"Dünyada bin yıllık tarihi silinen ve o günü bayram olarak kutlayan başka bir millet yoktur."
Necip Fazıl Kısakürek
Necip Fazıl Kısakürek
Beyni boş olanları toplayın hadi bu soruya bende okuyup okuyup sinirden kuduruyım 😂 ya arkadaş ne embesilsinya türk tarihi diye sana ne öğretiyolar ya okulunda? Hala türksün asıl o zaferler olmasa o bin yılı g*tüne sokarlardı hadi ordan git beğenmiyosan ülkeden
Yüzyıllık tarihimizin silindiği felan yok ki hatta silinmemesi için Türk Tarih kurumu denilen bir kurum açıldı 12 Nisan 1931'de.. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından.. Bilmiyorsan internete girip araştırabilirsin.
türk tarih kurumunu kimin kurdurduğınu çok iyi biliyorum okullarda okutulan tarihinde kimin fikirlerine yorumlanmış olduğunu da çok iyi biliyorum 29 ekim 1923 tarihinin önemsiz olduğunu söylemiyorum. Ecdadımız esaret altına girmemek ve değerlerimizi çiğnetmemek gayesiyle bir mücadele vermiş ve bu mücadeleyi Allahın izniyle hak etmiştir. Fakat gayeleri içinde tarihimizi iki parçaya bölmek yoktur, bilakis devam ettirme gayesi vardır. Bir takım güncellemerle tarihimizi ve geçmişizi unutmayı kesinlikle kabul etmiyorum. 29 ekim bir başlangıç değil, var olanı çiğnetmeyişlerinin ecdadımızca bize verdiği bir hatırlatmadır.
Peki madem sen tarihi çok iyi biliyorsun madem söyle bir kaç sorum olacak bana lozani harf inkilabini laikliği şapka kanunu nu medreselerin kapatılmasını halifeligin kaldırılmasını iş bankasının nasıl kurulduğunu Mustafa Kemal in Kurani Kerime (Gökten inildigi zannedilen kitaplar ) Demesini şöyle bir mantığını izah edip açıklar mısın bilgine ve tarihine güveniyorsan.
Birincisi ben tarih bilgime çok güvendiğimi söylemedim , sadece küçük çocuğun bile bilebileceği bir bilgiyi aktardım. İkincisi Atatürk'ün öyle dediğine dair kesin kanıtların var mı? ℅100 emin olduğuna göre o dönemde yaşamışsın.. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet bayramı senin ne gözle baktığına bağlı , bana göre tarihimizin devam etmesinde önemli bir faktör.. Ayrıca şu da unutulmamalıdır ki , biz Osmanlı olarak devam etseydik bu denli gelişmemiz mümkün olmayacaktı , Atatürk dönemindeki gelişmelere göz atabilirsin..
Eklemek isterim ki , halifeliğin kaldırılması ve laikliğin gelmesi bence gayette mantıklı ve yerinde bir harekettir. O zamanlar Osmanlı'nın sadece kendini kurtarmak uğruna ülkeyi bellediğini bilmeyen yoktur heralde.. Eğer o devrim yapılmasaydı veya Atatürk gibi bir başkomutan olmasaydı şuanda belkide sömürgeden başka birşey değildik.. Şunu da belirtmek isterim bende bir muslumanim ve Atatürk'e de tapmıyorum..
biz zaten laikliğe karşı değiliz ama Laiklik, Din in devlete, devletin de Din e karışmamasını ilke kabul eder. Laikliğin alaturka versiyonunda ise, gerçekten din devlete karışmaz, karışamaz; bunun aksine devlet hem dine karışır, hem de kendisine maaşla bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı denen kurumuyla da, Din i istediği gibi kontrol eder; din görevlilerini kendisi tayin eder ve Diyanet İşleri Başkanını, laik Devlet Bakanı atar, yani görevlendirir. Teorideki laiklikte, laik olanlar din işlerine, din adamlarının tatbikatlarına, din anlayışlarına karışmazken; Alaturka laiklikte Din, adeta laikler tarafından yönetilir ve zaman zaman bazı medya kuruluşlarında Diyanet İşleri Başkarının laik gazetecilere dini konularda hesap verdiği görülür.
Biz bu kitabımızda ne laiklik tarihçesini, ne de onun analizini yapacak değiliz. Bizim ortaya koymak istediğimiz husus, laik geçinenlerin kendi laiklerine bile
sadık kalmadan, yeni bir laiklik türettiklerini ve bunu alet ederek Müslümanlara zulmettiklerine dair bazı tesbitlerde bulunmaktır. Laikler, gerçekten laik iseler, kimsenin dinine, o dinin pratiğine karışmamaları gerekir; tıpkı laik olmayanların, onların laikliklerine karışmadıkları gibi!
Laiklik nedir herkesin dilinde özgür olması değil midir osmanlı ya baskıcı diyorsunuz osmanlı herkesin özgür dinini yaşamasına izin verdi yahudisi hristiyanı hepsi dinini yaşadı kimseye karışmadı ama cumhuriyetin ilk yıllarında öylemi hocalar sarık takamaz oldu camilerde türkçe ezan okutuldu
menderes sırf çoğunluğu müslüman olan bir ülkede ezanı Arapça'ya yeniden çevrirtti diye asıldı
buysa eğer laiklik ve demokrasi anlayışınız batsın yıllarca İsviçre medeni kanunu ile kandırıldık eğer şeriat ile hala yönetiliyor olsaydık bu kadar tecavüz olayları olmayacaktı ver bakıyım tecavüz edeni hadım et sonra işkence ede ede öldür herkesin önünde sonra bak bakıyım böyle olabiliyor mu
ayrıca Atatürk ün böyle dediğine ispatın var mı demişsin şu an xper 2 seviyesinde olamadığım için
link veremiyorum ama youtube Atatürk ün gökten indirildiği sanılan kitap konuşması diye yazar isen kendi ağzından duyabilirsin
sadece sana cevap vermek istemezdim herkese verecek cevabım var ama vaktim yok herkesle ilgilenecek
ayrıca sen okullarda öğretilen tarihinde gerçek tarih olduğunu felan mı sanıyorsun dikkat edersen tarih kesin bilgi değildir her zaman daha iyisini ispat edebilirsen değişime açıktır tarihin ilk derslerinde herkese öğretirler ama ne yazıkki bizim tarih belgelerimizi çok değer verdiğiniz atalarınız 3 krş A sattığı için bugün onların yazdığı tarihe göre hareket ediyoruz bugün yavaş yavaş gençlik uyanıyor yavaş yavaş gün yüzüne gerçek tarih çıkıyor
yıllarca bunları bilsek bile savunamıyorduk Atatürk kendini koruma kanunu neden getirdi sanıyorsun
Bana göre sadece sacmalamissin , ben zaten tarihin yeni belgelerle değişebileceğini söyledim ve vurguladım. Ayrıca bir video izleyip , Atatürk böyle yapmış diyorsan zaten muhatap olmaya gerek bile yok. Senin zamanında sarık takamaz dediğin hocalar , adam olsalardı da isyan çıkarmak yerine , halkı galeyana getirmek yerine meclise çıksalardı.. Ayrıca ezan ha Arapça olmuş ha Türkçe , bu bir musluman için ne farkeder? Ezanın okunmasında ki amaç belli sonuçta , ha şöyle desen katılırdım sana ezanın Arapça okutulmasınin tek mantıklı açıklaması olabilir , o da başka ülkeden , ülkelerden gelen muslumanlarin da ezan vakti geldiğini anlaması..
Saçma konusmussun dememde ki bir diğer nokta da şu , tarihi belgelerinizi atalarınız satmış diyorsun.. Eğer bir Türk isen onlar senin de ister istemez ataların , kabul etsen de etmesen de.. Sürekli birşeyler söylüyorsun , şöyle yapmışlar böyle yapmışlar felan diye , elinde %100 doğruluğu olan bir kanıtın var mı? Tarihi belgelerimizi sattığımızı frlan söylüyorsun ya.. Kendinle çelişiyorsun farkında değilsin..
Ayrıca muhabbeti uzatmanin gereği olduğunu da düşünmüyorum , çünkü laftan anlayacağını da düşünmüyorum. Ben sana ne dersem diyeyim kendinle çelişeceğin şeyler söylemeye devam edeceksin. Veya saçmalamaya.. İsteseniz de istemeseniz de bu tarih bizim , hepimizin.. Ve biz gençler buna sahip çıkmak yerine saçma saçma kendi aramızda gereksiz eleştirerek kavga ediyoruz.
ancak işten sıyrılmak için sizin gibi zihniyetler sizin gibilerin yaptığı gibi karşısındakine işten anlamıyor gibi gösterir ayrıca sen dedin ispatın var mı diye öyle dediğine dair bende gittim kendi sesinden direk kaynak gösterdim sonra sonra bir videoya inanacaksak senle konuşmayalım dedin esas sen kendinle çelişme unutma ki gözünü kapayan yalnız kendi görmez başkasına gece yapamaz
Ezanın aslına ve orijinaline karşı çıkanlar gayrimüslim olsaydılar, hiç yadırgamazdım. Ama Müslüman olduğunu söyleyenlerin ezanın aslına karşı çıkmalarını havsalam almıyor.
Ben “Tanrı uludur” demekten hiç zevk almıyorum. Sanki Allah’ın büyüklüğü Türkiye hudutlarıyla sınırlandırılmış gibi geliyor bana. Halbuki benim inandığım Allah’ın büyüklüğü sınırsız. Bunu da ancak “Allahuekber” sözü ifade etmektedir.
Biz dine uyarsak din, din olur. Dini kendimize uydurursak din, din olmaktan çıkar. O da bizim gibi perişan olur.
Ezanın kelimeleri vecizdir, mu’cizdir, ilâhîdir. Mesela son cümlesini ele alalım. La ilahe illallah’ın her bir kelimesinde bir La ilahe illallah vardır. Yani manası vardır. La ilahe illallah, Allah’tan başka tanrı yok demektir. “La ilahe”yi kaldırın “illallah” deyin, yine yalnız Allah var demektir. “İlla”yı kaldırın “Allah” deyin, yine kâinatın mutlak hâkimi akla gelir. “Allah” lafza-i celalinin başından elifi kaldırın, “Lillah” yine her şey Allah içindir anlamına gelir. “Lillah”taki birinci lamı kaldırın “lehu” kalır. Yine her şey Allah’ındır anlamına gelir. “Lehu”daki lamı kaldırın, geriye “Hû” kalır. Her şey “O” deyip inlemekte, O’nu göstermekte, Allah’ın varlığını ve birliğini ilân etmektedir, anlamına gelir.
daha sana 100 tane neden yazarım ama yine anlamazsın
bu kadar ezanı basite indirgenemez o islamın nişanıdır
bir örnek daha
Ezan-ı Muhammedî” olarak adlandırılmasında da ayrıca bir güzellik vardır. Arap kalkıp “Ezan-ı Arabî” yani Arap Ezanı demesin, Pakistanlı kalkıp “Ezan-ı Pakistanî” yani Pakistan Ezanı demesin, Müslüman Türk kalkıp “Ezan-ı Türkî” yani Türk Ezanı demesin ve herkes kendisine göre bir ezan çıkarmasın diye bütün Müslümanların peygamberi olan Hz. Muhammed (s. a. v) Efendimize isnaden “EZAN-I MUHAMMEDΔ denilmiştir.
