Merhaba arkadaşlar. Sol gözümde kayma olduğu için, ve bu beni rahatsız ettiği ve çok kasılmalar hissettiğim için 2015 yılında ameliyat oldum. Doktor sağ gözden yapmıştı ameliyatı, sol göz toplarlar diye. Bayiltmadan yapmamız gerekiyor demişti bana, ameliyatı bayiltmadan yaptı. Hiçbir düzelme olmadı.
Üstünden yıllar geçti sol gözüm beni iyice zorlamaya başladı, kasılma olsun görme olsun hepsi. Gözlük kullandım, ama o gözlüğü en fazla 2-3 ay kullanabildim, göz numaram değişiyordu.
2019 yılında bı ameliyat geçirdim bu sefer sol gözümden. Göz kendini toplamışti kayma gitmişti nerdeyse.
Kontrole gittiğimde de ameliyattan sonra gözümde ki dikişler alınmaya başlamıştı. Dikişler alindikca sol gözüm eskisine göre daha da kaydı hemde iki gözümde görmede problem yaşadım ve sol gözüm ufaldi.
Ehliyeti alırken bile çok zorlandım, sistemde ameliyatlarim çıktı. Gözlüksüz araç kullanmam yasak, her sene maneye zorunlu tuttu. Ve araç motosiklet, haricinde ehliyet alamıyorum. Gözlüğü kullandığım halde bile bı yere odaklandım mi görmem bozuluyor.
Bu aralıkta tecilim bitiyor, askere alırlar mı yoksa muaf mi verirler. En son ehliyet için rapor almaya çalışırken, ben olsam askere almam doktor seni dedi.
Üstünden yıllar geçti sol gözüm beni iyice zorlamaya başladı, kasılma olsun görme olsun hepsi. Gözlük kullandım, ama o gözlüğü en fazla 2-3 ay kullanabildim, göz numaram değişiyordu.
2019 yılında bı ameliyat geçirdim bu sefer sol gözümden. Göz kendini toplamışti kayma gitmişti nerdeyse.
Kontrole gittiğimde de ameliyattan sonra gözümde ki dikişler alınmaya başlamıştı. Dikişler alindikca sol gözüm eskisine göre daha da kaydı hemde iki gözümde görmede problem yaşadım ve sol gözüm ufaldi.
Ehliyeti alırken bile çok zorlandım, sistemde ameliyatlarim çıktı. Gözlüksüz araç kullanmam yasak, her sene maneye zorunlu tuttu. Ve araç motosiklet, haricinde ehliyet alamıyorum. Gözlüğü kullandığım halde bile bı yere odaklandım mi görmem bozuluyor.
Bu aralıkta tecilim bitiyor, askere alırlar mı yoksa muaf mi verirler. En son ehliyet için rapor almaya çalışırken, ben olsam askere almam doktor seni dedi.
Güncellemeler
+1 yıl
3. Kez ameliyat olman riski diye de bildirdi. Ameliyat istemiştim düzeltmek için
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Askerlikten muafiyet alma süreci bazen detaylı bir açıklama gerektirebilir. Öncelikle, doktor raporunun ne kadar kapsamlı olduğu önemlidir. Göz rahatsızlıklarının askerlikten muafiyet için yeterli olması için doktorunun ameliyat geçmişini, gözün mevcut durumunu, tedavi sürecini ve gözle ilgili yaşadığın zorlukları detaylı bir şekilde belirtmesi gerekebilir.
Rapor, gözün durumuyla ilgili detayları içermeli ve askerlik hizmetini yerine getirmenin sağlık açısından ne kadar zorlayıcı olduğunu açıkça ifade etmelidir. Bu belge, askerlik şubesine sunulacak ve muafiyet için bir neden olarak kabul edilmelidir.
Ayrıca, geçmiş ameliyatlar, göz numaranın sürekli değişmesi ve gözlük kullanımının bile görmende yaşadığın sorunları belirten dokümanlar da askerlikten muafiyet için ek destek olabilir.
Bu süreçte doktorunuzun raporu, başvuruda bulunduğunuz askerlik şubesinin tıbbi heyeti tarafından incelenecek ve değerlendirilecektir. Bu nedenle, doktorunuzun raporunun mümkün olduğunca kapsamlı ve detaylı olması önemlidir.
Sonuç olarak, askerlikten muafiyet alma sürecinde doktor raporu büyük önem taşır ve başvuruda bulunmadan önce doktorunuzla detaylı bir görüşme yapmanız faydalı olacaktır.
2-3 ay önce doktorla ön görüşme sağladım. İki gözünde de temmellim oluşmuş artık dedi. Onların dediği Latince kelimeleri anlayamiyoruz çok değişik bı kelime söyledi, 2 gözünde de ondan var dedi. Şansıma da ameliyattan çıkmış 3 doktor vardı aynı odada. Allah Allah nasıl böyle bı şey olabilir dedi. Yavaş yavaş rapor için, görüşüyorum
Doktorunla iletişime geçmen iyi bir fikir olur. Ona rahatça sorularını sorabilir ve endişelerini paylaşabilirsin. Ameliyat sonrası yaşadığın sorunlar gerçekten zorlayıcı olabilir, bu yüzden doktorunla açık bir şekilde konuşman önemlidir. Rapor için başvurduğunda, durumunla ilgili ayrıntılı bir değerlendirme yapılacaktır ve daha fazla adım atılması gerekebilir. Sağlık sorunlarını çözmek için doktorlarınla işbirliği yapmak önemlidir, bu yüzden onların tavsiyelerine kulak vermekte fayda var.
Teşekkür ederim. Bana tecilini bozup heyete gir dedi. Gidecek miyim diye sordum. Senin ki tartışmalı bı durum dedi, heyete bağlı
Yüksek ihtimal olmaz, canını sıkma.
Hayırlısı
Sen sağlık kuruluna çık
Bana tecili bozup heyetten sıra al dendi, heyet karar verecek sana dedi
Heyet de olur
Kasımda yıllık izne çıktığım zaman, doktorla görüşmek sağlayacam zaten, işbirliği için
Gecikme
Aynen öyle Aralık sonunda bitiyor zaten tecil
Sana çıkacak kurul kararı bambaşka kapılar açar
Nasıl yani anlayamadım
Sen beni bul ben sana anlatmayayim burada
Dm ye bakar mısın