Hz. Adem Ve Hz. Havva'nın bütün çocukları 1 kız ve 1 erkek olmak üzere ikiz olarak doğmuşlardır. İkiz olan çocuklar birbiriyle evlendirilmemiş. Diğer doğumdaki çocuklarla evlendirilmiştir. Bu neslin devamı için yapılmış ilk ve tek uygulamadır. Sonrası dinen de yasaklanmıştır. Hz. Adem ve Hz. Havva'nın çocukları dünyanın farklı bölgelerine dağılmışlar ve doğal olarak zamanla o bölgenin şartlarına adaptasyon sağlamışlardır. En basit örneği domatesin bile her coğrafyadaki görüntüsü ve lezzeti farklıdır. Bitkilerin ve hayvanların uyum sağladığı iklimsel durumlar da insanın uyum sağlamamasını beklemek yanlış olur. Dna ların çözüldüğü dönemimizde bu genetik özelliklerin zamanla kişiden kişiye geçip ve her kişide değişime uğrayarak günümüze kadar geldiği kanıtlanmıştır. Anne ve babası beyaz olduğu halde geçmişinden gelen dnalar sayesinde zenci olarak doğan bir çocuk vardı hatırlarsanız. Allah tüm insanları birden yaratabilirdi isteseydi. Durumun bu şekilde gelişmesindeki amaç insanın geçmişini net bir şekilde anlayabilmesini sağlamaktır.
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani senin oglun veya kizin baska bir ulkede ortamda yasasa dna si degisirmi bence degismez. Domatesin goruntusu veya tadi degissede genetik yapisi aynidir
Ben de bir din alimi değilim bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım ama bunu bu kadar derin düşünüyorsan eğer neden Kuran'ı anlayarak okumayı denemiyorsun? Allah rehber olarak sana bir kitap indirmiş aradığın herşeyin cevabını içine koymuş tek istediği vermiş olduğu aklımızı kullanmamız. Bu DNA'ların kendi kendine oluştuğuna inanabiliyoruz da herşeyin yaratıcı olan Allah'a mı inanamıyoruz? Yapmayın. O döneme ait bazı şeylerden bahsettim . Ve buradan hem ırkların nasıl oluştuğuna hem de DNA'ların nasıl oluştuğuna karşı bir fikir edinebiliriz. Ben kalkıp başka bir ülkeye gidersen DNA değişecek demedim. Yaradan öyle yücedir ki sanıyor musun ki biz düşünelim de o düşünmesin? Herşeyin sahibi olarak bir detay atlasın?
Her bir nükleotid içerisinde yaklaşık 34 atom bulunmaktadır. DNA'da toplam 6 milyar nükleotid olduğuna göre, (34 x 6.000.000.000) 204 milyar atomun DNA molekülünü oluşturmak için kimyasal olarak birleşmesi gereklidir. Eğer bir saniyede bir atom üzerinde işlem yapabilseydiniz ve günde 8 saat, yılda 350 gün çalışabilseydiniz, sadece tek bir DNA molekülünü üretmeniz 20.000 yıldan daha fazla sürecekti. Akıl sahibi bir insan bile bunu yapamazken, DNA molekülünün, tesadüfler sonucu kendi kendine oluştuğu nasıl düşünülebilir? Elbette ki bu imkansız bir durumdur. Ayrıca hatırda tutulması gereken bir nokta da, DNA molekülleri olmaksızın canlıların yaşamasının mümkün olmadığıdır. İki farklı cinsiyetin olması , bunların birleşerek çoğalması farklı ikizlerin üreye üreye bize kadar gelmesi bunlar bir tesadüf değil hepsi bir düzenin parçası. Her canlının farklı bir genetik oluşturması, farklı bir tür olması gerçeğini değiştirmeyecek ve kıyamete değin böyle sürecek.
tek bu mu ya daha cok merak ettigim sey var mesela mademki hepimizin dogmadan once kaderi yazılıyo o zmn cenete veya cehenneme gitcegmizde yazıyodur cok fazla celiski var bu celiskiyi olusturanlarda dini anlamaya calısan beyinsizler bir oyle diyolar bir boyle😊
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
İnsan mantiginin siniri yok soru icinden soru cikiyor 👍🏻
adem ile havvadan geldik ama tanışıp evlenelim diye kabilelere ayrıldık her ailenin genetiği farklı anne ve babamızın o kadar insan içinden biraraya gelmesi birbirlerini bulup evlenmesi tesadüf değil
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sonuc olarak anne ve baba kök olarak ayni o halde dna farki olmasi tibben mumkun degil ama var
kök olarak aynı ama kök olarak senin anne tarafının ve baba tarafının genetikleri farklı sende o genetiklerin birleşmesinden yeni bir tür oldun ve eşinin genetiği de farklı olacak onunla genetiğiniz birleşince doğacak çocukda yeni bir tür olacak kıyamete kadar böyle devam edicek bu
İkiz kardeşlerin bile dna ları az da olsa birbirinden farklı. Bu konuda bir sıkıntı yok. Sorman grreken sorular: tanrı bizi ensest ilişki ürünü olarak mı yarattı. Eğer öyleyse somradan ensest ilişkiyi neden yasakladı. Diğer canlılardan çok farklıysak neden dna larımız çok benziyo falan.
Mantıklı tek açıklaması var. O da insanların göçebe hayatında gittigi yerlerin koşullarına uyum sağlaması ve değişime uğramasıdır. Yani coğrafik özelliklerin etkisinden dolayı değişime uğruyorlar.
kardeşler belli kurallara göre birbirleriyle evlendiler insan nesli çoğalsın diye belli aynı dönemde olanlar evlenmedi anladın mı? bunu bende düsündüm günlerce senin gibi bana böyle acıkladılar
peki sen söyle canım ne yapabilirdi eşşek mi zikince çoğalıcaktı bu insanlar bak banada iğrenç geldi sonra öğrenince sadece bir neslin kendisinden 15 yaş büyük biriyle evlendiğini bunun da bir daha olmadiğini kuzenlerle evlenildiğini böyle artarak bugün kü hale geldi mantıken sende benim kardeşimsin ama evlnebiliriz bu da mı iğrenç herkes kardeşini zikiyor ben sana sölim adem ile havvadan geldik
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Hepimiz Adem ile Havva'dan geldiysek DNA miz nasil farkli olabilir? Bu bir celiski degilmi? Bunu merak etmemiz dogru mu?
En İyi Cevaplar