Askerlik tecili bitince biraz daha erteleme durumu var mı? 1,5-2 ay kadar
Öğrenci değil şu an
Öğrenci değil şu an
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer kardeş bilmiyorum net bilgiyi askeri şubeden öğrenirsiniz burada kim ne dese doğruluğu olmaz ve bu önemli bir konu
bence şu an asker kaçağı sayılıyor, ceza olarak belli miktar para öder.
Daha bitmedi tecili
ha evet bitmemiş ben yanlış okumuşum sanırım :D
kardo açık öğretime kayıdı yok mu ya 30 a kadar gitmezdi.
bunun dışında üni mezunuysa 2 yıl uzatabilir, yüksek lisans yaparsa yine uzatır. bunlar yoksa trist olarak kaçsın stuttgart da ben onu karşılarım :D
Yüksek lisansı bitirdi 😄 şu an 1 yıl tecil hakkı vardı onu kullanıyor, bitince 2 falan ay daha ertelemesi gerekiyor doktoraya girebilmesi
okumuşsa 5 ay sanırım izin kulanmayınca 4 ay yapıp gelir ama başbakan ın oğlu gitmiyor senin sevgilin niçin gitsin çocuğa yazık değil mi?
bu arada benim çifte vatandaşlığım var 2 ülkede de mi yapcağım? :(
Sevgilim olduğunu nereden çıkardın 😄?
çok özür dilerim sevgilim yazdığını hatrladım bir an, ama o başkasının sorusu galiba kusura bakma Türkçem kötü, yanlış okuyorum hep. ama kim olursa olsun gitmesin askere yazık çocuğa.
Abim için sormuştum :D bir de şunu sormak istiyorum alman vatandaşlığı almak zor mu? nasıl alınıyor?
Alman vatandaşlığı almak için alman birisi ile evlenmen lazım (3 sene, anlaşmalı olarak da evlenebilirsin)
üniversite mezunu isen dil sınavından muaf olursun, uyum sürecine bakarlar...
Alman türk çifte vatandaşlığı asla alamazsın çünkü burada doğmadın, eğer alman vatandaşı olursan burada yaşaman gerekir, belli süreyi aşarsan vatandaşlığın silinecektir.
Ama burda yaşaman için vatandaşlık almana gerek yok, oturma ve çalışma iznin olduğunda da vatandaşmışsın gibi yaşarsın.
abine inşallah güzel yer denk gelir.
Anladım teşekkür ederim :)
rica ederim kardo olursa olursa buralardayım ;)
Peki oturma ve çalışma izni almak zor mu?
yok zor değil, alman kökenli bir çocuk bul onunla anlaşmalı evlilik yap, tamamdır, üni mezunuysan dil sınavından muaf olursun ve uyum sürecinde yavaş yavaş öğrenirsin.
evlendiğinde başvurunu yaparsın yerleşirsin.
gel knka ben seni alırım :D
Anlaşmalı evlilik olmadan olmuyor mu :D
iş bulursan ve iş yeri ile anlaşırsan da olur. ama benim sana dediğimi yaparsan 3 yıldan sonra süresiz oturma iznin olur.
Anladım tamam :D
tecil tarihi neyse o tarihte biter bittiği tarihte eğer hala okuyorsa bir tecil daha alır yok okumuyorsa alamaz tecilin amacı asker çaığına gelmiş kişilerin eğitimleri kesilmesin dir biz millet olarak o hakkı askerden kaçma olarak kulanırız okıyorsa 3 tecile kadar yolu var
Tecil bittikten yaklaşık 2 ay sonra gene öğrenci olacak fakat 2 ay daha ertelemesi gerekiyor
onu belgelemesi gerekiyor şubeye gidip
bağlı bulunduğu şubeye bizzat kendi gidip 2 ay sonra tekrar okulunun başlıyacağını belgelerse 2 tecili alır hangi okulsa ordan yazı alırsa çok daha kolay olur
Anladım teşekkür ederim :)
ricaederim efendim yardımcı olabildimse size ne mutlu
Tecili bittiyse çağırırlar zaten çağırmaları 1 2 ay sürer. tertiple gitmez devre kaybı olarak alırlar muane olduktan sonra 3 gün içinde birliğine katılmak zorunda (asker olduğumm için biliyorum)
Tecil bitti mesela şu an öğrenci değil, yaklaşık 2 ay sonra öğrenci olacak gene o arada erteleme durumu yok mu
Hemen almazlar askere. Yani ertesi gün sabahı koluna girip götürmek gibi birşey yok. İki aylık kaçak cezası öder sadece. Kimlik kontrolünde kaçak olduğu ortaya çıkarsa alıp şubeye bırakırlar.
Him 😅 teşekkür ederim
Cevap
7Cevap
Önceden bekliyordu. Şimdi bittiyse bile muayene olur ikinci tertiplerle gider ilk tertipler şubatta gittiler
İkincisi ne zaman
Tecil tarihi bittikten 2 ay sonra gene öğrenci olcak fakat o arada erteleme yapamıyor mu hiç
tamam teşekkürler :)
tecili bitince gitmezse kacak durumuna duser ve ceza alir... gitmesi gerek...
Ama tecil tarihi bittikten iki ay sonra gene öğrenci olacak
Yüksek lisansı bitirince 1 yıl tecil etme hakkı vardı şu an o bitecek o bittikten 2-2,5 ay sonra doktoraya girme durumu var ama o arada işte Öğrenci değil nasıl erteleyebilir diye sordum
Doktora dan sonra gitmeyi düşünüyordu
tamam teşekkürler :)
Ertelenmez galiba abin mi arkadaşın mı
Abim
evett sevglin mi gitcek çsdA Sd
Yooo 😄 abim için sordum
Sevgilim yok 😄
bitince ilk celp doneminde cagirirlar
Ne zaman sonra yani
uc ayda bir celp donemi vardir.. celp donemlerini askerlik subesini arayip sorsun
tecil bitince yenilenmezse askere çağırırlar
muanye girer ilk gidn grupla gider
abin mi :)
Evett
korktum
almıyorlar mı hemen :D?
Anlatsana :D
bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?