İngiltere de yaşamak istiyorum okulumun bitmesine iki sene var sizce bir türk olarak orda yaşamak zor olur mu?
öneriler
lütfen
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nasıl bir insan olduğun ve ne tür bir zihniyetin olduğuyla paraleldir bu.
Sadece İngiltere değil, her yerde bu kriterler vardır.
Dindar, dışa kapalı, içe dönük bir tavırda yetişmiş, öyle rahat adapte olamayan, çok fazla kültürel kaygısı olan biriysen her yerde rahatsız olursun.
Gittiğin yerin diliyle, kültürüyle, insanlarıyla görünmez duvarlar kurmadan normal biçimde iletişim kurabiliyorsan zorlanmazsın.
İlk zamanlar kendi ülkende farklı şehirde yaşamak bile zor gelir zaten, ama önemli olan alışıp adapte olmak ki inan bunu Almanya'da 30 sene yaşayıp da zerre kadar beceremeyen insanlarımız var.
ateistim o yüzden din açısından sorun olmaz benim için ama onlar için olabilir diye endişeleniyorum sonuçta türkiye müslüman bir ülke avruva ülkeleride müslümanları sevmez
Adamların bir derdi yok, senin de gözünün önüne bir tek terör olayları ile gelse sen de tırsarsın.
Ayrıca adamların ülkelerinde müslüman gruplar oraya adapte olmak yerine kendi içlerine dönük, saçma sapan triplerde yaşıyorlar. Özellikle dindar araplar.
Ki Londra'da bugün ingiliz kadar arap falan görürsün, yani gidip de orda kötü muamele görmek için alt seviye standartlara sahip olman lazım. Kime işi gücü olan, iyi para kazanacak yerlerde çalışan iyi eğitimli insanlara müslüman diye diş bilemez.
Bayılmıyorlar müslümanlara, ki dürüst olmak lazım, bu coğrafyanın insanını ben bile pek o kadar sevmiyorum artık son yıllarda, adamlara kusur bulamayız o yüzden.
bende burdaki insanların dar görüşlerinden cahilliklerinden kurtulmak için gitmek istiyorum türkiyeyi çok seviyorum ama insanları iyice çığırından çıkmaya başladı bu son yaşanan olaylar canımı çok sıkıyo belki bir çözüm değil ama uzaklaşmak kesinlikle iyi gelcek dil kursuna gidiyorum kendime geliştirmek adına her şeyi yapcam okulumun bitmesinede iki sene var biraz sabır gerek sadece :)
tavsiyeniz için teşekkürler :)
Dilin zayıfsa ilk zamanlarda hayat zor olur onu söyleyeyim. Dil çok büyük bir engel insanımızda.
Ve sanırım bu konuda en geri milletlerden biriyiz. Elin kıçıkırık moldovalısı bile iki üç dil konuşuyor ve bunlardan biri ingilizce değilse bile, en yaygın 3. dil falan olan Rusça oluyor.
Azeriler çift anadilli, kafkas ülkeleri komple öyle, Avrupalılar zaten İngilizce fiks, geri kalanı İspanyolca, Almanca, İtalyanca'dan ikisini biliyor üstüne.
Finlandiyalı bir arkadaşım var, herif ağır kekeme, 5 dil biliyor mk.
bir biz bir de amerikanlar var işte böyle tek dile mahkum.
Türkmenistan'da bile insanlar iki üç dil öğreniyor.
iki senede ingilizcemi geliştirebilceğime inanıyorum okullarda kaç sene ingilizce görüyoruz ama kendimizi ifade edemiyoruz bile kesinlikle çok büyük eksiklik eğitimin kalitesi bu ne kadar cahil insan o kadar çomar işte :D
Çünkü boş ezberden ibaret bir eğitimimiz var ve ingilizce eğitimi de bir istisna değil.
Ben sıfırdan Rusça öğrendim yurtdışında, müteercim tercümanlık okuyorum, adamlarda dil öğretilirken ezber yapılmıyor, mesela ben ilkokul 4'den lise 4'e kadar geçen on yıllık süreçte uzun bir ingilizce yazıyı komple Türkçe'ye çevirmemizin istendiğini hatırlamıyorum ama yurtdışında öyle öğretiliyor mesela, hem de daha başlangıç seviyesindeyken.
artık kendi çabalarımızla bir yerlere gelmeye çalışcaz sistem belli şu an için azınlık olduğumuzdan bazı şeyleri değiştiremiyor olabiliriz ama çok değil yakın zamanda biz ve bizim yetiştirceğimiz yeni nesil çok şeyi değiştircek
Bence o kadar umutlanma, karşındakiler senin beş katın oranında ürüyor ve her konuda daha da geri, daha da yobaz bir nesil yetiştiriyorlar.
önerin nedir?
Ülkeden umudu kes, Türkiye artık senin benim ülkem olmaktan çıkıyor, boşuna debeleniyor şu an pollyannacı modernistler.
Vazgeçmek olmaz atamızın bize emanet ettiği bu ülkeyi üç beş köpeğe bırakcak değiliz elbet onlarında sonu gelecek
Atatürk şimdi gelsin şu memlekette %30 oyu bile zor geçer. Bırakınız bu boş beylik laflarını.
Atatürk benim şahsen ülkeden umudumu kesmem için en büyük sebeplerden. Memleket imkansız durumdayken bile kurtarılmış olabilecek en sıradışı insan tarafından. Ama ölümünden 15 sene sonra gene aynı zihniyete teslim olmuş ve mirası 50 senede yiyip bitirilemedi hala.