1931 yılında, çoğu maliyeye ait osmanlı dönemi arşiv belgesi, sorumsuz, milli kültür ve şuurdan uzak bir kaç kişinin gayretiyle bulgaristan'a, okkası 3 kuruş 10 paraya hurda kağıt olarak satıldı.
asla unutulmamalıdır ki, bir devletin ve milletin tarihi, devlet ve millet hayatının öz çizgilerini taşıyan, onun milli kimliği olan arşivlerinde mevcuttur.
araştırabilirsin
İstanbul defterdarlığı maliye arşivi'nden satıldığına dair belgeleri gidip öğrenebilirsin
İstanbul defterdarlığı maliye arşivi'nde bulunan askeri, mali, ticari, siyasi, hukuki, edebi, denizcilik ve bilim tarihimize ait evrakın bir kısmı 1931 yılında konuyu bilen ve belgelerin değerini takdir edecek yetkili hiçbir şahıs veya müesseseye danışılmadan kese kağıdı yapılmak için ayrılan kağıtlarla birlikte bulgaristan'a satılmıştır. satılan belgelerin miktarı 30 ile 50 ton arasındadır. çoğunluğu maliyeye ait olan belgeler, özellikle tanzimattan sonra muhtelif dairelerden gelen vesikaların da burada toplanması ile çeşitlenmiş ve çoğalmıştır
Başka aklına takılan varsa sorabilirsin cevaplayacağım
birde araştırmadın diyorsun seninde atalarını anlayacak belgelerin varsa bekliyorum öyle insanlara karşı ön yargılı davranmakla olmuyor benim aklımda mesela cevap bekleyen yüzlerce binlerce soru var
Şeyh Said’in kıyamı Islamî bir kıyamdı ve davası kesinlikle kürtçülük değildi… Hele Ingiliz ajanı asla değildi. Musul’u onun yüzünden kaybettiğimiz iddiası ise tamamen kemalistlerin Lozan’daki hezimetlerine buldukları bir kılıftır. M. Kemal’in 7 düveli yendiğini iddia edenlere soruyorum; 7 düveli yenen M. Kemal, sadece Şeyh Said’in isyanı nedeniyle mi Musul’u kurtaramamıştır? Ne oldu kudretli, dahi, üstün zekalı (!) paşaya?
unutmuşum o soruyu
peki İngiliz ajanı diyorsunuz ya hani şeyh Said e bugün fetö ayaklanması oldu yani darbe sonuçta bu da baya büyük bir ayaklanma fetö de ABD ajanı ve sonuçta daha düne kadar 5 yıl önceye kadar felan dine hizmet eden biri olarak biliniyordu sn cumhurbaşkanı gidip dini ecizeleri mi yasakladı bütün diğer suçsuz cemaatleri mi kapattı bırakın bunlar böyle bayat bahaneleri imama kızıp abdest bozulmaz
TC Osmanlıyı silmedi yozlaşmış yönetime son verip yeni bir yönetimle devam etti Eh o yönetim devam etse ne olacaktı söyle bakalım son 200 yüzyılı zaten kendisini geliştirmeye adadı ama olmadı başaramadı
Salak mısın? Atatürk hangi tarihi silmiş? Yıkılmış olan Osmanlıyı mı? Site bugün beyinfukarası kaynıyor.
29 ekim 1923 tarihinin önemsiz olduğunu söylemiyorum. Ecdadımız esaret altına girmemek ve değerlerimizi çiğnetmemek gayesiyle bir mücadele vermiş ve bu mücadeleyi Allahın izniyle hak etmiştir. Fakat gayeleri içinde tarihimizi iki parçaya bölmek yoktur, bilakis devam ettirme gayesi vardır. Bir takım güncellemerle tarihimizi ve geçmişizi unutmayı kesinlikle kabul etmiyorum. 29 ekim bir başlangıç değil, var olanı çiğnetmeyişlerinin ecdadımızca bize verdiği bir hatırlatmadır.
