Onları bu düşünceye iten şey ne? Mantıklı ve ikna edici nedenleri nedir acaba?
Cevabın nedir?
+1 yılAyetle cevap veriyorum..
De ki: “Sizin ortaklarınızdan (şirk koştuklarınızdan) örneksiz ilk defa yaratıp sonra onu geri döndürecek kim var?”
De ki: “Örneksiz, ilk defa yaratıp sonra onu geri döndürecek Allah’tır. Öyleyse nasıl döndürülüyorsunuz?”
(YUNUS Süresi-10)
Şahsi düşüncem;
Hiç bir ateist kişisel olarak birşeyleri test ettim araştırdım gördüm veya bir kulun örneksiz, benzersiz birşey yarattığını gördüm diyemez. Fakat bazı dünyevi çıkarlar, beklentiler veya bu beklenti ve çıkarlara karşılık bulamaması neticesinde pisikolojik olarak kendisine çıkış yolu olarak görür.. Öte yandan büyük güçlerin dünya rantlarını sürdürmeleri, inançlar üzerinden insanları kullanmaları, yönetmeleri açısından bu tür düşünceleri gizli olarak destekler veya gelişmesine yardımcı olur. Hep azınlık olarak hareket eden bu düşüncenin her yuzyılda belli bir seviyede durmasının ama bir türlü kapanmamasının sebebide budur.12 Yorumla- +1 yıl
Bide şeyi merak ediyorum. butun evreni galaksiyi ve yaşayan bütün herşeyi allah yarattiysa uzaylilarda sorgulanacakmi onlarda hesap verecekmi
- +1 yıl
Uzaylıların varlığı henüz kanıtlanamamış ve tamamen varsayımlar üzerinden devam etmektedir. Kûr’an-ı Kerim A’raf sûresinin 6. ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor: “Biz kendilerine peygamber gönderilen kimseleri ve peygamberleri sorgulayacağız.”
En İyi Cevaplar
+1 yılBu kişiden kişiye değişiyor. Kimisi duyduğu batıl inançlardan bıkmış, kimisi somut varlık felsefesi yapıyor, kimisi yapılan ibadetin amaçsız olduğunu düşünüyor, kimi ise yaşamın sebebini sorgulayıp mantıksız buluyor... Her birinin kendince sebepleri var
10 Yorumla
+1 yılBir gün bir Ateist ile konuşmuştum.. Ona " Seni yargılamıyorum.. Sana saygı duyuyorum. Sen beni kırsan da, azarlasan da sana saygım devam edecek.. Fıkıhta olsa, kâfirde olsa kırılmamalı insan kalbi.. Ama merak ediyorum neden kendini İslam'dan soyutlamak istedin? "
Aldığım cevap şu idi;
" Adem ile Havva'nın yasak meyve yememesi gerekiyordu. Allah onlara yeme dedi ama yediklerinde nerdeydi? "
Buyrun burdan yakın.. :)24 Yorumla- +1 yıl
@Psycholog Bende bundan bahs etmiştim..
- +1 yıl
@Smileycik Bilemem artık.. 2 dakika oturdum güldüm. 😅
+1 yılTürk insanı genelde böyledir küçük yaşlarda aile zoru ile Kur'an kurslarina gider lise üni hayatı boyunca eğlenceye zevke sefaya kapılır inancını yitirir orta yaşlara doğru böyledir ver coşkuyu hayat güzel eglenmelik cosmalik ne dini der orta yaştan yaşlanmaya doğru birşeyler dank etmeye başlar ya Allah varsa ders işimi tehlikeye atmayim ders namaza başlar ölüme doğru korkuya kapılır tövbe eder durur tabiki sonuç Allah'a emanet 🙏
24 Yorumla- +1 yıl
@Psycholog benim değil tabiki Elhamdülillah tüm kalbimle inanıyorum gördüklerimi olan biteni soyledim sadece
- +1 yıl
Döt korkusu napsinlar ya 😂
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
46Cevap
İnsanları ateistlige iten en önemli faktör ahmaklıktır kendilerini çok akıllı zannederler ama aklın zerresi yoktur oturup düşünseler Açıp KURANİ KERİM okusalar anlarlar zaten de batı özentisi malesef insanları dinsizliğe itiyor vesselam...
#AntiEgoist12 Yorumla- +1 yıl
Muslumanlarda sözde allaha inanıyor ama maasallah hertürlü cirkin şeyleri yapiyolar. Küçük kizlarla evlenme kiz erkek ayırt etmeden tecavüz hırsızlık yolsuzluk sapkınlık vs.
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılDindeki mantıksızlıklar.
Ben mesela "kadir gecesinde ettiğiniz dualar kabul olur" diye bir şey okuduktan sonra 366 gün aynı duayı ettim ve kadir gecesine denk gelmek zorunda. Ama ettiğim dua kabul olmadı. Zaten ettiğim hiçbir dua kabul olmadı. İnanmak bana hiçbir fayda sağlamıyordu. Üstelik müslümanlar ben sorgulayınca "sorgulanmaz" diyolardı. Bunun koyunluktan başka bir şey olmadığı herkesçe görülür bir şey. O yüzden inanmıyorum.314 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Psycholog islama. Herhangi bir dine.
- +1 yıl
Ben böyle şekilde şeylere ınanmiyorum. Sen özünü temiz tut ıllaki kabul olur.
- +1 yıl
Şekilcilik demek istemistim
- +1 yıl
Sana ayetlerle cevap vermek istiyorum..
Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz O, haddi aşanları sevmez.” (A'raf Suresi, 55)
“Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad olurlar.” (Bakara Suresi, 186)
"İnsan hayra dua ettiği gibi, şerre de dua etmektedir. İnsan, pek acelecidir" (İsra Suresi, 11)
Kısaca; koşulsuzca, sabrederek ve sürekli dua et..
Fani dünyada hiç bir şey zamanından önce olmaz kabul edilmez.. - +1 yıl
@KutsalDeli bu söylediğin bana kalırsa tamamen zırva. "Siz dünyadaki değerli zamanınızı isyan etmeden dua ederek harcayın, kabul olmazsa zamanı değildir, olursa şansınıza tutmuştur. Biz de o sürede işimize bakalım"
- +1 yıl
@KutsalDeli kitleleri kontrol etmek için uydurulmuş bir şey. Sadece bu yani.
- +1 yıl
@BayElit ya sizi bana sırayla mı veriyolar canım embesiller 😭😭 bak evladım, bak küçük moron, bak otistik. Bir yıl 365 gün 6 saattir. 4 yılda bir "artık yıl" olur o 6 saatler üst üste eklenince 6x4=24 saat eder yani bür gün. Bu da 4 yılda bir 366 gün yaşamamıza sebep olur dangalakcığım. Gelgelelim benim 366 gün yapmamın sebebine. Bu kadir gecesinin günü belli değil ya eğer 365 gün yaparsam "belki o 6 saatlik boşluğa denk gelmiştir" diye bana sen ve senin gibi beyin fıtığı müslümanlar laf edemesin diye 366 gün ettim. Kaldı ki yine kabul edilmedi. O hiçbir boka yaramayan beynin bunları anlayabildi mi acaba terliksi hayvan?
- +1 yıl
@Psycholog ya gidin başkasının beyin hücrelerini öldürmeye çalışın valla siz salaklara laf anlatmaya çalışmaktan bıktım. 2 ıq beyninizi de saçmalıklarla bozmuşsunuz hadi abicim.
herseyin mantıkIı bir acikIaması varken neden inanma geregi duysun inancIara saygıIıyım ama neden insanIarın hepsini iyi yoIa sokma sansı varken farkIı yoIIara sapma durumu oIsun hepsiniyapabiIecek gucte bir varIık neden ceza vermek icin ahireti bekIer? amerikan ordusunun Iazer gudumIu fuzeIeri bir cocugu OIdururken o nerdeydi ahireti mi bekIedi ve dunyadaki adaIetsizIik neden bu kadar fazIa gibi soruIar yuzunden zaten evrim ve big bang neredeyse tamamen kanıtIanmıs durumda ben ateist degiIim bu arada deistim bunIar benim tahminIerim yani gorusIer farkIı oIabiIir tabiki
10 YorumlaÇünkü arapların ve kılıç zoruyla Türklere kabul ettirilen Arap tanrısı dahil, diğer 4 bin tanrı da dahil olmak üzere hiçbirisi gerçek değil.
Ha diyorsan ki, o zaman neden tek bir Tanrıya inanmıyorsun diye?
Şöyle cevap veririm, gelişmemiz için bir tanrıya ihtiyacımız yok. İhtiyacımız olmayan şeye inanmak ise gereksizdir. Gereksiz olana inanış ise saçmalıktır.
Muhtemelen tanrı yok, olsaydı bile bizi ilgilendirmezdi.10 Yorumla
+1 yılnasıl inananlar varlığını kanıtlayamıyor olsa da inançları budur. ateistlerde herne kadar varlığını olmadığını kanıtlayamıyorsa da inançsız olmaları da onların inançları
22 Yorumla- +1 yıl
Bazı atesitler müslümanlardan daha fazla insanliga faydalı.
- +1 yıl
dinin özünü yaşarsan mükemmel insan tasviri ortaya çıkar öylede olursun. fakat dini kullanarak şuanda görüldüğü gibi insanları sapıtma boyutuna getirebilirsinde. ateistler birisinden yardım almaya muhtaç olmadıklarını düşündüğünden manipüle edilmeleri daha zor o yüzden insanlıklarını fazla yitirmemişlerdir.
Bunun mantıklı bir açıklaması yok. Cünkü onlara göre mantık yok. Simdi ki yeni nesilin buyuk cogunlugunun okuyarak ya da inanarak ateist oldugunu dusunmuyorum. Satanizm le ataeizm i karistiran bile var... Tamamen özenti durumu.
60 Yorumlabir atareyiz konuşup dine bağlıyım dedim kız dı , bana öyle şeyler dediki ben ataist oluyodum 😂😂😂 sonra dedim daha konuşmayak yeter 😂😂😂
110 Yorumla- +1 yıl
Ne soyledide ikna oluyodun
- +1 yıl
Yani hem kaderini öyle yaziyor hemde cehenneme gonderiyor 🤔
- +1 yıl
kaderi Allah öyle yazdığı için günahkar olmuyor Allah onun kaderini günahkar olacağını bildiği için yazıyor Allah geleceği bilendir..
- +1 yıl
@serdarca55 aslinda allah insana akıl vermiş. Insanlar tercih ediyor gideceği yolu
- +1 yıl
aynen öyle ve insanların tercih edeceği yolu da önceden bildiği için öyle yazıyor kaderlerini.. yoksa haşa Allah zalim değildir ki zulmü istesin..
- +1 yıl
@serdarca55 sizde benim gibi tam kadercisiniz
- +1 yıl
kaderci olmak gerek ama öyle değil mi
- +1 yıl
@serdarca55 mesela bir tercih yapıyoruz ve o şekilde yaşıyoruz kaderimizi yönlendirdik zannediyoruz oysa oda yazılmış bir kader.
- +1 yıl
ama biz çiziyoruz kaderimizi yani kararlarımızı kendimiz alıyoruz yazılmış kader ama Allah öyle isteiği için değil Allah bu kararları alacağımızı bildiği için öyle yazmış
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbunun tek bir sebebi olamaz ayrıca zaten bazı şeyler moda olur bilmeden sebepsiz takip eder uygularsın ateistlik bu modadan çıktı, düşündükleri ile yaşadıkları, yaşadıkları ile din kitaplarındaki bazı şeylerin onlara göre çelişip mantıklarına uymaması
20 Yorumla allah'a inanmama sebepleri diye birşey yoktur; sadece beyninin bir kısmını kullanabilenler vardır, bir de beynini hiç kullanmaya ihtiyaç hissetmeyenler vardır. bakmakla görmek aynı şey değildir.
33 YorumlaElde Kuran gibi bir mucizevi baki varken
Başka burhan aramak aklıma zaid görünür.
Elde Kuran gibi bir burhan-ı hakikat varken,
Münkirleri ilzam için gönlüme sıklet mi gelir?26 Yorumla
+1 yılİşlerine gelmiyo bence belli kuralları kabul etmek ve uymak zor geliyo yalandan inanmıyoruz edebiyatı yapıyolar 😂
33 Yorumla- +1 yıl
Allah falan yok yaptigimiz yanimiza kâr kalacak düşüncesi galiba
- +1 yıl
öyle değil bence Allah kabul etmiyolar neden kurallarına uymadıkları için hoş müslümanım diyenlerde çok uymuyo ama nebileyim yaa :) :) :) :) Azraili görünce artık ne olucak görücez :)
Bence varlığı da yokluğu da kanıtlanamıyor. En iyisi manevi yönden bir destek olduğunu düşünüp var olduğuna inanmak.
312 Yorumla
+1 yılonce dinler sacma geliyo, deist oluyosun. sonra tanrinin varligini sorguluyosun, ya deist kaliyosun ya ateist oluyosun ya da agnostik oluyosun. genelde bu sekilde oluyor
10 Yorumla
+1 yılcevapsız kalan bir çok soru var zaten bu sorulara dalan ve mantığına yatmayan şeylere inanmayan bir insanın ateist olması gayet olası
24 Yorumla- +1 yıl
bir sürü var ancak dalmamaya çalışıyorum, ateist değilim
- +1 yıl
her şeye inanıyor musunuz yani, o kadar çok şey var ki cevapsız kalan. çok araştırdım, çok düşündüm. düşündükçe uzaklaştım. hiç düşünmüyor musunuz?
+1 yılİman içten gelen bir şeydir ancak bazıları bunu bilimle çözmeye çalışıyor. Saygı duyulması lazım yinede
23 Yorumla- +1 yıl
Neden ateist bir insan ahlaksız olsun? Herkesin kendi inancı size ne?
kısacası.. din ve ona inanmak herkezin kendi icinde... inanirsin huzur verir.. inanmassin hep süpheler duyarsin
10 YorumlaBilim insanları uzayı, yapısını ve büyükülüp esneyebildigini kabul ediyor fakat kanıtlayamıyor ama bu uzayın yapısını ve var olduğu gerçeğini değiştirmiyor
10 YorumlaTesla: dini kitapları okuyup anlayanlara ateist anlamayanlara dindar denir belki bu yüzdendir adam o kadar deprem makinesini bulduysa vardır bir bildiği
110 Yorumla
+1 yılOnlarin gayba imanlari yok kalpleri mühürlü sagir duymaz gormezler bilimi bile inkar ederler
10 Yorumla
+1 yılGeneli dincilere bakıp ateist oluyor saçma buldukları ayetlere vs.
15 Yorumla- +1 yıl
@Psycholog ''saçma buldukları ayetlere''
- +1 yıl
@Psycholog Ateist sitelerden bulabilirsin.
+1 yılÇok tuhaf bir konu bu hanımefendi. Kur'an'da bilime aykırı bir kaç şey var.
12 Yorumla- +1 yıl
@Psycholog erkek sperminin bel kemiğinden geldiğini söylemesi.
Onlar ile kafanı yorma vaktini harcama. Vaktini daha güzel değerlendir.
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel şeylerin hepsini yaptim. Biraz da kafa yoralim
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/8P3Won.png müslüm gayri müslüm tarafini sec
10 YorumlaBirçok şey bilimsel olarak ya da gözlemlemekle açıklama biliyor bilinmeyen sırlarda zamanla bilim sayesinde açıklığa kavuşuyor
23 YorumlaAile & Toplum konusunda 892 cevap paylaştı. Düzgün bir şekilde araştıran çok nadir geneli dikkat cekmek
10 Yorumla
+1 yılAteist adı üzerinde bilmediği görmediği şeye neden inansn
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı. Kendi sıkıntıları işte yumurtadan falan çıktıklarına inanıyorlar
20 YorumlaAkılları yok... iltişim problemi yaşıyorum.. çözer misin?
00 Yorumla
+1 yılGit araştır boyle sorarsan kimse anlatmaz
17 Yorumla- +1 yıl
Fikir alış verişi yapıyoruz işte bir fikrin var mı
- +1 yıl
Var ama ben bu konulari konusmam :)
- +1 yıl
Peki şekerim
- +1 yıl
@Psycholog evet şekerim ne oldu yanlış biseymi var
- +1 yıl
Siz erkekler gibi kufurlumu konusalim
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlar diyor ki biz bir hiçiz , öbür dünya yok hiç geldik hiç olup gidecez diyorlar. Bazılarının atası maymun tabi :D
22 Yorumla
+1 yılMüslümanlar neden inanıyor
32 YorumlaSen neden inanıyorsun?
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılgözle görmediklerini inanmadıkları için olabilir.
24 Yorumla- +1 yıl
Soludugumuz havayida görmüyoruz. ama varlığı kanitlanmis. Herşeye bilimsel kanıt lazım galiba öyle dusunuyorlar 🤔
- +1 yıl
öyle gibi sanırım. bununla ilgili bir video izlemiştim. çok etkileyici idi
- +1 yıl
Ben öyle şeyleri fazla izleyince korkuyorum
- +1 yıl
yok öyle korkunç bir şey değil :)
+1 yılKurallari sevmiyolardir belki
113 Yorumla- +1 yıl
@Psycholog din inanmaktir. Dindeki yapilmasi gerek seylerde kuraldir
- +1 yıl
Boşver biz arabesk dinlemeye devam edelim 😃
- +1 yıl
Aynnnee bu parca sana gelsin😀
- +1 yıl
@Psycholog 2. yorumumda adam gibi cevabimi verdim. Anlamadyisan beni ilgilendirmez
- +1 yıl
Hangi parça
- +1 yıl
Tek sevenim sen olsan y. tilbe
- +1 yıl
Vayyyy iyiymis 👍
- +1 yıl
Muzik zevkime guvenirim
- +1 yıl
Bende muslum gürses dinlerim
- +1 yıl
Ozaman sana kac kadeh kirildi gelsin
- +1 yıl
Ben kisiye gore dinlemiyorm. Guzel arebesk olsun yeter
onları bizde anlayamadık boşver
10 Yorumla
+1 yılSizin zeus'a inanmama sebebinizle aynı.
11 YorumlaÇünkü varlığını gösteren hiçbir şey yok
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. halbuki Allah olmasa ataist bile olamayacaklardı:)
10 YorumlaKukla olduğunu düşünmek mantıklı gelmiyor
10 YorumlaBunu bende merak ediyorum
10 Yorumla
+1 yılGerçekten 33 yasin da misin
12 Yorumla- +1 yıl
Evette konumuz bumu
- +1 yıl
Ateist olmak apayri birşey kitaplar da acik ararlar nerde bir acik bulsalar peşinden koşup dayanak edilirler
+1 yılakılları karıştığı için algılamıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi tercihi
10 YorumlaBilmem. Onlarin kafada ayri bir efsoo
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 21,8b cevap paylaştı. inanmadıkları birseyi inkar ediyorlar ama :D :D
10 YorumlaBilmem onlara sor yolsuz olan onlar
14 Yorumla
+1 yılherşey ailede bitiyor
10 Yorumla
+1 yılallah hidayet versin...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu an bu yazının üstünde 30 melek dans ediyor
10 Yorumla
+1 yılHayattan bikmis olabilirler
20 YorumlaSen neden inanıyosun?
10 Yorumla
+1 yılOnları kendi haline bırak
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçünküm gerizekalılar.
10 YorumlaDaha mantıklı
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAkıllı geçinen mallar
10 Yorumla
+1 yılMallar
26 Yorumla- +1 yıl
Sensin bence o. sig insan
- +1 yıl
@Yalnız_umutsuz sjsjs
- +1 yıl
@Psycholog shsshs
- +1 yıl