Her ne kadar yanımızda istemesek de çoğunlukla herkes bir süre sonra fark eder. Çıkarlar bitince herkes dağılır. Peki çevrenize bakınca böyle kişilerin var olduğunu düşünüyor musunuz? #Wimpy
Hayatınızdaki insanların çoğunluğunun çıkar ilişkisi yüzünden yanınızda olduğunu düşünüyor musunuz?
Çıkar konusunda şunu anlatmak istiyorum. Yazar olmak istiyordum fakat sevdiğim okula gonderilmemistim. Önümde bana engel olan bir sürü insan vardı. Okulu bırakıp hayallerime odaklandigim zaman öğretmenlerim arkamdan kufretti. Aldirmadim 2016 yılının sonunda siirlerimi bir kitap haline getirrebildim hayata dönerek. Ve bana daha önce faydası dokunmuş olan lakin kufretmis ogretmenlerimin adını da Teşekkür bölümüne koydum. Bir süre biz biliyorduk senin bu yerlere geleceğini dediler. Şimdi ise hiç ses cikarmiyorlar fakat onları unutmayacagim herşeye rağmen onlar bana zamanında okumayı ve yazmayı öğretti. İnsanların çıkar konusunda dikkatli olmaları fakat her ne olursa olsun alcakgonullu davranıp başkalarının kusurlarini ortmede gece gibi olmalı. Bunu size anlattım çünkü kendi hayatımdan örnek verince ben de ders alıyorum. Çıkar için sizi kullanan biri varsa dikkatli olun lakin hiçbir zaman kusurunu herkesin önünde söylemeyin. Emeğinize sağlık çok güzel bir soru. ..
Düşünüyorum, düşündüğüm icin de pek cogunu cikardim. Ilk basta cok yalniz kaldim ve sikinti çektim ama sonra yavas yavas duzene ve yoluna girmeye basladi yeniden hayatim. :) gerceklerini tutuyorum hayatimda. Sahte ve farkli yuzleri kisilikleri olanlari da yolluyorum. Insan ne zaman tek basina kaldiginda bile mutlu olabiliyorsa ve kendini meşkul etmeyi vaktin nasil gectigini anlamadan basarabiliyorsa, iste yasamak bana gore. :))
Evet, bu doğru. Ama yalan guluslere sahte dostluklara dayanamayacak kadar gercek yuzlerini gordum insanlarin. Ve artik bakinca yuzune boyle birinin dayanamiyorum. Susup da onu dinleyemiyorum. :(
Ben de çıkarım için beraberdim bir çok insanlarla. Sevdiklerim dışında böyledir yani. Çıkar için olduğunu düşünenler de dolaylı olarak kendi çıkarını düşünmüş olmuyor mu? Hayat böyle değil mi zaten? Bana faydası dokunmayan adamı nereye kadar sırtımda taşıyabilirim ki? Sağlıklı olan ilişkileri kategorize etmek bence. Koşulsuz sevdiklerim de vardır yarar beklediklerim de.
ben insanlardan uzak durmayı seçtiğim için zaten öyle bir sorun ile karşılaşmıyorum çevremde yalnızca olması gerekenler var dahil edeceklerimi de iyi analiz ederim ve sorun çözülür
Hayır kardeşim... Saçmalıyorsunuz hepiniz... Düşün sen onun ihtiyaçlarını karşılıyorsun o senin bundan doğal ne var. Ne demek karşılıksız... 7 milyar insan var çevre de yüzlerce binlerce ve ben sana köle olmaya geldim. Böyle bir anlayış yok. Kafanızdan çıkarın artık...
herkesin kendi düşüncesi. yanında senin paran için duran biri para bitince görüşürüz der çeker gider. yanında ona yapabileceğin bir iyilik için bulunuyorsa ya da bir amacı varsa onu aldıktan sonra gider. kim niye öyle birini hayatında istesin. he sen benim kabulüm diyorsan o senin tercihin kimsenin bir şey dediği yok zaten
Aga ben öyle bir şey mi dedim :D O kullanılma olur. Çıkar ilişkisi ayrı bir şey... Bak ben lisedeyken sevdiğim bir müdürüm vardı. Dedi ki '''Benim eşim var bilmem kaç tane çocuğum var şimdi ben çalışmasam boş boş gezsem kimseye bir yararım olmasa onlar beni bırakır mı bırakmaz mı ' ?
Olaya bu yönden bak. Herkesin herkesten belli başlı beklentileri var.
çıkar ilişkisinden kastı yanlış algılamışsın o zaman. ayrıca müdürün ki çıkar ilişkisi de sorumluluk. Aile ilişkilerinde çıkar ilişkisi olmaz zaten. Çıkar ilişkisinde karşındaki sana bir çıkar için yaklaşır ve elde edince gider. seninde çıkarın varsa o ilişki daha fazla uzun sürer. sorduğum soru buydu yani
ben sevgiden bahsetmiyorum. galiba anlatamadım. sevgi çıkar tabiki değil. ama kız erkek ilişkilerinde genel olarak kızlar gerçekten arkadaş olarak yaklaşsa da erkekler çıkarlarını düşündükleri için kendilerini düşündükleri için farklı gözle yaklaşıyorlar. sen birşeyler paylaştığını ssanıyorsun o seni dinlerken bile rol yapıyor. çünkü sonra belki yakınlaşırız diye hep bir düşünceleeri oluyor.
kişiliği oturmuş insan 16 yaşında da yapmıyor 70 yaşında da ama samimiyetsiz ve hayata çıkar olarak bakanlar 16sında da 70inde de aynı bence. dedem mesela hala çapkınlık peşinde geçen eczaneye gitmiş kadının ilaç parasını ödemiş sonra numarasını almaya çalışmış çay ısmarlamış. evde anneannem var düşün yani :D
vayy be utandım kendimden :DD dede kadar olamadık haha :D olgunlaşma konusuna katılıyorum ama hani genel olarak konuşursak işte 20'lerde olgunlaşma başlıyor çoğu kişide. yani ondan sonra biter genelde. ergenlikte ne kadar olgun olsanda yaşıtlarından illaki saçmaladığın zamanlar olur
öyle tabi benim dedem gibi olamazsn :D olay büyüdü hatta çok komik bir noktaya geldi özelden anlatırım gülmek istersen :D olgunlaşma da garip birşey ya 12 yaşında kardeşim var benden olgun ben 24 yaşındayım. herşeyin farkında. insanlar çok değişik. sonuç olarakinsan sadece kendine güvenebiliyor. kendinegüvendikten sonra da diğer insanların ne yaptığı seni çok etkilememye başlıyor kanımca.
Bundan da yırttık, hadi bakalım.. Onun haricinde kimseye çıkar için yaklaşmam bana o amaçla yaklaşanı anlar püskürtürüm. Yani anlayacağın, ortalık asayiş berkemal..
ben katılmıyorum ancak kişisel olarak bunu söyleyebilirsin. Psikolojiye girip her şeyin çıkar üzerine kurulu olduğunu söyleyecek isen şu soruya cevap veremezsin. Birisi için ölümü göze almanın bir çıkarı yoktur.
aile sayılmaz benim bahsettiğim olay biraz daha farklı birinin bir çıkar için yaklaşıp gitmesinden bahsediyorum senin arkadaşlığına ya da dostluğuna ihtiyaç duymasından değil. o zaten bir çıkar değil bir ihtiyaç
En İyi Cevaplar