Her birey yaptıkları ile ailesinden takdir toplamak ister. Kimi aileler çocuklarına takdir vermeyip onun öz güvenli bir birey olmamasını sağlar. Biliyoruz ki her şey ilk önce aile de başlıyor, bireylerin gelişimi, kişilik ve karakterlerinin gelişmesinde ve değişmesinde aile faktörü çok önemli. Hep eleştirilen ve yaptıkları beğenilmeyen çocuk kendini yetersiz hissediyor. Ailesinden takdir göremeyen çocuklar sonra ki dönemlerinde öz güvensiz ve kaygılı oluyor. Buda kişinin yapacağı her türlü işi ve girişimi olumsuz yönde etkiliyor. Nitekim aile desteği almamış ve takdir görmemiş çocuklar geleceğin kaygılı bireyleri oluyor ve toplumda potansiyel bir güç olamıyorlar. Peki sizce; Ailesinden takdir görmemiş insanların yaşadıkları en büyük sıkıntılar nelerdir?
Ailesinden takdir görmemiş insanların yaşadıkları en büyük sıkıntılar nelerdir?
Aslında yaramıyor, birey her zaman içinde bu yarım kalmışlık hissini taşıyor. Ve toplum içinde çoğu şeyi istediği gibi özgürce ifade edip ortaya koyamıyor.
Neyi basamak olarak kullanacak? ne sacma yorumlar.. Bir cocuk ailesinin yaninda buyurken, temel bilgileri ailede edinir. 6 yasinda okula baslayinca kaynak 2 olur. Ama aile hep vardir. Ve ailede olan biteni normal kabul eder. Anirmal bile olsa. Dolayi ile Aile bireylerinin davranislari da onun icin gercektir. Sen aptalsin derlerse o cocuk buna inanir, kabul eder. Bu kabullenis disarida da devam eder. Beynine kazinarak yazilmistir. Basarili da olsa kendisi bundan suphe duyar.
Bence ailesinden takdir görmeyenler ikiye ayrılıyor. 1. grup başı boş, sokaklarda dolanan işsiz güçsüz kişiliklere dönüşüyorlar ve ailem beni zaten takdir etmiyor kafasında daha da dibe batıyorlar. 2. grup ise bundan dolayı hırslanıp çalışıyorlar ve iyi bir yere gelip ailesinin takdirini kazanmayı hedefliyor.
Hayatlarında önlerine ne çıkarsa çıksın hep bir korkaklik oluyor ustlerinde.. Yeni gelen kişinin de onlari kirabilecegi düşüncesi bir adim atmalarina bile engel olabiliyor maalesef
çok şükür öz güvensiz değilim yetersiz bir bireyde değilim ama takdir görmüyorum destek de görmüyorum
bu nelere yol acıyor
sürekli aileye bir kin besliyosun hırs yapıp yıpranıyorsun destek göremediğin için istediklerinde olmuyo hayallerle yasıyorsun bide üstüne senden basarı bekliyolar yüzsüz yüssüz ziyan olup gidiyorsun ama mücadele edeceğiz ve başaracagız insan istesin yapamayacagı şey yok ant olsun göt edip peşimde gezdirmezsem namussuzum
Hemen bir ornek verelim: konuyu baslatan Sayin Gizli Uye, neden gizli? Bu konu ozel bir konu degil. Kisisel bilgi yok. Işte size bir órnek Burada onguven eksikliginden daha fazla yersiz endişe var. Caddede yururken, arabayla ise giderken maske takalim.
İnsanda içteki sevgi aile ile oluşur eğer burası yara alırsa sonraki yaşamında sevgi ihtiyacını diğer insanlar ile doldurmaya çalışır buda bağımsızlıktan uzak ilişkiler geliştirmesi demektir
Daha cok hirs yapiyorlar ayrica herkesten her zaman ilgi görmek takdir edilmek istiyorlar bu da sinir bozucu oluyor bazen aileler çocuklarını takdir etmeli ve kendine güvenmelerini sağlamalılar.
24 yaşında kimseden bir lira almadan lüks arabamı, evimi aldım. Ger görki başarılarımı gösterebileceğim ne akrabam Ne ailem oldu. İnsan başarılarının taktir edilmesini istiyor yoksa başarının bir anlamı yok bunun eksikliğini hep yaşıyorum malesef.
En İyi Cevaplar