Cevap
15Cevap
Osmanlı Devleti denen bir ailenin saltanatına dayanan halkı köle hatta padişahın malı olarak gören eski bir imparatorluğun tüm bu kötü faktörleri kenara bırakıp cumhuriyet ilan edildi diye yıkıldı sanan beyin yoksunu insanın beyanatı. Osmanlı Devleti cumhuriyet yüzünden değil kendi geri kalmışlığı çağa ayak uyduramadığı için birinci dünya savaşı sonrası yıkıldı. Cumhuriyet ve kurtuluş savaşı olmasaydı şu an aldığın nefesi dahi anlamayacaktın dürzü. Cumhuriyete laf uzatma
Hayır 1000 yıllık tarihin üzerini örtmek için değil bu. Bütün itilaf devletlerinin devletten parça istemesi ve ülkenin adeta sömürge cennetine dönülmekten kurtuluşunun bayramıdır. Biraz okursanız son halife olsun son padişah olsun yapılan yanlış kararlar ile bunlara sebep olmuştur bkz sevr. Dolayısıyla bu gerici zihniyetin yerine vatanın sahibi vatandaşın olacağı cumhuriyet kuruldu kötü mü oldu sizce? Bu sonuna kadar bayramdır ve inşallah yıllar boyu devletin başına bir şey gelmezse kalacaktır.
Neden biliyor musun insanlar öldü herkesin karısı çocuğu eşi babası savaşlar da öldü kimsenin evi işi kalmadı insanlara savaşın bittiğini söylediler artık savaş olmayacak cumhuriyet ile yönetileceklerini söylediler, şimdi olsa yine kutlanır geçmişe bakılmaz savaş güzel bişey mi bitmesi için insanlar herşeyi yapar
Şaka gibisiniz ya gören dicek osmanlı süper bir dönemdeydi Atatürk geldi onu sildi. Osmanlı yıkılıyordu bitmişti zaten uyanın artık.. Hem nasıl padişah istiyorsunuz söz hakkınız olsun istemiyorsunuz anlayamıyorum. Demokrasi kadar daha düzgün bir yönetim anlayışı mı var? Biraz mantıklı düşünün. Şimdi özgürüz osmanli doneminde düşünce özgürlüğü diye bise mi vardi?
O türk tarih kurumu kuruldu diyen arkadas kurumun başındaki adam kim neden kuruldu Türk mu ve şu an mezarı nerde bir baksın ondan sonra tarih edebiyatı yapin genel kurmay arşivleri Osmanlı arşivleri devlet arşivleri resmi belge kayniyor merak edipte biraz araştır birinin bana dayattığı tarih tarih olamaz ben birilerinin istediği tarihe neden inanacam araştır öğren türk dil kurumu Türk tarih kurumu neden kim için kuruldu ve basinda kimler vardı bak ondan sonra istediğine inan kapis
Bende onu dusunuyorum
Niye kutluyoruz bu günü
Allah in kanunlarından kurtulup insan hukuku ila yaşadığımizi mi?
Bu adamı dinden , muslumanlik tan eder mi acaba?
Hayırdır sizin amacınız nedir? Kutlama birader size kutlayin diyen yok şu ülkeye faydaniz yok bari susun.
Kutluyoruz çünkü elde kalan kumaştan yeni bir gömlek yapıldı.
Hepsi okeyde bu söz Necip Fazıla ait değil. Bende öyle sanırdım önceleri
kimse nin yıllık tarihini silmiyor, cumhuriyeti kutluyor sadece. o fazıla söyle.. ;)
Necip Fazıl'ın geçmişi bir çöplüktür o çöplüğü de ancak Necip Fazıl karıştırır.
Çünkü bazıları için bir "zafer"
hsgshsgs ya bir miktirin gidin
Cunku gozleri kor ve dayatilana inaniyolar
öyle maalesef
Yeni bir tarih başlangıçı olduğu için
Amaç bayram olsun işte.
Ben kutlamıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar