Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
9
Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.
Senin dil değil demenle olacak bir şey değilki bu. Lazcada var. Abazcada var. Ve hepsi dildir. Kendin söylüyorsun birde iletişim biçimi diye:) bu dilin tanımı zaten. Ha kürtleri seversin sevmezsin bu sana kalmış. Ama gerçek bu
Kürtleri sevmiyorum değil. Değinmek istediğim kısım dilin tanımı sadece iletişim biçimi diye gecistirilemez köpekler de birbiri ile iletişim kuruyor , bazı hayvanlar koklasa koklasa iletişim kuruyor haydi buna da dil de dostum
O da bir iletişim biçimidir, ve evet kıyaslanabilir çünkü insanlarda bir nevi hayvan sayılıyor bizim en belirgin farklarimizdan biri konuşabiliyor ve düşünebiliyor olmamiz
Kürt olsam ne olur türk olsam ne olur. şu an seninle türkçe iletişim kuruyorum değil mi? Önemli olan dilin iletişim aracı olarak kullanılması değil mi?
Bu laflarını araştırmayıp direkt cephe almaya gerek duyduğun için ciddiye almayacam biraz araştırmış olsaydın insanın da bir nevi hayvan olduğunu anlardın ayrıca hayvani hakaret olarak algılaman da ayrı bir ironi
Yazdıklarımı okumussun ama sanırım anlayamamışsın , siz takılın kendi hayal dünyanızda kaç dil biliyorsun deseler Kürtçeyi direkt ortaya atacak kadar bilgiszisiniz
En kısasında bir örnek maymunlar ile çoğu şeyimiz aynı elimizi kullanış şeklimiz yürüme seklimiz hayvanın IQ sü çoğu insandan fazla mesela bir konuşsa düşünse... Ben bu kanının savunulabilirligini destekliyorum
Düşüncelerini desteklemesem bile saygı içerisinde konuşman güzel. Ben ilk insana inanıyorum ve maymunlarla olan benzerliğimize bakıp hayvanlardan geliyoruz tezini savunmuyorum. Bilinç ve evrim böyle basit işlemiyor. Peki maymunlarla olan farklılıklarımızı hiç analiz ettin mi? Bu farklılıklar nasıl evrimleşti veya ispatlanabildimi diye sordun mu kendine? Bilim ispatlayamadığı şeyleri kurgular ve teori atar gündeme. İnsanoğluda yüzyıllarca o teoriyi çürütmeye bir kısmıda ispatlamaya çalışır. Asıl değerli olan budur bence. Yoksa halen dünya düz derdik
Sadece Türkiye'de mı konuşuldugunu zannediyorsun hem öyle olsa bile dil olduğu gerçeğini değiştirmez o yakın tarihte biteceğinin göstergesi olabilir sadece
Dilin nitelikleri bir anlaşma biçimi olmadı sürekli değişime uğrayabilmesi bir kesime hitap edebilmesi yani bir şeyin az olması yüzünden o şeyin kabul edilmemesi diye bir durum yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.
Ben de bunu okudum
Mardinde devlet tarafından kurulan bir dil akademisi var. Neye dayanarak dil değil diyorsun?
Bence dil evrensel bir şeydir, büyük bir kesime hitap etmeli. Ülkenin sadece belli başlı yerlerinde kullanılan bir iletişim biçimi dil olamaz
Ayrıca Mardin'de diyorsun orada zaten Kürtçe konuşuluyor. Yani onun dışında başka yerde kurulabilir mi sence
Senin dil değil demenle olacak bir şey değilki bu. Lazcada var. Abazcada var. Ve hepsi dildir. Kendin söylüyorsun birde iletişim biçimi diye:) bu dilin tanımı zaten. Ha kürtleri seversin sevmezsin bu sana kalmış. Ama gerçek bu
Kuzey Irakta ve Suriyedr resmi dil olarak kabul edilmiş. İranda yasak bildiğim kadarıyla. Türkiyede ise sözde kabul edilir ama anayasada yoktur.
Kürtleri sevmiyorum değil. Değinmek istediğim kısım dilin tanımı sadece iletişim biçimi diye gecistirilemez köpekler de birbiri ile iletişim kuruyor , bazı hayvanlar koklasa koklasa iletişim kuruyor haydi buna da dil de dostum
İnsanlar ile hayvanları kıyaslaman öncelikle çok saçma. Onlar hissi iletişim kurar ve kendi doğası insana benzemez. Ama genel mantalite aynıdır.
Ya bence sen bu yorumu kürtsün ve kendini savunmak zorunda hissettiğin için yazıyorsun bence. Daha kapsamlı düşünmeni tavsiye ederim
O da bir iletişim biçimidir, ve evet kıyaslanabilir çünkü insanlarda bir nevi hayvan sayılıyor bizim en belirgin farklarimizdan biri konuşabiliyor ve düşünebiliyor olmamiz
Kürt olsam ne olur türk olsam ne olur. şu an seninle türkçe iletişim kuruyorum değil mi? Önemli olan dilin iletişim aracı olarak kullanılması değil mi?
Seni bilemem ama ben hayvan değilim. Sen kendini hayvan görüyosanda saygı duyarım😀
Bu laflarını araştırmayıp direkt cephe almaya gerek duyduğun için ciddiye almayacam biraz araştırmış olsaydın insanın da bir nevi hayvan olduğunu anlardın ayrıca hayvani hakaret olarak algılaman da ayrı bir ironi
Yazdıklarımı okumussun ama sanırım anlayamamışsın , siz takılın kendi hayal dünyanızda kaç dil biliyorsun deseler Kürtçeyi direkt ortaya atacak kadar bilgiszisiniz
İyi günler
Yoo hakaret görmüyorum. Evrimcilerin ve felsefecilerin öyle saçma benzetmelerini doğru bulmuyorum.
En kısasında bir örnek maymunlar ile çoğu şeyimiz aynı elimizi kullanış şeklimiz yürüme seklimiz hayvanın IQ sü çoğu insandan fazla mesela bir konuşsa düşünse...
Ben bu kanının savunulabilirligini destekliyorum
Düşüncelerini desteklemesem bile saygı içerisinde konuşman güzel. Ben ilk insana inanıyorum ve maymunlarla olan benzerliğimize bakıp hayvanlardan geliyoruz tezini savunmuyorum. Bilinç ve evrim böyle basit işlemiyor. Peki maymunlarla olan farklılıklarımızı hiç analiz ettin mi? Bu farklılıklar nasıl evrimleşti veya ispatlanabildimi diye sordun mu kendine? Bilim ispatlayamadığı şeyleri kurgular ve teori atar gündeme. İnsanoğluda yüzyıllarca o teoriyi çürütmeye bir kısmıda ispatlamaya çalışır. Asıl değerli olan budur bence. Yoksa halen dünya düz derdik
Sen eğer insan sayılıyorsan oda dil sayılır elbette.
Demek sen insansan olluyor değil diyorsan valla olur gene kusura bakma
Aslı kürtçe değil farsçadır zaten.
Dilin bütün özelliklerini taşıyor neden olmasın
Bence dil evrensel bir şeydir, büyük bir kesime hitap etmeli. Ülkenin sadece belli başlı yerlerinde kullanılan bir iletişim biçimi dil olamaz
Sadece Türkiye'de mı konuşuldugunu zannediyorsun hem öyle olsa bile dil olduğu gerçeğini değiştirmez o yakın tarihte biteceğinin göstergesi olabilir sadece
Sadece Türkiyede demedin bir ulkenin Güneydoğu ve Güneybatı tarafında da kullanıyormus ama bu da yeterli değil dil niteliğini taşıması icin
Dilin nitelikleri bir anlaşma biçimi olmadı sürekli değişime uğrayabilmesi bir kesime hitap edebilmesi yani bir şeyin az olması yüzünden o şeyin kabul edilmemesi diye bir durum yok
Anayasada geçmiyor buna ne diyorsunuz?
Anayasa ülkeye has birşeydir ona bakarsan ing de yok dil değil mi o
Bizim ulkemizdeki anayasada Kürtçe dil diye gösterilmiyor
İngilizce dünyanın en bilinen 1. Dili nasıl kıyaslayabiliyorsun
Sen anayasadan bahsettin geçmiyor diye ben de oolnunla pek ilgisi yok dilin varlığıda kesin Türkçe bilmeyen sadece Kürtçe konuşanlar da var Türkiye de
nıye sayılmıyor pardon?
https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt_dilleri
Sana en ıyı cevap bu gır oku cahıl cahıl konusma burada
Tüm CEHAPELİ ler seni sikssin
Dil bil iletişim biçimidir.
Dünya tanıyor 🤣
Ben tanımıyorum ve dil olarak kabul edilmiyor zaten
Kurmanci dil seçeneği bile yapöışlar sizin kabul edip etmediğiniz dil olmadığını kanıtlamaz ki sizinle mezara girer bu fikriniz
Anayasada dil olarak kabul edilmiyor bile sadece bir dil kolu
Lütfen araştırıp da gelin Kürt olup savunmak ile bitmiyor
Anayasada olmaması bunun dil olmadığını kanıtlamaz ki kelime anlamları cümle yapısı kelimelerin ses çıkarılış şekli olsun
Sayılıyor sanırım.
Sonuçta konuşuluyor