Aklım almıyor hacıtlar yardım edin. Adem ile Havva ilk insansa, doğurdukları çocukların birbiriyle evlenmesi sonucunda insan ırkının yayıldığı söyleniyor. Peki doğan çocuklar kardeş değil mi? O zaman biz hepimiz kardeşiz, bu günah değil mi? Birisi aydınlatsın beni.
Adem ile Havva’nın çocuklarının birbiriyle evlenmesi sonucunda mı dünyaya geldik?
Sakin oooool, ademe teyze oğlu veya teyze kızı yaratılmadı ki kendi çocuklarıyla kuzenlerinin çocuklarını eversin. Evet evlenenler kardeşti. Ancak bilmen gereken şu, havva annemiz her doğumda ikiz doğurdu. Biri kız biri erkek. En basit haliyle yazıyorum. İlk çocuklara A ve B diyelim. Sonraki ikizlere de C ve D diyelim. Allahın izni ve inayetiyle A nın C ile, B nin de D ile evlenmesine izin verildi. Ama aynı anda doğan ikizlerin evliliği yasaktı. Zaten bu durum Adem babamızın ömrü boyunca sürmedi. O insanlar pek ala ve illa ki elli yıl içinde türemiştir. Hadi altmış yıl olsun. Sonrasında kuzen çocukları evlenmiştir. Sonrasında da yelpaze katlanarak arttığı için kardeş evliliğine ihtiyaç duyulmamıştır. Yoksa bu durum ensest bir ilişki olarak adlandırılacak bir şey değil.
İlk insan hz ademdir, hz havva , hz ademin kaburga kemiğinden yaratılmıstır. hep ikiz doğuran hz havva cocuklari bir önce doğan ya da bir sonra doğan erkek ve kız kardeşle evlendirildi. herkes kardeştir ilk kardeş kavgası ve katli habil ve kabil başlatmistir. hz ademin ogullaridir. Burada dalga geçtiginiz konu binlerce yillik geniş bir felsefe bilgisi ister. anlamanız kolay değil.
Çocukları ikiz ikiz oluyor muş ve birbirinin ikiziyle evleniyor muş ikizler hep bir kız ve bir erkek miş o zaman lar normal karşılanıyor muş ama İslam dinin de böyle bişey yok bunları da bir kaynakta okumuştum
Niye farklı genlerimiz var diye sormuşun bir yerde duymuştum allah bizi farkli farklı topraktan yaratmış hatta bu topraklar söyle geçiyor kırmızı siyah beyaz kahverengi vb ne kadar dogru bilemem