Dünyada herkes herşeyi bilemez. Bu normaldir. Hepimizin bildiği şeyler vardır. Bilmediği şeyler vardır. Cehalet geçici bir durumdur. Öğrenince geçer. Ancak yarı cahilliğin çaresi yoktur. Bilmediği halde bildiğini sananlar asla doğrusunu öğrenemez ve yanlışlarının esiri olur. Ve bundan da asla kurtlumaz. Çünkü en büyük engel bizatihi kendisidir.
O tiplerden nefret ederim. Okudukça insan aslında ne kadar cahil olduğunu anlar. İmamı azam hazretleri bir mezhebin kurucusu olduğu halde "Bilmediklerimi ayağımın altına koysam başım göğe ererdi" demistir.
Geçen kız bir arkadaş benim twitlerim sonrası beni kastederek acaba ilber ortaylı mısınız yazmış. Görünce anladım dedim nerden çıktı. Sen çok mu bilgilisin diyor. Dedim paylaştığım zıt aldığın konu hakkında yorumun var mı dinleyeyim yok bilmiyorum diyor. Dedim seni cahilliğinle başbaşa bırakıyorum, kızıp engellediydim
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > "Bildiğini sananla tartışmak ahmaklıktır." Sizce de en zoru bilmeyen kişiyle değil, bildiğini sananla tartışmak mı?
En İyi Cevaplar