Hani Bakara Sûresi 286. ayette geçen, "Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez."di? Yüküm o kadar çok ağırki kaldıramayacağım ağırlık kadar.
Bir sınavdır diyorum unutmaya çalışıyorum ama her ne yapsamda beynime kazınan o lanet günü unutamıyorum. Son zamanları ölmek, hayatına son vermek o kadar kulağıma hoş geliyor ki bir an önce veda etmek istiyorum hayata.
İntihar sonrası öbür tarafta nasıl bir hayat beni beklediğini bilmiyorum ama bundan daha kötüsü olamayacağına eminin.
Mutlu olanların hepsi uyuyor şimdi. Uyumayan mutsuzlara selam olsun.
Hani Allah hiçbir nefse gücünün yeteceğinden öte yük yüklemez."di?
Yükü nasıl yüklenmen gerektiğini bilmiyorsundur. Veya yükü verenden yardım iste.. Yani böyle söylenince tabii herkesin derdi başkasına hikaye diyorsundur da senin gibi düşündüğüm cok durum oldu bir şekilde atlatıyorsun.. Hayatta herşey mükemmel gitmez belki bazılarımızın sınavı daha ağır olur ama yinede sen derdi verenden çözüm iste..
Öyle düşünüceğine birde kendinden daha dertlisini düşün filistindeki insanları düşün mesela.. Bomba yuzunden ailesini kaybetmiş birini düşün. bir zulum altında can boğazda gezen bu soğukta evlerinden yurtlarından edilmiş insanları düşün. Herkesin derdi kendine büyük gelir doğru ama birde madalyonun öbür yüzünü düşün..
Tepki için yazmadım.. Kendinden beterini düşün diyerek sırt germek istedim sana. Sorun ne olursa olsun herkesin derdi kendine büyük gelir. Herkes acıyı farklı tadıyor sadece.
ALLAH bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar mutlaka.. Acını anlıyorum ne olduğunu ve ne yaşadığını bilmeden anlıyorum ne acın var zaten. Yukardaki soruna istinaden şunu derimki. ALLAH Sevdiği kuluna zulm etmez. Sadece dener ve derki sabredenleri müjdele.. Hani ayet var dedin yuklenmeyeceği yuku yuklemez diye. İşte başka ayette var sabır konusunu soyluyor ve sabredenleri müjdele diyor. Sen şimdi şikayet edersen anlamını yitirir
Tesekkur ederim. İnşALLAH atlatırsın bütün sıkıntılarını. Bu arada dua et hep. Ve sabır dileme.. İçinde bulundugun durumdan rabbine sığın ve ondan bu durumu atlatman için yardım talep et.. Ama sakın bu durumlar için savıre dileme.
bunu yazabiliyosan demekki kaldırabiliyormuşsun yaşadığın sürecede kaldırmış olucaksın intihar edersen o senin suçun olur ve buradakinden kötü olmayacağına eminim diyorsun ama tam tersi, intihar ettiğin için buradakinden çok daha kötü şeyler seni bekliyor olacaktır
Dostum zaten bir gün bitecek zaten yaşam dediğimiz belki iyi olur ümidi değil mi? Şöyle düşün ya iyi olursa sorununu bilmiyorum belki dağlar devirecek sorunun var ama tolere edilemeyecek hiç bir sorun yok. Fakat sorumluluğun olan kimse yoksa annen var bir evlat kaybetmek ona bir daha kapanmayacak yaralar açacak her gün kendini suçlayacak sana iyi bakamadığı için. Böyle birşey yapma...
o günde ne olmuş bilmiyoruz ama eğer üşenmeyip Bakara süresinden ayeti ve anlamını bulmuşsan demek ki hâlâ ümidi kesmemişsin yaratandan, ona yönel ondan iste intihar belki de tek soruluk bu sınavın sorusudur
Dünyaya yaparsan olacağı odur araba giderken birden geri vites atarsan şanzıman dağılır sen motoru gereksiz yere fazla zorluyor duman ant iri yoksullara sen ne gördün ulan hayatta boş boş konusma
Derdin ne bilmiyorum ama öyle bir aptallık yapma. Allah bir kapıyı kapatır bir kapıyı açar. Yeter ki sen sabırlı ol. Nefsini koru. Haline şükret. Her zamanda hayırlısını dile Allahtan. Dua et.
En İyi Cevaplar