Neymiş Kürtçe dil değilmiş Arapça, Farsça ve Türkçe’nin karışımıymış? Kürtçe’de olan tek bir Türkçe kelime söyleyin Allah aşkına! Sayılarının benzer olmasının nedeni aynı dil grubunda olmalarından dolayıdır. Bir dilin dil olabilmesi için kendine özgü sayıları olması lazım diyenlere de o zaman Farsça diye bir dil yoktur Hintçenin lehçesidir desem? Hintçenin sayıları da aynıdır! Faşistlik damarınız kabarınca nasıl da saldırıyorsunuz hemen :) Çoğu Hint-Avrupa dilinde olduğu gibi Kürtçe’de cinsiyet belirtmesi vardır ama Farsça’da yok. Türkçe’deki “Ben” öznesinin Farsça’daki karşılığı sadece “Men” demektir. Kürtçe’de ise hem “Ez” hem de “Min” demektir. İngilizcedeki “I” ile “My” gibi.. Almanca’daki “Ich” ile “Mein” gibi. Türkçe: Benim arkadaşım Farsça: Dosti men Kürtçe: Hevalê min (Erkek) Hevala min (Kız) Buraya gelip 3 dilin karışımı deyip sağdan soldan duyma laflarla gelmeyin. Ama Farsça ile benzerliği ise aynı kökten gelmesidir. Siz Kürtçe konuşana bozuk Farsça konuşuyorsunuz diyemezsiniz. Farsça konuşana da bozuk Kürtçe konuşuyorsunuz diyemezsiniz. Aynısını Portekizliye bozuk İspanyolca konuşuyorsunuz diyemezsiniz. Ve ayrıca Kürtçede cinsiyet ayrimi vardir. Örnek; Türkçe: Seni seviyorum Portekizce: Eu te amo İspanyolca: Te amo İtalyanca: Ti amo Fransızca: Je t'aime Farsça: Men to ra dust darem Kürtçe (Kurmanci): Ez te hez dikim Kürtçe (Zazaki): Ez to ra hez kena
kürtçe diye bir dil olmadığından öyle, %40 farsça %20 arapça ve zazacaü %10 türkçe %25 özbekçe, ermenice ve rusça %5 diğer dillerden toplanıp dil diye yutturuluyor insana
10 seneye kadar muşlu biri ile hakkarili birisi aralarında kürtçe konuşamazdı çünkü bütün kelimeler farklıydı. kürt diye birşeyde yok diyeceğim tarihini isteyen araştırsın. zazaların hepsi kendini kürt sanıyor ki kendi tarihlerini dillerini yok ediyorlar
Proto Hint-Avrupa dillerinden İran ailesi Med ve Pers diye ikiye ayrılır. Dil bilimciler bu iki dilin de aslen aynı kökenden geldiğine inanır. Ancak olayın özeti şudur ki Kürtçe ve Farsça aynı dil-aile grubunda bulunduğundan aralarında benzerlik çok normal. Ayrıca merak ediyorum, neden insanlar Almanca ile İngilizce arasındaki benzerliği tartışıp "İngilizce, Almanca'dan çalıntı bir dilciktir. Aslen dil değildir." demiyor.. Konu Kürtçe olunca sallayan sallayana. Kürtçe, Mem û Zin'i ile edebiyat yapılabileceğini ispatlamış ancak bir o kadar da yetim ve öksüz bir dildir. Nitekim evlatları ona sahip çıkmıyor.
Yok, çünkü kürt devleti diye bir devlet var olmadı hiç, bu sebeple kaynak yok yazılı bir tablet yok kökeni belirsiz, İran ile Arap arasında kalıp ortak bir lehceden ortaya çıktı melez bir dil.. Araştır internetten öğren
Irkçılığın lüzumu yok Türkçe sanki kendine özgü bir dilmis gibi konuşmayın tüm diller birbirinden bişey alır ana dil diye bişey yoktur Türkçe Arapça Farsça ve İngilizce kelimelerinin birleşimi ile oluşmuştur ve yazim kuralları yani (fiil, sıfat ) gibi kurallarıda Japonca yla aynı saçma sapan şeyler konuşmayın
En İyi Cevaplar