Uzun zamandır yaşadığım bir problem. Biri bir şey sorduğunda mırın kırın cevap veriyorum, suratına bile bakmak istemiyorum daha fazla konuşmak zorunda kalmayayım diye. Biraz fazla konuşturulduğum zaman sinirleniyorum. Biri sürekli bana baktığında da aynı şekilde sinirleniyorum. Hasta olduğumda ya da bir rahatsızlığım olduğunda kimseye söylemek istemiyorum, kendi kendime iyileşmek istiyorum. Kısacası kimse benimle ilgilenmesin, kendi halime bıraksınlar istiyorum. Böyle olunca da çevremden tepki alıyorum doğal olarak. Aslında iyi hissettiğim için böyle davranıyorum ama normal değil tabii ki, nasıl yenebilirim bunu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇok ilginç senin gibi bir kız görmedim çok ilginçsin nasıl yenebileceğini bence sen bilmesin bununla yaşayan sensin ne bileyim bir öneride bulunamıyorum kolay olacağını zannetmiyorum düzelip konuşmak istersen konuşkan biriyim.
033 Yorumla- +1 yıl
Evet ailene böyle davranıyor olman hiç iyi değil Emin'im aile mutluluğunu da etkiliyordur. Bende tam tersine herkes ile konuşmayı seven biriyim konuşunca bütün sıkıntılarımı unutuyorum yeniden doğmuş gibi hissediyorum kendimi hele ki bir kaç arkadasım var onlarla konuşurken dünya da yaşayan bir insan olduğumu unutuyorum sohbet bitince kahretsin yine mi dünyadayız diyorum kendime. Bununla yaşamak zor olsa gerek peki sevdiğin ya da hoşlandığın birine nasıl davranıyorsun?
- +1 yıl
Anlatmayı ya da dinlemeyi sevdiğin birşey Yok mu? Tamam senin hakkında konuşmayı sevmiyorsun ama dinlerken çok hoşuna giden bir konu yık mu ya da anlatırken çok hoşuna giden?
- +1 yıl
Tarih, din, felsefe, siyaset gibi konuları konuşmayı, tartışmayı severim ama etrafımda bunları tartışacağım tipte insanlarda yok. Mesela siyaset konusunda konuşmaya başlıyorum adam at gözlüğüyle bakıyor, hiçbir düşünceye saygısı yok, anlamak istemiyor sinirleniyorum hevesim kaçıyor.
- +1 yıl
Aslında konuşmaktan keyif aldığın konular gayette eğlenceli ve sürükleyici tarafları bilgilendirebilecek benimde siyaset hariç ilgimi çeken konular. At gözlüğü takan insanlar malesef siyaset için takmıyor aslında sorgulamadan yaşamaya başladıklarından itibaren asla çıkarmıyorlar. Bende genel toplumdaki insanlar gibi olmaya çalışan bir adım ileri gidemeyen tiplerden sıkılmış ve soğumuş durumdayım. Çok yaşıyorum konuşmaya hevesli başlıyorum sonra sabit fikirli çıkıyor karşımdaki bütün konuştuğum zaman boşa harcanıyor ve kendimi kötü hissediyorum. Tartışacağın tipteki insan nasıl olmalı ki?
- +1 yıl
Sorgulama zaten yok denecek kadar az, belli bir düşünceye körü körüne bağlanıyorlar. Benimle aynı fikire sahip olsa bile körü körüne bağlanan insanları görünce sinirlerim zıplıyor, uzak duruyorum. Aynen dediğin gibi söylediğin onca şey ve zamanın boşa gidiyor. Çünkü karşında anlamak istemeyen bir insan var. Mesela bir şeyi kestirip atmaktansa üzerine gidebilen, nedenini araştıran insanlarla tartışmak eğlenceli olur.
- +1 yıl
Kesinlikle eğlenceli olur. Ben sabırlı sakin biriyim çok çok zor sinirlenirim , karşımdaki cahil ya da sabit fikirli insana sinirlenmektense sen kralsın deyip çekip gitmeyi yeğlerim genellikle de öyle yapayım. Gösterdiğin kanıtlar arasında msntıklı olanları kabul edebilecek kendini değiştirebilecek insanlarla konuşmak muhteşem oluyor. Yani sadece kendisi doğruları bulamadığını Bilen ve başkalarının da onun bilemeyeceği şeyleri bilebileceğini kabul eden insanlar bulmak çok zor.
- +1 yıl
Aynı şekilde ben de çok sabırlıyımdır, birine çok kızsam bile belli etmem, uzaklaşırım oradan. Ama dediğim tipteki bir insanla tartışırken saygısızlık yaparsa ki bu tip insanlar genelde yapar hakarete kadar götürür işi o zaman sinirlenirim ya uzaklaşırım ya da seviyeli bir şekilde son lafımı söyler konuyu kapatırım. İşte öyle insanlar çok çok az olduğu için bunları yaşıyorum.
- +1 yıl
Ben genellikle onların kızacakları şeyler söyleyip gülmeye başlarım bana ellerini kaldırmaya teşebbüs edene kadar. Sen aslında gayet iyi konuşkan mantıklı üretken birine benziyorsun yazını okuyunca aileme çok sinirlenip 1-2 ay aynı evde yaşayıp onlarla hiç konuşmadığım zaman aklıma gelmişti.
- +1 yıl
Ben de kızınca böyle bir davranış sergileyebilrcrğimi hiç bilmiyordum ama kızınca yapabiliyormuşum. Hiç benden önce sinirlenmeyen kimse görmedim eğlence olarak algılıyorum o yüzden takmıyorum deliriyorlar.
- +1 yıl
Öyle olmak daha iyi zaten ben kafama hiçbirşeyi takmayan biriyim insanlar pek umrumda değil. Felsefe demişken Caner Taslaman ı hiç duydun mu?
- +1 yıl
Gerçekten sevilmeye değer ve bizim için değerli insanlar 2 elin parmaklarını geçmez. Onların tabiki önemi var hayatımızda. Caner taslaman ı araştırmanı tavsiye ederim seversin , felsefe ve din hakkında güzel düşünceleri makaleleri kitapları var.
- +1 yıl
Ben görmek istediğim değeri veririm insanlara gördüğüm kadar değil ben fazla vermekten birşey kaybetmedim bu zamana kadar da pek birşey kazandığım da söylenemez. Ama fazla iyi muameleden sapıtanları da mahçup olup karşılık gösterenleri de gördüm. Mesele şu an felsefi dini hikaye kitabı okuyorum tam senin sevdiğin tarzda amakı hayal
- +1 yıl
Tavsiye ederim çok aşırı akıcı bir kitap genel olarak çok kitap okuyan biri değilim ama okuyanlara hayranım. İnsanlar için değil kendim için yapıyorum bunları aslında karşılık almasam da olur sanırım böyle mutluyum.
- +1 yıl
Yani arkadaşımın telefonumu bile bile açmadığını bildiğim halde senelerce aradım en son olarak ben onunkini açmadım o zaman daha değerli oldum onun için daha çok aradı buda çok ilginç.
- +1 yıl
Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun? Bu Arada kendimi sürekli okumaya ve öğrenmeye adamak isteyen biriyim ama malesef icraata gelince yarı yolda kalıyorum. Eğer okursan muhakkak görüşlerini bana bildir.
- +1 yıl
Mörfi kanunlarına inanıyorum. Bahsettiğin şeyler de aslında beni anlattı filmin yanında çoğunlukla dizi oyun 🎮 ve çıldırmışçasına yemeği ve yedirmeyi , bir sanatkarın bir eser yapması gibi buluyorum. şu an bu kitabı tekrar okuyorum sanki ilk defa okumuşçasına.
- +1 yıl
Ne tarz oyunlar oynuyorsun ve hangi oyunu oynuyorsun? Aslında oyun oynamadığım zamanlar daha değerli şeylere zaman ayırabiliyorum ama bazen 15 saate yakın oynadığım da oluyor. Bence kitabı okurken bitene kadar ara vermemek gerekiyor ara verince konu dağılıp uçup gidiyor.
- +1 yıl
Zeka oyunu derken küçük oyunlardan bahsediyorsun herhalde. Bilardoyu internetten mi oynuyorsun? Bilardo yerine poker ve batak öneririm daha eğlenceli. Oynadığın oyun online olunca fps gibi oyunlar olunca oyunda 7/24 aktivite oluyor gecenin her saati oyunda oyuncular oluyor uyumak istemiyorsun. Kitap okurken bitirmeden bırakmamak lazım.
- +1 yıl
Adı ne oyunun merak ettim. Öğrenmek senin için çocuk oyuncağı olsa gerek o yüzden bilmiyor olmanı düşünmedim bile. Değişiklik iyidir bence bir bak. Bilardo zevkli de grçtktekinden çok daha kolay alakası da Yok aslında ıstekayı eline alınca oyunda yaptığının hiçbirini yapamıyorsun 🤓
- +1 yıl
Bilardoyu bir arkadaşın ile karşılıklı oynamak çok eğlenceli özellikle kış günlerinde. Daha önce söylediğin oyunu hiç duymamıştım bakacağım.
En İyi Cevaplar
+1 yılBnde de var o çünkü insanlar tipsiz kısa erkekten nefret ediyor
04 Yorumla- +1 yıl
Aynı şey. Ben biriyle konuşursam direk tipimi hedef alıyo
- +1 yıl
Anladım
Yenme cok guzel kimseyle konusmamak
09 Yorumla- +1 yıl
Birkaç arkadaşım var hepsi de uzakta, yaşadığım yerde arkadaşım yok. Halk Eğitim kursuna gittim bir ara ama kimseyle iletişim kurmadım, çünkü istemiyorum. Yeni arkadaşlıklar istemiyorum, kimsenin benimle konuşmasını, ilgilenmesini istemiyorum. İstemediğim bir şeyleri de zorla yapınca işe yaramıyor. Zaten sorunum bu kadar kolay olsa buraya yazmazdım.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
12Cevap
+1 yılAyni durum bende de var. Hic kimseyle gorusmek konusmak istemiyorum. Etrafimda hic insan olmayinca daha cok huzurlu oluyorum. Aileler arasi misafirlikten nefret ediyorum. Eve cok sık misafir gelirse odamdan cikmiyorum. Birisiyle 10 dk dan fazla sohbet edince sinirleniyorum. Evde ailede es dost akraba cok fazla yanimda durursa asiri rahatsiz oluyorum. Annemin ses tonuna 5 dk dan fazla katlanamiyorum. Hayatimda 2 arkadasim var. Onlarla yuz yuze gorusunce sabaha kadar konusuyoruz. Karsi cinsten biriyle sevgili olsam 3 gunde uzaklasiyorum. Tek tabanca yasiyorum dedikleri bu olsa gerek
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBilmiyorum nasıl yenilir ama sebebi vardır mutlaka böyle olmanın sebebi neydi?
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer şeyde vardır bir hayır belki böyle olmasaydı çok daha kötü seyler olacaktı
Asosyal diledikleri olay iste psikolojik geçmişinden dolayıdır büyük bir ihtimal
012 Yorumla- +1 yıl
Çocukluğumdan beri böyleyim. Daha doğrusu nasıl iyi hissediyorsam öyle davranıyorum. İnsanlardan uzak olunca daha iyiyim. Normalde insanlar sosyal olmak isterler, birçok arkadaşım olsun derler ben de tam tersi. Yani bu bir bozukluk değil tercih. Sosyal olup mutsuz olacağıma, asosyal olup yarı mutsuz olmam daha mantıklı. Sadece bunu abartıp sevdiklerimi kırabiliyorum, ortasını bulmak istiyorum.
Aynı durum bende de var. Nasıl devam ediyor mu sizin sorununuz yoksa üstesinden gelebildiniz mi. Eğer atlattiysaniz bu durumu nasıl yaptınız?
00 Yorumla
+1 yılYenme boşver kafan rahat 😬
017 Yorumla- +1 yıl
Doğrudur bir yandan haklisin. ailene karsida mi boylesin bu hissiyat kimlere karşı hep mi böyleydi yeni mi oldu?
- +1 yıl
İnsanlardan sana uyumsuz gelen sey nedir?
- +1 yıl
aslında anlayış bekliyosun, fikirlerine önem verilsin samimi sıcak gelsin istiyorsun etrafında öyle birisi yok. genel olarak bunlar seni soğutmuşlar. Ailenle aranda cağ farkı var sanrım
- +1 yıl
Aynen öyle saygı ve anlayış bekliyorum. Nasıl ki ben kimsenin ne yapıp ettiğini sorgulamıyorsam kimse de benimkini sorgulamasın istiyorum. Detayda yazdığım gibi beni kendi halime bıraksınlar istiyorum. En büyük çocuk benim aslında ailemde bana karşı kötü, anlayışsız değiller ama sıkılıyorum artık sanırım
- +1 yıl
okulunu falan bitirdin mi ya da ne yapıyorsun iş hayatına atıldın mı kendi paranı kazanmaya başladın mı?
- +1 yıl
evet çalışmaya başladığında daha iyi olucaksın bir an önce işe girmen lazım senin boşluktan kurtulmalısın. Bu duruma göre bir eniştemizde yok olsaydı olmadi artık evlenmeye yönelik düşünceni sorucaktım
- +1 yıl
Seni bu denli soğutan seyi en iyi sen biliyosun boşluktasın belki çok takiyosun ne sence seni böyle yapan? Bir cözumlesene kendi içinde
- +1 yıl
Hayat hep monoton ona bakarsan tek derdin rahat birakilmak özgur olmak gibi gorunuyor
- +1 yıl
Fikirlerine saygı duymayanlar kimler?
uzak kalmalısın biraz daha yorulmuşsun belli
012 Yorumla
+1 yıldepresyona girmişsin sen
05 Yorumla- +1 yıl
ordan çıkmanın tek yolu mutluluk
- +1 yıl
mutluluğu yakalamak çok basit ya sadece izin vermelisin kendine
+1 yılBirileriyle istemesen de konuşarak.
08 Yorumla- +1 yıl
Üzerine giderek aşacaksın bunları. Başka yolun yok. Ya da psikolojik tedavi.
- +1 yıl
O zaman kendini zorlayacaksın.
- +1 yıl
Eyvallah. Demekki bende senin için bir çözüm yokmuş.
- +1 yıl
Rica ederim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu his bende de oluyor çoğu zaman, yenemiyorum.
01 Yorumla
+1 yılYalnızlıktan olabilir mi
06 Yorumla- +1 yıl
Sevgilinden ayrıl o zaman
- +1 yıl
Yalnizligi kastetmiyorum , asil sorunun erkek arkadaşın olmadığından kaynaklandığını düşünüyorum. Kimseyle gorusmemenin nedeni uzun süredir erkek arkadaşın olmadığı için olabilir
- +1 yıl
Anladim
+1 yılBende de var
02 Yorumla- +1 yıl
Sanırım.
Yenemezsin
00 Yorumlakonusarak
00 Yorumla
+1 yılHerkesle Konusarak
05 Yorumla- +1 yıl
benimle konus :)
- +1 yıl