Güncellemeler
+1 yıl
Google de baktım dil kolu olarak sayılıyormus yani bir alt dil ana dil değil
Güncellemeler
+1 yıl
Kürtler anlamadan dinlemeden direkt linç yapmayın arkadaşlar 😂
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Hint-Avrupa dil ailesine bağlı Hint-İran dillerinin Kuzeybatı İran koluna giren ve Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Suriye'nin kuzeyi, Irak'ın kuzeyi ve kuzeydoğusu ile İran'ın batısında yaşayan Kürtler tarafından konuşulan bir dil koludur.
Ben de bunu okudum
Mardinde devlet tarafından kurulan bir dil akademisi var. Neye dayanarak dil değil diyorsun?
Bence dil evrensel bir şeydir, büyük bir kesime hitap etmeli. Ülkenin sadece belli başlı yerlerinde kullanılan bir iletişim biçimi dil olamaz
Ayrıca Mardin'de diyorsun orada zaten Kürtçe konuşuluyor. Yani onun dışında başka yerde kurulabilir mi sence
Senin dil değil demenle olacak bir şey değilki bu. Lazcada var. Abazcada var. Ve hepsi dildir. Kendin söylüyorsun birde iletişim biçimi diye:) bu dilin tanımı zaten. Ha kürtleri seversin sevmezsin bu sana kalmış. Ama gerçek bu
Kuzey Irakta ve Suriyedr resmi dil olarak kabul edilmiş. İranda yasak bildiğim kadarıyla. Türkiyede ise sözde kabul edilir ama anayasada yoktur.
Kürtleri sevmiyorum değil. Değinmek istediğim kısım dilin tanımı sadece iletişim biçimi diye gecistirilemez köpekler de birbiri ile iletişim kuruyor , bazı hayvanlar koklasa koklasa iletişim kuruyor haydi buna da dil de dostum
İnsanlar ile hayvanları kıyaslaman öncelikle çok saçma. Onlar hissi iletişim kurar ve kendi doğası insana benzemez. Ama genel mantalite aynıdır.
Ya bence sen bu yorumu kürtsün ve kendini savunmak zorunda hissettiğin için yazıyorsun bence. Daha kapsamlı düşünmeni tavsiye ederim
O da bir iletişim biçimidir, ve evet kıyaslanabilir çünkü insanlarda bir nevi hayvan sayılıyor bizim en belirgin farklarimizdan biri konuşabiliyor ve düşünebiliyor olmamiz
Kürt olsam ne olur türk olsam ne olur. şu an seninle türkçe iletişim kuruyorum değil mi? Önemli olan dilin iletişim aracı olarak kullanılması değil mi?
Seni bilemem ama ben hayvan değilim. Sen kendini hayvan görüyosanda saygı duyarım😀
Bu laflarını araştırmayıp direkt cephe almaya gerek duyduğun için ciddiye almayacam biraz araştırmış olsaydın insanın da bir nevi hayvan olduğunu anlardın ayrıca hayvani hakaret olarak algılaman da ayrı bir ironi
Yazdıklarımı okumussun ama sanırım anlayamamışsın , siz takılın kendi hayal dünyanızda kaç dil biliyorsun deseler Kürtçeyi direkt ortaya atacak kadar bilgiszisiniz
İyi günler
Yoo hakaret görmüyorum. Evrimcilerin ve felsefecilerin öyle saçma benzetmelerini doğru bulmuyorum.
En kısasında bir örnek maymunlar ile çoğu şeyimiz aynı elimizi kullanış şeklimiz yürüme seklimiz hayvanın IQ sü çoğu insandan fazla mesela bir konuşsa düşünse...
Ben bu kanının savunulabilirligini destekliyorum
Düşüncelerini desteklemesem bile saygı içerisinde konuşman güzel. Ben ilk insana inanıyorum ve maymunlarla olan benzerliğimize bakıp hayvanlardan geliyoruz tezini savunmuyorum. Bilinç ve evrim böyle basit işlemiyor. Peki maymunlarla olan farklılıklarımızı hiç analiz ettin mi? Bu farklılıklar nasıl evrimleşti veya ispatlanabildimi diye sordun mu kendine? Bilim ispatlayamadığı şeyleri kurgular ve teori atar gündeme. İnsanoğluda yüzyıllarca o teoriyi çürütmeye bir kısmıda ispatlamaya çalışır. Asıl değerli olan budur bence. Yoksa halen dünya düz derdik
Sen eğer insan sayılıyorsan oda dil sayılır elbette.
Demek sen insansan olluyor değil diyorsan valla olur gene kusura bakma
Aslı kürtçe değil farsçadır zaten.
Dilin bütün özelliklerini taşıyor neden olmasın
Bence dil evrensel bir şeydir, büyük bir kesime hitap etmeli. Ülkenin sadece belli başlı yerlerinde kullanılan bir iletişim biçimi dil olamaz
Sadece Türkiye'de mı konuşuldugunu zannediyorsun hem öyle olsa bile dil olduğu gerçeğini değiştirmez o yakın tarihte biteceğinin göstergesi olabilir sadece
Sadece Türkiyede demedin bir ulkenin Güneydoğu ve Güneybatı tarafında da kullanıyormus ama bu da yeterli değil dil niteliğini taşıması icin
Dilin nitelikleri bir anlaşma biçimi olmadı sürekli değişime uğrayabilmesi bir kesime hitap edebilmesi yani bir şeyin az olması yüzünden o şeyin kabul edilmemesi diye bir durum yok
Anayasada geçmiyor buna ne diyorsunuz?
Anayasa ülkeye has birşeydir ona bakarsan ing de yok dil değil mi o
Bizim ulkemizdeki anayasada Kürtçe dil diye gösterilmiyor
İngilizce dünyanın en bilinen 1. Dili nasıl kıyaslayabiliyorsun
Sen anayasadan bahsettin geçmiyor diye ben de oolnunla pek ilgisi yok dilin varlığıda kesin Türkçe bilmeyen sadece Kürtçe konuşanlar da var Türkiye de
nıye sayılmıyor pardon?
https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt_dilleri
Sana en ıyı cevap bu gır oku cahıl cahıl konusma burada
Tüm CEHAPELİ ler seni sikssin
Dil bil iletişim biçimidir.
Dünya tanıyor 🤣
Ben tanımıyorum ve dil olarak kabul edilmiyor zaten
Kurmanci dil seçeneği bile yapöışlar sizin kabul edip etmediğiniz dil olmadığını kanıtlamaz ki sizinle mezara girer bu fikriniz
Anayasada dil olarak kabul edilmiyor bile sadece bir dil kolu
Lütfen araştırıp da gelin Kürt olup savunmak ile bitmiyor
Anayasada olmaması bunun dil olmadığını kanıtlamaz ki kelime anlamları cümle yapısı kelimelerin ses çıkarılış şekli olsun
Sayılıyor sanırım.
Sonuçta konuşuluyor