+1 yılZina büyük günahlardan biridir. Zina aralarında meşru bir evlilik olmayan, nikah bağı bulunmayan kimselerin cinsî ilişkide bulunmalarına denir. Kur'an-ı Kerim’de şöyle buyrulmuştur:
“Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o şüphesiz bir hayasızlıktır, kötü bir yoldur.” (İsra 32)
Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem ise şöyle buyuruyor:
“Zina eden kişi zina ettiği sıra (tam ve olgun) mümin olduğu halde zina etmez.” (Buhari)
Bütün dinler zinanın haram olduğunda ittifak halindedirler. Hiçbir dinde helal kabul edilmemiştir. Zina ırz ve nesepler hakkında irtikab edilmiş bir cinayettir.
Allahu Teala ayet-i celilede,
“Allah gözlerin hain bakışını ve kalplerin gizlediğini bilir” (Müminûn 19) buyurmaktadır.
Göz zinanın elçisidir. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyuruyor:
“İki göz de zina eder. İki el de zina eder. İki ayak da zina eder. Ferç (cinsiyet uzvu) onların hepsini doğrular veya yalana çıkarır.” (Müslim)
Bir diğer hadis-i şerifte ise:
“Âdemoğluna zinadan nasibi yazılmıştır. Çaresiz ona erişecektir. İki gözün zinası ona bakmaktır, iki kulağın zinası fuhuşla ilgili şeyleri dinlemektir. Dilin zinası fuhuşla alakalı sözdür. İki el de zina eder, zinaları harama el uzatmaktır. İki ayak da zina eder, zinaları fuhşa yönelmektir. Kalp de zinaya heves eder, yapmayı temenni eder. Artık ferç de bunları doğrular yahut yalana çıkarır.” (Buhari ve Müslim)
Hadis, gözü harama bakmaktan korumanın şer‘i yönden farz olduğuna delildir. Nitekim Allah Teala da şöyle buyuruyor:
“Mümin erkeklere söyle. Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar, ferçlerini de haramdan korusunlar.” (Nur, 31) (İslam Fıkhı, Prof. Dr. Vehbi Zuhayli 7/331)
ZİNAKÂRIN CEHENNEMDEKİ AHVÂLİ
Peygamberimiz Miraç’ta cennet ve cehennemin ahvâline muttali oldu şöyle ki:
“Baktım bir kavim var ki, derilerinden sırım kesiliyor ve ağızlarına tıkılıyor ve yediğiniz gibi yeyiniz deniliyor. Bu onlara en iğrenç bir şey oluyor. Ya Cibril! Bunlar kimler? dedim. Cibril, bunlar ırz ve namuslara taarruz edenlerdir, dedi. Yine bir kavme rastladık. Önlerine bir sofra kurulmuş, üzerinde benim gördüğüm etlerin en güzelinden kebaplar var, etrafında da cifeler. Onlar o güzel etleri (nikahlı eşlerini bırakıp) bu cifelerden yemeye başladılar. Bunlar kim Ya Cebrail, dedim. Bunlar zinakârlar, dedi. Allah’ın helal kıldığını bırakırlar da haram kıldığını yerler.” (Ömer Nesefi Akaidi)01 Yorumla- +1 yıl
zina affedilebir bir günahtır.fakat iman ehli için geçerlidir. (hidayet allahtandır) yukarıdaki gerçekler seni korkutmasın.müslümanın beeraat-kadir gecesi-ve diğer kandil avantajları vardır. bizi o geceye ulaştıran allaha şükürler olsun. tam 16 yıldır nefsime kilit vurdum. son 2senem kaldı. evi mütaahide verdik 2 sene sonra 1 iken 3 evimiz olacak. zinadan uzak dur.
En İyi Cevaplar
Mâiz isimli sahâbî, infaz başlayınca can acısıyla kaçmaya başlamış; arkasından yetişen infazcılar onu öldürmüşlerdi.
Dönünce durumu Hz. Peygamber (asv)'e anlatmışlar. O da "Keşke bıraksaydınız! Tövbe ediyor, Allah da onu kabul buyuruyordu." demiştir.
Sahabenin recm edilen Müslümanlar hakkında ileri geri konuşmaları karşısında da, "O öyle tövbe etti ki bir ümmete paylaştırılsa her bir ferdine yeterdi."; başka bir rivayete göre, "O öyle bir tövbe etti ki, Medine halkından yetmiş kişiye paylaştırılsa -bağışlanmaları için- yeterdi." buyurmuştur.
