Sizce de her şey para demek mi? çevremdeki insanlara bakıyorum ve şaşırıyorum. herkes nasılda paranın kölesi olmuş nasılda aç gözlü nasılda nankör olmuşlar... çoğu kızımıza göre çirkin erkek yoktur fakir erkek vardır bakış açısını görür oldum. Bana göre ise; para benim için sadece bir araçtır sadece ihtiyaçlarımı karşılayacak kadar olsun yeter fazlasında gözüm yoktur...
BU paraya köleliği Yahudi tarafından kurumsallıştırılmıştır.. Çünkü Yahudi vatansızdır hiç bir yerde gayri menkul edinmez her şeyi menkuldür.. Yaşadığı yerde bir olumsuzluk oldu mu parayı alır ve kaçar.. İyi kazanç gelecek şeyi gayet iyi bilir ve satacağı her şeyi de mutlaka ne yapar yapar satar.. Bir köpek zengin olduğu zaman hemen diğer köpekleri köleleştirir.
Nerede ise 4500 yıllık bir örgüt.. İçlerine birinci sınıf o çocuklarını asala almamışlar ama birinci sınıf o çocuklarını çok güzel kullanmışlar ve kullanıyorlar.
İnsanların içleri boş ve ruhları karanlık olunca yanlış yönlere gidiyorlar. Eğitim ve öğretim veremiyoruz. Akılcı düşünceye sahip olmalarını sağlayamıyoruz. İlkellikten, barbarlıktan, geri kalmışlıktan ve cehaletten kurtaramıyoruz insanlarımızı. Hal böyle olunca bizim onlara veremediğimiz değerlerin yerine paranın satın alabilecekleri geliyor.
Evet para bir araçtır ama parasızda bşey olmuyor. Her zaman daha fazlasını isteyenler çoktur. Çok merak ediyorum asgari ücretle geçinenler daha doğrusu geçinmeye çalışanlar nasıl idare edebiliyorlar.. hayat çok zor. Geçinmek çok çok zor..
Aza kanaat edemeyen çoğu bulamaz. Hayat zor evet çok zor, insanlar asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Para herşey değil insan paraya ne kadar değer verirse ozaman para değerli olur. Zenginde fakirde gidecekleri yer aynı ; kara toprak Diyeceksinki zengin adam gibi yaşadı ve öldü Fakir ne yaşadıki? İnsan ömrü enfazla 100-110 arası isterse 200 sene yaşasın insan sonu ölüm, Başlangıcı sonsuzluk. Sonsuzluk için sonu olanı tercih etmek mantıklı mı sence?
Kesinlikle bazen bende düşünürüm para her kapıyı açar diye Ama o kapılar para vardiye açıyor Param olmasa o kapılar yüzüme kapanırdı İkisini arasında durdum ve dedim Kapıları açan ihtiyaca göre kapıları açsa ne olurdu? Dedim gönlü cebinden daha zengin olurdu😊 Gönül zenginse varsın cebin delik olsun.😊
Insanların hatalarının oldugu yonde soru soruyosun gıbı geldı bana :D Ya da hep oyle sorularınla karsılasıyorum heralde Parayı onemseyen ınsanları pek sevmem genelde pek vıcdanlı olmuyolar para ıcın her seyı yapabılırler cunku
Genelde soruları insan ve toplum ilişkileri üzerinde soruyorum. Bu benim farkındalığım aslında, gördüm yaşadım gerçekler. Benim gördüklerimi başkalarıda Acaba görüyormu yoksa sadece bakıyormu diye sorduğum sorular. Aynı psikolojiye sahip olabileceğim, empati kurabileceğim insanlar ile paylaşmayı seviyorum.😊
İnana bana bunun farkına varmak insanı bir yadan yıpratıyor. İnsalar neden sahte neden basit diye nedenlere takılıyorsun, karamsar düşünceler beynini yiyip bitiriyor. Keşkeler de kalıyorsun, insan sevmek isterken nefret ediyorsun Bazen birşeylerin farkında olmak iyi bir şey değil diyorsun. Umarım anlata bildim😊
En İyi Cevaplar