ben siyah çarşaflı peçeli 21 yaşında bir bayanım sizlerin peçeli olan bayanlara karşı fikirlerinizi merak ediyorum 🤔
Cevabın nedir?
+1 yılİlgilenmiyorum bana kimse zorla peçe taktırmadığı müddetçe sorun yok benim için. Ama genel düşüncem peçenin Türk kültürüne uygun olmadığını, kadını küçülttüğünü ve İslam dininde peçenin olmadığını düşünüyorum. Kadın erkek tahrik olmasın diye yüzünü bile kapatacak hale geliyorsa kendini küçültüyordur. Benim düşüncem bu katılan olur katılmayan olur
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİyi veya kötü olarak net bir gözle bakmıyorum sadece yüzlerini merak ediyorum o kadar. Bir dinim yok ateistim mini etek büstiyer giyen birine nasıl bakıyorsam peçe takan birine de öyle bakıyorum yobazlığın alemi yok
04 Yorumla- +1 yıl
İlk zamanlar zorlayıcı oluyor çünkü 17 18 sene bir dine göre büyütülmüş ve gereklerini yapmış oluyorsun alışkanlıkların kolay kolay gitmiyor inanmadığım ve kendimce olmadığını düşündüğüm halde bazen allahım sabır ver gibi kriz anlarında derim bu ve benzeri şeyler ama ağlayarak canı gönülden dua ettiğim anlar islama inanırken de yoktu yüzden sorun olmuyor pek
- +1 yıl
Öyleyse bugün namazda senin için dua edeceğim yaren İnşallah doğru yolu bulur ve biran önce hak yoluna girersin çünkü Allah diyor ki kulum dünyada ne yaparsa yapsın ama karşıma asla ŞİRK ile çıkmasın çünkü bunun affı yoktur diyor. Şirk demek Allah'a inanmamak demektir ve çok büyük bir günahtır inşallah doğru yolu bulup biran önce tövbe edersin kardeşim 🙏
- +1 yıl
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İnşallah
+1 yılŞimdilerde önyargım yok ama önceden vardı, hayatta olmaz falan diyodum. Ama inan bana geçerli bir sebebim yoktu, neden hayatta olmaz dediğimi bilmiyorum. Çok şükür akıllandım, artık çok farklı düşünüyorum bu konuda. Evlenmem dediğim zamanlardan , nasip kısmet dediğim zamanlara kavuşturan Allah'a hamdolsun. Seve seve evlenirim.
00 Yorumla
+1 yılÇarşaf falan bunlar iyi dinimizdede yeri var ama sanırım efendi hazretleri peçenin sadece toplu ortamlarda takılmasını söylemişti, ki zaten benim fikrimce peçeye ihtiyaç yok çünkü peçe daha göz alıcı ve insanlar peçesiz halinden dah çok bakarlar buda seni illahaki rahtsız eder
02 Yorumla- +1 yıl
Yüzün gözükmesi küfür milleti olmayan yerlerde gösterilmesi helal. şu an küfür milleti değiliz de neyiz? Yani insanların kendi hemcinslerine bile sapıkça baktığı bir toplumda sen yüzünü gösteremezsin kardeşim bu haramdır. Sana art niyetli bakmalarındansa bırak peçeli olduğun için baksın en azından günahı Yok
- +1 yıl
Değişik bir görüş ama yanlışta değil bence peçe takmaya devam et
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
41Cevap
Özgür iradeleriyle öyle olduklarını düşünmüyorum. Baskı ya da dayatmanin sonucu. Ya aile baskısı ya ya es baskisi ya da yaşadığı çevre
46 Yorumla- +1 yıl
Benim annem açık bir bayan makyaj da yapar gece dışarı da çıkar babam sigara da içer alkol da alır abim hergün başka kızla gezer eğlenir fakat ben peçeli kapanmayı tercih ediyorum. Sence aile baskısı var mı bu durumda? Özel okullara gittim çevremde hep sosyal sosyatik insanlar vardı ayrıca evli de değilim. Tamamen kendi hür irademle bu şekilde kapandım bu sana neden garip geldi
- +1 yıl
bu troll
- +1 yıl
Sen istisnanin da istisnasisin o zaman. Basortusunden bahsetmiyoruz peçe söz konusu olan şey. Peki sana sorayım? Kararina saygim var oncelikle onu belirtetim. Bir bayanın yüzünü saklaması, Bir erkegin ise böyle bir mecburiyetinin olmaması aşırı bir esitsizlik değil midir? Yaratan böyle bir esitsizliği şart koşar mi sence?
- +1 yıl
Bende peçelim. Erkeğin tesettürü yok mu zannediyorsun sen? Erkeğin örtüsü göz kapaklarıdır kardeşim. Kadın yüzünü kapatıp haramdan sakınacak erkek gözünü kapatıp haramdan sakınacak. Rabbim der ki: kadınlarınızı el üstünde tutunuz onları memnun etmek için çabalayınız siz eşinizi ne kadar mutlu ederseniz o kadar sevaba girersiniz çünkü ben kadınları size emanet gönderdim emanetime iyi bakınız diye buyurmaktadır. Burda da anlayacağın üzere aslında erkeğe daha çok görev düşmekte
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılsanki mini etek giyiyorda toplum beni dışlar mı diye soru soruyor şimdi burda bakış açımız kötü desek sen gidip Allah için giydiğin şeyi çıkartcaksan giyme bizim değil Allah'ın nasıl baktığı önemli ona
02 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir toplum olduk ki peçeli olanlara öyle bir bakıyorsunuz ki sanki biz insan değiliz bu soruyu sormamda ki asıl amacım acaba dışarıdan beni benim gibi olan dini için kapanan kızları nasıl gördüğünüz saygı duyarak mı bakıyorsunuz yobaz mı sadece merak fikirleriniz bende bişeyi değiştirmicek zaten başkalarının fikirlerini önemseseydim ortada müslümanız diye geçinen Allah için yaptığı tek şey ezan okununca müziği kapatmak olan kızlardan bir farkım kalmazdı
- +1 yıl
ben kapalı arıyorum evlenceğim kişide çarçaflı olcak mutlaka tahminimce neyse o yüzden pek takmayın ne kadar kişi size baskı yaparsa mutlu olun çünkü Allah kullarını sınar test eder ne kdar dayanırsa o kadar kazanır
Rabbim banada nasip etsin diyorum. O asmaya daha gecmedim henuz ama yakinda Allah nasip ederse bende takmak isterim. Kendimi koruma amacli, Allah rizasi icin.
12 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılevlenmek istedim hatun modelidir çarşaflı kadın ama işte o bana bakmaz :D çünkü işim gereği sakal bırakamam cübbe sarık giyemem . sadece hayalller :>) Allah sayılarını arttırsın
14 Yorumla- +1 yıl
:D demek ki erkekleri aynı çuvala basanın çarşaflısı da açığı da değişmiyo :D çarşaflı hatun da aynı çuvala basıyo muş , açığı da :D
yargısız infaz ağacında beni astığın için sağol :>)
fakat ben her zaman her yerde çarşaflı kızla evlenmek istiyorum ama diyip yukarda saydığım sebebi söyleyip bakmaz diye de ekliyorum . yengem de çarşaflı ve hoca , sana çarşaflı bulcam diye de takılır :D neyse nasıl olsa hepimiz aynı B . K uz :D iyi geceler
+1 yılNormal insan neyse onlarda oyle benim için , ama şu fazla çekingen oluyorlar ya o beni biraz rahatsız ediyor.. Yemicez sonuçta.. Yer felan versem değişik tavırlar felan..
11 Yorumla- +1 yıl
Ihahaha aynen :
Bakış açımız mı? Bakmıyoruz ki. Baksak bir karaltı var kız mı değil mi anlayamıyoruz ki. Bir gün bir peçeli canlı bomba çıkacak sonra tüm ülke yusuf yusuf.
00 YorumlaÇok merak ediyorum. Acaba altında ne var o çarşafın.. Güzel mi çirkin mi? Güzelse neden güzel bir manası yok ! bla bla :D
04 Yorumla- +1 yıl
Çünkü o sadece kocasına güzel. Güzelliğini Allah yolunda kullanmayı manasız mı buluyorsun kardeşim? Düşünsene o kadar güzelim ki yüzüme bakmaya kıyamazsın ama kimseye göstermiyorum sadece evleneceğim insan görecek beni kocam için ne güzel bir nimet. Ama senin karın nasıl olacak biliyor musun binlerce erkeğin eli, gözü değmiş binlerce erkeğin hayaline girmiş belki daha ileriye gitmiş bir kadın olacak.
