Eşkiya dün gece verdi ayarı başta İlyas'a, sonra da tüm Türkiye'ye. Evlilikte eşimizi anlamaya çalışmak yerine kendimizi düşünüp tartışma çıkarsak yürümez o iş. Mesela "Neyin var?", demek yerine, "buzdolabında ne var?" dersen yersin tribi oturursun köşende. Baba olacağını da eşten dosttan duyarsın. Siz eşinizin hamile olduğunu başkasından öğrenseydiniz tepkiniz ne olurdu? Kızlar, böyle büyük bir haberi eşinize söylemeyecek kadar küs kalabilir misiniz?
Eşinizin hamile olduğunu başkasından öğrenseniz tepkiniz ne olur?
Ben eşime ciddi manada benim yüreğime güvenebileceği hissini ona verememişsem ve yüreği bana bu derece bağlı değilse hatayı kendimde ararım. Duvar mı ördüm? veya ne hata yaptım diye kendimi sorgulardım kesinlikle ama işin bir de diğer tarafı var. Eşim çocukluktan veya x bir zamanda bu konuyla bağlantılı bir problem yaşamış veya etrafında duyduklarından çok etkilenmiş olabilir. O yüzden yaşadığımız konuya bağlı olarak bana direkt söyleyememiş olabilir. Tüm bunların sorgulanması ve açığa çıkarılması lazım.
Yoksa direktman duygular devreye girdiğinde ilk hissedilen duygu öfke ve bu yıkıcı öfke. Olayları daha da belirsizleştirir ve anlamsızlaştırır. Eş ile arayı daha çok açar ve daha ötesi söz konusu olan eşimin karnındaki büyümekte olan can. Eşim olacak insan öncelikle anne adayı.
Lütfen arkadaşlar eğer böyle bir durumda kalırsanız önceliğiniz annenin psikolojik sağlığı ve sıhhati olmalı. Sebepler de bulunur, sonuçlar da tartışılır ama bu kesinlikle can yakıcı, ruh bunaltıcı ve öldürücü olmamalı.
Şaşırırım ve illa ki sorarım niye bana söylemiyorsun diye. Ola ki yok hazır değilim yok vücudum bozulur yok daha kariyer yapacağım ben bu çocuğu aldıracağım derse bağlarım yatağa kimsayal komaya sokup çocuğun doğmasını beklerim. Çocuk doğuncada fişini çeker cehenneme yollarım.
Benim tribime tepkisiz kalacak adamdan çocuk yapmam. Ama ne olursa olsun hamile kalsam söylerim ve çocuğumu asla aldırmayacağım gibi öyle bir düşüncem olsa bile bunu eşimin izni olmadan yapmam. Benim eşimle ne problemim olursa olsun o onun babası ve çocuğun üzerinde hak sahibi. Sonuçta tek başıma yapmadım o çocuğu.
Affedemezdim onu her bayan gözünün içindeki mutluluğu görmek ister müjdeli haberi görünce bu akşam var eşkıya kardan dolayı gidip geliyor şu an evlilik programı var ya cam gibi ama eşkıya başlayınca gider uyuz olayım diye
Eşime söylemediysem kimseye de söylemem ama zaten eşime ne olursa olsun söylerim. Yani, ne olursa olsun... Çocuklar konusunda hassasım. Böyle bir şeyi, bana ne yaparsa yapsın söylerim. -Gecen bol olsun.-
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Diziden bahsediyorsun sanırım izlemiyorum olayı bilmiyorum ama kendimce şunu söyleyebilirim, o kadar süre küs kalmak değil de aksine küsken söyleyemem çünkü bu mutlu bir haber ve sevinç dolu olmalı insanlar. O yüzden de gönlümü almasını isterim önce. Ama başkalarına da söyleyemem eşimden önce
Sağlığım için sorun olabildiği için kürtaja kıyamadım. kızımın olacağını 4ay eşimden başka kimse bilmedi. eşimden gizli saklım yok. küs kalmam da 1-2gün sürer zaten. kinci degilim. o yüzden baba olarak bilmek hakkı.
Ona çok uzun bir süre söylemeyecek kadar küs kalamam ki trip atmayı bile beceremiyorum. En fazla annem bilirdi hamile olduğumu, o da eşime söylemezdi ben istemedikçe. Anneyi saymazsak ilk öğrenen kişi olması gerekli sonuçta.
Ben kesinlikle dayanamayıp söylerdim öncelikle her ne kadar küs olsam da karnımdaki çocuğun babasının da bunu bilmeye hakkı var diye düşünürdüm. Ama tabii ki de düzgün bir şekilde söylerdim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
valla başkasından duyarsam bu sefer küslüğü o görür tek başına yaptı sanki Allah Allah ortak bir meseleyi kendisine çevirmemesi gerekir biz erkeklerde o duyguyu o heycanı babalık duygusunu tattırmadığı için teşekkür ederim şaka bir yanada böyle bişey yaparsa nasıl olsa illaki elime düşecek yani o zamanda bunları hatırlatırımda böyle evlilik nasıl yürüyo yaaa olacak çocuğa acıdım şimdi :D :D :D
Adettir bizde "sana bir sürprizim var ama önce karşılığını isterim" demek, yani en yakınlarına söylemiş ve onların bu yolla sürpriz yapması çokta koymaz. Ama hani ilk ağızdan öğrenmenin lezzeti başka olur ve bundan eksik kalmış olunur.
Böyle bir haberi almışsam dargınlığı unutur eşimle güzel haberi paylaşırım. Oldu ki konuşmuyoruz ilk onun duymasını isteyeceğim için başka kimseye söylemem.
bende esime öyle siradan bir sekilde hamileyim derim sonrada sen bu cocugu hak etmiyorsun sen baba olmayi hak etmiyorsun serefsiz derdim ceker giderdim
İlyas odunluk yaptı diye Esra fa bebeği aldırdı. Neyse Eşimin benim ağzımdan duymasını isterim elbette Benim yerime başkası söylerse direk o kişinin ağzını yamulturum. ;)
Onu haketmeyecek bir adamsa baskasindan duyar. Ben eşime sevgililer gününde haber vermiştim. Halbuki küstük ama haber verilmeyecek seviyede de değildi.
Böyle güzel bir olayı bilmesi gereken ilk insan benim benden önce şayet başkası biliyorsa ben o evliliği ilişkiyi iğneden uca iyice gözden ğeçiririm. bunu benden saklamaya hakkı yok şayet saklamışsa o evlilik bitmiş demektir.
ilk söylemesi gereken kişi belli... söylediği kişi kız arkadaşı tanıdığı v. s ise emin olamamıştır derim çok da takmam. söylediği kişinin kim olduğuna bağlı biraz da
En İyi Cevaplar