Tamam inanmayın saygı duyarım ama nedeni ne merak ediyorum
Cevabın nedir?
+1 yılHemen açıklayalım:
Biz ateistler için dile getirilen," allahın varlığına inanmadığımız" söylemi doğru değildir. Bu siz inançlı insanların yaptığı bir yakıştırma ve tamamen yanlış. Çünkü allahın varlığı kanıtlanmış mı ki biz inanmıyoruz. Allahın varlığı kesin mi ki biz ret ediyoruz? Bizim iddiamız, allahın varlığına dair hiç bir kanıt, ispat, sağlam ve güvenilir açıklama yok. Alahın varlığına inanmak için hiç bir gerekçe yok.
Ateistlik, çoğu inançlı insanın sandığı gibi, allahın varlığına inanmamak ya da bunu ret etmek değildir ki. Biz, allahın varlığı üzerine iddialar ve açıklamalar sunan tüm ilahi dinlerin açıklamalarını ve söylemlerini kabul etmiyoruz. Zaten dinler dışında allahtan ya da bir yaratıcıdan, tanım ya da varlığını iddia etme anlamında bahseden hiç bir disiplin yoktur.
Özetle bu soru baştan sorunlu, baştan problemli bir soru. Doğrusunu biz sizlere sormalıyız. Siz neden allaha ve onun varlığına inanıyorsunuz? Herşeyi başlatan inançlı insanlar. 100.000 yıl önce insan vardı ama din, yaratıcı vs. yoktu. Allah yoktu. Birileri çıkıp, insanlara allahın varlığından bahsetti ve birileri yapılan açıklamalara ve söylemlere inandı. İşte o açıklamalar bizce zerre kadar mantıklı değil.
Sorunun cevabı asıl olarak bu. Bu çerçevere başka sorun var ise memnuniyetle cevaplarım...128 Yorumla- +1 yıl
Senin kafan güzelmiş dostum güzel senaryo yazmış o tarih kitapların da yazılan dinler ve vahiyle yaşayan insanlar tarafından not olundu o zaman sen dinozorların gördün mü iki tane kemik parçası ile dinozorlara inandın neden çünkü birileri dinozorların 60 milyon yıl önce yaşadıklarını söyledi yine 571 de Hz. Muhammed in doğduğunu yine diğer devletlerin kaynakların da da söylendi sen herşey için somut delil arıyor isen bana sevgiyi bir göster somut olarak görmek istiyorum eşimle tutabilecem gözle de görebilecek öyle bir annenin çocuğuna sarılması gibi edebiyatları geç reel ol bana sevgiyi somut göster bende ateist olucam hafi bakalım bekliyorum
- +1 yıl
@doanylmz Önce, söylemlerimize ve tavrımıza dikkat edelim lütfen. Güzel güzel konuşalım, sorularının hepsinin cevabı var, hem de çok kolay ve basit sorular bunlar benim için. Ama senin kafan güzel falan gibi konuşursan sen bağcıyı dövmek için buradasın demektir. Kafam güzel falan değil, herkesten çok daha sağlam bir kafadayım.
Sorularının cevapları feci derece basit: Dinozorlar vardı çünkü onlar üzerine binlerce fosil bulundu. Hepsinin de zamanları, tarihleri, anatomik yapıları, evrim çizelgesindeki yerleri aksi iddia edilemeyecek biçimde ispatlanmıştır. BU konuda şüpheli konuşan tüm ülkeler bizim gibi eğitim seviyesi düşük ülkelerdir. Tüm dünya bilim otoritelerinde, bu konuda en küük bir şüphe yoktur. Sen bu soruyu soruyorsan zaten konu hakkında yeterli bilgisi olmayan bir kişisin demektir.
Hz Muhammedin varlığına ben yok demedim ki. Bunu neden sordun anlayamadım.
- +1 yıl
Dostum bana soyut kaycçvram olan kimsenin göremediği sevgiyi göster dedim görmediğine inanmıyorsun ya hafi bana göster sevgiyi somut hale getir bunun için bir insanın aşkı falan filan anne sevgisi yok hayvanın yavrusu ile ilgilenmesi gibi şeylerden bahsetmeden sevgiyi benim gözümle görebileceğim dokunabileceğim bir duruma getir bekliyorum
- +1 yıl
@doanylmz Sevgiyi sana çok basit ispatlarım. Aşık olan birini oturturum sandalyeye. Bağlarım beynini elektriksel aktiviteyi gösteren bir cihaza. Kişi sevdiği kişiyi görünce, beyninin duygusal aktiviteleri yöneten bölgesinde elektriksel faaliyet artışı olur. Çok basit. Annenin çocuğuna sarılması vs. de hep duygusal olaylardır ve varlıkları çok basitçe incelenip gösterilebilir.
Ve senin sevgi olarak isimlendirdiğin şeyin gösterilip gösterilmemesi allahın varlığı ile zerre kadar ilgisi olan birşey değildir. Allah, tüm dinlere göre soyut bir rvarlık değildir ki sen soyut duyguların varlığının gösterilemeyecek olması ile allahın varlığını aynı potada konuşuyorsun. İddianıza göre allah evreni yarattı. Sevgi, hangi fiziksel varlığı yoktan var emtiştir de aynı konu başlığı olarak anıyorsun. Söylemlerin ve soruların hiç mantıklı değil. Buna rağmen cevap verdim sana. Bilimsel ve kanıtlanmış cevaplar.
Başka sorun varsa memnuniyetle cevaplarım... - +1 yıl
Bilader çok boş konuşuyorsun beynin akyivitesinin artması bana sevgiyi bir elma gibi gösteremez dokundurtamaz anladın bunu yapabilirsen bende ateist olucam sen beni aptalca mı sandın yapabileceğin bişiy senden istermiyim o beyin dediğin organdan bende de var çok şükür kullanabiliyorum da sen senin ki ile ufkunu geliştirmeye devam et hadi bakalım
- +1 yıl
@doanylmz Gördüğün gibi, kabalaşıyorsun, açıklamalarım üzerine fikir ve bilgi sunarak konuşmuyorsun. Ateist olduğum için beni dışlıyor ve çirkinleşiyorsun. BU nedenle konuşmaya ve sohbet edilmeye değer biri değilsin demek ki. Ne yazık ki konu üzerine ne zaman konuşsak, sizin gibi insanların bu tavırları ile karşılaşıyoruz biz. Alıştık artık. Nezaket, bilgi, görgü, sohbet, zeka yok, kabalık, zorbalık, tersleme var. İşte ülkemizin profili...
- +1 yıl
- +1 yıl
Bilader benim senden istediğim en basit hali kafamınbile yatmadım eğer sen kafanı yormuş olsan bu ağaçları kuşları güneş i evreni bunların hiçbirinisinin tesadüfen olamayacağını Bing bana teorisi ile açıklanan olayları kabul edip bunu acaba kim yaptı diye sorsaydın düşünseydin yaratanın çoktan bulmuş olurdun ben çirkinleşmedim ayrıca acıtasyon yapma burda sen düz mantık tanrı yok olduğununispatlayamazsın görünmeyen bir varlık hiçbir delil yok kafanda kurguladığını bana kabullendirmeyr çalışıyorsun ben sana basit konuşunca sabit fikirli kaba oluyorum K. bkma önce Allah sana hidayet versin diyorum sonra da Allah yolunu etsin ölmeden iman ile tanışmak nasip olur inşAllah hadi eyvallah
- +1 yıl
@doanylmz Uzun konuşanları sevmediğini söylediğin için kısa cevap vereyim: Sen bizim her şeye tesadüfen oluştu dediğimizi sanıyorsun. Sana tesadüfen oluştu diyen var mı? Hİç bir ateist bunu söylemez. İnançlı insanlar biz ateistlerin fikirlerini zayıflatmak için böyle söylediğimiz yalanını kendinize inandırmış durumdayız.
Farkımız şu: Siz inanırsınız. Biz biliriz. Bilmediğimize de bilmiyoruz ama öğreneceğiz deriz. 1000 yıl önce yıldırım tanrının öfkesiydi. Artık değil. 1000 yıl sonra da evreni allah yaratmış olmayacak. Umarım siz gerçeklerle yaşamayı öğrenirsiniz. - +1 yıl
@doanylmz Öyle bir şey olmayacağını düşündüğüm için bu olasılığı dşünmüyor ve umursamıyorum. Ben sana, öldün ve gördün ki hiç bir şey yokmuş, ne yaparsın demem gibi bir soru bu. Anlamsız. Hiçlik. Yokluk. Yokluk. Olmayan bir mal kaç liradır gibi bir soru bu. Ama illa olursa ne yaparsn diyorsan: Geldiler gördüm tamam. Soracakları hiç bir sorudan korkmam zaten. Ben hayatı boyunca dürüst, onurlu yaşamış, asla hak yememiş, hiç kimsenin namusuna onuruna dil ve el uzatmamış, her zaman hak ettiğini almış fazlasını istememiş, fakire fukaraya yardımcı olmuş bir insanım. Çünkü benim vicdanım, insanlara bana göre saçma sapan olan şartlar koşan dinlerden çok daha güçlüdür. Veremeyecek hiç bir hesabım yok ve olmayacak da.
- +1 yıl
- +1 yıl
@doanylmz Siz inananlar biz ateistler adına konuşmaktan vazgeçmedikçe bizi anlayamayacak ve kendi burnunuzun doğrusuna gideceksiniz. Nerden biliyorsun yok diyeceğimi. Bilmiyorum diyeceğim. Hissetmedim, anlayamadım, göremedim, aradım ama bulamadım diyeceğim. Bu yüzden mi beni yakacak? Senin yaratıcın eğer adaletli ise hiç bir inanmayanı yakmaz. İnanmama sebebim yazılmış din kitaplarını, kendi yarattığı bilimsel gerçeklerin haksız çıkarması. Bunu bir düşün...
- +1 yıl
@doanylmz Sana, senin inanç esaslarına göre söylüyorum, şu dediğime dikkat et lütfen: Allahın yarattığı bilimsel gerçekler, allahın yarattığı din kitaplarını yalanlıyor. Hangisine inanıyorsun? Ben tüm sorularına cevap verdim, sen bu soruya cevap vermeyi bir denersen daha iyi bir noktaya varabiliriz...
- +1 yıl
@doanylmz Bana bir cevap vermedin, direk yalanladın ve kötüledin ve hiç bir açıklama yapmadın. Senin cevabını veremediğin ve bilmediğin şeyleri keşfetmiş kişilerin hepsini islamiyeti çekemeyen ve inanmayan insanlar ilan ettin. Sen islamiyete göre, allahın asla affetmeyeceği iki günahtan birini işledin. Kul hakkı yedin. Hatta allaha şirk koşmuş durumdasın, hiç tanımadığın bilmediğin insanların ateist olduğunu ve cehenneme gideceklerine hükmettin. Bunun üzerine hadisler var. Baştan sona kendi içinde çelişen, dini ya da bilimsel tek bir bilgi içeren cümlen yok şu sohbetimizde. Keşke beni biraz aydınlatabilseydin. Bu beni gerçekten mutlu ederdi...
- +1 yıl
Madem öyle olmayan bir şeyin yokluğunada inanılmaz sen neden buna inandın?
- +1 yıl
@sisatmaoc1 kime sordun bunu?
- +1 yıl
- +1 yıl
@sisatmaoc1 Madem öyle olmayan bir şeyin yokluğunada inanılmaz sen neden buna inandın?
kime deidnn? - +1 yıl
- +1 yıl
@sisatmaoc1 Bana neden taş attın ki öyle yanii onu etiketleyip desen daha makbul oludu
- +1 yıl
- +1 yıl
@sisatmaoc1 Sorunu bana sordun sanırım. Ama anlayamadım ki seni? Öyle olmayan birşeyin yokluğuna da vs? Biraz açıklarsan ve seni anlayabilirsem cevap veririm...
En İyi Cevaplar
+1 yılaz önce başka bir soruya yaptığım bu yorum bu soruyada cevap niteliğindedir. Özdeki felsefeyi anlamak allah ve din kavramlarını anlamak için yeterlidir. Bu ne bir ateist nede bir teist görüştür.
Şimdi desem ki çay içiyordum bardak elimden düştü klavye üzerine ve bu satırlar yazılarak bu yorum yapıldı bak tesadüfe. Herkes buna güler. Zire Tesadüfler bunu yapkak hususunda bile bu kadar aciz iken evrenin tesadüfler ile var olması kabullenemez bir olgu.
Mamafih kuantum bu gün bize maddenin var olmadığını asıl olanın algı olduğunu göstermektedir. bu durumda evrenin var olmadığını ve hali ile bu derece tesadüflerede ihtiyac olmadığını göstermektedir. Hal böyle olunca madde ve algı ve evren tek bir bütünsellik ifa etmek zorundadır. ve bütünselliğinde bir rasyonaliteye dayanması zaruridir. Bu rasyonalite matematik ve fiziktir ki bu yasaların varlığı da kuantum ötesinde bir kavramdır. Vakıa işte bu bütünsellikte bir ilk hareket mecburidir. Bu ilk hareketin ne olduğunu bilmiyoruz şu an. Ve işte ona ALLAH DİYORUZ:00 Yorumla
Müslüman olmayarak ama bir Yaradanın varlığına inanarak ben biraz tercüme edeyim , iç sesleri olayım. Burada ateistleri , deistleri işte vb.'lerini sorgulayacağınıza kendinizi sorgulamak daha yerinde olacak gibi. Çünkü siz davranışlarınızla dinden soğutmayı çok güzel bir şekilde başabiliyorsunuz. bunu sadece İslam dinine bakarak söylemiyorum. Herkes kendince dini en mükemmel yaşadığını sanıyor. Bana kalırsa onları yargılayacağınıza biraz kendinizi yargılarsanız daha güzel olacak.
10 Yorumla
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bütün bu dünyanın, en başta kendi varlıklarının bir yaratıcısı olduğu değilde tesadüfen olması daha mantıklı geliyor onlara.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
19Cevap
+1 yılBoşver sorgulamak hiçbirimize düşmez. Allah bile insanları bu noktada özgür bırakmış çünkü hepsine düşünebilme yeteneğini sunmuş. İnanan da kendine, inanmayan da. İnanıyorum deyip; Allah için bugün ben ne yaptım sorusuna dürüstçe cevap veremeyecek insan da çok. Demem o ki; her koyun kendi bacağından asılır. Ne senin sevabın ona ne de onun günahı sana dokunacak.
10 YorumlaSon model bir arabanin yanina gotursen bir ateisti desenki ; bu gordugun araba demin param parcaydi her parcasi ayri ayri yerlerde duruyodu. Bir baktim kendi kendine parcalar bir bir iskletin ustune yerlesti bu hale geldi inanmaz.. lakin butun canlilarin kainatin kisaca 18 bin alemin iradesini sonsuz kudretiyle yaratan ve yoneten ALLAH'u Teala'ya inanmaz.. ya da insansan ne kaybedicen
10 YorumlaBir irade olmadan başka iradeler oluşamaz. Benim düşüncem bu. Durduk yere oluşup, düşünüp üretmeye çalışan bir insan oluşumunu mantığım kabul etmez. Kaldı ki bunlar iki cinsiyete ayrılıp üreyip çoğalacaklar. Resmen bir sistem var ve bu rastlantıya bağlanacak kadar basit bişey değil bence.
10 YorumlaDiğer konusunda 3,4b cevap paylaştı. Bende bilmiyorum korktukları zaman Allahım yardım et diyolar
20 Yorumla- Diğer konusunda 972 cevap paylaştı.
+1 yılMiras bölüşümünde miras paylarının toplamını 1'den büyük bulan peygamberin Tanrısına mı inanacağız yani? Ya Allah matematik bilmiyor, ya peygamber... Hangisi?
00 Yorumla
+1 yılOnu her im inkar ederse zaten enn büyük cezayı yaradanım onsuz bırakarak vermiştir. onlar isteselerde asla o sevgiye itikate sahip olamıcaklardır. Yaradanım en büyük ceZayı zaten bu şekilde vermiştir." bir kurban adak edin ve kurbanınıza daha bıçak vurmadan ön avyaklarının üzerine çöktüğünü görceksiniz o bişe ALLAH a bahşedild
İğine saygı duyarken siz bizim gibi insan olan ATATÜRK ün yaptıkşarının bile zerreesini yaptıktan sonra sadece SÖZ HAKKI verilebilcek kişiler olabilirsiniz ancak...00 Yorumla
+1 yılAllah varsa umurumda degil yoksa da önemli değil.
Uzun uzun tartışabiliriz00 Yorumla
+1 yılÇünkü inanmak zahmetli iş.
Kim kalkıp da ibadet edecek değil mi kafana göre yaşamak varken?
Tembellik.00 YorumlaVarlığa inanmayan aptallar yokluğa nasıl inanıyor
52 Yorumla- +1 yıl
Orjinal on numara ve akıl dolu bir yorum tebrik ederim
- +1 yıl
@InFlames_00 Rica ederim
Uçaga binseler uçak düşmeye başlasa Allah im yardim et derler ama 😂
00 Yorumla
+1 yılMüslümanlar neden Müslüman bu dine inanıyorlar?
Çünkü anası babası inandıgı için00 Yorumla- Diğer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılBen ateistim inanmıyorsanız inanmayı Allah görüyor ya. kwkdjdbfb
00 Yorumla allahın varlığı diye bir şey yok allaha inanmıyoruz biz.
00 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. Ateist değil de , sana bir adet Deist versek olmaz mı
00 Yorumla- Diğer konusunda 587 cevap paylaştı.
+1 yılallah yoksa karşıki dağları kim yarattı :D işin şakası yaratıcı var ama dine inanmıyorum
012 Yorumla- +1 yıl
Bu bence bir şeylerden kaçış yaratıcı var diyorsun lakin emretikleri zoruna gittiği için dine inanmıyorum diyorsun. yani yaratıcı var ama din yok demek ile yaratıcı yok demek arasında ne fark kalıyor ki kendi vicdanını rahatlakmaktan başka.
- +1 yıl
@capkinbiber şimdi sen niye içimi okuyosun ya :D olabilir bak ama yinede deistlik bana mantıklı gelen
- +1 yıl
deist lik ile ataistlik arasında ki tek fark ya ben gene nolur nolmaz bir inanayımda belki inandığım için paçayı kurtarırım oluyor.. :)) ama ben sana vicdanını rahatlatmak için daha güzel bir yol gösterimmi ;)
- +1 yıl
@capkinbiber söyle :)
- +1 yıl
Şöyleki o inandığın yaratıcı kullarnı affetmek için bağışlamak için sebep arar ki bununda en güzel şekli tövbe etmektir. yani şöyle ki bir insan alkol kullanırken bu haram değil içerim ben demesi farklı yaa tamam alkol haram ama napayım nefsime yenik düşüyorum içiyorum Allah affetsin demesi farklı. Şimdi bir çok kişi yaa bu şekilde ancak kendini kandırırsın olur mu öyle şey diyebilir ama kendimi kandırsam bile tersini yapan insanlardan gene vicdanen daha rahat olurum.. yaa konu iyice karıştı :D öyle bişiler işte :)
- +1 yıl
@capkinbiber sağolasın :D
- +1 yıl
hesap numaramı yolluyorum 100 tl yatır :D
- +1 yıl
@capkinbiber ay sonu :D maaş alam yatırayım :D
- +1 yıl
taam hadi öyle yap bari :) ama önce bir kelimeyi şahadet getir de adam gibi müslüman ol canımı sıkma benim :D
- +1 yıl
@capkinbiber pki. s. s
- +1 yıl
hadi bekliyorum :))
Genelde bir istekleri duaları kabul olmadığı için inanmıyorlar. Not apateistim
00 Yorumla
+1 yılİnanmadığı için ateist zaten 😉 onlar doğa kanunlarına inanır kısaca.
00 YorumlaBazı aptalların insanı dinden sogutmasi yuzunden
00 YorumlaBu kadar abdal varken neden inanılsın ki
02 Yorumla- +1 yıl
Ateist msn
Gizli Üye(25-29)+1 yılGörmediğim şeye neden inanayım?
04 Yorumla
Soran+1 yılsizin soyunuz bitmedi mi hala
Cevap sahibi+1 yılOhh sen dur yakında tüm müslümanlarda ölcek ahahahhahahahhahah
Soran+1 yılbir tarafımla güldüm sfghj
- +1 yıl
Aklının varlığına nasıl inanıyorsun sonuçta oda gözükmüyor. yorumuna göre sen akılsızsın
+1 yılHadi ateistler açıklayın
00 Yorumla- Diğer konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılbasit düşündükleri için
00 Yorumla ateistler dinle ilgili hiçbir yargıya inanmıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSorularımın cevabını alamadım hiç
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılherkesin kendince nedenleri var
00 Yorumla
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!