kuteybe bin muslim ordulari bati turgis koluyla savasmistir icinde oguz boyunuda barindirir.. zaten bati turgis kolundan oguz yagbulugununda tevarih-i ali selcukta bilinen tek ismi dukak veya duhak adindaki subasi.. onunda oglu selcik.. sulcuk selcuk... selcuklununda atasi bunlar... zorla musluman olsalar tengrici turklerle selcuk beyin oguz yagbu isyani olmazdi.. tevarih-i ali selcukta yazili degildir iranli tarihci belazuri doneme cok yakin zamanda yasagi halde oguz turklerinden bahsederken futuhul büldanda bahsetmemistir... videodan bahsedilen ibn-i fadlan da seyehat-i name ul fablan adli 10uncu yuzyilda kuteybe bin muslimden sonra yaklasik 300 yil sonra o topraklarda maveraunnehir dedigi bolgede tengrici turklerin oldugu bellidir... zaten islamiyetten once mani dine turk kaganligini yikan uygurlarla din degistirme baslamistir.. dogu kanadinda.. araplar gelecekte turklerin dinini degistrecek... nasil vey hanedani gibi.. sasani gibi savaslar olmuslar araplarlada savaslar olmustur.. aksine kuteybe bin muslim turklerin musluman olmasini istemiyordu... cunku vergi almasi para gerekir... bu kadar uzak cografyaya melekler yardim etmez o bahsettigi muslumanlarin.. para lazim.. ganimet lazim.. bunuda gayrimuslimlerden elde edecek.. nasil mecusi farslilardan vergi aldiysa bati turklerindende gayrimuslim olmasi isine gelen birsey.. neyse sonuc olarak turkler cok farkli dinlere inanmis inanmamis.. bugun zorla musluman zorla hristiyan yapacak kimse yok... ayriyetten turk inanci tengricilik bir din degildir.. atalarin kutsal ruhudur... yazili bir ibadet sekli olmadigi gibi.. ruhban sinifi peygamberi vs.. de yoktur.. toresel bir adettir... bugun islamin icindede... hristiyanligin icindede orfi hukukla birlikte hala yasiyor... mesala mezar tasi dikmek.. mevlut okutmak.. turbelere caputlar baglamak tengrici inanstan kalan toresel faliyetler...
22 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBiliyorum bilmeyenker Talkan ve Curcan savaslarini okusun ogrensinler
12 Yorumla- +1 yıl
Hoş bulduk kandaşım
+1 yılEvet biliyordum. Hala Göktanrı inancı İslama benzediği için kabul ettik diyenler var. Yahu akıl var mantık var hangi topluluk "aaa bizim dine benziyor, buna geçelim o zaman."der? İslamla savaşla yayılmıştır. Türklere de böyle geçmiştir.
313 Yorumla- +1 yıl
Biz bişey yapmıycaZ. Onlar o Arap masallarının içinde boğulacaklar kendi hayatlarını bile cehenneme çevirecekler.
Cevap veremeyenler biz kabul ediyoruz sen etme demiş. Zorlarına gitmiyo mu atanı keserek sokmuşlar bu dinin içine. İçin sızlamıyo mu? Aa ama bunlar milliyetçiliği ayaklar altına alan partinin destekçileriydi dimi unutmuşum😂 Türklükten rahatsız olanlar bunlar unutmuşum😂 - +1 yıl
Onları takan kim? Kendi yalanlarıyla kendilerini kandırsınlar anca.
- +1 yıl
Türk toprağında yaşayıp Türklüğe düşman olmak nasıl bir duygu acaba?
Bir de Arabın şeriatını istiyorlar. Yolla bunları bir şeriat ülkesine 2 ayda kaçarlar. Demokrasi laiklik sevdalısı olurlar. Ben senin inandığın 1400 yıl önce yazılmış çöl kurallarına göre yaşamak zorunda değilim. Çok istiyosan o kuralları buyur çöl orda.
Ha bir de şeriat isterler ama sorsan Avrupada yaşamak isterler.
Bir de bunlar Avrupaya gidiyor. Gavur dediği adam bunlara çalışma hakkı oturma izni iş aş veriyor. Adamın ülkesinde adamın kültürüne laf edip yaşasın şeriat İngiltereye şeriat gelsin diye eylem yapıyorlar.
Sonra İslamofobi dış güçlerin oyunuymuş. He dış güçlerin oyunu he. - +1 yıl
E adam almaz tabi.
Sen adamın ülkesine gidip olay çıkartıyosun, kontrolsüz ürüyosun, adamlara kafir diyosun, kültürlerini aşağlıyosun, kadınlarını kafir diye kendine helal görüp taciz tecavüz ediyosun, bomba patlatıyosun sonra Trump yasak getirdi diyosun.
Keşke Ortadoğu ülkelerine bizde yasak getirsek. - +1 yıl
@Vader12 teşekkürler sağolasın
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Başındaki adam kimdi Arapların
Bunu biliyorum tarih kitaplarında Arapların Türk katliamı olarak geçiyor isteyen araştırabilir
31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
23Cevap
+1 yılKuteybe Türkleri katletmiştir bunu herkes bilir zaten araplar islamı kendi emperyalist emelleri için kullandı.(Muhammedin iyi bir elçi olduğunu düşünüyorum.)
Abbasi ve emevi köpekleri Türkleri sömürdü mevali dedi bugün Türk ün en büyük düşmanı arapçılıktır, siyasal islamdır en büyük tehlike budur.
Tanrı Türkü Yüceltsin.22 Yorumla- +1 yıl
Bak şu videoda Türklerin nasıl din değiştirdiği mizahi bir dille ele alınmış tabi her Türk aynı yöntemle müslüman olmadı kimi kuteybe gibi it soylarının zorlamasıyla müslüman oldu kimi boy beylerinin din değiştirmesiyle kimi de zamanla kültürel veya videoda anlatıldığı üzre cahillikten müslüman oldu.
https://www.youtube.com/watch?v=-f6AKS9Ollo
Türklee zaten gök tanrıya inanıyordu kuzum benim. Daha sonra mısıra vs girince Türkler müslümanlığı benimsedik çünkü düşünceler aynıydı. Uydurmayın şöyle şeyleri. Bizi katletmeye çalışan herkesi şimdiye kadar silip süpürdük. Öyle bir ihtimâl yok. Arkamızdan her zaman vurdukları doğrudur. O başka. Ama İslamı zorla kabul ettirmediler.
26 Yorumla- +1 yıl
Sen adam ol, araştırmayı öğren
tr.wikipedia.org/wiki/Kuteybe_bin_M%C3%BCslim
Aslında zorla kabul ettirilen şey İslamda değildi.
Peygamber döneminde din vahyolunurken Sünni, Alevi, Şii ve daha başka mezhep denen saçmalıklar yoktu.
Tam olarak bu Emevi ve Abbasiler döneminde falan çıkıyor. Bugün bakma Türkiye'de yaşanan şey Müslümanlık değildir. Sünni (uyduruk din) inancıdır. Tamamen politik amaçlı çıkmış şeylerdir. Araplarda aynı haltı yiyor şu an.13 Yorumla- +1 yıl
Bak kardeşim önce Türkiye'yi etnik olarak temizleyeceksin.
Sonra Araplar'ın tepesine çökeceksin ve bedelini acı acı ödeteceksin.
Müslümanlık zor bir şey değil açacaksın Kuran'ı 6236 ayeti okuyacaksın. Fakat gidipte onun bunun kitabını müslümanlık diye benimseyip sağa sola saldıran olursa kellesini kesip köpeklere vereceksin.
+1 yılbilmiyorlardı. zaten osmanlı torunuyuz diye göğsünü kabartanların aslında saraya çalışan marabaların torunları olduklarını da bilmiyorlar.
22 Yorumla- +1 yıl
çalıştığının -yanılmıyorsam- yarısını saraya verenlerin torunu olduğunu iddia edenler başkanlık için evet diyor. çünkü insan yerine konmak istemiyorlar, fıtratlarında yok.
+1 yılhadi lan sığır, savaşçı bir topluma bir şey dayatamazlar, TÜRK ler bir şeyi istrse kabul eder, özgürlüğüne düşkün ve her devletten sonra yeni bir devlet kuran bir millet e bunu söylemen düşmanlıktır, yeni nesil ateistlerin insanları dinden soğutmak için türettikleri canım kardeşim laflar, akıllı olun sığırlar:D
01 Yorumla- +1 yıl
bunlara prim vermeyin bunlar önce aklı bulandırır sonra insanları farklı dine ya da dinsizliğe yöneltir, psikolojik harp yapıyorlar, bu kafada çok adam var
bu tür şeylere inanmıyorum kimseye zorla islam dinine sokamazsın insanda akıl var düşünün tartar karar verir islamın güzelliklerini gören insan zaten kendi isteğiyle bu dine girer çıkmak isteyende çıkar daha fazla uzatmanın manası yok.
01 Yorumla
+1 yılama hepsi degil evet kılıç zoru ile geçirilenler var. horasanda kutaybe çakalının yaptıgı var. talkan çulhan katliamları var. birde bize islamı şirin gösteren kardeşim persler var☺️
02 Yorumla- +1 yıl
insanlar, görmek istemiyor bütün problemde bu zaten. bir görmek isteseler, ozaman dünya ne kadar yaşanılabilr bir yer olur düşünemiyorum.
+1 yılsadece musluman olan turklerle aramda kardeslık bagı gorebiliyorum. islam karsıtı turklerse bana göre leştir. Bir arnavut olarak sırplardan ne kadar nefret ediyorsam onlardan da o kadar ediyorum..
00 Yorumla
+1 yılSg goktanri inancinla yaşa zorlayan var sanki amip.
30 YorumlaSadece tek kaynaktan mı? Araştırdın mı? Kaynakları neler?
18 YorumlaÇok yanlış paylaşımlar yapıyorsunuz dine çamur atarak.
06 Yorumlaşamandık anasını satim iyi bokmusuz gibi knka sende iyi olmus işte ne güzel.
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardesim senin bu iddiayı dogrulaman için mufredattan tut ılber ortaylı dan ta eski tarih kitapalrina kadar hepsine itiraz ediyorum bir bok bilmiyorsunuz ve yanlış tarih yazmisiniz demen gerek...
10 Yorumla
+1 yılşu konuda var gök tanrı inancı başka bir mişlltten gelnmiş olabilirmi
01 Yorumla
+1 yılİslam'ın Arap dini olduğunu savunacak kadar cahilsin bu büyük sorun.
14 Yorumla- +1 yıl
Doğarken ırkını kendin seçtin kesin, İslam'ında Türklere inmesi lazımdı hata olmuş, o zaman da Türklerin dini olurdu İslam.
- +1 yıl
Türk değilim, din kardeşlerim sonuçta önemli olan bu.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence Hayır, Türk kendine güvenemiyor mu ki? başkalarının dediği ile kalkıp oturuyor.
Kendi isteği ile İslamiyete geçmiştir.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılEvet biliyorum, ateistim.
31 Yorumla
+1 yılHer kaynağa inanmam tamam bir savaş oldu ama zorla diye bir şey yok ben de bir Türkçü olarak söylğyorum bunu
10 Yorumla
+1 yılTanrı Türk'ü korusun. ✌🏼
32 Yorumla- +1 yıl
Selam olsun ✋🏻
Gizli Üye(25-29)+1 yılZorla veya isteyerek. Sonuçta kabul etti ve bundan şikayetçi değiliz.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılZorla kabul etmemiştirler. Bunu sana açıklardım ama telefondayım şimdi uzun uzun yazamam. Bilgisayara geçince yazarım. Tarih yüksek lisans yaptım öyle internet sitesinde bir yerde okuduğun yazıya hemen inanma. Ayrıca konuşmana da dikkat et, insan ol.
Aile & Toplum konusunda 574 cevap paylaştı. iyi bir seye vesile olmuşlar. musluman bir Türk olmak kadar şeref verici bişey olamaz
34 Yorumla- +1 yıl
Yalnız üzücü olan nedir biliyor musun senin büyük babanı filan katlederlerken kelle başına altın alınırken - ki arapların dinle bir alakası yok - onlar bizim ailemize zarar veriyorlar ve katliam hiç bir dinde yer almaz. Mantıklı bir cevabın varsa yaz çünkü maalesef kültür seviyen bu konuda tartışmaya yetecek kadar bilgi barındırmıyor gibi. Anca ergen demeyi biliyorsun ve işin kötü tarafı bu ergenler senden daha bilgili ve kültürlü çünkü kendi tarihini bilmeyen bir cahille konuşmaya çalışıyoruz canım.
kabul etmişler ve iykide etmişler
73 Yorumla- +1 yıl
izlemedi
+1 yılevet okumuştum
34 Yorumla- +1 yıl
Çok hassas konular din hakkında yorum yapmayayım mesela ben Türkçe okuyorum hocaların çoğu Şamanizme falan dönüyor islamın Türklerin özünü kaybettirdiğini düşünüyorlar
ateist olduğum için bir şey demicem -,-
21 YorumlaKaynak gösterin o kadar eminseniz?
15 YorumlaHayır çünkü böyle bir şey yok
13 Yorumlatürkler ve islamiyet koçum benim
21 Yorumla
+1 yılGüzellikle, degilse zorla noldu zorunuza mi gitti
20 Yorumla
+1 yılSen kabul etme biz kabul ediyoruz..
21 YorumlaEvet Doğru.
02 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu Sahte Haberleri yapanlara lanet olsun
212 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılIslamiyyette dine zorla kabul etdirmek yoktur yalan yazmayin
Cevap sahibi+1 yıl@bsk_klnc Siz belge verin asıl böyle haber yapıpta milletin kafasını karıştırmayın.! biz çok iyi biliyoruz herşeyi. Herşsey bitdi ırk din polemiğimi yapıyorsunuz şimdi? yazıklar olsun sizin gibilere
Cevap sahibi+1 yılŞunu merak edıiyorum sen Müslümanmısın? büyük ihtimalle hayır bilmiyorsunuz ki insanların kafasını nasıl bulandırasınız😏
Cevap sahibi+1 yılOkudum diyelim ki bu anlatıklarınız olmuş amma tüm Türk dunyası bu olaya dahil deyil. İslamı kötülemeyin Yeter artık
Cevap sahibi+1 yılBakın Yukarıdaki soru yalnis sanki tüm Türkler zorla İslamiyyeti kabul etmiş gibi yapmayın. size bu konuyla ilgili çok şey söylerdim fakat burası yeri deyil
- +1 yıl
Üstelik diyelim ki diyeceğine bence olayı bizzat okumalısın biz dini kötülemiyoruz Arapların yaptıklarını söylüyoruz. Arapları dinle bağdaştırmayın lütfen çünkü alakası yok. Din kul ve Allah arasındadır. Üstelik tengri den gelen Tanrı kelimesi Türkçe ama biz Allah kelimesini kullanıyoruz. Her şey Arapça ve biz buna sinirliyiz. Başkalarının kültürünü almamız kadar saçma bir şey yok.
Zorla etmedim yooo
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 636 cevap paylaştı.
+1 yılKaynak Wikipedia :))
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne