Cehalet mutluluktur demişti ya Sokrates. Yeni anladım ne demek istediğini. Bazen bilmek, haber almak kaygıyı artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bazen bilmek, hayal kurmaya bile engel. Ve seviyorum ben, sonunu bile bile…
insanlar ne kadar toplumda yaşasada bireysel bir imtihan herkesin başından geçer deliler işlerini uzatır akıllıysan yol ayrımında onlardan ayrılırsın, bunları kafana takıyoran sen de delisin, tek farkın sen bunları soruyorsun diğerleri başka şeyler.
Büyük gerçeklere varmak günaha girmekle başlar... Bernard Shaw Alakası Yok ama pembeye karşı gri bir deliyim sendeki delilik farklı ise koşa koşa geleyim😂
Herkese göre toz pembedir herkes olmasa da deliyim diyenler için aynıdır delilik farklılıktır farklı olmak şarttır çünkü bu hayatta deliliğin maskesi yoktur her an her şey değişebilir😌
Renkler değişir renklerde bir düşüncedir eğer düşüncelerin değişmiyorsa sen düşüncelerinin sahibi değil kölesisin değişebilir ama daha toz pembe olmadı şimdi kırmızı görüyorum her şey eşsiz bazen ateş oluyorum yakıyorum bazen kan oluyorum bir annenin gözünden akan yaş değil kan kırmızısı acıyor canım öyle acıyor ki her gün insan olduğuma utanıyorum lanet olsun diyorum hepsi söylemekten öteye gitmiyor konuşmamalı diyorum susmalı bir şarap eşlik etmeli o suskunluğa...
Cehalet tabi bundan ne anladığına bağlı bir de bunun 'Kötüler mutlu iyiler mutsuz ' ben kötü çocuk olacam, versiyonu var :) Sen yine de ilim yolunda ilerle kültürlü kız iyidir
Yargılamadım :) kimseyi de yargılamam Sana iyi bir şey tavsiye etmek istedim. Belki biraz fazla sert dozajda olabilir sözlerim ama senin iyiliğin içindi benim bir kârım yok. teşekkürler.
en guzeli.. ulkenin haline bakarak, bir de farkinda olmak cok kotuymus. en kotusu olan seyler o kadar acik ve net ki bunu bile anlatamiyorsun. keske okumayi bilmeseydim. cehalet mutlulukmus harbiden
@AçılnMakineMühendisi Salaklık akılsızlık demek, delirmek te akıldan veya akılsızlıktan delirmek. Aslında ikisi de deliliğe bağlanıyor. Delilik var olan bilgiyi düzgün kullanamama ya dayanıyor daha çok. Yani deli bir insan kendisini çok zeki sana bilir, hatta aynştain sanabilir. Bizim karşıda var bitane kendisini Obama sanıyor mesela.
Olay daha çok akılla değil bence zeka ile alakalı :) Deli insan aptaldan daha zekidir. Seçenekleri görür ama çoğu zaman doğru seçeneği bildiği halde yanlışı uygulamayı seçer. Biraz çılgın bir yapısı vardır. Aptalın zekası düşük olduğundan çoğu zaman seçeneklerin hepsini göremez. Kısıtlı bir zeka ile de akıllı bir karar vermesi beklenmeyen insandır.