Şimdi gene bir şekilde benzer şekilde kurtarılsa bile gene aynı zihniyet olacak ülkede.
Bu ülkede sorun dış güçler falan değil, ben bu toplumu kurtarılmaya değer bulmuyorum ki buna sadece akpli muhafazakarlar değil o kendini bir halt sanan kemalistler, ulusalcılar falan da dahil.
dinin bu toplumu ne kadar karanlığa sürüklediğini bizleri yönetenlerin dini kullanarak aciz ve cahil kesimi nasıl sömürdüklerini bende görüyorum evet bazen hiç umudum kalmıyor bu yüzden gitmek istiyorum bu ülkeden daha fazla yıpranmamak için ama illaki bir şeyler değişebilir kısa zamanda olmasada yavaş yavaş aziz nesin türkide ki insanların %60şı aptaldır demesine rağmen defalarca ona suikast düzenlenmesine rağmen yinede umudunu kaybetmedi kitaplar yazdı kurduğu vakıfla onlarca gencin okumasına vesile oldu bütün servetini vakfına bağışladı aynı şekilde türkan saylan da onlarca kız çocuğuna ışık oldu kadının hastalığında bile rahat bırakmamalarına rağmen onlar bile umudu kesmemiş bir şeylerin değişebiilceğine inanmışlar yaşadıkları bunca zorluklara rağmen biz neden ümidimizi keselim ki yapabilceğimiz bir şey varsa neden yapmayalım ki
senin profiline girip baktım paylaştığın şeylerden aslında seninde içinde bir yerlerde kalan bir ümit olduğunu gördüm bir şeyleri değiştirmek istediğini yoksa neden uğraşasın ki :)
Uğraşmıyorum? Nerden çıkardın uğraştığımı? Buralarda birşeyler yazmak uğraşmak değil.
Ben bu millete üzülmüyorum, birşeyler değişecekse de, inan değmez.
Ben daha çok bu memleketin kültürüne falan üzülüyorum. Sultanahmet'de patlama olsa ölen insanlara değil ordaki tarihe, kültüre birşey olacak diye üzülürüm mesela.
Yoksa bu millet ne kurtarılmayı hakediyor, ne de umursanmayı.
neler yaşadığını bilmiyorum ama bu kadar öfkeli olma bence
Niyeyse herkes aynı şeyi söylüyor, 'Bu kadar öfkeli olma'.
Şu an inan öfkeli falan değilim. Gerçekler kimi insanlara çok sert geliyor herhal.
yazık sana hem yaradanın verdiği bedeni kullanıp onun verdiği nimetlerle beslenip onun verdiği suyu içip bide onu yok sayıyorsun gerçekten söyleyecek sözüm yok sen ve senin gibilere
@muhammettt_t Ya bi zittir git, normalde var olmayan şeylere var diyen ve bu konuda ısrar edenlere şizofren deniyor.
Ama 1500 yıl önceki arap masallarını gerçek sananlar nedense bu muameleyi görmüyor bir de kendilerini adam sanıp millete akıl veriyorlar.
Acıyormuş, kendinden haberi olmayan ruh hastalarına bak hele
Türkiye'den kat ve kat kolay yaşarsın, insan gibi yaşarsın
kesinlikle
londra erkek arkadaşımın halası orda yaşıyor onunla birlikte gitcez kuzenlerinin çevreside var iş bulmada zor olmaz
Bu konuda epey bilgi sahibiyim. Öncelikle hangi bölümden eğitim aldığın, dil yeterlilik bilgin vs. çok önemli.. Her elini kolunu sallayan gidemez tabii, yeterli şartların tamamlanması gerek.
Maliye okuyorum dilimide geliştirmek için kursa gidiyorum dil yönünden sıkıntım olmaz bölümümle alakalı bir iş bulabilir miyim acaba
Ben köyümü özledim triplerine girmedikçe rahat rahat yaşarsın. Ayrıca dil konusunda sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum. Taşı dürtsen İngilizce konuşuyor bu çağda.
ahaah aynen ya özleyeceğimi hiç sanmıyorum buranın insanından bıkmışım zaten ben :D
Cevap
4Cevap
çok Türk var zaten orada
Türkler olarak yerleşmişiz
Türk restoranı çokça bulabilirsin
Bende öğrenmek isterim
ben yaşadım orada
nasıl zorlandın mı :)
bize göre ev kıraları çok pahalı, yol parası çok pahalı, yane bize göre çok pahalı ama olar için ortalama fiyatlar. Bir tane studyo flat dedikleri sadec bir oda duşlu ufak bir tuvaletin var kırası haftalık en aşağı 400. 500. sterlin eğer oradan bir gelirin olmazsa oradan yaşamak çok zor. biz bıraktık geldik
teşekkür orda çalışmayı düşünüyorum o yüzden zorlanmam heralde
iş bulman çok zor yabancılar çok var her çeşit insan oradan görürsün, sanki burası ingilter başkenti Londra değil, bireşmiş milletler başkenti, hintlisi, arabı, afrikalısı, tailadlısı, çinlisi rusyalısı filipinlisi vb aklına ne gelirse her millet var. saokakta ingilizi az görürsün. birde yabancının hemen iş bulması zor oluyor eskisi gibi değil , onların jobcentre (iş bulma kurumu) 3.4. aşamada ve elemeden sonra eğer o meslekte iş arayan bir ingiliz yoksa o zaman yabncıya iş veriyor.
peki tanıdık olduğu zaman kolaylaşır mı iş bulmam
tavsiyelerin için teşekkürler :)
Kisiye bagli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar