1 buçuk yıldır kapalıyım. 18 yaşındayım ve artık tesettür bana ağır gelmeye başlıyor. Hakkını veremediğimi düşünüyorum. Giyim konusunda tam olarak emredildiği gibi giyinmediğimi düşünüyorum. Ve ailemde hemen hemen herkes açık. Sürekli bir rahatsızlık hissediyorum. Ve birçok erkek arkadaşım var. Ayrıca sevgilimde var. Bu yüzden kendimi vicdanen rahat hissetmiyorum. açılmayı düşünüyorum sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılBenim bildigim dinimizde erkek arkadas serbest. Vakit gecirebilirsin arkadasinla. Tabi ileri gitmemek sartiyla. Su sekilde erkek arkadasin olamaz. Hormonal oylesine vakit gecirmek icin ileride bir birlik evlenme fikrini tasimiyorsan o erkekle cikamazsin. Suanda hepimizin yakindigida bu degilmi? Sacma sapan basit iliskiler. Hep ayrilmalar. Karsindakini benimseyememeler. Aldatmacalar. Yalanlar... Olaya mantiksal yaklasildigi zaman dinde bunu istemiyor bizde. Niye dinimizi kendimize zorlastiriyoruz ki. Niye ilerde hic olcak kisilerle vakit geciriyorsun ki. ..
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu ne biliyormusun. ÇOK GÜNAHA GİRİYORUM EN İYİSİ SEVABA GİRMEYİM DE GÜNAHLARIM SEVAPLARIMI YENSİN DEMENİN BAŞKA YOLU SAKIN ÖYLE BİR HATA YAPMA. Rahatsızlık hissetmenin nedeni şeytandır. ŞÖyle düşün hırsız boş eve girmez demekki şeytanın senden alacağı birşeyler var ki seninle uğraşıyor İnşaAllah kurtulursun bu saçma düşünceden.
35 Yorumla- +1 yıl
böyle cümleler kurma yanlız dinden soğuyorum felan. Açıkken iyi olduğunu sana düşündürende şeytan. açıkken namazını kılmanı sağlayan kapalıyken buna engel olan ne var bir düşün? kapalıyken direk gir camiye kıl namazını ama açıkken bide her vakitte dışarda kapanma derdi var. Buyuruluyor ki kapanma emri geldiğinde dağdan medineye baktığında medine kap karanlıktı herkez Allah c. c. o kadar korkuyor ve o kadar seviyordu ki herkez çarşaf giyip Allah azze ve celleye kendini sevdirmek için yarışır durumdaydı. Şimdi bir düşün ben bu saatte neden uyuyamadım? Neden girmediğim halde bu siteye girdim ve neden geldim senin konuna yorum yazdım. Şimdi bir kez daha düşün ALLAH c. c. senin kapalı kalmanı istemese ben şu an bunları yazıyor olurmuydum. Eğer Allah c. c. bize verdi değerin kıl kadarını bile biz RABBİMİZE kulluk ederek göstermeye çalışıyor olsaydık emin ol sende bende her işlediğimiz günahta ağlayarak ölmemekten kendimizi alı koyamazdık.
- +1 yıl
SANA BİRDE ÖRNEK VEREYİM ALLAH IN AZABININ NASIL OLACAĞI İLE İLGİLİ AYETİ BİR SAHABE OKURKEN HAZRETİ ÖMER R. A. OKUYUP BAYILIYOR DEVENİN ÜSTÜNDEN DÜŞÜYOR SEDYEYLE EVE KALDIRIYORLAR 3 GÜN KENDİNE GELEMİYOR CEMAAT İLE NAMAZA ÇIKAMIYOR ŞUNU UNUTMA KAİNATIN EFENDİSİ S. A. V. EFENDİMİZ BUYURUYOR Kİ ÖMER CENNETTEDİR. BUNA RAĞMEN ÖMER R. A. BU HALE GELDİ BİZLER NANKÖRÜZ KARDEŞİM O YÜZDEN YAPMA ETME KENDİNE KIYMA EMİN OL CEHENNEMDE EBU CEHİL ÇOK SEN GEL AİŞE ANNEMİZE ÖZEN Kİ CENNETTE AİŞE ANNEMİZ İLE BİRLİKTE OL. SON NEFESİNDE ÜMMETİM DİYEN PEYGAMBERİN S. A. V. NUR YÜZÜNÜ GÖRMEK İÇİN CABA GÖSTER. NE BUYURUYOR EFENDİMİZ S. A. V. KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR SEN DE BENDE BİZDE İNŞAALLAH S. A. V. EFENDİMİZLE OLALIM BU YÜZDEN BU HATAYA DÜŞMENİ İSTEMİYORUM.
+1 yılBir soruda ancak bu kadar mantıksız yorum okuyabilirim.
Kapanmak isteyene normal davranıyorsunuz da, vicdanen rahat etmeyen bir insanın açılmasına neden ters cevaplar veriyorsun
Önce kendi kapınızın önünü süpürün10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasil istiyorsan öyle yap ne kapalilar görüyoruz namus edep kapanmakla olmaz zaten hem istemeyerek kapanirsan daha beter soğursun açıl bence
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen buraya niye sordun ki bunu kendisi dini dört dörtlük yaşıyomuş beş vakit namaz kiliyomuş gibi cumaya gitmeyen erkekler bile gelip sana münafik kafir der canin ne istiyosa onu yap toplum baskisiyla kapanmissin zaten buradaki o yozlasmis kadini küçük gören köle gören zihniyetin baskisiylada kafan karışmasın bir hayatin var bu hayatida kendin için yaşa kimse icin kimse şunu der bunu der diye değil canım sadece içinden ne geliyorsa nasil mutlu olacaksan onu yap burda abdest almayi bilmeyenlerin sana vicdan yaptirmasina izin verme
Cevap sahibi+1 yılO zaman açıl canım burdaki hiç kimse senin ne yaşadığını bilemez anlayamaz helede erkekler. Ben kapanicaktim ve aynen senin gibi dusundum Vazgeçtim simdi ben dar bisey giymem kisa bisey giymem rahatsiz olurum ama basimi kapatip pardesude giymem gayet edepli giyindigimi dusunuyorum ki akside olsa kimseyi ilgilendirmez şimdi benim basim acik ama ben boyleyim herkez bana duzgun ahlakli bir kiz gözüyle bakıyo mesela ama basim kapali olsaydi attığım adimdan mana cikaricaklardi ailende açıksa hiç düşünme açıl bence vicdanin rahat olsun ahlak namus din bir bez parcasiyla belirlenemeyecek kadar derin şeylerdir hayatini mahvetme bir haftada bes kilo berdim diyorsun kime faydasi var bunun kendine eziyet etme sen kendini biliyorsun herkeste seni biliyo ki herkesin ne dusundugu hiç önemli degil kimse sana yorum yapma hakkinada sahip değil herkes kendine baksin😊
Cevap sahibi+1 yılRica ederim😊 zamaninda zorla imamhatibe giden ikinci sene nakil aldiran biri olarak soyluyorum ki ordada surekli bu baski vardi öğretmenler bile diz iste islamin bayraktarisiniz disarda her yaptığıniza dikkat ediceksiniz bide orda şöyle fazladan bişey vardi imamhtipli kimligimiz varmis ona gore davranmaliymisiz sanki ordaki herkeste evliya ordaki ortami basi kapali olup ar namus 0 olan kizlari gorunce aldirdim naklimi kendini daha çok soğutma hayat zaten yeterince zor ozelliklede kadinlara her alanda bir baskı var birde sana bunun için farkli bakmalariyla ugrasma ki sende istemiyosan kim karışabilir önemli olan senin niyetin için karpuz mu bu dışına bakip anlayalim 😄😊
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
36Cevap
Öncelikle vicdanina sor. Sen yeterince din bilgin yok olsaydi ne bu hareketleri yapardin nede açilmak isterdin. Şunu söyleyim islamda zorlama yoktur. herkes islam dinini severek ve isteyerek seçer ve onun koydugu kuralla uyar. Sen islami teget geciyorsun sadece. açilmak istiyorsan acilabilirsin ama sen bugün bir çamagin ateşine bile zor dokunurken öteki tarafta yedi kat daha fazla ateşte saçlarin yanacak düşünmesi bile çok korkutucu bence. karar senin vicdaninin
12 Yorumla- +1 yıl
