Eskiden beri süregelen cinsiyetleştirilmiş renkler var. "Mavi; erkek, pembe; kadın rengidir" gibi düşünceler mevcut. Sizce renklerin cinsiyeti olur mu? Pembe giyen bir erkek veya mavi giyen bir kadın neden yadırganır?
"Renklerin cinsiyeti yoktur" sözüne katılıyor musunuz? Size göre cinsiyetleri temsil eden renkler var mıdır?
Ben her rengi giyebilirim bana yakışsın içinde rahat güzel hissedebileyim yeter ve çogu kadın da öyle ama bu durum erkekler için öyle değil sanırım çünkü kendilerince delikanlılık erkeklik raconları kitapları falan var ki erkek adam pembe mi giyer de bunlardan biri. Bazı erkeklere pembe vb renkleri yakıştırırken bazılarına hiç yakıştırmıyorum ve keşke racona uysaymış diyorum.
Pembenin ve fosforlu renklerin kız rengi olduğu düşüncesi 10 yıllardır oluşmuş bir olgudan ibaret olsa da her dilin bir anlamı ve psikolojik bir çağrışımı olduğunu da unutmazsak renklerin cinsiyeti vardır diyebilirim. şimdi düşünsene pala bıyıklı kalıplı bir erkek bir vursa yarısı boşa gider ama altında pembe pantalon var 😅
Aslında renklerin cinsiyeti diye bir şey yoktu! Bu tamamen sonradan yaratılmış bir kültürel dayatma! 😡💥
🔴 1900’lerin başlarına kadar pembe erkeklerin, mavi ise kadınların rengiydi.
Pembe, kırmızıya yakın olduğu için daha güçlü ve erkeksi bir renk olarak görülüyordu.
Mavi ise daha yumuşak ve zarif bir renk olarak kadınlarla özdeşleştiriliyordu.
Hatta Avrupa'da kraliyet ailelerinde erkek çocuklarına pembe giydiriliyordu!
🔵 1940’lardan sonra büyük moda markaları “pembe kızlar içindir, mavi erkekler içindir” fikrini satmaya başladı.
Ticari amaçla renkleri cinsiyete bağladılar ve toplum da bunu sorgulamadan benimsedi.
Zamanla bu algı öyle güçlü hale geldi ki, insanlar bunun tarihini bile unuttu.
🔴🔵 Ama gerçek şu ki, renklerin cinsiyeti yoktur!
Bunu kimse bilimsel bir gerçek olarak belirlemedi, sadece insanlar uydurdu ve biz de alıştık!
Özgürce yaşanması gereken bir şey.
O Halde Sonuç?
✔ Renklerin cinsiyeti olmaz, sadece insanlara yapay olarak dayatılmış bir şeydir. ✔ İstediğin rengi, istediğin kıyafeti giymekte özgürsün. ✔ Hissettiğin gibi yaşamalısın!
🔥 Toplumun koyduğu kuralları sorgulamak bazen insanı şaşırtıyor!
Renklerin, Kıyafetlerin, Düşüncelerin, Makyajın.. Cinsiyeti yoktur. İsteyen istediğini giyebilmeli. "Erkek adam pembe giymez, Kadın dediğin.."Bu tarz cümleler aslında ataerkil ve yobaz düşünceli insanlardan gelir. Ülkemizde bu sorun çok ciddi bir boyutta aslında. İnsanların üzerinde çok büyük bir baskı var. Saçına uzatan erkeğe "top", Saçını kısa kesen kadına "erkek fatma"diyorlar. Ben anlamakta güçlük çekiyorum. Bırakın artık isteyen istediğini giysin. Bence bu konu özellikle erkekler üzerinde büyük bir baskı oluşturuyor. Çünkü pembe, mor gibi renklerden korkutulmuş durumdalar. Yetiştirilmeyle de alakalı biraz. Ailesinden bu şekilde öğrenen çocuklar -eğer olayın farkına varmazlarsa-Büyüdüklerinde bu olayı devam ettiriyorlar. Aslında heryerde cinsiyetçilik var bu uygulamada bile pembe kızları, mavi erkekleri temsil ediyor. Eski kimlik kartları da aynı şekildeydi. Umarım ileride bu tür konular aşılmış olur. -Sude
sacmalik ya renklerin cinsiyeti mi olur kirmizi ya da pembe erkeklere de yakisiyor sadece insanlardan kaynaklanan birsey bu kiz erkek ayrimi renkleri de ayirmaya calismislar iste
"Mavi, lacivert, háki, gri, siyah renkler erkek renkleridir/ pembe, kırmızı, mor renkler kız renkleridir" <- Hiç doğru DeĞiL! Bir erkek pembe giyince kız mısın sen erkek adam pembe mi giyer? diye düşünülmeMEli!
Neden alsınlar? Belli durumlarda alıyorlar; yönetimle özelde çok sorun yaşaman saygısızlık yapman, bir de bir ayda en az 20 paylaşım gizlemen lazımdı galiba sayıyı tam hatırlamıyorum. Onun dışında normal görevini yapan bir mod olursan sorun olmaz :)
Evet :) Şikayet yaparken iyi düşün kuralları iyi oku öyle şikayet et, yani şikayet ettiğin şeylerin kaldırılması önemli isabetli şikayet olması lazım. Görüş, yorum, soru falan. Bir de ks hakkında kategorisinde olan sorulara bilgilendirici cevaplar ver, üyelerle polemiğe girme, güzel sorular da sor bir kaç tane 🙄
En İyi Cevaplar