Çok eski bir haber olmasına rağmen paylaşmak istedim. Çünkü insanlar nerden geldiğini unutuyor. Maddi imkanlardan dolayı sıkıntı çeken insanları kıyafetleriyle aşağılıyorlar. Sitede de bazı pembe üyeler sordukları sorularla trol soru olsa dahi rencide edip aşağılıyor. Kimsenin kıyafetiyle dalga geçmemek adına bir kez daha paylaşayım dedim. Ve bu durumu Ahmet Arif'in hikayesiyle anlatmak daha bir edebi olacak.
Şairin Gömleği
Ahmed Arif, Cemal Süreya’ya öylesine inanır, onu öylesine sever ki, hiç görmediği halde, Cemal Süreya’nın kız kardeşiyle evlenmek ister. Cemal Süreya, bu durumu kardeşine söyler. Kız şaşırır, ikisi de birbirini tanımıyordur. Cemal Süreya, ‘Evlen kız. Türkiye'nin en iyi şairi’ der. Zafer Çarşısı’ndaki kahvede sözleşirler. Tanışacaklardır. Cemal Süreya, kız kardeşini alır gider. O zamanlar, çarşı kitapçılarla doludur. Bekle bekle Ahmed Arif yok… Kitapçıları dolaşırlar. Herkesin birbirini tanıdığı çarşıda ayaküstü sohbet ederler. Ahmed Arif yok… Kız bozulur, onuruna dokunur. Cemal Süreya, ertesi gün öğrenir ki, Ahmed Arif gömleği olmadığı için gelememiştir.
İnsanların aynı kıyafeti sürekli giymesiyle veya kıyafetleriyle dalga geçer misiniz?
Kesinlikle öyle bir şey yapmadım yapmam çok garip bir şey yani eleştirince ne kazanıyorsun veya buna ihtiyaç duymak bile garip. Yazın da üst üste değil sıcaktan dolayı ama belirli sürelerle aynı şeyi giyindiğim oluyor yani durmadan kıyafet alıp veren değiştiren bir yapım yok mutluyum da çünkü öyle olması zaten bana gereksiz geliyor kışında öyle yani bunda küçümsenilecek bir durum görmüyorum. Birde saçma sapan moda falan önceden insanlar yırtık pantolon giymeye utanırmış simdi her gören ya yırtıyor ya özellikle alıyor yakında çıplak gezilecek herhalde.
Böyle bir şey ile dalga geçmek ya da insanın içinden alaycı düşüncede bulunması çok üzücü bir durumdur. Ben karşıda ki insan için değil bilakis böyle şeyleri konu edinerek alay eden insanlar için üzülürüm. İnsanların giydikleri önemli değil, yoktur giyemez, varsa da giymek istemeyebilir. Bir söz vardı. Elbisesi kirli olanlardan değil, düşüncesi kirli olanlardan korkun yazıyordu. Çok doğru!
kıyafet vs. konular kişinin kendi tercihleri ve imkanları ile alakalıdır. dalga konusu olamayacak kadar kişiye özel bir konudur. şakalaşmak için kullanılabilir ancak aşağılamak için kullanılamaz. Steve Jobs.
Ben hiç dalga geçmem insanlarla. tanıdıklarım. komşularım var aynı kiyafeti giymemek için ondan bundan ödünc alıyorlar. onları kınıyorum. aynı kıyafet olması değil. onu giyinenin kalbinin güzelliği benim için önemli. ben de her düğünde yeni ayakkabı. yeni elbise hastalığım yok. az olsun hepsi yakışsın.
En yakın arkadaşımla yakın zamanda bu yüzden birbirimize girdik. İnsanların ne giydiği ne yaptığıyla ilgilenmiyorum. Bende sürekli aynı şeyleri giyen biriyim. Kıyafete harcadığım parayı gereksiz görüyorum çünkü. Hoş çokta param yok ya neyse. Sırf insanlar bizim gibi değil diye ötekileştirmek, aşağılamak çok cahilce. Madem çok eleştirmek dalga geçmek istiyorlar ortada onca edepsiz , saçma sapan şey var. Onları kullansınlar.
Böyle güzel , mahcup bir insanı sarıp sarmalamak isterdim. Etraf okadar arsız ve utanmaz insanla dolu ki insan mahcubiyet duygusunu kaybetmemiş biriyle olmak istiyor her ne kadar ortada mahcup olunacak bir durum olmasada.
Parlak fikirli insanlara, boş nefislerinizle prangalar vuramazsınız. O hakir gördüğünüz insanlar sizleri fikirleriyle tokatlar. (Sözüm bu arkadaşla dalga geçen düşünce yapısına)
kız düşünme eylemi yapmadığı için, hatta insan olmadığı için bu tür şeyler düşünmesi onun için normla böyle amipleri alıp kendi pisliklerine gömüceksin.
annem ilk işe girdiğinde durumu çok yokmuş hergün aynı pantolon kazağı giyiyormuş iş yerindekilerde sürekli laf ediyormuş bu kadın sürekli aynı kıyafeti giyiyor başka kıyafeti yok mu diye
En İyi Cevaplar