Bence çok güzel olur bazı kızlardan. Çünkü bazı kızlar o kadar delikanlı ki bazı erkekleri utandıracak derecede.. Şahsen bende asker olmak ya da askere gitmek isterdim.. Şu fotoğrafın asaleti bile yetti...
Jandarma ile askerlik arasında dağlar kadar fark var. Vücudunuz fiziksel güçlüklere dayanıklı olmadığı için olmaz.
Sırtınızda 20 kilo yük, elinizde 5 - 10 kilo arası değişen bir tüfek, 5 kilo belde mühammat taşıyıp 10 saat dağların arasında yürüyemezsiniz. Doğru dürüst de uyuyamıyorsun. Araştırmalara göre kadınlar 1-2 saat daha fazla uykuya ihtiyacı varmış. Her gün yaklaşık 4-5 saat uyuyorsun.
Bir de bunların yanında psikolojik sorunlar var. Kadınlar duyguları daha yoğun yaşadığı için yarısından fazlası depresyona girecek ve daha fazla intihar gerçekleşebilir ya da askerden kaçma oranları daha çok artacaktır.
Bir asker üniformasını taşımak sandığın kadar kolay değil.
tabikide yapabilir neden yapmasin? toplumumuzda kadin olduğu icin askerlik polislik şöfürlük yapamaz algısı cok yaygin ama cinsiyete gore meslekleri ayirmamak lazm. moda tasarimciliği okuyup cok yetenekli olan erkek de var. asker veya polis olup vatani icin can veren KADIN da var. cinsiyet meselesi değil kisilik meselesi der susarm.
fiziksel olarak kadın dağda yaklaşık 30 kg teçhizatla güneşin ortasında kilometrelerce koşamaz bu biyolojik bir geçek günümüzde sadece modern olduklarını göstermek için kadın asker alımı yapıldığını düşünüyorum.
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
48
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Delikanlılık kurtarmaz yalnız bilesin. Yeterli fiziki kabiliyet yok bunun için kadınlarda. Tsk da bayan rütbeliler mevcut evet. O da masabaşı tabir edilen görevlerde. Komando eğitimleri bayanlara kapalıdır mesela. Asker olur ama gerçek asker olmaz kısacası bayanlardan. Ha cesurdur kararlıdır ama ol-maz. Ha bunarada askerlikte asalette yoktur. Asalet konsolos köpeklerinde vardır mesela. Askerliğin gereği öyle hallerde olursun ki yeri gelir afedersin kendi idrarını içersin. Askerlik artistik bir şey değildir. Göreve itaattir. Sorumluluk almaktır.
kanka askerden geleli 3 ay oldu tuncelide askerlik yaptım bayan rutbeliler vardı çok iyi bence o kamuflaj bir bayana ancak o kadar yakisabilir ve diğer vatana değilde kendine hizmet ettiren rutbelilere göre daha iyi ve merhametliler Allah başımızdan eksik etmesin
çok iyi istikamcı olur bence hatunlardan, ama dağ komandosu olmaz, en azından Türk kızından olmaz, karda, çölde, dağda çöktüğün yerde yatabilirmi Bizim Kızlarımız, ve bir gün değil, çok gün, her an pusu , çatışma, saldırı tehtidi ve aclık/susuzluk riskiyle.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Olur neden olmasın bizim askerde bayan yüz başı vardı süründürürdü erkeleri derdiki şimdi bana icinizden küfrediyorsunuz öyle yaparım böyle yaparım (skreim filan ima ediyo) siz bacaklarınızın arasındakiyle yaparsınız o işi bende (omuzlarındaki yıldızları göstererek) bununla yaparım o düşündüğünüzü dedi yapıyorlar volla gayet iyi türk kadınlarda askerlik konusunda :D
Kizlardan asker olamaz nedeni basit kizlarin erkeklere oranla merhamet seviyesi cok yuksektir dusmanini yakaladin onu oldurme emrin verirldi aglayip sizladi yalvardi kiz olan de hadi git diyebilir
Bayanları en çok Jandarma alıyor halkla ilişkiler açısından yararlı ama Askeri açıdan pek yararlı olduğunu söyleyemem genelde geri hizmet için kullanılır
Bayan polis var bayan subayda var bence askerlik erkeğe özgü birşey olmamalı. Erkek vatanını seviyor diye gidiyorsa kızlar gitmiyor vatan haini mi oluyorlar. Kızlarda gitsin bence
Bayan değil o KADIN diyeceksin ona öncelikle !!! :D :D Ayrıca tabiki olur hemde bizim ırkımız savaşçı bir ırktır kadın-erkek herkes savaşçıdır :D :D Hele kadın general varya çok güzel olur :D :D
Tek başına olduğu görevlerde başarılı olurlar diye düşünüyorum. Pilotluk, keskin nişancı gibi. Orduda veya çatışmalarda falan çok iyi olacağını zannetmiyorum :D
Bence olmaz çünkü bazı mesleklerin cinsiyeti vardır bence asker polis erkek hemşire anasınıfı bayan olmalıdır yani doğalarına uygun olan meslekler ama istisnalar olabilir tabiki
Ben askerdeyken kadın teğmen denetleme yapılırken yanıma gelmişti ben o zaman onbaşıydım gayet de iyi yapıyolar görevini hatta bir kere de kadın astsubay gördüm
Kızlardan çok iyi asker olabileceği gibi, erkeklerden de çok kötü asker olabilir. Bu tamamen yürekle alakalı. Askerlik bir meslek degil bir yaşam tarzı...
En İyi Cevaplar