- +1 yıl
Merak ettiğini sordun, cevap verdim. Üzerine neden hırslanmış şekilde benim kadınımı kotuluyorsun. Kimse açık saçık ya da ne bılım uslupsuz takılmadıgı efendı gıbı takıldıgı, gırdıgı cıktıgı ortama dıkkat eden erkegını sewen ve baska bı erkege yuz vermeyen kadın oldukca kımsenın hayalıne de gırmez ılerıyede gıtmez.. Ben turbana karsı degılım benım annemde turbanlı saygı duyarım. Ama sende senden olmayana saygı duymalısın. Ayrıca peçe nedir?
Birşey daha.. Benim evleneceğim kadın burda binlerce erkegın içerisinde sapkınların bulundugu bu sanal ortama bu saatte gırmez. Sen ıstedıgın kadar peçe tak burda uyelıgın varsa hakkını veremıyorsun.
Son bir soru sadece kocasına guzel dıyorsun ya.. SAhi kocan seni ne zaman gordu? Dugunden sonra mı? dugunden once goremez senı pecen var. gormeden bu adam nasıl asık oldu nasıl begendı? ya sen ona gore guzel degılsen off neyse yaa gece gecee
+1 yılbir bakış açım yorumum yok sorunumda yok yolda yürürken görürüm uzaktan simsiyah gelirler ve giderler bakmam etmem dümdüz yürümeye devam ederim yorumum yoktur
00 Yorumla- 00 Yorumla
+1 yılYerli ninjalardır. Saygı duyuyorum fakat gereksiz ve saçma buluyorum. Saygılar...
12 Yorumla- +1 yıl
Biraz daha kullanacak olursanız aklınızı ne demek istediğimi, neyi ima etmek istediğimi anlayacaksınızdır umarım. Aklınızdan şüphe etmiyorsanız araştırın gerçi araştırdığınız halde böyle söylediğinizi düşünüyorum. Saygılar...
+1 yılBen de merak uyandırıyor... Ama tuhaf bir merak... Naapsak bilmem ki... Peçeli ne demek kız... sorunun gelişinden senin mini etekli provokatif soru sorduğun belli oluyor ;)
00 Yorumla
+1 yılKadına bitiminden dolayı özel bir sınıflandırma yapmam. Yanlış olur. Yüreğine bakarım. Vicdanlı mi diye.
00 Yorumla
+1 yılYüzün gözükmesi haram değil Allah'ın helal kıldığını siz mi haram kılıyorsunuz
01 YorumlaBen dine inanmiyorum. Beni ilgilendirmez ama kendi ozgurlesmeye calisirken benim ozgurlugumu kisitladigi zaman sesim yukselmeye baslar.
00 YorumlaExpecto patronum diyorum her gördüğümde nasıl yazılıyor bilmiyomda böyle okunduğu kesin 😅
10 Yorumlaherkes yapamaz kardeşim helal olsun. Allah devamını daim kılsın
10 YorumlaBir fikrim yok ama benim inancımla örtüşmediğ için garip geliyor tabiki
10 YorumlaBir şey düşünmüyorum senin benim gibi insanlar sonuçta
00 Yorumlaİster mini etekli olsun ister peçeli, hiçbir insana kıyafeti yüzünden ön yargılı bakmam ama şahsen ne kadar dindar da olsan peçe kullanmadan da kendini örtebilirsin bence bu daha hoş...
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılOlumlu ya da olumsuz bir bakış açım yok herkes hayatını istediği ve inandığı gibi yaşar.
00 Yorumla
+1 yılyazın sıcagında o sıyahlar ıcınde nasıl durduklarını merak edıyorum ben sadece :D
02 Yorumla- +1 yıl
@Peçeliii dostum çarşafın altına hiç bir şey giymediğiniz den arap eteği değimiz olay yüzünden akmıyor olmasın sakşdslasaş
peçeli olup olmaman allah ile senin aranda
merak ettiğin şey nedir anlamadım ama evlilik vs. ise olabilir yani00 Yorumla
+1 yılArap milleti aklıma geliyor ve ben sevmiyorum peçe vs abartı
20 YorumlaPeçeliler ben normal bakıyorum. Hatta evlenebilirim de ama onlar bana nasıl bakar bilmiyorum. :)
00 Yorumla
+1 yılKötü birsey degil ki bu neden oyle düşündün ki şimdi 😔
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMevla'm muvaffak kilsin sayilarinizi arttirsin insallah
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı. Daha Güzel kimsenin görmediği kapalı kutu gibi öyle bayanlarla evlenmek her erkeğe nasip olmaz
04 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılKendi fikri kendi zihni kendi zevk-i ben saygı duyarım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÖzel bir fikrim yok hakkınızda.
50 Yorumla
+1 yılcook itici kusura bakma
23 Yorumla- +1 yıl
ne alaka erkegim kapaniyimmi
- +1 yıl
once insanlik kapanmak yanmayacagin anlamina gelmez
+1 yılİşte gözleri falan oluyor, yürüyorlar böyle..
215 Yorumla- +1 yıl
Ninja hepsi.
- +1 yıl
Bir hediye alıyorsun siyah bir kutu ve kutunun içinde gözünü alacak kadar parlak güzel bir inci var. İşte rabbim sana böyle bir kutu hediye ediyor kutunun içindeki İnci'yi kendini kimseye göstermeyen ninja diyerek dalga geçtiğiniz bayanlar olarak hayal edin. Ama sizler ne yapıyorsunuz bu hediyeyi almak yerine sokakta tezgahta satılan üstü tozlanmış kirlenmiş bir İnci'yi satın alıyorsunuz
- +1 yıl
Anaaa doğru!! Vitrin mallarını mı iteliyorlar yoksa bize? Ama sizdd kinder sürpriz yumurta gibisiniz, nerden bilelim hepinizden inci çıkacağını?
- +1 yıl
Jaqu-Oo haklı..!
- +1 yıl
Hani benim incim nerede o zaman?
- +1 yıl
He bacim he sen burada erkeklerle konuş gece kac olmus o allahin verdiği emanet bedene iskence cektir yaziktir o gozlere o bedene.. gunah gunahhh uyuyor olman lazimdi şu anda... Neden eziyet ediyorsun böyle? Ayrica boyle bir platform da bulunman ne kadar dogru? Senin şu anda burada bu polemiği gerçekleştirmek yerine dört duvar arasinda 7 24 inandiğin allahına dua etmen lazim. Malum tanrın var korkun olmalı. Görünen o ki sen daha çok işi polemiğe dökmüşsün. Hatta senin telefon kullanmanda gunah radyasyon yayiyor sağliğina zararli bilerek yapmak dağa çık sen kapanmanada gerek kalmaz 😂😂😋
- +1 yıl
O değil sen layık değilsin diyor, allah rolüne büründü birde.. Çarpma bizi peçeliii apla.
- +1 yıl
Tamam..
+1 yılarabistana postalamalıklar
20 Yorumla
+1 yılAllah kabul etsin kanka ne diyim
10 Yorumla
+1 yılNe farkeder ki bizim fikirlerimiz
10 Yorumla
+1 yıldün birini göremedim gözleri bile kapalıydı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. çaprazdan bakıyorum peçeli bayanlara
00 Yorumla
+1 yılaferim kiz sana herkez giyemez helal olsun
03 Yorumla- +1 yıl
Yalan söylüyor inanma.. bunlar provakatör...
- +1 yıl
hakli olabilrsin, ama gercekte olabilir.. ama benim gercek dusuncemi yazdm ben
- +1 yıl
Böyle çok var... popona mini etek takıp kafasına baş örtü alan ve özellikle böyle fotoğraf çektirip işte müslümanlık bu diyen...
- Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılKendi tercihi olabilir.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,6b cevap paylaştı. Ailelerinden nefret ediyorum.
04 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılSaçma geliyor, kadınların hapishanesi gibi
00 Yorumla insan ol insan. yeter:)
02 Yorumlakötü değil iyi ama abartolmadikca
02 YorumlaHerkesin kendi hayatı
00 Yorumla
+1 yılhuyu huyuma bulursam evlenirim net
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılMini giyen özgürse çarşaf giyen de özgür
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSiyonistlere karşı omuz omuza helal kanka😀
00 Yorumlaben size nazgul olarak bakıyom
00 Yorumla
+1 yılUmurumda değiller.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılesimde oyle seviyorum onun o halini bana ozel
00 YorumlaBakmıyorum.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Samuray gibi
00 Yorumla
+1 yılKendi tercihleri