ben turklerin hicbir zaman islamiyeti kabul etmemesi gerektigi taraftariyim. eger tengrizim inancina bagli kalip araplasmak yerine batilasabilseydik suanda ulkemiz cok daha mukemmel ve guzel bir yer olurdu. dogaya, hayvana, insana cok daha deger verebilirdik. acikcasi suanda boyle olmamizin buyuk bir sebebini islamiyeti zorla veya isteyerek kabul etmemiz ve araplasmamiz olarak goruyorum. siz neler dusunuyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu genel yaklaşıma prensip olarak "evet" diyemem.
Bir kere din bireysel bir tercih.
Türkler 10. yüzyıldan itibaren çoğunluk olarak bu dini seçmiş olabilir ama bir kavmin bir dini çoğunlukla seçmesi, dini manada tek tek bireylere bir yarar veya zarar getirmez. Herkes kendi tercihinden ve yaptıklarından sorumludur sonuçta ve günümüzde de gerek Türklerden gerekse Ülkemizden bahsederken "%99'u Müslüman" diye kurulan cümlelerin doğru olmadığını biliyoruz...
Bir itirazım da şu; İslam dini, Kur'an ve Hz. Peygamberin sünneti çizgisinde o bahsettiğin konuların hiç birisine engel değil. Aksine doğaya, hayvana ve insana değer veren bir yaklaşımdır.
Hatta mesela doğa, hayvan, insan demişken modern dünyanın beşiği sayılan ABD gezegeni en çok kirleten, iyileştirme antlaşmalarına imza atmayan, sırf derisinin renginden dolayı insanların boğazına dayanan polis dizi ile öldürüldüğü bir ülke. Ya da kadına şiddet noktasında Avrupa ülkelerinin karneleri de hiç iyi değil. Danimarka, Letonya, Finlandiya gibi ülkelere bu bakımdan bir bakmanızı öneririm.
Şimdi birisi tutup bu yazdığım son paragaftan hareketle "Hristiyanlık yüzünden böyle oldular" dese ne kadar yanılmış olursa, sizin yorumunuz da bir o kadar hatalı gibi duruyor.
Ancak şuna yürekten katılıyorum; İslam adı altında İslami Bilgi değil, Arap kültürü ve medeniyeti girmiştir içimize. Bu manada kesinlikle Araplaştığımız ve bu gün toplumda yaşanan sorunların bir kısmının bu yüzden olduğu yorumu benim de yıllardan beri savunduğum bir durum.
Burada da yine farkı yaratacak olan bizleriz. Eğer inanıyorsak dinimizi doğru kaynaklardan öğreneceğiz. Bize bir şeylerin dayatılmasına izin vermeyeceğiz. İslam gizlisi, saklısı olmayan bir inançtır ve tüm kaynaklar açıktır. Bunları inceleyeceğiz. Yoksa "komşumun", "akrabamın" yaşadığı, televizyonlarda, medyada gördüğümüz İslam, doğru veya ideal İslamdan uzak olabilir. Ben de onlara bakarak öğrenmeye kalkarsam veya onlar üzerinden bu inancı sorgularsam hataya düşmüş olurum. :-)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İslamiyette doğaya hayvana saygısızlık etmek zarar vermek diye birşey yoktur aksine bunlara karşıdır. Batıda da doğaya ve hayvanlara saygı göstermeme ve zarar verme gibi olaylar gayette vardır. Ülkelerin gelişmesi inançlarına veya batılılaşmalarına bağlı değildir doğru yönetilirse doğru yatırımlar yapılırsa yeterince çalışılırsa yeterince eğitime ve üretime önem verilirse bir ülke gayette gelişir ve bu batılılaşmak değildir örnek alınacak iyi şeyler doğuda da olabilir oradan örnek aldığımızda doğululaşmıyorsak batıdan da iyi şeyleri örnek aldığımız zaman batılılaşmış olmayız gelişmiş oluruz ve gelişmek gelişmektir. Doğu da batı da kusursuz değildir bu sebeple herşeyinle onlara benzemek gelişmiş olmak anlamına gelmez. İnsan olarak her haltı yeyip suçu inanca atmak ahmakça bir davranıştır günah keçisi aramaktan başka birşey değildir.
