Ruh kaç guneekadar dolaşır?
Cennet ile cehennem ile ilgili sorularım var gelin hele? Cevaplar mısınız?
Ruh kaç guneekadar dolaşır?
1- Ölen kisinin tipki uyuyor vaziyette oldugu gecer kitapta. Kabir azabindan da bahsedilir ama kitapta gecmez yine de. Mahsere uyanildigindaysa , sanki daha yeni uyumusta kalkmis gibi hissedecekleri soylenir.
2- Mesru olan tum isteklerin gerceklesecegi bir yer olarak bahsedilir. Bu da kuvvetli muhtemel gorme ihtimalin mevcut anlamina gelir. Cesitli hadislerde onun aynisi olan birinin sana gosterilecegi ve senin de o kisiyi gercekmis gibi bilecegin soylenir.
3- Bu zaten mumkun olamaz , cunku orasi azap yeridir. Sadece cektigin acilari dusunur ve hissedersin.
4- Ikinizde ayni yer derken , o yer cennet ise tabii mumkundur.
5- Oldugun halinle dirilecegin belirtilir , ama cennette ya da cehennemde su yasinda olacaksin diye bir rakam belirtilmez. Bazi hadislerde kadinin 18-23 erkegin de 30-33 olmalari gecer.
6- Ilk madde gibi , kisi uyku halindedir. Kabir hayati var ise ve kisi iyi sekilde yasayip olduyse guzel seyler gorur. ( cennetin suretleti gibi ) kotu biri olarak yasayip olduyse de kabir azabina tabi tutulur zaten.
1 ) Hadis de buyuruluyor ki kabir ya cehennem çukurudur ya da cennet bahçesi. Azap da olanlar azap ile meşguldür yani bir nevi hapisdirler. Azap da olmayanlar ise kimileri serbest bırakılmıştır dilediği gibi gezer. İbn-i Ebi Dünya : Müminlerin ruhları serbest bırakılır, istedikleri gibi gezerler.
2) Ayette kafirlerin azap içinde iken müminlerin onları görüp konuşacağı buyuruluyor. Ama sen üzülme diye gösterilmez ancak imanlı öldü ise cezasını çekip cennete girerse görürsün.
3) Hayır göremezsin. Azap içindekiler göremezler mecalleri de yoktur.
4) Cehenneme gitseniz olmaz. Cennete giderseniz olur.
5) Berzah ruhani bir hayattır ruh zaten yaşlanmaz. Cehennem ve Cennet ehlinin yaşları 33tür. Cennet ehli gün geçtikçe daha da olgunlaşçak gençleşcek ve güzelleşcektir.
6) Bazı Allahın serbest bıraktığı mümin kullar görür ziyaret eder. Allah-u Alem.
Diyelim bir adam tekbir getirip adam öldürdü. Öldürdüğü adam müslüman değil. Öldüren adam mümin sayılır mı?
Eğer yaptığı işi helal saymazsa durduk yere öldürdüyse Ehli Sünnete göre günah insanı dinden çıkarmaz mümindir. Ne için öldürdüğüne bağlı. Nereden buluyorsun böyle saçma sapan soruları kardeş. : )
Ahahah aklıma takıldı o yüzden sordum. Teşekkürler. 😂
Aklımda deli sorular...
Öncelikle ilk evlendiğin kişi ve sen cennete giderseniz. Orda evli olarak kalırsünız.
Ama sirularinin cevaplari uzun o yüzden sen kendin sacma sacma şeyler okumadan guzelce araştır derim
ben de cenente gidersem arkadaşa penaltıdan gol atmayı dileyecem kaleci arkadaşda gol yemememeyi dileyecek acaba hangimizinki kabul olacak top çizgide duracak ben gol attım diyecem o da gol yemedim mi diyecek acaba?
Necip Fazıl’a, “Allah, deveyi iğnenin deliğinden geçirebilir mi?” diye sormuşlar. “Evet geçirir” demiş. Bunun üzerine “deveyi mi küçültür, yoksa iğneyi mi büyültür?” demişler. Necip Fazıl, İlahi kudretin sonsuzluğunu ifade babında, şu cevabı vermiş: “Ne deveyi küçültür, ne iğneyi büyültür. Gökteki yıldızları senin gözbebeğine sığdırdığı gibi, vızır vızır geçirir.”
@sevgimki53 kahkaha attım allah affetsin. 😂😂😂
amen
Cevap
7Cevap
Duygular aşk meşk nefret sevgi herşey budünyanın sınavı. O tarafta o duygular kalmıyor kaldıki cennette veya cehennemde senin derdin tasan onlar olmuyacak. Öldün kıyamete kadar kabirdesin orda kıyameti bekliyorsun tabi gideceğin yer gösteriliyor. Kıyamet günü hesaba gençken diriliyorsun 100 yaşında ölsen bile 25 yaşlarındamıydı tam hatırlamıyorum o civarda yaşta diriliyorsun cennetede cehennemede o yaşta gidiyorsun. Birde cehennemden çıkıp cennete gittiğinde alnında cehennemden çıktığına dair yazı oluyor tabi cennette dedikoduda olmadığı için bunu görenlerde seni yargılamıyor. Yani duygularda nefs gibi bu dünyanın ağır sınavlarından biri
Tabi kardeş neden olmasın,
Danışmaya gidiyorsun zebani beye, görüşmek istediğini kişiye anons geçiyor..
Sonra alıyorsun patlamış mısır kola cips
Birde sinema yaparsınız
Taksim değil sevgilinle buluşmuyorsun..
Bu soruların hepsinin cevabı internete var
Tâsak geciçek başka konular bulun..
Bu konular traşa alınmaz yamulursunuz kardeş..
Herkes cenneti istiyor bence boş ver çünkü çok kalabalık olacak orası :D
ben cehennemde locadan yer ayırttım. Mantıklı düşün bence :D
Zeka fışkırıyor helal olsun
Aklın yolu birdir derler mantıklı düşünmek gerek birşeye rağbet ne kadar artarsa o işten hayır gelmez. Hem zaten nerede çokluk orada bokluk demişler. Şu da var belirtmek isterim ben 40 tane huri istemiyorum. Sütten nehirler ya da herhangi başka birşey hiç kimsenin gidip de diyorum varsayıyorum çünkü dönemediği yer için bu kadar fazla kafa yormak saçmadır bana göre , gidip gelen yok çünkü aslında biraz da saçma geliyor ama neyse inançlara saygım var. Herkes istediği gibi yaşamak da özgür. Ancak dünyada ben erkek olarak söylüyorum bunu kadınları ezerek , kısıtlayarak , yok işte din dört kadın bahşetmiş diyerek uçkurumun peşine düşmem. Düşmedim düşmeyeceğim de daha birsürü şey var. Neyse eğer varsa öyle birşey sanırım kimse gidemeyecek... O hala hayatta iken yaşamana bak.
Bunun Cevabı Kuran-i Kerim 'de. Araştırısan bulursun Kardeşim.
Hocaya sorsan daha iyi olurdu ama bunu söyleyeyim berzah aleminde dilediklerini yapıyorlar ve ruhun yaşı yoktur cennete girince 30 yaşında olucaktır.
@Nihathatipoğlu hocamıza sorabilirsin.
Gitmedim bilemiyorum
Gidersen söyle
Baş üstüne
A dedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar