En yakın arkadaşımın platoniği benden hoşlanıyormuş arkadaşım ise intikam almak için benim platoniğimle çıktı?

arkadaşlar derdimi anlatacak başka kimsem yok artık en yakın arkadaşımdan nefret etme derecesine geldim. Yaklaşık 3 yıldır birinden hoşlanıyor , bu çocukta havalı gıcık bir tip arkadaşımın ondan hoşlandığını anlamıştır ve hep onu küçümseyip aşağılamıştır ama arkadaşıma bir türlü buna inandıramadım hep beni bir kenara attı ve onunla çıkma hayaliyle yaşadı. Herneyse arkadaşım bu çocuğun başka bir kızdan hoşlandığını öğrendi ve kızın kim olduğunu öğrenmeye çalıştı. Ben aslında kimden hoşlandığını biliyordum ama üzülmesin diye ondan saklıyordum ve böyle bir şeyi ona nasıl söyleyebilirdim ki? : benden hoşlanıyordu ve bunu bana bizzat kendisi açıkladı bende reddettim ve üstüne onu fırçaladım en yakın arkadaşımın ondan hoşlandığını biliyor ve yanıma gelip utanmadan beni sevdiğini söylüyordu o çocuktan bir kere daha soğudum zaten ne mal olduğunu biliyordum herneyse... aradan 2 hafta falan geçti nasıl öğrendi bilmiyorum ama arkadaşım benden hoşlandığını öğrenmiş bana çok kızdı ve öfkelendi yüzüme bakmaz oldu arkamdan konuşmaya başladı ve üstellik hoşlandığım çocukla çıktı gözümün önünde bile bile el ele tutuşup yürüdüler. Arkadaşlar bunları şu an ağlayarak yazıyorum intikam duygusuyla doldum gidip benimde onun platoniğiyle çıkasım var ama benim vbir vicdanım var olmuyor. 5 yıllık arkadaşımı bu kadar saçma bir olay yüzünden kaybettim ne yapabilirim?
En yakın arkadaşımın platoniği benden hoşlanıyormuş arkadaşım ise intikam almak için benim platoniğimle çıktı?