Dayım ve yengem boşanıyor çocukları biz alabilir miyiz?

merhaba arkadaşlar dayım geçen sene yengemi aldattı yengem hamileydi o zaman bitane de kızı vardı bıraktı gitti şerefsiz ama sonra pişman oldu gitti ailesinden aldı yengemi barıştılar bu arada yengemin ciddi anlamda sorunları var ihanete dayalı değil eskiden de öyledi deli diyecek kadar değişik bir insan yengem çocuklara karşı da düşkünlüğü fazla değil yemek yedirmez kıs günü kısa kolluyla gezdirir falan ama bunu kötülüğünden değil salaklığından yapıyor çocuk yere düşüp ağlıyor nasıl düştü salak ya diye gülüyor falan şu an başka bir şehirde ailesinin yanında çocuklar çok kötü bir ortamdalar küçük olan yeni zaten onu tam bilemiyorum ama kız çocuğunun psikolojisi bozulmuş ve 3 buçuk yaşında çocuğun şivesi var küfürlü konuşuyor markete girince heryeri dağıtıyor eskiden böyle değildi İnan'ın odaya girerken bende geliyim mi derdi gelme dersem girmezdi şimdi açık kapıyı yumrukluyor çantaları karıştırıp içinde ne var ne yok alıyor gece uyanıp parka götüreceksiniz beni diye tüm binayı ayağa kaldırıyor üzerinde başında düzgün giyecek bişey de yok yavrumun şimdi boşanma davası açtılar yengemin annesi bazen arayıp alın piçlerinizi bakamıyoruz diyor tamam diyoruz ertesi gün arıyor vermiyorum hepinizi öldü bilecekler diyor. Dayım çocukları isteyecek mahkeme de yengem de ister büyük ihtimal ama iki tarafında çocukları düzgün yetiştireceğini sanmıyoruz. Bizim olanaklarımız daha halası olarak annem alabilir mi çocukları biz alıp hemen iyi bir kreşe verip kreşten kalan zamanlarını da bizimle sosyalleştirmek hayata kazandırmak için uğraşacağız. Uzun oldu ama bilgisi olan cevap verirse sevinirim
Dayım ve yengem boşanıyor çocukları biz alabilir miyiz?