+1 yılÖyle bir söylediniz ki sanki ABD'da başkanlık sistemi 224 yıl önce değil se hemen Trump öncesi Obama döneminde gelmiş gibi konuştunuz :) Yani Turkiye ile karşılaştırırsak ABDde ilk başkan George Washginton öldükten sonra gelen Federal ve uniteryan John Adams nasıl geldiyse , Tayyip Erdoğan bir anda ilk zamanlar nasil ünlü olduysa , yine birileri gelip bu koltuğa aday olacak. Benim korkum ya o kişi monarşist zalim Esad gibi biri olursa? 3 korkumdan biri budur. Diğeri seküler-muhafazakar gerilimin nirvanaya çıkması. 3. De referandumun birileri tarafından engellenme ihtimali.
016 Yorumla- +1 yıl
Örnek verdim örneği yakın zamanda en bariz olarak en bilinenden verdim. Teşbihte bulundum yani :) Korkular varsayımlar tahminler siyaset biliminin konusunu teşkil eder mi ederse tutarlılık payı nedir bu da tartışılmalı haklısınız elbette. Sistem bireysel değil kapsayıcı ölçekte sonraki tüm dönemleri teşkil etmekte sizin gibi. Parlamenter sistemlerde de dediğiniz vasıflarda zalim bireyler seçimle iş başına getirebilir. Bu demokrasi ve sandığa dayanan anlayışın bir sonucudur. O halde demokrasiye karşı da kuşkuyla mı yaklaşmamız gerekmektedir?
- +1 yıl
sizin dediğiniz gibi olacak orası :)
- +1 yıl
Dünyada ne kadar sistem var ki zaten? 5,6 tane olsa bunların kaçı iyi veya kötü sistem de olsa hakkını veriyor? Hepsi tek bir şeye hizmet ediyor. Yani satanizm ve siyonizme. Hepsi içi boşaltılmış , maske takılmış olarak sunuluyor tarihte de böyle oldu günümüz medyada da böyle. Ha bu değildir ki bu kervan hep böyle yürüyecek. Elbet doğru tek olduğu için doğru sistem ortaya , büyuk sanrın ve sancılardan kendiliğinden çıkacaktır. Günümüzde siyaset ve politika bilimi insanlık tarihinde her zaman manipüle edilip bilime yakışmayan bir sekilde çıkar , aymazlık , gaflet ve hiyanet içerisinde TÜM DÜNYADA har vurup harman savurulmustur. Bireysel sistem ya da toplumsal sisteme bakmaksizin ; " Sistemin tek olan doğru sistem olup olmadığı "objektif şekilde değerlendirmelidir.
- +1 yıl
O zaman sizin için parlamenter sistemin başkanlık sisteminin cumhuriyetin ya da demokrasinin bir anlamı yok demektir. Geriye o zaman tartışacak bir konu kalmaz. Dünya bir grup elitin kontrolü altındaysa o zaman oy vermeye de gerek yoktur. Bugüne kadar seçilmiş tüm kişiler eğer bu adamlar bu kadar güçlüyse onlar tarafından başa getirilmektedir. Bu mantıkla siyaset ekonomi konusunda konuşmaya da gerek kalmaz.
- +1 yıl
Bu sistem bir gün ortadan kalkacak demişsiniz bu sistemi ortadan kaldırıp yerine kurulacak olan düzen tüm insanları mutlu edecek bir düzen midir yoksa yine bir inanç grubunu ya da kültürel kimliği, ekonomik modeli baskı altında tutacak bir düzen midir? Kendi ideolojileri ve inançları doğrultusunda her insan için mutlak bir en iyi düzen vardır. Sizin elitist olarak gördükleriniz için bu düzen budur sizin için ise başka bir düzendir. Eğer tüm insanlığı kapsayıı mutlak en iyi düzenden bahsediyorsanız ve bunun için mücadele edeceksek bunun sınırları bile ana hatlarıyla herkes için bir değildir.
- +1 yıl
Bir siyonist için en doğru düzen bu ise bir hristiyan müslüman ya da budist için bu düzen farklıdır. İnsanlığın ortak değerleri dinler ekonomik fikirler vb değildir. Tek olan objektif anlamda en doğru sistemi ben çok sorguladım. Fakat bunun günümüzde olabilmesi imkan dahilinde değil. Bu daha genel bir perspektifte başka bir soru başlığı altında tartışılması gereken bir konu. Bu konunun ve sorunun yeri değil. Esasında buna benzer bir soruyu ben sormuştum sitede. Orada birçok kişi ile de uzun uzadıya tartışmıştık. Herkesin kafasındaki ideal düzen de birbirinden farklıydı. Belki de ideal ve en iyi kavramı vasfı gereği objektifliğe yer vermeyen bir kavram.
- +1 yıl
Dediğininiz gibi herkes kendi inancina göre olan sistemin evrensel mutluluk olduğunu söylüyor. Ama bu biz müslümanlara göre, doğru tek oldugu için şeriatin bize ve insanlığa en uygun olduğunu düşünüyoruz. Bilim ve İslama göre doğru tek olduğu için herkesin farklı ütopyasi bana göre ve tek olan doğruya gore çürüyor yani o her fırkanın içinde tek bir tane sistem doğru olmuş oluyor. şu an da ' sekuler dünyada ' o sistem yani bana göre şeriat uygulanmasa da bu böyledir bana göre. Ha şeriat demek herkesin zorla müslüman olduğu değildir. Yönetimin ve yonetilen Müslümanların şeri hükümlere uygun yaşamasıdır.
Yine inanmayan , farklı inançları olan farklı insanlara da 10 bin yıldır olduğu gibi yine barış ve guzur içinde yaşatmaktır şeriat.
Şeriat özgürlüktür bati dilinde liberaldir. Sadece insanlarin iyi ve mutlu yönetilmesi için bilime göre olmasa da son hak din İslama göre en özgür ve adil bir yönetim ve sistem budur bana göre. - +1 yıl
Olayin felsefik boyutu en az yer verilrn olsa da aslında en çok yer verilen kısmı ama fazla felsefe insanin uzay çalışmaları gibi aklınınin sınırlarını çok zorlayıp bu sefer de topyekûn genellemeyle isyana sevk edebilir. O yüzden objektiflik ve mutlak doğru ve sonuç sadece yaşayarak , okuyarak olmaz , fıtrattan ve nefsi terbiyeyle de olur.
- +1 yıl
Tarih boyunca birçok din devleti buna gerek İslami devletleri gerekse de Hristiyan devletleri verebiliriz cihat ya da Haçlı seferi gibi kavramlarla kendi dinini yayma ya da mehzebini yayma fikri ile savaşlar yapmış. Çeşitli yerlerde bazıları yeri geldiğinde özgürlükleri kısıtlamış bazıları özgürlüklere fazla dokunmasalar dahi sonuçta bu toprakları kendi topraklarına katıp kendi dini esasları çerçevesinde yönetmiş yani ilhak etmiş ve dininden olmayana daha farklı vergi kanunları getirmiş ve uygulamıştır. Kutsal kitaplar bazında evrensel bir eşitlik ortaya konulamaz. Ümmet ya da Hristiyan olan diğer insanlardan daha üstündür ırken olmasa bile ayrıcalıklıdır. Bu dinlerin temel öğretisidir. Birisi bunu Siyonist olduğu için birisi Müslüman ya da Hristiyan olduğu için kabul etmelidir etmek zorundadır. Bu kişinin zekasına ya da maddi durumuna hoşgörü anlayışına bağlı değil sadece inancına göre yapılan bir üstün kılma anlayışıdır. Bu ahlaki bir anlayış olarak nitelendirilse bile bu bile mantık
- +1 yıl
gereği pek doğru olarak nitelendirilemez. Hangi ahlak Hristiyan ahlakı mı Müslüman ahlakı mı? Bu anlayıştan Aydınlanma Çağı ile biraz olsun daha evrensel bir anlayışa doğru evrilme çabaları olsa bile henüz buna tam anlamıyla ulaşılamamıştır. Umarım insan aklına önem veren ve insanı insan olduğu için birbirinden ayırmayan Hristiyanı Müslümanı Ateisti ile beraber değer veren onları inancından dolayı engizisyonda ya da öbür tarafta yakmayan bir anlayış gelecekte var olur.
- +1 yıl
Engizisyon olmasın tamam da öbur dunyada yakmayan anlayış söz konusu olamaz. Eğer Yaratıcıya inaniyorsak onun kuralları , kullari ve sevdiği kavime ( ülke , topluluk , ümmet vs ) de inanmalıyız. Dinimize göre katiyen Müslüman olmadan ölen sonsuz cehennemliktir. Müslüman olup olmayanin kararı kişinin aklının kendi seçimi.
Tarihte müslümanlar hiçbir zaman Budistler , Haçlılar ve siyonistler gibi bir yerleri zorla alıp , barbarca hem hayatları , hem zihinleri katletmemistir. Bana kimse bir tane bile yapılan fetihleri işgal diye ispat edrmez. Feth etmek kötü birşey olsaydı Allah zaten kendi kitabinda verdiği bu isimle insanların bir yerleri fethetmesine izin vermezdi. Yani bir yerde zulm varsa Allah oranin düzelmesi için muhakkak bir ordu ya da birilerini gönderir ( kıyamet alametleri hariç ) . İslam insanlığın rehberligidir ve tüm dünyaya anlatılması gereken farz bir olgudur. Ve hiç İslami devlet durduk yere şurayı fethedelim , saldıralım dememiştir. Bambaşka bir dinin yayılmasından - +1 yıl
korkan gayri muslimler adaletsizliklerini örtbas için , mallarını ve mulklerini düşündüğü icin hep kendileri tehditlerde bulunup savaş açmışlardır.
O yüzden tarihte 3 büyük haçlı seferi var ve 21. YY ile birlikte bu 4 olmuştur. Yani sadece kendi yıllanmış inançları için değil bu saldırıları... - +1 yıl
İki taraf da saldırgandı iki taraf da kan döktü ve toprak ilhak etti. Bunu da dini argümanlarla yaptı. Siz kendi inancınıza göre doğruluk yanlışlık yorumu yapıyorsunuz. Fethetmek var olan bir ülkeyi belli argümanlar doğrultusunda savaşıp tümden yıkmak ya da topraklarını bir kısmını ilhak etmektir.. Birisi bunu Müslümanlık için yapar ki herkes için evrensel değildir birisi de siyonizm için yapar bu da herkes için evrensel bir inanç değildir. Siyonist olan birisi de Nil den Fırat'a kutsal saydığı toprakları fethetmeye uğraşır bu da onun kitabının vaadidir ve Tanrısı için yapar bunu. Bu da size yanlış ya da değiştirilmiş kitabın emri gibi gelebilir. O da Müslümanın yaptığı fetih hareketlerini Heretic olarak nitelendirip dinen yanlış bulabilir. Kısaca din evrensel en iyi düzeni sağlayamaz.
- +1 yıl
Size göre ne sağlar peki? Ateist veya aşırı sekuler kemalist gibi konuşuyorsunuz da. Merak ettim doğrusu? Bana göre doğru tekdir diyorum ve bu doğrunun da 3 semavi , onlarca dini inancin arasında tek doğru olan İslamin olduğundan eminim kanımca. Lütfen buna göre yorum yapın.
- +1 yıl
Ve 2. Sorum size göre fethetmek diye bir kavram yok sanırım. Varsa şayet kötü olarak mi görüyorsunuz? Zira Allah-u alem kötülük istemez. İslam yanlış yapmadı. Müslümanlar YÖNETİMLER de yanlış yapmaz yapsa yapsa (büyük) hata yapar.
- +1 yıl
Hocalı katliamının hesabını bütün Hıristiyanlara, yahudilere ve ateistlere soracağız ! Siz de onların ürettiği humanizm , lgbt gibi safsatalariyla kendi ırktaslariniza karsi gelip inançlarımizi küçümsemekten vazgecin. Tek hak ve doğru İslam !
En İyi Cevaplar
Şu an bilinmeyen biri taninmayan biri bir anda cikip kisa zamanda herkesin oyunu alabilecek biri yuzunu eskitmiyorlar bilinmezde birakiyorlar ki arastirilmasin
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de bu ihtimali yüksek görüyorum. Yeni bir siyasi figür yaratılabilir.
+1 yılbilol
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
davutoglu ahmet hocaaa :) . yahu o zmn iciin kim milletin gozune girerse o. tayyip ilk baskan olabilir ama 2nciyi o degil biz sececez. tayyipi scende bu ulke. 2nciyide bu ulke secer yani
07 Yorumla- +1 yıl
Ahmet Hoca biraz zor olur artık. İsmi çizildi onun :)
- +1 yıl
Şu an Türkiye'de başkanlık makamını ve unvanını hakkını vererek taşıyabilecek siyasi bir figür göremiyorum. Erdoğan'ın temsil ettiği kitle açısından bu görevi taşıyabilecek isim olduğuna inanç tam. Ancak ben iktidar seçmeninin de Erdoğan'dan sonra parti içinde alternatif bir başkan adayı görebildiğine inanmıyorum. MHP ve CHP'ye ise hiç girmiyorum zaten. Ben yeni başkanın taşıdığı sıfat gibi yeni bir figür olması gerektiğini düşünüyorum. Yeni sloganla ve yeni vaadlerle gelen. Daha ziyade konuştukları ile değil yaptıklarıyla ses getirebilen. Bu kalibrede bir adam bence şu an siyaset dünyamızda yok.
- +1 yıl
ben varim. :) ya hepimiz oyle birini istiyoruz. bizim suanki partilerin sikintisi hep birbirlerini yiyolar. birbirlerine kostek oluyolar. adam gelio 10 yil iktidar oluyo. bisiler yapiyo. oburu gelipiktidar olunca oncekininkini yikip yeniden yapiyo. la git baska bisi yap. dangalak dolu mmleket
- +1 yıl
Aday olun sevgili Floweers önünüzde hiçbir engel yok :D
Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. Erdoğan ailesinden birisi olur.. Oğlu ya da damadı. bizim millete de o yakışır
00 Yorumla
+1 yılRecebin ailesinden birisi olur inşallah. ya da öğrencisi falan.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılülkeyi iyice mikecekler işte siz daha evet diyin bakalım yugoslavya gibi dağılacak ülke siz hala uyuyun
25 Yorumla- +1 yıl
Siz dediğiniz kim? Biraz açın da anlayalım. Sorumda herhangi bir taraf tutma ibaresi görmüyorum.
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılyok senin için demiyorum evet çıksında görsün millet anasının... nı ben onu diyorum süzme salak bir millet ya yemin ederim ben mustafa kemal atatürk torunuyum birilerinin yalakası değil ama milleti iki yol yapmayla iki iki bulgurla nasılda kandırmayı başarıyorlar neyse hiç bişey demiyorum ne desem şimdi burda bana muhalefet olacaklar var ben zaten yurt dışına çıkmış olucam zevk ile bu milletin süründüğünü görmek istiyorum sonra millet açız diye bağıtrıyor ya zerre acımıyorum sürünsünler
mumkun değil .. bilal oglan varken kimse oturamaz o koltuga.
02 Yorumla- +1 yıl
Bill Clinton'ın eşi olsaydı bir örnek olurdu elimizde. Ama zor gibi.
onun istediği biri ülke çocuk parkına döndü
10 Yorumlabir babayiğit cikar herhalde
00 Yorumla
+1 yılReceptenn sonra tayyip yayyipten sonra erdoğan 😁
00 Yorumla
+1 yılKemal kılıçdaroğlu başkan olur
01 Yorumla- +1 yıl
Olabilir birkaç sene sonra ne olacağı hiç bilinmez. Özellikle bizim gibi gündemi her gün alabora olan bir ülkede en imkansız olan ihtimalin bile gerçekleşme olasılığı var.
+1 yılOğlu olabilir bence 😂
02 Yorumla- +1 yıl
ABD gibi akrabalık ilişkileri dahilinde yürütülecek bir başkanlık sistemi mi olacak sizce?
- +1 yıl
Erdoğan öldükten sonra oğlu adaylığını koysa %15 altında kalacağını düşünmüyorum
+1 yılerdoğandan daha da iyi biri gelicek
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. babadan ogula gecmiyor mu
09 Yorumla- +1 yıl
Donald Trump kimin kayıp çocuğu?
- +1 yıl
Buyurun söyleyin. Başkanlık sisteminin saltanat sistemi ile bağdaşır yanını teorik ve pratik manada kanıtlayın bana. ABD den gidebiliriz. En çok akrabalık bağı içerisinde başkanlık sistemini uygulaya gelen ülke ABD'dir. Orada bile bu babadan oğula şeklinde değil sandık yoluna gidilmek suretiyle belirlenir. Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetinde babadan oğula görev alan tek bir kişi oldu o da vekaleten başbakanlık görevini yürüten Erdal İnönü onun dışında bir örnek verin neyse demeyin.
- +1 yıl
Başkanlık sisteminin alternatif uygulaması olan parlamenter sistemlere bakmanı öneririm ben de sana birçok 3. dünya ülkesi sayabilirim istersen tabi? . Bence başkanlık sistemi nedir onu detaylıca bir okuyun. Başkanlık sistemi ile yönetilen devletlerden birkaçını sayıyorum. Bunların bazıları tam bazıları ise yarı federe başkanlık ( ABD, Rusya, Almanya) bu devletlerden ikisi süper güç biri ise AB'nin çelik gücü. Yani başkanlık sistemi ve parlamenter sisteminin yasama yürütme dengesi ve kuvvetler ayrılığı haricinde güç algısı hususunda herhangi bir fark ihtiva ettiği söylenemez. Tam tersine uygulayıcı devletlere bakarak devlete güç kattığı bile söylenebilir ki bu bile tek başına değerlendirmemiz için bir yargı olamaz. Ha siz Türkiye'yi Natonun 2. büyük Dünyanın 8. büyük ordusu ve dünyanın da 19. büyük ekonomisi olarak bir üçüncü dünya devleti olarak görüyorsanız ona yapabileceğim pek bir şey yok.
- +1 yıl
Siz bence kalıplaşmış fikirlerinizden kurtulun. Pembe gözlüklerim yok at gözlüklerim de yok. Bir iktidar partisine karşı olduğunuz için getirdiği sisteme de toptan karşı çıkmak ve sistemi 3. dünya ülkeleriyle özdeşleştirmek, siyaset metedolojisine, etiğine, felsefesine kısaca her şeyine aykırı. Bugün liberal aydın ve gelişmiş birçok ülke bu sistemle yönetiliyor. Parlamenter sistemle de bu özellikler ihdas edilebilir elbette. Kısaca başkanlık sistemi veya parlamenter sistemin ikisi de ilkellik getirmez. Bunlar sadece yasama yürütme dengesi konusunda ve kuvvetler ayrılığı konusunda farklı bakış açılarına sahip iki sistemdir.
- +1 yıl
Üslubunuzdaki alaycı tavırdan keşke kurtulabilseniz. Ön yargılarınızdan da. Konu iyice bireyselleşti ve laf dalaşına döndü sizin beni eleştirmenizin benim de sizi eleştirmemin bir faydası yok. Sizle beraber tartışarak burada vatanı da kurtaramayacağız. Sistemi tartışabilirdik ama konu dönüp dolaşıp benim şahsıma ve parti eleştirisine geliyor. Halk kendi iradesini sandığa gidecek ve gösterecek. Ülke için hayırlı olan kararı takdir etmek bireylerin değil topyekun milletin tasarrufundadır. Bunun yolu da siz de takdir edersiniz ki sandıktır. İyi geceler.
- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılOturmadın ben istemiyorum başkanlık
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı. ben olucam mk.
01 Yorumla- +1 yıl
Adaylığınızı koyun belki olursunuz.
+1 yılhersey olabilir
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem