Babannelerin evi huzurdur. Gidersin sana süt ile o meşhur kurabiyesinden verip, geçmişi anlatır yaşadıklarını, ders almamız gereken bilgileri verir ya hani... Bahçede deden bitkilerle ilgilenirz yanına gidersin de hazine kutun iyice depolanır ya işte böyle olan yaşlılar sana bilgi aktarmaya devam ederken; gençler de onlardan aldığı bilgileri toplum için kullanır da gelişime katkı sağlar. Yani yaşlılardan gençlere kocaman bir döngü vardır. 💕
Güzel soru. Geçmişten ders alıp geleceği şekillendirmek bence gençlerin işi. Yaşlıların tecrübesini ve birikimini görmezden gelmemek gerek, fakat teknoloji güç ve zaman gibi kavramlarda gençlerin elinde. Yaşlıların tecrübesiyle, gençlerin fikirlerini harmanlarsak ortaya güzel sonuçlar çıkar diye düşünüyorum.
İhtiyarların tecrübelerini gençler eğer enerjileri ve zekaları ile birleştirebiliyor ise o toplum gelişir ve abad olur.. İşte Japonya işte İsveç ve işte Norveç.. Bunun tersini yapan ülkeler bizim gibi birde Arap kıçı yalarsa hiç bir şekilde gelişemez aksine geriler..1400 yıl da ki gibi giyinip kendini dindar sanan ahmaklar ancak Afrika kabileleri kadar gelişir.
İhtiyarların gençlere katkısı çok büyük. İhtiyarlarımız kahve köşelerinde pişpirik oynamak yerine günde 2-3 saatliğine 200-300₺ karşılığında emekli oldukları mesleklerde yeni işe başlayan çaylaklara eğitim verseler çok daha güçlü bir kalifiye eleman gücüne sahip oluruz :)
Eğitimli ve bilinçli kesim oranı önemli. Aslında derin bir konu sosyolojik demografik yapı kentleşme köy nüfusu eğitim ve yaş grubu baz alınıp karşılaştırma yapmak lazım. Kafama göre yapmak istemedim...
Sonuc olarak genc nesil agacta yetismiyor. Onlara yol gostetecek imkan saglayacak egitecek insanlar lazım. O yuzdendirki bence bilim ve sanat alaninda gelismis ulkeler bunu onceki nesillere borcludur.
En İyi Cevaplar