(Müslim, "Hudûd", 24.) İbn Teymiyye, İbn Kayyim gibi fıkıhçılar bu hadislere dayanarak tövbe eden, kendiliğinden gelip suçunu itiraf eden suçlulara cezayı uygulayıp uygulamama konusunda ülü'l-emrin serbest olduğu sonucuna varmışlardır. (İ'lâmü'l-muvakkıîn, III, 79.)
Kaynak: link
link buyur sana yardımcı olacaktırlar.31 Yorumla
(benim diyeceklerim yanlış olabilir. kaynağım da malum yer.)
eğer varsa, allah gibi yüce bir varlığın insanların yatak odası ile ilgilenmesini benim mantığım kabul etmiyor.
bana uyması gerektiği için doğru bulduklarını ya da istediklerini yapamayan ve bu yüzden benden de içten içe nefret eden birinin olmasını istemezdim. öyle bir varlıkta sanırım her türlü insanın sevgisini ister. bu tür kurallar da araya girmemeli. sevişmemesi gerektiğini düşünen tabi sevişmesin. ama diğer insanları da zorlayıp araya girmemek lazım bence.318 Yorumla- +1 yıl
neresi be merak ettim ben
- +1 yıl
:) baştan uyarımı yapmıştım ama yanlış olabilir diye. zaten soran hocaya, kurana danışmış. bildiklerini tekrar etmenin anlamı yok. bize sorunca ben de her ne kadar çoğu kişiye saçma geleceğini bilsem de kendi düşüncemi söylemek istedim.
bu arada bugün bir film izlemiştim orda geçiyordu şu laf. kimseyi zorla cennete sokamazsınız diyordu. bence doğru bir laf. kişilere şu günah bu günah sakınmalısınız, yapmamalısınız deyin istediğiniz kadar. olay yine kişide biter. - +1 yıl
üstelik kötü bir şey de dememişim. bence eğer varsa bir yaradan insanların sevgisini ister, insanın korkarak, istemeye istemeye ona uymasını değil gönlünce ona uymasını ister demişim. biri eğer uyamıyorsa bile yine de yaradana olan sevgisi yetere gelmiş söz. üstelik yaradanı kullarına sırtını çevirecek bir varlık olarak görmüyorum. dinsiz hatta yaradana inanmayan birini bile sevebileceğini düşünüyorum.
bilmiyorum ki nasıl bir kafayı yaşıyorum. - +1 yıl
tabi ki kimseye sırtını dönmüyor herkese rızkını vermesi bunun en büyük göstergesi!
sadce zina değil tüm günahlar insanları sevdiği içindir onlarn zarar görmemesi içindir elbette! evlenmeden yapılrsa zina oluyor bunu hiç düşneden mü? Sevgiyle zina aynı şey midir sence?
fazla uzatmadan insan neye inanmak isterse ona inanır sözü durumunu çok ii açıklar... bunları üstne gelmek için yazmadm aydnlatablmek içn yazdm... - +1 yıl
evlilik dışı ilişkiler de benim bildiğim sevgi ile yaşanır. sevişmekte nefret duygusu barınmaz. bu yüzden de şu hayattaki en güzel şey diyebilirim.
belki görmek istediğim gibi görüyorum ama ben ne yaparsam yapayım benden beni cezalandıracak bir tanrı fikrini kabul edemiyorum. öyle olacaksa ne farkı kalır bizden. bu doğrultuda soruya uygun bir cevap olarak tanrı bizi sever, affeder dedim. - +1 yıl
yeter ki içimizde sevgi olsun.
of ya neyse ne, siz günah diyorsanız sizi zorla seviştirmeye kalkmam merak etmeyin. istediğinizi yapın. kendi inancınıza göre neyin ne olduğuna karar verin. ama biri gelip de dolaylı da olsa bana bir soru soruyorsa kendi düşünceme göre cevaplarım.
haydi sağlıcakla kalın. - +1 yıl
Ailen nasıl yetiştirmiş seni çok merak ediyorum. Evlilik denen bir kurum var. Gidip evleniyorsun sonra ne bok yiyorsan yiyorsun. Senin dediğini fa*şeler yapıyor gerçi sende öyle birisin anladığım kadarıyla.
- +1 yıl
@bahtız Ne saçmalıyorsun? Allah seni dünyaya gel her boku yap diye mi yarattı. "Ben insanları ve cinleri yanlız bana ibadet etsin diye yarattım" diyor Allah (c. c). Yani sen her boku yap diye değil. Sizin gibilerine biz namussuz diyoruz. Çom meraklıysan evlenirsin. Bu kadar basit. Sizin gibi namussuzlar olmasın diye var bu kurallar. Ve gayette mantıklı. Ve peygamberin adı yazarken hz. Ile başla en azından büyük harfle yaz. Saygı göster biraz. Ayrıca özel zina sayılmayan haklar falan yok. Nerden uyduruyorsun?
- +1 yıl
O*** musun sen?
+1 yılTüm günahların saf bir yürekle edilen tövbeyle af olacağı bildirilirken (yine de bunu Yaradandan başkası bilemez) Allah (C.c) der ki: ''Karşıma kul hakkıyla gelmeyiniz.'' Durup bir düşününce. Bir insanla zina edersen o insanın temiz olma hakkını elinden alıyorsun, annesi ve babasının onu temiz bir şekilde gelinliğiyle evden çıkarken görme hayallerini ellerinden alıyorsun. Hepsinden önce iyi kalabilme yetini sen, kendi ellerinden alıyorsun. Bence bu kul hakkıdır. Ve kati surette uzak durulmalıdır.
710 Yorumla- +1 yıl
Aynı şey karşı taraf içinde geçerli değil mi zaten. Ben zorla bir şeylerin yapılmasından bahsetmiyorum. Temiz kalmak her kulun hakkıdır ve taraflar karşılıklı olarak birbirlerinin bu haklarını ellerinden alıyorlar. Bilmiyorum belki çok derin düşünüyorum ama benim doğrularım bunları söylüyor :)
- +1 yıl
Hayır tabi ki :)
- +1 yıl
Soruyu bir erkek sorduğu için bu şekilde cevap verdim. Yoksa elbette ki öyle değil. Zaten karşılıklı rıza olmasa işin adı değişir, boyut bambaşka olur. Buyurun kibrit :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim sağ ol :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
+1 yılBuradan alacağın cevaplar seni doğru yola yönlendirmeyecektir.
Zina Allah katında ebedi cehennemdir.Çok büyük bir günahtır.
Tövbe kapısı herzaman açıktır.
Altta bir üye '' Allah kulum ne yaparsanız yapın gelin tövbe edin affedeyim '' diye yorum atmış.
Bence yalnış bir yorum atmış.Sen git önce günah işle bilincinde oldugun halde.Sonra gel af dile. Sonra yine git günah işle gel sonra yine af dile.Bu şekilde olan birşeyin affı yoktur.
Zinanın affı sadece tövbe ile affedileceğini hiç sanmıyorum.İbadetin ilahi şekilde yüksek olması lazım.Kendini tamamen değiştirmen lazım.Psikolojini ve etrafındaki insanların psikolojilerini bozmadan dinine bağlı tamamen kur-an-ı kerimin ahlakıyla adabıyla ve kurallarıyla yaşaman lazım.
Namazını hiç kaçırmaman lazım , durumun yerindeyse zekat ver , yardım et yardıma muthtaç insanlara vs vs.
Ama hiçbir zaman unutma '' Zina '' çok büyük bir günahtır.41 Yorumla
+1 yılZina büyük günahtır. En büyük günahlardandır. Bekar olupta zina yapan kişi yüz sopa cezası, evli olapta zina yapan kişi recm edilerek (taşlanarak) öldürülme cezası alır. Bu kadar büyük bir günah. Allah affedebilir ama tövbe de edilse dünyada o ceza uygulanıyor. Ama tabii ki Allah ahirette onu affedebilir. O kişi tövbe ederse Allah çok merhametledir. Şimdi siz bu yaşa kadar gelipte zinanın hükmünü bilmiyorsunuz. Boşuna cima imamlarına sormayın onlar faiz helal diyorlar, yakında zina da helal derler. Mevzu cübbe giyme, takke takmak ve mimbere çıkmaksa herkes hoca. Onlar daha anlattıkları şeyi kendileri bilmiyorlar. Diyanetin kuklaları. Bu tür bilgileri Kur'an ve sünnetten araştırmanız gerekir.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılarkadaşım benm bilgilerme göre affedilmeyeceği kesin olan tek şey: "kul hakkı yemek" (çünkü Allah'ın yüce adaleti kendi yarattığı kulunun hakkını bile onun izni olmadan affetmyor!)
Ancak zina, şirk,yalancılıkk,hırsızlık en büyük günahlardandır bunun affedilip affedilmeyeceği senin tövbe etmene en önemlisi de Allah'ın tövbeni kabul etmesine bakar! yani affedlmesi gerçekten zor olan bir günahtır! Zina etmeyenler sırat köprüsünü Yusuf a.s.'ın önderliğinde rahatça geçecekleri rivayet edilir hadslerde! (her peygamber bir özelliği ön plana çıkmıştr yusuf a.s. Zinaya karşı koydğu tavr herkesçe bilinir)00 Yorumla
+1 yılAh dostlarım, en büyük günahı, günahı icat edenler işledi.
şimdi birileri çıkıp bana bu yüzden kızacak ve üstelik kızanlar zina yapmış olanlar olacak!
Cinsellik kutsaldır aksine git biraz wilhelm reich oku, imama, diyanete sormuşsun madem. bir de reicha bir şans ver:)10 YorumlaBir daha yapmayacağına dair tövbe ihlaslı tövbe olur. tövbende durmaya çalış. Tövbeni bozarsan yine tövbe et ama bu arada Allahtan da hep yardım iste. Farzları yaparsan daha güçlü olursun. Ümitsizlik de haram. Allahtan ümidini hiçbir zaman kesme. Kur'an da zinaya yaklaşmak yasak deniliyor. Yaklaşırsan düşersin. Yaklaşmamak için elinden geleni yap. Şeytanın masumca kafanı çeldirmesinede kanma.
00 YorumlaAllah (c.c) Buyuruyor Karşıma kul Hakkı ile çıkmayınız.. Burda Kul hakkı hariç bütün günahların affolacağı tabi Gerçek tevbe etmiş insanlarinki affolacağı buyuruluyor.. Günahın büyüğü olmaz Sen bi günahı aman ufak diye yaparsan o günah senin için kat kat büyük günah olu verir..
00 Yorumla
+1 yılburdan neden cevap alamayasın.elhamdullıllah muslumanız senın bılmedıgın bı cok seyı burdakıler bılıyo belkı bunu bılemessın.neyse cevap olarak=.yaptıgın hataların farkına varıp sen Allah a sıgınıyo ondan af dılıyorsan rabbım senın gerı cevırmez.yok sen bunun gunahını bılıyorsun ve tovbe ettın dıyelım tekrar bır daha gercekleştırırsen yatacak yerının olmadıgınıda bılesın
10 YorumlaAllah (C.C) yanlızca şirk koşmayı ve kul hakkını affetmez diğer bütün günahlara tövbe kabısı açıktır.
Allah hepimizi büyük küçük tüm günahlardan korusun ve affetsin.22 Yorumla- +1 yıl
eh! amin ne diyeyim
büyük günahlardan olup eğer ki her iki taraf tevbe edip bunu yapmazlarsa bu kişilere artık zulmetmeyin şüphesiz ki Allah tevbeleri kabul eden ve esirgeyendir der ayette...önemli olan tevbeyi içten yapıp yapmaman..
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılZina tabi büyük günah affedilmez diye bi şey yok tabi fakat şunuda bilmek lazım bi kızla bi erkeğinde nikahsız dolaşması haram dır islam dininde bununda bilinmesi lazım hani gayri meşru yaşamayıp sevgilisiyle yaşayanlar var. bunlar UNUTULMASIN...
00 Yorumla "zinaya kimisi affedilmez günah diyor kimisi tövbe anahtarı her kapıyı açar"
dedikten sora gunah olup olmamasını hala anlamadığını sölemen enteresan.01 Yorumla- +1 yıl
günah olduğunu biliyoz affedilmez mi onu soruyoz anladın!
Allah Tövbe eden kulunu affeder. Ama tövbe kavramını iyi anlamak lazım. Zina edip edip tövbe Allah'ım demek tövbe değildir. Pişman olup bir daha asla yapmama kararı alıp ve bir daha asla yapmamaktır.
20 YorumlaSen yap yap her yaptıktan sonra tövbe et oldu.Hadi diyelim mantıklı buldun.Bu durumda daha kendine verdiğin bir sözü tutmamış olursun zaten kendine bir saygın kalmamış olur kendine saygısı olmayan insandan da hiç bir şey olmaz.
00 YorumlaALLAH kullarım ne yaparsanız yapın gelin tövbe edin ben affedeyim diyor , 99 adam öldürmüş birini affediyor , zinayı neden affetmesin tövbende samimiysen ? Bence senin gittiğin hocalar dini bilmiyen atıp tutan kesimden.
30 YorumlaEvt , tabiki gunah, iyi ya her halti ye nasi olsa tobe anahtari her kapiyi acar diye, ole bi dusunceyle ettigin tobede kabul olmaz zaten, Yaptigin zinaninda cezasini cekersin oburduyada
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 722 cevap paylaştı. Nasıl sağlıklı yanıtı alamadın yav!? Günahtır ya da değildir diye tek kelime cevap alacaksın o kadar.
Zina elbetteki günahtır bu arada.00 Yorumla
+1 yılaffedilip affedilmeyeceğine biz karar veremeyiz. sen pişman olup samimi bir şekilde tövbe edip bu ettiğin tövbeye sadık kalır isen gerisini tevekkül etmek gerekir.
00 Yorumla1 töve neden edilir ( günah işlersin affedilmek için )
2 zina nedir günah
bence burdan bir cıakrım yapabilrisin ;)02 Yorumla- +1 yıl
büyük günahlardanmış ya kimisi büyük günahlar kabeye gitsen affedilmez diyor
+1 yılZina değil, zinaya yaklasacak hareketlerde bulunmak bile haramdır.
10 Yorumlaben her günahınızı affederim,haftada bir kez günah çıkartmaya gelin yeter.
43 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılmö.ms diye niçin ayırmadım.cevaplar daha sağlıklı olurdu
00 Yorumla Affedilip affedilmeyeceği Allah'a kalmıştır.
Bu kadar takıntılıysan git bi gusul al 2 rekat namaz kal kalbini ferah tut karşiim=D00 Yorumla
+1 yılİnançlıysan yapma,kimseye de karışma; inançsızsan yap, yine kimseye karışma. Başka sorun?
22 Yorumla- +1 yıl
tövbe olursa?
- +1 yıl
Ben ne diyorum sen ne diyorsun.
Zina 7 büyük günahlardan birisi.Allah Kul hakkı hariç herşeyi affederim diyor.Tövbde Niyet ve Samimiyet önemli .
30 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılGünaptır elbette baskasının malına göz koymaktır.
https://www.youtube.com/watch?v=ldNi5QNPyqs00 Yorumla
+1 yılBile bile günah işleyip tövbe etmek nedendir?Yanacağını bile bile ateşe atlamak gibi birşey.
21 Yorumla
+1 yılişte o tövbe kapsısı varya ah o düşünce
nasılsa tövbe var devam et ;) ;)
ama sen sağlam hocaya gıtmemısın demekkı sağlam bı cevap alman lazım10 Yorumlazina günah hemde iri olanından ayrıca bile bile günah işlemek de ayrı bi günah yani şu günahı işleyim de sonra tövbe ederim yaratıcıyı kandırmak gibi bişe
00 Yorumlaaffedilmez günahlardan değil... Affedilip edilmeyeceğinide biz bilemeyiz içtenlikle tövbeni et gerisi allaha kalmış...
10 YorumlaVe Ayriyeten Allah buyuruyor ki Yeryüzünde Benim merhametimden büyük bir günah yoktur..
00 YorumlaZinada süreklilik olursa af olunmuyor.
Yani bunu yaşam şekli yaparsan olmuyor.12 Yorumladinimizde aile çok kutsaldır bu bütünlüğün bozulmasını engellemek için zina büyük günahtır.Soyların karışmasını ve soysuzları çoğaltır zina
00 YorumlaEn buyk gunahlardan birisidir diye geciyor ama hic bir hunah Allahin rahmatinden daha buyuk degildir. Tabii kesin tovbe edip uzak durursan
00 YorumlaTövbe edip tekrar tekrar yapıp tekrar tekrar tövbe edince olmaz :)))
00 Yorumlane olursa olsun sen en ıyısı uzak dur bellı gunah oldugu yanı
10 YorumlaALLAH herşeyi affedendir...!
41 Yorumla
+1 yılŞaka mısın? Kuran'da yazıyor ona inanmadın. burada mı soruyorsun. Ayrıca (7 büyük günahtan biridir)
00 Yorumla
+1 yılTövbede kabul olmayaan günah yoktur yanlız alaha şirk ve kul hakkı o yüzden zinada af olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah ama her şey bir geri dönüşü vardır . tövbe edilince affedilir sanırım
00 Yorumlatövbe et yavrum. günah.
31 Yorumla
+1 yılBi' dakka sevişip geliyorum.
10 Yorumlavicdanına sor öyle cevabını al .
10 Yorumla
+1 yılharamdır,ihlasla edilen tövbe ile af olunur..
10 Yorumla
+1 yılTamam aç kapıyı o zaman, allalla.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTövbe edersin olur biter
01 Yorumlaayıp ayıp
10 YorumlaBütün dinlerde günahtır
00 YorumlaBüyük günahlardan.
00 Yorumlasevap değildir.
13 Yorumla- +1 yıl
evet çok zevkli olmalı :(
Kişilik & Karakter konusunda 643 cevap paylaştı. Günah tabiki
00 Yorumlagünah olduğu bilinir