10 Yorumla
+1 yılŞu yorumları okudum o kaadar boş konuşan insanlar varki bende sürekli ikilemde kalıyorum tengrizm de bazı gelenekler hala kullanılıyor çoğu farkında değil doğa ya saygı en üst seviyede tek tanrılı inançları var bir kaç arkadaşım var hatta inanan bazen içimden bı ses bağırıyor ama bişey demiyorum
33 Yorumla- +1 yıl
Boşver sen güzel düşünüyorsun onemseme bunların çoğu cahil
Gizli Üye(18-24)+1 yılBunlar şaka mı? adam gitmiş yorumlarda zamanında dünyaya hükmediyorduk demiş, yıllar öncesinden bahsederek gün geçtikçe iğrenç hal alan tek milletiz cidden. Çıkın şu orta çağ beyninden, mağarada yaşamıyoruz artık.
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYok abi, çık bunlara 2-3 inşallah maşallah de tanrı yaparlar seni. Türk toplumunun cahil, yobaz, psikolojisi bozuk bir millet olduğu acı ama gerçek.
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
11Cevap
+1 yılDoğaya, hayvana ve insana islamiyet kadar değer veren dünya üzerinde başka bir din daha yoktur. Sen din değiştirmeyi politik bir sebep falan mı zannediyorsun? Bu nasıl bir beyin? Din bir inançtır! Bir iman meselesidir. Tengrizmde bilmediğiniz çok detaylar vardır. Eski oğuz Türkleri, penise taparlardı, ona saygı gösterir ve önlerinde eğilirlerdi. Ki Türkler islamiyetten önce hiçbir zaman tek Tanrı inancına sahip olmamışlardır. Ülgen, kayra, yer tengri, gök tengri gibi inanışlara da sahipti. Türkler medeniyetle ve insanlıkla islamiyetten sonra tanıştılar. Islamiyetten önce çapulcu, çadırlarda yaşayan, senede 2 defa duş alan, kendi kadınlarını obanın beyine sunan Türkler islamiyetten sonra medeni olmaya başladılar.
19 Yorumla- +1 yıl
O senin penise tapiyorlardi dediğin olayın hiçbir ispatı kaydı yok çapulcu değil göçebe denir onada yörük diyoruz hatta senede iki defa duş değil duş almak için ayrı bölümleri var bunuda öğren kadınlarını oba beyine sunmazlar çünkü oba beyi soyunu ilerletemesse başka bir kadını alıyordu o kadar aşşagilik boş yorum yapmissin ki dayanamadim
- +1 yıl
Valla kardeşim sen istediğin kadar konuş ben yıllardır araştırıyorum bunları. Türkler islamiyetten önce kendi milleti ve çinle savaşıp duran, sadece kendi milletinin olduğu bölgeleri feth eden o bölgelerde 50 sene bile hakimiyet kuramayan fakir, çulsuz yağmayla uğraşan basit bir ırktı. Yörüklerden söz konusu açılmışken bende bir yörüğüm. Ama bunlar gerçeklerdir. Türklerin medeniyetle tanısması ve kendini tanıması islamdan sonra olmuştur.
- +1 yıl
İlber Ortaylı sor bak sana ne diyecek 😀 biz konferanslarına katılıyoruz sen bide oradan dinle Türkleri he 50 tane profesör bilmiyor sen biliyorsun 26 yaşında yıllardır araştırıyorsun
- +1 yıl
Erdoğan, İskenderpaşa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden olan Cevat Akşit’in vakfına vergi muafiyeti hakkı tanıdı. Ve bu cemaat kadın sünnetini savunuyor yea
- +1 yıl
Yok ya senin kadar cahil, tarih yoksunu mal görmedim. 😃😃😃😃😃😃 Gülmeden okuyamadım yazdıklarını. Cahil koyun başka başka ne olmuş.