Şimdi böyle bir aoru sorduğum için hepiniz dinden uzak biri olarak görüyosunuzdur ama gerçekten yeterince bilgim var bundan emin olabilirsin. Ben dini hocalarımlada konuştum bu konuyu hepside çok bir şey söylemedi. Günahı varmıdır vardır dediler ama bu halimi görünce onlar bile hak verdiler. Burdan uzun uzun anlatamıyorum tam olarak. Ama yinede teşekkürler.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeytan ugrasiyor kardesim, tavisiyem seytana uymayasin. Madem erkek arkadasin var ayril madem guzel teseturlu degilsin teseturune dikkat et. Ve arastir, tesetturu anlamaya calis bu senin icin daha iyi olacaktir. Allahin emrini yerine getir, bir yanlisin varsa dogrusunu yapmaya calis. Yanlisini yapiyorum oyuzden hic yapmiyacagim deme hic birzaman. :) selamunAleykum
21 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGayet normal bir karar zira kapanmayı kendin seçmedin. Muhtemelen etkilendiğin olaylar sonucu kapandın ve şu an istediğin kişi olmak istiyorsun. Cesur ol ve birileri ne der diye takılma.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. açılır mısın, yoksa giyim kuşamını mı değiştirirsin bilmiyorum ama doğru yoldasın. herkes kendini iman sahibi sanıyor. kimse kendini muhasebeye çekmiyor. içinden geçeni yap bakalım bir süre.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 384 cevap paylaştı. senin bu dedigini kendini bilmezler söyler ancak. bence o arkadas cevreni tekrar gözden gecir. onlarin lafina uyupta onlara güzel görünecem diye birsey yapma. seni kabül ve seven olacaklar seni kendi halinde sevip saymalari lazim görünümünü degil.
00 YorumlaHata yaparsın ALLAHcc bize kapanmayı emir etti kafanı karistirmalarina izin verme ben 14 yaşında kendi isteğimle kapandım ve hiç bir zaman açılmayı düşünmedin şu an 29 yaşındayım
11 Yorumla
+1 yılacilmak istiyorsan acil. Allahla senin aranda bize karar dusmez kimsnein ne dedigini umursama
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen bilirsin. Zaten o örtüyü zorla örtmenin bir mantığı yok
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKalpten isteyerek kapanmadıktan sonra ne farkeder kapat gitsin çevren ve ailen ALLAHİN emirlerinden daha onemliyse eger açıl mini etek şort takil gitsin kardesim
01 Yorumla
+1 yılEn doğrusu abi tam anlamıyla yapmıyorsan Allah'ımı kandırıyorsun kendini mi kimi yani?
10 YorumlaKendini nasıl mutlu hissediyosan onu yap bence o kadar kendine sorun etme bu durumu mutlu değilsen açıl
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAcilma. Kim neyi doğru yapıyor ki. En azindan kapanmışsin. Zamanla doğru giyim yolunuda bulursun
10 YorumlaCehenneme gitmek istiyorsan açılabilirsin, istediğin kadar sevgili yapıp onlarla yatabilirsin
00 YorumlaKızım senin icin gecmiş belliki istesen kapanırsın ama kendini sergilemekten zevk duyuyorsun acıl gec kaldın
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu inanç meselesi açılırsın ya da açılmazsın bunu burda niye paylaşırsın onu anlamadım :))
01 YorumlaZaten açık olmalısın ki kuranda böyle bir emir yok ;)
15 Yorumlaya boyle dusunuyorsan acılmada haklısın tesetur demek nasıl haca gıdrsınde butun kotu seylrden arınırsın buda onungıbı bırsey kapalıysan hakını veremıyorsan acılmanında bır sorun olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞeytan uğraşıyor, madem erkek arkadaşın var, madem makyaj yapıyon, madem hakkıyla örtünemiyon, madem aile içerisinde baskı oluyor, yapma daha iyi deyip baskı yapıyor.
Şeytanın tavsiyesine uymak mı, Allahın emrine uymak mı tercih senin.10 YorumlaÜzüldüm bence yanlış açıdan bakıyorsun kapalı isen kapalı ortama uyum saglaman gerekir açılmak bedir günah çok yazık!.
10 YorumlaAhiretini yakarsin kesinlikle acilma ne olursa olsun
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı.
+1 yılyani diyosun ki belimden aşağısı suya girdi onun için hepten bogulmaliyim
00 Yorumla
+1 yılyanacaksın A:GAHFjDsade
10 YorumlaAçılmaktansa hakkını vermeyi düşünsen? :)
11 Yorumla
+1 yılAç g. tü başı. Zaten ruhen açılmışsın
26 Yorumla- +1 yıl
Hayat senin hayatın hesap gününü unutma ve niye kspandığını
- +1 yıl
Sen bilirsin. Bu vicdani bir karar zaten.
10 Yorumla
+1 yılDaracık kotlar mini etekler demi dekolteler
114 Yorumla- +1 yıl
Özelden konuşalım mı vunu
- +1 yıl
şu an dar giyiyorsun burnunda bir farkı Yok şort etekten
- +1 yıl
Yaz özelden
- +1 yıl
Geç yazma ama
- +1 yıl
İnsta var mı
- +1 yıl
Söyle ordan yazıyım
- +1 yıl
Hadi
- +1 yıl
Kız
- +1 yıl
Abpoziti. f
+1 yılCanin nasil istiyorsa oyle davran. Ozgursun.
30 Yorumla
+1 yılSende ki tesettür değil sıkma baş.
13 Yorumla- +1 yıl
Sevgilinle mıçurluluklar. Tesettür harama girmemektir
+1 yıltesettürlü degilsiniz...
04 Yorumla- +1 yıl
tesettür sadece vücudu örtmek degil ki.. göz kapaklari, kalbi de örtmektir...
sevmek günah demiyorum, nasil sevdigin önemli... ve sevgili edinmek, tesettüre aykiridir. - +1 yıl
şu an kapalıyım evet. Sevgilim var 2 yıldır beraberiz ama hani aramızda gerçekten hiç bir şey geçmedi çünkü o burda değil üni okuyor. Tatillerde geldiğindede ben genelde burda olmuyorum. Sadece telefondan konuşabiliyoruz. buna rağmen ben yinede rahat hissetmiyorum. Bide normal küçüklüğümden beri tanıdığım erkek arkadaşlarım var. Onlarlada sürekli konuşuyorum. Ya bilmiyorum kendimi vicdanen kötü hissediyorum.
- +1 yıl
Beni ilgilendirmez..
+1 yılBence ya hakkıyla kapan ya da kapanma
10 Yorumla
+1 yılNe istiyorsan onu yap
00 Yorumla
+1 yılKafana göre takıl bu hayat senin hayatın
00 Yorumlaiçinden nasıl geliyosa öyle ol
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılSen bilirsin.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen zaten kapanmamışsın ki , iman etmemişsin ki !
00 Yorumla
+1 yılAçıl bence
10 Yorumla
+1 yılaçıl
10 YorumlaSen bilirsin
20 Yorumla
+1 yılAçılmadan devam etsen
00 Yorumla
+1 yılne gibi ağır derken
06 Yorumla- +1 yıl
Bak örnek vermek gerekirse çok basit gibi bir şey duruyor ama 15 yaşında 2 kız düşün biri açık diperi kapalı. Açık kız istediğini yapar kimse o kadar oralı olmaz. Ama kapalı olan bir hata yapsa anında göze batar. Toplum o kapalı kız üzerinde okadar dayatmalarda buluyorki. 15 yaşındaki kızdan neredeyse 25 yaşındaki biri gibi davranmasını bekliyorlar.
- +1 yıl
hata derken elletmekten falan mı bahsediyorsun
- +1 yıl
ghhbhhhbb
- +1 yıl
daha öyle bir şey olmadı demi
+1 yılbiz bişey diyemeyiz
00 Yorumla
+1 yılSoyun
00 YorumlaNiye kapandın?
02 Yorumla
+1 yılBencede açıl
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 980 cevap paylaştı.
+1 yılAçıl zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıldın mı?
00 YorumlaAçil
00 YorumlaKendi bileceğin iş..
00 Yorumla
+1 yılAcilma bnce
00 Yorumla
Devamını Gör(34)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı