Arkadaşlar hepiniz bol keseden sallıyorsunuz..! Müslümanım kutlamam diyende cahil, Atheistim kutlarım diyende cahıl. Aslında Noelbaba bile değil bunuda Türkler uydurmuş adı NİKOLAUS..!
Noelbaba ne be? orjınal böyle. Noel Baba : aslında bir Piskopos, daha sonra Amcasi tarafından Rahıbliğe atanmış. 6 aralık 323 m. ö veya sonra unuttum şimdi (dünyaya)(demrede) gelmiş ve Hırıstıyanların, (en çokta Russ ve Yunanların taptığı ve İnandığı birisi), bu Rahib O dönemlerde İşkence falan görerek esir edilmiş, esir edilmeden öncede be öldürülmeden önce bütün varını yoğunu Halka dağıtmış. Noelbabaları 6 aralıkta bu yüzden hediyeler getiriyor bunlara. Kısaca özetledim !!!
25-26 aralık.. 25 i Hz İsanın doğumu 26 sınıda tatil olarak eklemişler. Noelle Noelbaba ile hiçbir alakası yok. 31 Yılbaşı.. yeni Yıla geçiş 2016 bitti 2017 ye geçtik !!! İsteyen içki içer şampanya patlatır rocket atar, isteyen oturup evinde tv izler kuran okur öyle karşılar.
Yabancılar size güler valla bu ne cahillik? Lütfen saçma sapan sorular açmayın yemin ederim baydınız !!! Yeter ya.
Hak verenler? var mı?
Imza..!
Güncellemeler
+1 yıl
<#> Güncel
Güncellemeler
+1 yıl
Üzerinden kac ay gecmis be :-)
NoelBaba, 25,26 Aralık ve 31 Yılbaşı hakkında bilinen Yanlışlar Nelerdir?
haklısın. off her yılbaşı her yılbaşı aynı muhabbet. ramazan ayı soruları gibi bıkkınlık geldi. herkes istediği gibi yaşasın. ilginç tarafı; yılbaşına hristiyan icadı deyip de bir buçuk ay sonra 14 şubatta sevgilisine eros figürlü hediye paketi hazırlatıp, sevgilisinin sevgiler gününü kutlayan kişi biliyorum. neyse, işin özü kimse kimseye karışmasın. herkes nasıl mutlu ise onu yapsın :)
Ya sen dedin ya yılbaşı kutlamaz gider sevgililer günü kutlar.
Bursadaydım, teyzemin oğlu gelmişti oda Hollandalı ama benden baya büyük 39-42 falan. Yemek falan yedik balkonda topladım ve Cola zero getirdim masaya bardağıma doldururken abi içermisin sanada doldurayımmı dedim. Elini koydu hani eyvallah yok der gibi. Noldu dedim içmiomusun cola? Yaaaa ablam dedi, şimdi yahudi malıya biraz dikkat etmek lazım. Hıııııııı dedim, bu ayağa kalktı sıgara yaktı ayakta içerken 😂😂😂 Vayyy dedim abi Armani t shirtinde çok güzelmiş 😂 Ooooo dedim Pantolonda Levis , kemerinde Boss, Telefonunda Apple yakıyor falan sayıyorum ve yanı sıra colamı içiyorum ehhhhh diyerek 😂😂😂 Bitince ulan dedim benle alaymı ediyosun? Baştan aşağı yunan zırhıyla donanmışsın bir colamı içmedin alacağın olsun 😂😂😂 öyle dondu kaldı o geldi aklıma.
Al işte benim yaşadığımın bir benzeri 😂😂😂😂 Coca cola deyince benim de aklıma facebook tan coca cola yerine fanta içiyoruz kampanyası aklıma geldi. bir ara çok revaçta idi 😂😂😂 Ya fanta ne coca cola ne, hepsi aynı grubun markası 😁😁
Al buyur iste.. facebook u yahudiden con müslümanlar isgal etmis birde utanmadan yahudiye ait platformda yahudileri protesto ediyorlar. Ulan sen önce ZENGIN etmeyi birak sonra boykot et 😂😂😂
işin bir o boyutu var bir de. benim yazdığım daha trajikomik. adam coca cola yahudi malı olduğu için alternatif olarak fanta için diyor. yahu ikisi de aynı firmanın farklı markası :D coca cola nın alternatifi fanta mı olurmuş bir ara da italyan malını protesto faciası vardı. lisedeydim o yıllarda. onu hiç anlatmayayım laf uzamasın :)
okumuyor ki içtiği şeyin üstünde ne yazıyor. okusa anlayacak :) sene 1998 ve ya 99 du. öcalan italya ya uçakla kaçırılmıştı. bizim dışişleri hemen tutuklanıp iade edilmesini talp ettiler. tüm yazışmalardan sonra italya öcalan ı tutuklayıp iade etmedi. tüm ülke de italyan malları protestosu oldu. ayakkabasını, takım elbisesini yakanları haber yapıyordu kanallar. hatta biri abartıp italyan arabası yakmıştı (alfa romeo da galiba). aklıma bir an bu geldi. adam sana malı satmış, parasını almış senden. yakınca ne olacak ki? senin cebinden çıkan parayı yakarak aklınca protesto etti o zamanın akıllıları da işte :D böyle şeyler olunca aklıma hep bu örnekler gelir
Aynen yeni bir yılın hayır sağlık huzur mutluluk barış getirmesini dilerim. hristiyanların kutladığı şekilde değil bu onların bayramı onlar gibi kutlamam onlar bizim kurban bayramımızda 1 rer kurban kesiyormu hayır. herkes kendi dinine mahsus olanı yerine getirse bence herşey daha güzel olur.
Şu da var ben noel degil yilbasi kutluyom hristiyanlikla alakasi yok diyende var ama tarihte hic ne turklerin nede muslumanlarin yilbasi kutladigini duymadim miladi takvimden sonra kutlanir oldu ve yine onlarin gelenegi :) Ha tabi kim naparsa yapsin umrumda degil
Tzih sorun zaten kutlarım kutlamam değilki. Noel kutlamıyorum yılbaşıyla karıştırmaları. Noel zaten 6 aralıkta. Hala üstüne basa basa 25 ve 31 ine mal etmeye çalışıyorlar. Ben sadece ona değindim.
Ay oylemi olmus :) Benim demek istedigim noel baba olup cam agaci susleyip sapkalar takipta ben yilbasini kutluyom islama gore normal demeleri yoksa kutlayan kutlar :)
Fanta zaten coca cola ya ait.. Saymaya kalkarsak.. işin içinden çıkamayız.. yediğimiz tohumlar bile genetik değiştirilmiş tohumlar. Tohumu ek genetiği bozuk meyve sebze ye. Hiç sevmediğim konular. Kadının biri gelmiş ayyyy sen ariel mi kullanıyorsun yahudi malı diyor evinde saçını johnson&johnson ürünüyle yikiyor. 😂😂 alay eder gibi. Ahhhhh hic gelemiom bu konulara. 😏😏
aman burda mal cok Allah dersin yobaz der seks dersin sapık derler kaşşar derler din dersin cahil derler maymun dersin biligli derler hiç biri şeyimde değil ne derlerse desinler :D
Aralik 24 Christmas Eve'dir. 25'i ise Christmas. Ayrica Noel'dir. Ingilizce karsiliklarindan biri de Yule'dir. Santa Claus uydurma olabilir, zaten boyle uydurma karakterler ve hikayeleri tarihte hep vardir. Son olarak banane bunlardan! Ben yilbasini kutluyorum sadece :)
Noel baba ile alakası yok 25 inin. Christugienna Christmas Weihnachten. Fransizların Noeli Christmas 🤺 noelbaba ile alakası yok. Hele yılbaşıyla hiç Yok. Millet Müslümanda biz hırıstıyanmıyız zanı?
Ben noel babayla ilgisi var demedim, uydurma dedim zaten iyi okuduysan. Ama xmas noeldir, baba kismi uydurmadir. Yilbasina iliskin ise hicbir sey soylemedim. Zaten alakasi yok.
christmas olan kutlamalr Hz İsa ile ilintili zten çok blmiş arkadaşım. merry diye yazılır ve kutlu, mutlu, neşeli anlamına gelir. Christmas ise iki kelimeden oluşan bir bileşik kelimedir. Birincisi Christ, İsa demektir Christus'dan gelir. İkinci kelime mas'dır bu da Almanca'dan İngilizce'ye orta çağda geçmiş bir kelimedir orjinali messe yani ayin, bayram, yortu anlamlarına gelir. Şimdi bir de bu üç kelimeyi toplayalım: "mutlu İsa yortusu" diye çevirebiliriz mesela. Zaten christmas da İsa'nın doğum günü kabul edilir. hangi terimi bağlayıp konuştuğumuzu öğren ilk önce.
Cok bilmis kendinsin burada kelime oyunu yapma Bana :-) Ben 3 konunun arasindaki farkdan bahs ettim, kelimelerin cevirisinden bahs etmedim. Birde okudugunuzu anlayabilseniz ne iyi olacak.
Uzun süre Yılbaşı, Noel ile bağdaştırılarak, Hıristiyan geleneği diye halk'a yutturmaya çalışıldı. Oysa Yılbaşı doğal bir olay, Noel ise dinsel olaydır. kaldı'ki çam ağacı süslemek, biz ortasya türkler'in bir kültürüdür. bizim bir noel baba'ya ihtiyacımız yok. zaten ayaz ata'mız var onun yerine.
19 uncu yüzyılda Almanyadan yayılmış bu Çam ağacı geleneği. Aslında Yeni yıla girerken eski antik romalılar, yahudiler falan evlerini yeşil ot, cicek, yapraklar süslermişler, bunun şans getireceğine inanıyorlarmış. Sanırım ordan esinlenmişler ve tabiki Para para para ticaret 😂😂😂
Al sana camilerde Kutlu doğum haftası? Oda aynı zırvalık.
Fazla abartılıyor bu meseleler bizde herkes mutlu olduğu şekilde girsin işte yeni yıl. biri şunu niye yapıyor demenin anlamı yok ki sen kendi mutluluğuna bak millet ne yaparsa yapsın.
miladi takvime göre hazreti insanın doğuşu 1. gündür yani yıl başı doğum yildonumu dur yani 36 Aralık değil 1 Ocak doğum günü kim ulan cahil ha kim cahil 😂😂😂
ilk defa duyuyorum ki paskalya falan dahil hepsinin kutlaması yapılır pastahanemde müşterilerimiz geneli Hristiyan olduğu için bütün o günlere has ürünleri üretiyoruz dur varsa öyle birşey ona göreve hazırlık yapalım ama onca Hristiyanlık duymadım ilk sensin 😂
Hz. İsa'nın doğum tarihi net olarak bilinmemektedir. Bu konuda çok farklı ve hepsi de kendi içinde mantıklı iddialar vardır. Ancak Hristiyan alemi 25 Aralık'ı İsa'nın doğum günü kabul eder ve her sene 25 aralıkta Noel'i kutlar. İsa Mesih’in 25 Aralık’ta doğduğuna dair hiçbir kanıt olmamasına rağmen Noel neden bu tarihte kutlanıyor? diye sorulabilir. AnaBritannica ansiklopedisine göre, kilise liderleri büyük olasılıkla “"bu kutlamayı putperest Romalıların şenlikleriyle aynı güne denk getirme çabası"” içine girdi. Kış gündönümünde yapılan bu şenlik ‘zapt edilemez Güneş’in doğum gününü’ kutlamak için düzenleniyordu. Başka kaynaklara göre ise birçok bilgin bunun, “"Hıristiyanlığı putperest kökenli Hıristiyanlara daha çekici hale getirmek için"” yapıldığına inanıyor
Velhasılı kelam 1 ocakta sadece Hristiyan aleminde değil, tüm dünyada coşkuyla kutlanan Yeni Yıl şenliklerinin, Hristiyanların Noel'i ile hiçbir ilgisi yoktur.
Banane babadan bilmem kimden kim nasıl yaşamak isterse o şekilde yaşasın.. Kim olduğu da beni ilgilendirmiyor bildiğim tek şey güzel kardeşim.. nin biri olduğu
En İyi Cevaplar