değildir. erkegi kadindan baska birsey ruhsal tatmine ulastiramamz. bir kadin ise erkeksiz yapabilir. cok para, guzel bir ev araba onlari mutlu edebilir. veya basitce soylemek gererkirse bir pamuk seker ya da cikolata onlari mutlu eder. erkeklerde sadece kadin mutluluk verir
Bu doğanın kanunudur. Doğadaki bütün erkek hayvanlarda ''git ve dölle'' komutu vardır. Biz insanları, hayvanlardan ayıran en önemli özellik de beyindir. Şimdi, hala hayvanımsı hareketlerde bulunan erkekler kızlardan daha zekidir, diye bir cümle kurulması da saçmadır. Zaten, bu araştırma da kanıtlar nitelikte.
şöyle söyliyim arkadaşlığın başlangıcı ve erkeğe göre değişir bu olay kimi erkeğin çevresinde çokça kız vardır ve başka dost olarak başlarsa bu şekilde devam da eder ama arkadaşlığı normalin üsütnde her gün samimiyet araşma varsa flört gibi onlar zaten adı arkadaşüstüne bellidir ne olduğu ama şuda bir gerçek erkeklerin birçoğu dostu olsun kankası olsun duygusal bişe hissetmesede güzel ve hoş bulur görünüş olarak.
Tabiat kanunu! Kadın ve erkek arkadaşlığına inanmıyorum. Madalyonun ön yüzü arkadaşçıl arka yüzü başka, bunu bizzat defalarca deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Kardeşim diye bildiğim çok yakın bir akrabamın bile bana aşık olduğunu bile öğrendim daha ne olsun ki
erkek cok esli mizaca sahiptir yani her buldugunu bir yoklar kadın ise tam tersi bir tane olsun adam gibi olsun ister bu yuzden arkadaşına o gozle bakmaz cnku bu zmna kadar bisey olmadysa bundan sonra da olmaz diye dusunur safiyane. ama erkek her daim tetiktedir tabisi..
Erkeklerin hepsi değil ama malesef büyük çoğunluğu öyle hak veriyorum, bırak aynı odayı filan ufacık bir hareketinden konuşmasından farklı anlamlar çıkarabiliyorlar ama bu benim için geçerli değil gayet güzel arkadaş olurum bunu çevremdeki kızlarda bilir zaten.
Kesinlikle inanmiyorum siz yas grubunun kanka muhabbetinin bahanesi :) boyle birsey yok :) burda bir hakli bir haksiz hak hukukdan ziyade kanka goren ile hoslanan olamaz hayatin bir noktasi menfaattir insan seversin ama huyunu ama yuzunu ama kabiliyetini :) yani insan severiz oleyse her kadin ve erkek birlikteliginde bir sevgi vardir otesi kendilerine kalmis :)
Doğal bir durum olarak kadın erkek birbirlerine hislenir, burada erkekler duygularını açıkça dile getiriyor, kadınlar da erkekler kadar his duymasına rağmen his duymadığını söylüyor, ya yalan söylüyor ya hislerini yok sayıyor ya da kadınlık duygusu yok olmuştur.
Erkeklerin arkadaşlık anlayışları farklı demek sanki daha doğru olabilir. Yüz erkekten 90'ı kızdan yeşil ışık gördüğünde s. kmeye kalkacaktır. Erkeğin fıtratında olan bir şey bu.
İstisnalar her zaman vardır. Sonucta bu genelleme. Olayın karakter meselesi kısmı var. Yani kimisi arkadaştan öte senin dedigin gibi dost olarak görür. Kimiside görmez. Ama genel olan şey arkadaş olamaz yönünde. Hatta bunun geyikleri de bir ton var. Kanka ayagı diye geçiyor vs vs...
Sağlıklı bir ilişki için başta arkadaş olmak önemli bence dostlukla başlarsa güzel sevgi, kızların çoğu sadece arkadaş takılırken çekici geliyor yani rahat oluyorlar, anlaması tanıması daha kolay oluyor sanırım. Yoksa çoğu şekil değiştirme çabası içinde sahte gözüküyor avrupa biraz daha ilerde bu konuda.
Vurmayalımda ben arkadaşıma sarkarsam ben vurmaya hakkınız var Zaten bana sarkılırsa ben dalarım açıkcası 😀 tvde kadına şiddet neden bitmiyor diye beni gösterirler biraz rezil olurum ama hassasım
Bu bilimsel olarak açıklanmıştır öncelikle "niye erkekler" kavramını bir kafanda bitir ve dinle, şimdi erkek ve kız arkadaş olup iyi anlaşabiliyorsa uzun süre öyle giderse ya erkek ya kız mutlaka aşık olur hisleri yoğunlaşmaya başlar hani erkek değil mesele kız veya erkek farketmiyor direkten uzun süreli iyi dostluk aşk hissine dönebiliyor.
Valla daha dün başıma geldi. Kıza dedim konuşmayalım artık ben arkadaş kalamıyorum. Biraz samimiyet görmek hemen farklı şeyler düşünmemize ve onları farklı yorumlamamıza sebep oluyor. O yüzdendir ki hiç bir kızla arkadaş olmuyorum. Yarın kimin kime parmak atacağı belli olmaz diyerek karşımdakini de uyarıyorum.
Ben durup dururken yapılan bütün sevişmelere karşıyım. Daha geçen gün bir arkadaşla bunun münakaşasını yaptım. Büroda oturuyorum, bir bayan arkadaş geldi. Daha gelmesiyle “Hadi, çok acil işim var, bir yere yetişeceğim, çabucak sevişelim de ben gideyim” dedi. Ben de senin demin dediğin gibi “Durup dururken olur mu güzelim” dedim. Baktım ikna olmuyor, nalet olsun dedim, öyle yalandan bir seviştik gitti...
@Everloving Daha herşeyi anlayacak çağda değilsin. Sen bugüne kadar taş çatlasın 3 veya bilemedin 4 sefer sevişmişsindir. Yalansa yalan de! Senin bir an evvel sevişmen şart!
Bende inanmıyorum açıkcası. Ne zmn bir kızın bir erkekle dost olduğunu görsem, biçok kez erkeğin kızla temas etme ihtiyacı hissetdigini düsünüyorum. O yuzden erkeklerle gereginden fazla samimi olmam.
Nefslerinin pis oluşundan.. Şişme kadına, bebeklere, damacanaya ve hayvanlara kadar ilgi duyan "bazı" yaratıkların kız arkadaşına ilgi duyması gayet doğal.
@87burak bu gereksiz yorumun ne alakaydi? Hemen cinsiyetcilige cekip uzerine alındığına göre sende o hyvanlardansin belli ki.. Hyvam derken kendin gibi okuzlerden bahsettin sanirm kendi srfsizligine kilif uyduramassin ben bir erkege tevavuz eden kadin gormedim bir kadin nasil bir hayvana tecavuz edebiliyor hayretlerdeyim srfsiz namussuz seni
igrenc mahluk Allah cezani vricek o dedigim laflar sulalene kdar girsin emi.. uzerine aliniyorsan var demekki yaran annn amna kadsr girsin hepsi cuk diye
erkekle kadın arkadaş olamaz çünkü freud güzel açıklamış bunu dini olarak bakarsan bir erkekle bir kadın başbaşa kalırsa 3. de şeytan olurmuş vesvese ye yenik düşüyor imanla yogrulmamis aciz nefisler cunku5
yalnizca erkeklerle alakali bir durum degil ki. bir kiz ve bir erkek asla iyi dost kalamaz. yolun sonunda biri digerine asik olur bence ve bu kiz da olabilir
Belki biz istisna sanıyoruz. Şüpheye düşüyorum😄 Şaka bir yana sürekli acaba birlikte olabilir miyiz mantığıyla yanında duran adam zaten sağlıklı değildir..
Bence bunun bilimsel açıklaması üreme olayının dengesi ile alakalı. Bir taraf yakalamaya çalışacak, bir taraf kaçacak. Böylece denge sağlanacak ve ne aşırı nüfus olacak ne de ırkımız kaybolup gidecek.
Ateşle barut yan yana durmaz. Sadece erkekler değil kızlar da belirli bir yerden sonra farklı şeyler hissetmeye başlıyor. Araya iyi mesafe koymalı arkadaş kalmak isteyen.
hanım dostlarım var uzun yıllardır görüştüğüm kahve içtiğim hatta birisinin erkek arkadaşı önce benden istedi kızı evlenmek için uzun vadede beyniyle düşünürse insan arkadaş olabilirler
doğası gereği erkek uslu duramaz kaç defa kanka dediğim kızlarla birlikte olduk hafif kafa güzel olunca gelen rahatlık sonrasında zaten pek bişey düşünemiyosun olaylar spontan gelişiyo :) :) :P
his beslemek istediğine his beslenir. bence araştırma doğru olsada, ben arkadaş olarak kalacağım diye kafaya koyduğum anda arkadaş kalıyorum olay budur tam olarak...
Bende arkadas kalamam arkadaş kelimesine inanmam. Benim için erkek ya sevdiğimdir ya kardeş dediğimdir ya da hiçtir. biraz Feminen biri olduğum için hiç dediklerim katıyla fazla
Bunun erkeği kadını yok. His, insan için var. Ve de çok büyük bir nimet. Hayvan mıyız ki, hissiz olalım? Hem olması gereken de; karşı cinse his beslemek... Hemcinse değil...
Zaten bir erkek veya bir kadin o kisiyle konusuyorsa (tabi sevgilileri yoksa) hoşlandığı icin veya cekici geldigi icindir. Arkadas olarak kalmak biraz o kısım tuhaf.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Karşı cinsle kurulan dostluklarda erkekler his beslemeye başlıyormuş! Erkekler neden karşı cinsle "arkadaş" olarak kalamıyor?
En İyi Cevaplar