Ayrıca eşcinsel evlilik de yasallaşmalı.
Zina neden ahlaksızlık ve günahtır?
Ayrıca eşcinsel evlilik de yasallaşmalı.
Bu sorunun İslam ile alâkası bile yok aslında. Her toplum için ahlaksızlık olarak sayılabilecek bir konu. Bir erkeğin veya bir kızın kiminle yatıp-kalktığının belli olmaması çok mu normal bir şey sence? Ha dur, sana normal geliyormuş ki bu durumu da aşıp işi evlilikte zînâya kadar getirmişsin. Hangi insan eşinin başkalarıyla olmasına izin verir ki? İzin veren kişilerde kesinlikle bir problem vardır. Akıl-mantık işi değil bu. Cidden bu düşüncede olanlara yazıklar olsun...
Aldatmayı ahlaksızlık olarak görüyorum çünkü onda birini kandırma var.
Ama eşi zina yapmasına izin veriyorsa sorun etmem, bu konuda oldukça yüzeyselim yeme-içme gibi görüyorum.
Öyleyse ileride bir kızın olursa (senin düşüncene göre; kızının babasının kim olduğu bile belli olmayacak) gönder iğrenç ortamlara, farklı farklı adamlarla yatsın. Buna da râzı oluyor veya bir sorun görmüyorsan, diyecek başka bir şeyim yok. Aynı kafayla devam et.
Buradaki amaç çocuk sahibi olmak değil sadece kişisel zevk amaçlı, bir insanın babasının belli olmaması psikolojik açıdan zararlıysa bu yanlıştır.
Benim kızım olsa (gerçi çocuk yapmayı düşünmüyorum, bir kadınla da evlenmeyi düşünmüyorum), başka başka adamlarla yatabilir ama bu sağlığını olumsuz etkilememeli yani bulaşıcı hastalıklar kapmamalı ve bunu bağımlılık halini getirmemeli.
Tamamen mantıksal düşünüyorum.
Dinsiz olduğundan bahsetmişsin dinsizsin diye midesizde olamazsın ya? Senin yorumlarını arkadaştanda dinledimde baya bir beyinsizlik yapmışsın. Yalnız sana saatlerce yazardımda senin o küçük beynin kavrayacak mı bunu şaşıyorum cidden Allah seni alsın ya da ıslah etsin. Nasıl biliyorsa öyle yapsın.
Ben kendim zina yapmıyorum çünkü gerek görmüyorum, ama iğrençlik kısmı kişiden kişiye değişir, önemli olan faydadır, aseksüel bir kişiye cinsellik iğrenç gelebilir mesela.
Aseksüellik cinsel yönelim, ahlaki nedenlerden kaynaklı değil, aseksüeller cinselliğe düşman değiller ama (antiseksüeller cinselliğe karşı oluyor)
Çelişkili olan cevabım ne?
eşit değil.
aseksüellik seçilemez.
Araştırmalarıma göre öyle, sadece ben demiyorum, aseksüellik cinsel yönelim
antiseksüellik ise seçim, antiseksüeller kendilerini hadım ettiriyorlar mesela.
Sahipsiz çocuklar aile düzeni görmeyen nesil yozlaşmış bir toplum kimin kimden oldugu gunu birşik boş yaşam bundan daha berbat ne olabilir. Şunyaşımda evımdeyim annem babam ailem bundan daha güzel ne olabilir. bence zinanın günah ve çirkin olması bu huzurun ve gelecek nesilin teminatıdır.
Amaç çocuk doğurmak değil, ayrıca birden fazla kişi ile evlenme durumu olabilir o zaman.
Bağımlısı da olmasınlar tabi.
ahlakın tanımı, biz müslümanlarda Allahın belirlediği sınırlarla çizilmiştir. nedenleri araştırılabilir fakat tartışılamaz.
müslüman değilsen seni bağlamıyor, sorun yapma yani.
Mesela birini taciz etmek dünyanın her yerinde ahlaksızlıktır, tacizi ahlaksızlık olarak görüyorum mesela.
müslüman olmasanız da ortak ahlaki değerlerimiz mutlaka vardır. insanız nihayetinde. fakat bizim farkımız, sizin (veya bizim) idrak edemediğiniz noktalarda Allahın sizden (veya bizden) daha çok bildiği şeylerden ötürü göremediğimiz gerçekleri bizim iyiliğimiz için kurallar koyulmasıdır.
Zina ve fuhuş kontrolsüz olursa bulaşıcı hastalıklar yayılabilir bu açıdan olumsuz bakarım.
Ama bu konuları yeme-içme gibi görüyorum, yüzeyselim.
sen bu olayı sadece hastalık olarak bakarsın.
ama Allah her yönüyle kuralları koyar. bu kısımda ahlaksız detaylar var. kadının neye layık olduğunun belirlenmesi, toplumsal gelişmeye zararları, bunun topluma zararları ve kötü örnek teşkil edilmesi gibi çok şey sayılabilir.
Psikolojik zararları var mı bilmiyorum.
Allah biliyor. 'o' herşeyi bilir. :)
Ama inançısızım :)
Cevap
12Cevap
Eşi izin veriyorsa daha vahim ya!
Domuz yiyor demektir.
Müslümanlar domuz yemenin haram olduğuna inanıyor ama benim bir inancım yok.
O zaman bu soruyu sorma amacın ne?
Provake etmek mi?
Merak, ilgi.
Evliliğin de sınırları vardır. Kiminle evleneceğin, bir sınırdır mesela. Teyzenle, amcanla, halanla, dayınla, kardeşinle, annenle, babanla, süt kardeşinle evlenemezsin. Aynı şekilde kendi cinsinde bir şahıs ile de evlenemezsin.
Nasıl bir okula girerken onun tüm kurallarını kabul ediyorsun, bir dine girerken de onun tüm kurallarını kabul etmek zorundasın.
Bu yüzden soruyu "din kuralları çerçevesi" içerisinde sorman gerekir. Diğer türlü mantığa aykırıdır. Yani mantıksızlıktır.
Aynı cinsiyetten kişiler evlenebilir ama.
Akraba ile evlilikte ise sakat çocuk doğurma sorunu var.
Aynı cinsiyetten evlenenler çocuk bile yapamıyor ona bakarsan.
Bu yüzden doğa kanunlarına da terstir.
İlişki yaşarlar.
Çocuk yapamıyorlar işte. Doğa kanunlarına aykırı.
Hiç değilse doğa anaya inan. Madem benim dinime inanmıyorsun :D
Amaç çocuk yapmak değil.
Canlıların biyolojik amaçlarından biri, neslini devam ettirmektir.
Arkadaşım sen biyolojiye de mi inanmıyorsun?
E pes!
Zevk için de yapıyorlar, çocuk doğurmadan da bakabilirler.
Do you understand me?
I want to sleep because it was night.
Uyu o halde. Ne diye laf yetiştirmeye çalışıyorsun?
Uyudum ve uyandım :D
Günaydın diyeceğim de, gün de aydınlık değil ki şimdi.
sorun değil
esle ilgili degil benim serefim esimi ilgilendirmez seref benim ben bilirim korurum ama zina haram yaparsan gunah esin senin gunahini azad mi edecek
Zinayı şerefsizlik (onursuzluk) olarak görmüyorum ama.
şerefinizi korumaktan bahsetmişsiniz.
tamam olabilir.
Evet, hayvanlarda yapıyor mesela? Doğal bir gereksinim bu ;)
İnsan düşünebilen bir hayvandır, hayvanları bunları yaparken sağlığına dikkat etmiyor mesela ama insanlar dikkat edebilir.
Yüzüne tükürsek yarabbi şükür diyecek tipsin. Soruya açıklama yapmaya değmez.
Hayır yüzüme tükürmenizi istemem çünkü bulaşıcı hastalıklara yakalanabilirim.
Ahlaksız birisi olduğumu düşünmüyorum, ahlak anlayışım farklı sadece.
Bu işin Sencesi yok
Allah'ın Günah dediğine sen kimsin ki günah değil diyebiliyorsun
Ama dinsizim
Ahlak ile de ilgili ama, toplumsal bir soru.
Batıda iyi karşılanıyor o zaman (batının ahlaksızlığı olur)
Tanrı da cehennemde yakmaktan zevk alıyor galiba :)
Cezalar çok ağır bence direk cennete gitseydik ya, niye uğraşıyoruz ne güzel tüm insanlar mutlu olurdu. Tanrı çok bencil kendi hiç acı çekmiyor hep insanlar acı çekiyor.
Benim için ağır bir kelime değil ama bunlar, küfür etmiyorum :)
zaten "allah" demedim "tanrı çok bencil" dedim.
Her gördüğüm müslümanla böyle konuşamam mesela, korkabilirim :)
Teşekkür ederim :)
Siz allahami akil veriyorsunuz? Allahin yasakladigi seylerde toplumlara hayir yoktur.
Dinsizim.
eşin izin veriyosa ahlaksizlik olmaz kavatlik olur :D
sonuçta ahlaksızlık değil :D
Ahlâk kavramı görecelidir. Kişiden kişiye değişir.
Kişiye özel olduğu için de dinle sınırlandırılamaz.
tuvaletlere atılan bebekler
aids bulaştıran insanlar
şimdi diceksinki korunsunlar ee korunmuyolar işte zevk azalmasın diye
Korunmamaları ahlaksızlık olan kısmıdır, zinanın bağımlısı olmamak lazım.
1 kere bile yapsan hamile bırakma riskin var
O zaman sadece sürtünme yoluyla ilişki yaşasınlar, o zaman böyle bir risk olmaz.
sürtünme yoluyla yapınca içine girme riski var
sonra kızlar vay efendim zorla içime girdi içime boşaldı
Zorla olursa tecavüz olur, suç.
Zorla yapan var iste
Buradaki ahlaksızlık zorla yapmaları ve korunmasız ilişki aslında bu kişiler zina yapmasalar bile günlük hayatlarında özensiz ve ahlaksız olur.
Kiz sevismeseydi basina gelme ihtimali sifira inerdi
İnsanların biraz ahlaki eğitim alması lazım, kişilik bozukluğundan da kaynaklanıyor olabilir ama bu ahlaksızlıklarını başka yollarla da yapabilirler, bunun için bir tez de hazırlanabilinir ya da var olan tezler okunmalı, sonuçta zina ahlaksızlık değil ama ahlaksızlıkların yolunu açabilir denilebilinir (ama her insan da değil)
Sen ailenden bir bayana git istedugin gibi seks yap dernisin?
Kendi özgür iradesi karışamam ama birine veya kendine zarar vermemesini isterim.
Iste bunu onlemenin yolu nikahli iliski en azindan hak idda edersin
O zaman bir insan birden fazla kişiyle resmi olarak evlenebilir bu şekilde daha kontrollü olur, yasal zina olur :)
Neden birden fazla? O zaman kadinlarda aynisi olur aids riskini cogaltirsin
Nufus planlamasi kadinlarin nafaka haklari duzen olmaz
Bulaşıcı hastalıklar bulaşmaması için evlenirken kan testi yapılır.
Ayrıca erkek-erkeğe veya kadın-kadına da evlenebilsinler.
İşlemler daha karışık olabilir tabi :D
Eşin izin veriyor sen de ahlak dışı görmüyorsan bizim fikrimizin ne önemi var? Ahlak dışı ve yanlış bulduğu bir çok şeyi yapıyor insan ama ahlak dışı ve yanlış olmadığını düşünmek vahim..
Mesela yere tükürmeyi ahlaksızlık olarak görüyorum.
Ama zinayı yere tükürmekten daha ahlaksız görüyor insanlar ama bence yere tükürmek daha ahlaksız çevreye zarar veriyor.
Rabbim yasakladığı için
Dinsizler ahlaksız o zaman
Dinsizlerin ahlakı olabilir :)
ben inançısızım ama insanlara ceza korkusu dışında ahlaka bağlı olarak kötülük yapmıyorum mesela bir eşyayı çalmıyorum ceza almayacağımı bilsem bile, hırsızlık yapmamamın nedeni de yalan söylemekten çekinmemden kaynaklanıyor.
Ahlak anlayışım var aslında, ölünce ne olacağı konusuna bilinmezci bakıyorum.
Günah olduğunu düşünmez ama suçluluk duygusu hissedebilir hata yaparsa, kişilikle de ilgili.
Bence sen bu din konusunda biraz araştırma yapmalisin cnku seni var eden kim neden bu hayattasin otur iyice bir Muhasebe yap kardeşim yoksa kötüye suruklenirsin. ölünce ne olacaksın biliyomusun Allah'a inanmadigin için cehennem ateşinde yanacaksin yanlış yoldasin doğru yola geçmeye bak. Bu çalma etme mevzusu apayrı bişey zinayla ahlakla alakası yok zinayi yapan kişi zaten ahlaksızlık din ile sorgulanamaz günah konusu din ile sorgulanabilir. Gunah olduğunu hissetmez ama suçluluk duygusu hisseder diyorsun ben bundan anlıyorum ki sen arafta kalmissin sen daha dine inaniyormusun inanmiyormusun bunun farkında değilsin canım bence ilk önce bunu dusunmelisin. Bence hala içinde biyerlerde dine olan inancın var bunu sakin yok etme nolursun 😔
Din dışında da bir şeylere inanabilirim ama, bilinmezcilik durumundayım (uzaylıların var olmasından da şüpheleniyorum)
Biraz da kibirli olabilirim, Tanrı'yı kıskanma durumu filan da olabilir (en büyük en başarılı en iyi ben olmam lazım sonuçta)
Uzaylılarla zina yaparsam? :D
Ama zaten dinsizim şirk olmasının bir anlamı yok ki.
Kendimi çok büyük olarak görmüyorum ama en büyük olmayı istiyorum.
Neden şişe kullanayım ki? Aslında cinsel ilişki biraz iğrenç geliyor bana. En az iğrenç olanı mastürbasyondur, p*rno da seyretmiyorum.
Bazı insanlar Tanrı'ya aşık olduğunu filan düşünüyorlar bu da biraz kibirli bir şey, sevgilin kim diye sorduklarında "Tanrı" diyorsun :)
Ben de zinayla uğraşmıyorum aslında, hiç ilişki veya sevgililik yaşamadım ben genel olarak sınır arıyorum.
Amaç en iyi şeye sahip olmak en iyi olmak çünkü insanın istekleri sınırsızdır.
Psikoloğa filan gidebilirim.
"de" ayrı olacak ama. "bence de" olacak.
"de" leri ayrı yazamamak kötü bir şey :(
tamam uykum geldi.
Yani sen eşime verip başkasıyla birlikte olmasına izin vereceksin öyle mi?
Kimse sevgili bile olmuyor benle, kızlardan hayır yok erkeklere yönelecem.
Neyin kafasını yaşıyorsun
Toplum kurallarını sorguluyorum.
Zina yapmaya izin veren eş eş midir sence?
Sonuçta insanlar özgürlerdir başkalarına vermedikten sonra ve bu yaptıkları davranışlar kendilerine de zarar vermiyorsa olumludur.
zarar vermedikten sonra*
Olayı basitleştirerek düşünüyorum, yeme-içme gibi basit zevk olarak yüzeysel bakıyorum.
Eş izin veriyorda allah izin veriyor mu
Dinsizim ama.
Bende😬😬
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Toplumun düzeni bozuluyor kardeşim.
İşlevi nedir? Düzen takıntısı mı bu?
Onun dışında çok düzensiz şeyler var.
Anne Baba oğul abla abi gibi sıfatları kullanımını bozuyor. Zina basit bir ihtiyaç olması dışında ruhen de insanları etkiler. Eğer bu düzen korunmazsa herkes zevkinin kölesi olur ve toplumda büyük bir çökme yaşanır. Tecavüz olayları tavan yapar ilişkiler sadece cinsellik üzerine olur. evet düzensiz çok şey var ama bu toplumun yapı taşlarından birisi.
Zina bağımlılığı kötü bir şeydir ve tecavüzü neden artırır? Yasalarla tecavüz engellenebilinir.
Bak Amerika Zinayı serbest kıldı ve tecavüzde en baş sırada. Evet engelleyebilir ama nereye kadar?
Bu konu hakkında araştırma yapmadım, bilmiyorum ki.
İnsanlar belirli bir seviyede özgür olmalı. Bugün banane ben istediğimi giyerim diyen kişide toplumu bozuyor öyle giyindiyse bende laf atarım diyen kişide toplumu bozuyor. Bencil zevklerimizi düşünmek yerine olaylara objektif bakamıyoruz.
Sokakta birisi çıplak dolaşsa beni direk rahatsız etmez, eğer cinsel amaçlı çıplak dolaşıyorsa bu zararlı olabilir, çünkü sokakta çocuklar olabilir ve çocukların cinsel içerikli bir şeyler görmesi zararlıdır. Çıplak dolaşmak suç olabilir bu yüzden.
Dini açıdan günah işte
dinsizler için normal o zaman.
Yani öyle
Etik değil ki.
Sonuçta bu bir aldatma değil, taciz de değil sonuçta bir insana da zarar verilmiyor ve bu davranış kendileri için de zararlı değil.
Hic sasirmadim ahlaksizsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar