"Sabah namazını kılan kimse Allah’ın himayesi altındadır."
"Sizi atlılar kovalayacak bile olsa sabah namazının iki rekât sünnetini terk etmeyin. O dünyanın tamamından hayırlıdır."
"Yatsı namazını cemaatle kılan kimse, gece yarısına kadar namaz kılmış gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan kimse ise bütün gece namaz kılmış gibidir.”
“İnsanlar yatsı namazı ile sabah namazındaki fazilet ve sevabı bilselerdi, emekleyerek bile olsa mutlaka camiye, cemaate gelirlerdi.”
Özetle;
1. Sabah ve yatsı namazlarını camide cemaatle kılmak, diğer namazları cemaatle kılmaktan daha faziletlidir.
2. Sabah ve yatsı namazları, münafıklara en zor gelen namazlardır. Bu sebeple bu iki vaktin namazı, mü’minle münafığı ayırıcı bir özelliğe sahiptir.
3. Emekleyerek ve sürünerek de olsa camiye, cemaate gelmeye özen göstermek gerekir.
Yatsı namazı ile ilgili bazı hususlar;
1- Yatsı namazını, vakit girince kılmayıp biraz geciktirmek müstehabdır.
2- Yatsı namazından sonra uyumayıp sohbet etmek, tenzîhen mekruhtur.
3- Ancak dinî, ilmî, ahlâkî, siyâsî gibi önemli bir konu üzerinde görüşmek üzere yatsı namazından sonra biraraya gelip görüşmek mekruh değildir.
4- Yatsı namazından sonra önemli bir konu yoksa uyumak müstehabdır.
5- Akşam geç vakit işinden dönüp ev halkıyla görüşme imkânı bulamayan kimsenin, yatsı namazından sonra bir süre eşiyle, çocuklarıyla oturup sohbet etmesine ruhsat verilmiştir.
6- Sabah namazına uyanamıyacak kadar geç yatmak -önemli bir mes'eleden dolayı değilse- mekruhtur.
7- Erken yatıp erken kalkmak ve erken iş başı yapmak müstehabdır.
Inşaallah bu hususlarida dikkate alarak hayatimizda yer edinmeye calisiriz ve namazlarımızı aksatmadan kılarız.. 😊
Kimler yatsiyi kildi ve sabah namaza kalkacak inşaallah 😊?
Boyle dusunen kisiler halen daha kaldimi. ama yine de kendi adima cok sevindim. bn bir haci olarak butun ummetin boyle olmalarini cani gonulden iaterim senden Allah razi olsun
Bunu ben söylemiyorum. Peygamber Efendimiz uyguladigi icin bize de yapmak duser. Sen ister yap ister yapma. Kimseye silah dayayarak bir zorbalik yaptigimiz yok. Once arastir sonra hukum ver bu da benden sana tavsiye..
Çok şükür ben ibadetimi yapan bir adamım ama kızdığım şey şu saatte yat bu saatte kalk gibi cümleler kurmanız çok saçma ve yanlış dine yönelen biri varsa bu şeylerden dolayı korkup kaçacak bu da size günah olarak yazılır emin olun 😉
Islamiyet sadece kurandan ibaret degil sunu bilesin. Peygamber Efendimiz bizim rehberimizdir. Onun hayatını kendi hayatimiza uygulamamiz lazim. Lazimki kurtulasa erebilelim. Bana da senin soylediklerin sacma geliyor. Ne alaka simdi gunaha girmekle. Asil biz bu zamana kadar neyi dogru yapmisizki? Ne zaman Peygamber Efendimizi ornek almisizki? Asil biz böyleyiz diye O'nun yolundan gitmiyoruz diye bu kadar bilgisiz ve cahil kaldik. Simdi bunlari ogrenince "noluyoruz ya bu ne zorbalik, bu ne oyle hangi devirde yaşıyoruz" diye sacmalayan insan oldukca biz tabikii hak yolunda ayagimiz kayar. Kisacasi sacma macma degil. Peygamber Efendimizin yaptigi bir şeye sen muslumansan nasil sacma dersin! arastir sonra konus benimle
Peygamber efendimiz rehberdir doğru ama senin gibi dayatmamış dini ona buna zira şu anda dinden be peygamber efendiden dem buruyorsun ama efendinizin kapı komşusu kafirmiş ve bir günden bir güne gidip kapısına dayanıpta senin şu anda burda millete dayattığın gibi bir dayatma yapmamış seninde ne kadar araştırıp konuşmaların burdan belli zaten bence sen araştır ve gel benimle konuş.
nerde dayatma yapmisim? illa yapacaksınız edeceksiniz nerde demisim? ben arastiriyorum da paylasiyorum merak etme sen. seninle daha fazla muhattap olmak istemiyorm. ister uygula ister uygulama beni baglamaz. hadi hayirli geceler
En İyi Cevaplar