Askerlikten muaf mi ederler?

Merhaba arkadaşlar. Sol gözümde kayma olduğu için, ve bu beni rahatsız ettiği ve çok kasılmalar hissettiğim için 2015 yılında ameliyat oldum. Doktor sağ gözden yapmıştı ameliyatı, sol göz toplarlar diye. Bayiltmadan yapmamız gerekiyor demişti bana, ameliyatı bayiltmadan yaptı. Hiçbir düzelme olmadı.

Üstünden yıllar geçti sol gözüm beni iyice zorlamaya başladı, kasılma olsun görme olsun hepsi. Gözlük kullandım, ama o gözlüğü en fazla 2-3 ay kullanabildim, göz numaram değişiyordu.

2019 yılında bı ameliyat geçirdim bu sefer sol gözümden. Göz kendini toplamışti kayma gitmişti nerdeyse.

Kontrole gittiğimde de ameliyattan sonra gözümde ki dikişler alınmaya başlamıştı. Dikişler alindikca sol gözüm eskisine göre daha da kaydı hemde iki gözümde görmede problem yaşadım ve sol gözüm ufaldi.

Ehliyeti alırken bile çok zorlandım, sistemde ameliyatlarim çıktı. Gözlüksüz araç kullanmam yasak, her sene maneye zorunlu tuttu. Ve araç motosiklet, haricinde ehliyet alamıyorum. Gözlüğü kullandığım halde bile bı yere odaklandım mi görmem bozuluyor.

Bu aralıkta tecilim bitiyor, askere alırlar mı yoksa muaf mi verirler. En son ehliyet için rapor almaya çalışırken, ben olsam askere almam doktor seni dedi.
Güncellemeler
+1 yıl
3. Kez ameliyat olman riski diye de bildirdi. Ameliyat istemiştim düzeltmek için
Askerlikten muaf mi ederler?