- +1 yıl
@cjdldkldkd ye yazdim
- Aile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılTengricilik benim de hakkında yeni yeni bilgi sahibi olduğum bir inanış. Tam anlamıyla bir din demek de doğru gelmiyor ama çok güzel öğretileri varmış gerçekten. O kadar modern ki, şaşıp kalıyorum. Gerçekten bence de bir hataydı.
26 Yorumla- +1 yıl
Sana tengrizm ile ilgili birkaç söylemek istiyorum bak şimdi
Gelinliğin üzerine bağlanan kırmızı kurdeleler, ( tabi artık kızlarımız bakire olduğu için takıldığın sanıyor ) nişan törenlerinde yüzüklere bağlanan kırmızı kurdeleler, okumaya yeni geçmiş çocukların yakasına takılan kırmızı kurdeleler; hep uğuru ve kısmeti temsil eder. Ayrıca kötü ruhların şerrinden korunma sağladığına inanılır. Ayrıca mezar taşı nazar boncuğu olayı ve daha bunun gibid sayabileceğim bir çok şey tengrizm inanisindan geliyor aslında bunların çoğu tengrizm inanisinda hala ana farkında değil 😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılGidin başaka yerde meleyin, koyunlar, kız haklı dağılın. 🙂 %60'lık kesim cahilsiniz, cehalete düşmüş kapılmış gidiyorsunuz, hadi o zaman Afganistana yallah habibi yallah, burda ahkam kesmeye benzemez oralar. 😏🙂
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇobanınızım ulan dedim bunlara...
Koyun 🐑 bir geldi.
Cevap sahibi+1 yılKoyun 🐑🐑 iki geldi.
Sizden kervan kuracam kervan 🐪🐪
yok mu üçüncü koyun...
Aklınız çalışmaz sizin her zaman aynı şeyi dersiniz, al sana her zamanki şeyler koyunluk. Birazcık o balık beyinlerinizi düşünmeye, fikire adayın o zaman görürsünüz doğruyu, ya sevilince ya öpülünce görürsünüz doğruyu.
Sizdeki aklı 🐟 'ğa tak ters döner, ters yüzer.
Git bak tengrici moğollar orda mal gibi bozkırda kalmışlar hala çadırda yaşıyolar biz islamla yükseldik ne zaman onu bırkatık çöktük
22 Yorumlaİslam'ı kabul etmeseydik ya Hristiyan olurduk ya da Budist. Tengrici kalmazdık. Çünkü emperyalist dinler çepeçevre bizi kuşatmıştı zaten, bu 3 dinden birini benimsemek kaçınılmaz bir sondu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBatı doğaya insana hayvana çok mu değer veriyor nedir bu batı sevgisi anlamış değilim oralar cennet sanki hiçbir kötü olay yaşanmıyor.
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAraplaşsaydık herşey çok farklı olurdu Arap ülkelerini iyi araştır
- +1 yıl
gercekten araplasmadigimizi mi dusunuyorsun? gecmiste arap ordularinin turklere islamiyeti kabul ettirmek icin eli silah tutan butun erkekleri oldurdugunu kadinlari ve cocuklari esir alip sirf beyaz tenli olduklari icin onlardan cocuk yaptiklarini ve onlarida arap kulturuyle yetistirdiklerini. o gunden bu gunede turkiye uzerinde ki baskilari yuzunden kulturumuzun araplara benzediginin farkinda degilsen basta git sen araplasmamizi arastir derim birde talkan ve curcan turk katliamlarina bakarsan sevirim
+1 yılSon zamanlarda gördüğüm en haklı yazı
32 Yorumla- +1 yıl
oh yeahh
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAynen senin düşündüğün gibi düşünüyorum. Ve Tengriciyim.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslamlaşmak değilde Osmanlı devleti şayet laikliği benimseseydi şu an yıkılmamış olurdu ne geliyorsa insan oğluna cahaletten geliyo
02 Yorumla- +1 yıl
islamlasmak kelimesini kullanmadim araplasmak kelimesini kullandim. ayrica islamiyete bir lafim yok sadece gecmiste bu topraklari savaslarda her seyini ortaya koyarak alan atalarimizin araplar tarafindan islam dininin benimsenmesi cin ne kadar zulume ve katliama maruz kaldigini bilmek beni mahvediyor
Cevap sahibi+1 yılBak bazı andavallar ne demek istediğimi anlamamış araplaşmak islamiyetin kabulüyle anadoluda başladı ben bunu demek istemedimki örnek vereyim şu an laik bir ülke olmasaydık şu an Suriye, Afganistan gibi şeriatla yönetilmiş olacaktık buda ülkemizin yıkılmasına sebep olacaktı onun için Atatürk çok güzel sistem kurmuş ama bazı akılsızlar ne demek istediğimi anlamamış heralde bunlar şeriatı benimsiyorlar :D
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAvusturalyada develeri öldürürler, kanada da kilise papazları çocuklara tecavüz edip öldürür, Almanya'daki papaz olayının üzeri kapatılır, ama sorun Müslümanlıkta olur... ya bi git ya..😏
246 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSanayi devrimi diye dünyanın içine eden avrupayı savunuyo s@lak..
- +1 yıl
oncelikle hicbir sekilde bana hakaret etmeye hakkiniz yok sayginizi koruyun lutfen. ikinci olarak batilasmaktan kastim onlarin dinini benimsemek degil. siz avusturalya'da develer olduruluyor diye hal yanip kurban kesen insanlarsaniz ve bana hayvan haklarini mi savunuyorsunuz?
Cevap sahibi+1 yılBiz onları öldürüp canice davranmıyoruz, asıl sen saygısızlık yapıp bilmediğin din hakkında ahkam kesme, yeterince anlayamadığın için eleştiriyorsun. Sonra saygıdan, empatiden bahsedelim.
Cevap sahibi+1 yılEt yemek istiyorum, sana sormam mı gerekiyor ve söyleneni anlamıyorsun herhalde, zevk için öldürüyor onlar diyor, cevaba bak..
Cevap sahibi+1 yılÇok araştırmış olduğunu gözlerim yaşlı bir şekile izliyorum. Tabii sen dini dinsiz alim dediklerinden dinlersen anlayamazsın. Neyse kendi kişisel tercihini kendine sakla bence,
- +1 yıl
@Sswwww55 siz gercekten sizin gibi yuruyen kosan yemek yiyen ve cogalan bir canliyi yilin belirli zamanlarinda topluca katliam eder gibi kesip sonrada etini afiyetle yemeye goz yumuyorsaniz o zaman diger ulkede ki farkli inanclara da karisamazsiniz (cinde ki kopek festivalleri, avusturalyada'ki develer gibi)
Cevap sahibi+1 yılDuygu kastı bizimki...😏😏
- +1 yıl
Allah hayvanların bazılarını biz faydalanalım diye yaratmış yoksa biz hayvanlara işkence etmiyoruz ki sen ispanyadaki boğa güreşlerini izledin mi hayvana mızrağı saplıyolar defalarca hayvan en son güçten düşüyo o zaman da bıçakla bitirici vuruşu yapıyor bizim kesiş şeklimizde bile haynavları düşünüyoruz
Cevap sahibi+1 yılAvusturalyada deve öldürülüp yeniyo mu demişim? daha okuduğunu anlamıyor birde İslamiyeti diğer inanışlarla karşılaştırabildiğini düşünüyorsun. Konuştukça batıyorsun bence..
Cevap sahibi+1 yılYorumun sana kalsın, beni tanımadan ahkam kesme. Ya herşeyin faul senin ya, hala tartıştığıma inanamıyorum böyle bir cahillikle..
Cevap sahibi+1 yılSorun sende değil cahiiliğinde, yanlış anlaşılma olmasın da.
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
2 kere yazmışım dur
- +1 yıl
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılSen kurbanda kesilen hayvanı doğduğundan itibaren besleyip büyütüyor musun? çok basit bir soru...
- +1 yıl
hayır ama benim çevremdekiler öyle yapıyor sonuçta küçüklükten bakılmıyor mu hayvanlara aranda bağ oluyor işte
- +1 yıl
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılKurban kesmek Allah'ın bana emri ve ben bunu böyle saçma sebeplerden dolayı da bitirmicem. Saçma sebeplerinizi kendinize saklayın.
- +1 yıl
allah ne derse yapıyor musun kanka
- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yılSen tanımadığın için ahkam kesecek kadar ahmaksın..
Gizli Üye(30-35)+1 yılBatililat tengri ye mi inaniyor? Ondan mi boyleler?
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEe Osmanlı zamaninda dunya ya hukmediyorduk?
Cevap sahibi+1 yılŞu an da tengriciler mi hukmediyor?
+1 yılBende böyle düşünürdüm ama alakasız.
02 Yorumla- +1 yıl
Ee yani? Osmanlı devleti, Selçuklu devletin İslamiyetin teokrasi sistemini alarak aslında bu coğrafyanın ekonomik, insangücü, manevi ve siyasi meşruiyetini almak istedi başardı da. Olay öyle düz mantık değil
ne kadarda cahil bir pembeli
45 Yorumla- +1 yıl
kdgkeğkgepk gercekten insanlarin belirttigi fikirlere cahilce' demek yerine acip birazcik atalarimizin gecmiste araplar yuzunden ne kadar zulume ugradigini, kadinlarimizin araplastirildigini, erkeklerin katletildigini ve islam kulturunu asilamak icin bu topraklarda yasamamizi saglayan atalarimizin olduruldugunu biraz arastirsaydin eminim bu sekilde konusmazdin. ayrica benim burda islamiyete hic bir lafim yok sadece tengirizim inancina biraz bakip ne kadar modern ve guzel bir yasam bicimi oldugunuzu arastirmanizi istiyorum
Kardeş sen müslüman değil misin bu nasıl bir laf
216 Yorumla- +1 yıl
Münafık davranışı bu İslammış gibi davranıp İslamın aleyhine davrnaıyorsun. Sen hiç mi Anadoluyu araştırmadın tarihi araştırmadın? Hristiyanlar Aziz İlan etmişti Hacı Bektaşı Veli Hazretlerini o kadar iyi biriydi sen bugüne bakıp İslamı yargılayamazsın bugün İslamın sadece ibadet yönü var ahlak yönünü uygulan yok sonra da niye müslümanlar böyle şöyle diyorlar? İslam ahlakıyla yetişmiyoruz adımız müslüman sadece
- +1 yıl
islamiyete karsi asla yargida bulundugum bir cumle soyleyemezseniz. benim burda savundugum sey islamiyetin kotu olmasi degil turklerin dinini ve inancini degistirmemesi gerektigi. ayrica ben tengrizimde kalma taraftari biriyim hristiyanikla hicbir alakasi yok. okuduklarinizi anlayabilen biri oldugunuzu dusunmuyorum
- +1 yıl
Arkadaşım sen Müslümansan İslamın çıkarlarını düşünmek zorundasın kimse Kuranı okumuyor ki kaç tane ayat var gir bak benim benceye iyiliği emredip kötülüğ men etmek her müslümana farzdır iyilikden kasıt sadece birine yardım etmek değil birini müslüman etmek birinin günaha girmesini engellemekte var. Ama sen millet gavur olarak kalsın diyorsun bilinçli müslüman asla bunu söylemez. Al sana ayet
1. “Sizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. (Âl-i İmrân sûresi, 104)
2. “Siz insanlar için çıkarılmış en hayırlı ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten menedersiniz.” (Âl-i İmrân sûresi, 110)
3. “Sen af ve kolaylık yolunu tut; iyiliği emret ve cahillerden yüz çevir.” (A’râf sûresi, 199)
4. “İnanan erkekler ve kadınlar, birbirlerinin velisidirler. İyiliği emreder, kötülükten menederler.” (Tevbe sûresi, 71)
5. “Emrolunduğun şeyi açıkça bildir.” (Hicr sûresi, 94)
6. “Biz fenalıktan menedenleri kurtardık; zâlimleri de Allah’a karşı gelmekten ötürü şiddetli azâba uğrattık.” (A’râf sûresi, 165)
8. Rum﴾41﴿
İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara tattırıyor. - +1 yıl
Ayrıca ben orada senin Müslümanların doğaya saygısız kötü dediğin için söyledim git araştır kardeşim hiç mi ahilik diye bir şey duymadın hacı bektaşı yunus emreyi mevlanayı sadreddin konevi ahi evran sarı saltuk isimlerini duymadın mı? asıl müslüman bunlardır biz müslümanız ama İslamı düzgün yaşamayınca suç İslamın mı? ayrıca tengriciler ne zamandır batıcı ilerici oldu? bugün moğolistanın ne hükmü var?
- +1 yıl
İslama değil Müslümanları sorgulayın. İslamın rol modelleri belli Peygamberimiz ve sahabeler evliyalar. Bunlara bak ona göre İslamı yargıla bugünkü insanlar İslamı rol model olarak almıyorlar sadece sözde Müslümanlar buna ben de dahilim. Ayrıca tefsir okumak lazım biz alim değiliz kendi kafamızdan hüküm veremeyiz ayetlere tefsir o ayetin ne olduğunu açıklıyor ayeti anlamana yardım ediyor ne sebeple inmiş diye. Mesela selefilerin çok kullandığı bir ayet var maide 44 şöyle diyor: "Allahın indirdiğiyle hükmetmeyenler kafirlerin ta kendisidir." Bunu okuyan biri ne anlar Şu andaki herkesi kafir yapar adam niye Allahın indirdiğiyle hükmetmedi diye ama bu ayet Yahudiler için inmiştir o yüzden tefsir okuyun diye boşuna demiyoruz
- +1 yıl
Türkler İslamdan sonra düzenli bir devlet kurabildi islamdan önce de güçlülerdi ama daha kısa sürüyordu kurdukları devletler. Ayrıca Müslüman olduk diye arap falan olmadık. Tengri adetlerini bıraktık diye de Türklükten çıkmadık Din kültürdür dinin değişince kültüründe otomatikman değişmiş olur o yüzden İslama uymayan kültürümüzü bırakmak zorundaydık ki hala yapıyoruz nazar boncuğu falan bir sürü şeyi
- +1 yıl
oncelikle arap oldugumuzu soylemiyorum ama turklerin araplasitigini gormemek korluk olur. ikinci olarak tengriyi asla birakmadik. gunumuzde sizinde bilincisz bir sekilde yaptigi bir cok kulturel aliskanligin tengrizimden ve eski dinimiz satanizimden geldigini bilmiyorsunuz tabi
- +1 yıl
@ansyleey Ben çoğu şeyi biliyorum ve uygulamıyorum merak etme nazar boncuğu ağaca çaput bağlamak kapı eşiğine oturmak tahtaya vurmak gibi şeyler işte bunları zaten uygulamıyorum bu arda mevlit evet islamda yok ama İslama göre haram değil kuran okumanın kimseye bir zararı yok sadece yemek verilmesi yanlış o kadar
Gizli Üye(25-29)+1 yılmall
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılcanım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026