yabancıları hiç sevmezler ama o yabancıya işi düştüğünde -ortaaam- diye yanaşırlar. sizin aynı kişiye işiniz düştüğünde yüzünüze bile bakmazlar. üniversiteli gençlerin şehri kötü yönde değiştirdiğini söylerler ama ev kirasını alırken (3-5 bin) ses çıkarmazlar, sanayici geçinenlerin şehrin en az bir yerinde (meram müsiad konutları-yazır) 2. 3. eşleri için evleri vardır ki dışardan baktığınızda -ne iyi bir dini bütün bir insan- dersiniz. esnafı rezildir -alsan da olur almasan da olur ama alırsan kazıklarım haa- mantığındadır. %90 mevlana müzesine gitmemiştir. olur da denk gelirseniz iyisine sakın onu bırakmayın çünkü iyisi çoooooooook iyidir.
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
kulaktan dolma şeyleri söylüyor olduğun için ses etmiyorum ve sadece saçmalamamış sayıyorum.
otuz yıldır buradayım. henüz İstanbul'da bir saat içinde debriyaj balatamın çalınması gibi bişey yaşamış değilim. trakyadaki fahişelerin işlediği cinayetler gibi bir olay yaşamadım, adana daki gibi aile cinayetleri yok ve yabancıları sewmezler dediğin şehirde sonradan kurulmuş üç yabancı semti var ve bir milyon arap besliyor. ve parası varsa karısı da müsade ediyorsa 2'de ewlenir 3'te ve bunları da sokakta bırakacak değil adamsa bırakmaz. ve param varsa bende istedigim sewgilime ew açarım bunun şehirle alakası yok bu alışkanlık ankaradan geldi konyaya. ayrıca çoğu zaman üniversite öğrencileri bile kanalıya şaşırırlar.. senin esnafı rezildir dediğin şehir esnafın kan ağladığı bir şehir. zira bende burada 20 liraya aldığım bişeyin başka bir şehirde 5 liraya satıldığını duymadım. salak salak konuşuyorsun haklıymış gibi. bide on yıl yaşadım deyip ahkâm kesiyor. 10 yıl ekmek yemiş nankörlük ediyor. sen nerelisin desem fitne ficurun yayıldığı aslını bile inkâr eden bir yerdir.
ha son olarak ben konyanin en iyi en muazzam semtinde kodoman kesimin yaşadığı yerde bile görmedim öyle kiralar. mal mal konuşma bugün öğrencilerden kira aldım geldim kişi başı 150'şer lira düşüyormuş üç kişilermiş ewde.. ayrıca dunya da satınalma gücü en yüksek olan şehirlerden birisi bu şehir anketör şirketler müfettişi olarak söylüyorum bunu. birileri sana iyi giydirmiş diye bir şehir kötü olamaz.. sen kendi şehrine bak..
Peki peki anladık Her şeyden sen anlarsın Peki peki anladık Her şeyi sen bilirsin En güzel grubu sen kurdun En güzel ritmi sen buldun En iyi dalgıç sensin En güzel filmi sen çektin Peki peki anladık Peki peki anladık En güzel sen bakarsın Peki peki anladık En güzel sen ağlarsın İlk önce sen başlattın En önce sen yavaşlattın En uzağa sen gittin En çabuk da sen döndün Peki peki anladık Sen neymişsin be abi! Peki peki anladık En güzel sen gülersin Peki peki anladık En güzel sen söversin En güzel yemeği sen yaptın En güzel kızı sen kaptın En güzel tumbayı sen çaldın En güzel şarkıyı sen yazdın Peki peki anladık Sen neymişsin be abi! Peki peki anladık Her şeyden sen anlarsın Peki peki anladık Her şeyi sen bilirsin En güzel grubu sen kurdun En güzel ritmi sen buldun En iyi dalgıç sensin En güzel filmi sen çektin Peki peki anladık Sen neymişsin be abi!
Ben konyalıyım. Her yörenin iyi insanı da var kötü insanı da var. Muhafazakar insanlar çoğunlukta. Bağnaz ve barbar değiliz. Gericilikten kastının ne olduğunu bilmiyorum ama gayet yeniliklere açık insanlar da var. Sanayicisinden, çiftçisine herkes giyim kuşamına özen gösterir. Bu sıfatları kesinlikle kabul etmiyorum
5
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
elhamdülillah şehrini savunan bilinçli birine rastladım.. gericilikten benim bir kastım yok. biraz önce biriyle sohbet ettim gerici biliniyor falan dedi ondan yazdım. zira bir cok medeniyetin doğduğu bir şehir insanlık tarihinin ilk başkenti bu şehir ve konyalı olmaktan mutuyum
Yooo ne yani bir kaç insan kötü diye tüm sehir halkı kötümü olacak Ankara içinde bir çok şey söylerler ama hiç doğruluk payı yok benim tanıdıklarım sizin saydıklarınız gibi değil bir tek orduluları sevmem oda bir ön yargı değil sadece daha temkinli yaklaşırım
@KötülüğüNYükselişi cumraya gittin mi hiç derken ne demek istediğini anladım ama kusura bakma da ben İstanbul'da bile gericiliğin ve barbarlığın tavan yaptığı yerler biliyorum hemde merkez ilçe cumra gibi 45 km mesafeli de değil
Ben gittim , gezdim , insanlarıni tanırım İyi olanı muhakkak vardır ama kaba olanların çoğu yerlisi hep aynı üniversitede öğrencileri renk katıyor şehre
Aynen abartıyolar sonuc olarak sorunsuz bir sehir gereksiz eylemleri var mı? yok tecavüz, seri katil çıkma, kundaklama olayları fazla var mı? yok yani istanbuldakinin yarısı kadat bile yok Ankara İstanbul izmiri kötülemek için demiyorum bir ankaralı olarak bu üç sehirde yerli halk az bulunduğu için normal bu kadar olay ama diğer sehirlere kıyasla konya halkı gayet sakin ve iyiler
selçuk ilçeler dahil 180bin öğrenci kapasiteli bunun 130bini yerli gençler. merkezdeki 25 bin genç 2buçuk milyonluk şehre mi renk katıyo.. korkarım sen daha bağnaz bir şehirdensin
otcu hapçı diyor 😄 eroinin trakyadan girdiğine niye lafetmiyorsunuz ama onlar medeniler demi içkiyi lıkır lıkır içerler laikler cumhuriyetciler bırakın bu işleri konyaya takılan isim gelenekci dinlerine düşkün oldukları için takıldı ot satılmayan bir tane sehir gösterin o zaman ayrıca profil fotoğrafında cinsel içerikli resmi milletin gözüne sokan biri olarak dediklerinizin bir önemi yok kişi kendinden bilir işi yani
o dediğin yerler artık yok güzel kardeşim ve konyalı olmayıp otçularin hapçıların yerlerini tam olarak biliyor ve kötü diye eleştiriyor olabilmen de ayrı bir ironi
Ben Trakyayada gittim merak etme oralarda gordum Gelenekçi oldukları doğru ama trakyadaki insanlar içkiyi içer muhabbeti mi eder sessiz sakin evine gider bunu gordum orada Trakya sinir tabi oradan girecek adamlar İstanbul a kadar tünel mi kazsin :p
Gümrük memurları atama ile alınır , devlet belirler personeli halkının ne günahı var Sizin garajin olduğu yerde parlement , curcuna , şamata , karbeyaz da şu mu iciyorlar? Ben gezdim memleketi biraz benim gordugum bunlar , tabi bunun daha derin vardır Neyse bunu en güzel Allah biliyor
bak bu şehirde mevlânalar, şemsler, silleler, meramlar, var saraylar hanlar hamamlar var sen daha konya da düzgün olan hiç bir yere gitmemişsin.. ve ben bir baytar olsam senin şehrinde sadece ahırlarda hayvanlarla gidip ilgilensem o şehir hep hayvan ve pisliği var derim. bence sende bu saydığın yerlerden ötesini bilecek bir bilinç mevcut değil @KötülüğüNYükselişi
İyide uyusturucu yasalmıda gümrükten gecsin? bununticareti yapılıyorsada bilgim yok ama bildiğim kadarıyla ilk eroin traktyadan kaçak olarak gelmiş ankaranın yerli halkı içinden biri yapsa evire cevire döverler ama gel görki Ankara en kötü sehirlerdenbbiri olayları çok olan bir yer
Eskiden az biraz taktırdım ortamlara asıl o ortamlar görünen birde gorunmiyen var yani sizin oralarda şaşırdım bu kadar ortam beklemiyordum Ankara ulustan sonra gordugum farklı , beni şaşırtan şehir
bwn yeni yetme değilim görüneni de gizliden olanı da bilirim. ve bu problem insan yaşayan her yerde var. sonuç şu izmirde yaşıyor olsam bir antalyaya değişirim, antalya da yaşıyor olsam bir trabzona değişirim ama konyayı 80 il'e değişmem
doğudakiler kadar olmasa da konyali bagnaz ve yobazdir , sanayici dolu zaten kaba insanlar, eğitimli değiller , koskoca yolda araba süremezler , yolun ortasından yürürler… dışardan gelen üniversiteliler ve okumuş insanlar sayesinde biraz medeni görünüyor ama Konya’nın yerlisi yobaz ve cahildir
valla Antalya da yaşıyorum hiç böyle adam akıllı bir Konyalı ya denk gelmedim tek dertleri uçkur bir de derler Antalya şöyle Antalya böyle ama kusura bakmasınlar da Antalya dan da çıkmıyorlar Ruslar Ukraynalılar sayelerinde zengin oluyor köyde karısı çocukları aç arkadaş burada bulmuş bir tane aşkım canım diye geziniyor mk malı kaç kere karına aşkım dedin diyecen ama karşında ki adam mı da laf anlatacan
Ak partiye oy oranı yüksek olduğundan sevilmiyor insanları özellikle ege tarafı nefret eder :) Ayrıca insanları muhafazakar bir şehir, sevmemeleri için bu da bir sebep. Çağdaşlığın önüne geçiyoruzmuş bizim insanlarımız :D
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
çok şükür o partiden nefret ediyorum. ve muhafazakar olmakta kötü değil bence günah ayyuka çıkmamalı
aynen bizim burda da sevmezler Afyonun kaymağı Konyanın manyağı derler ya o mesele Konya uzak dursun derler ama benim tanıdığım 2 Konyalı var yemin ediyorum manyaklar (; ama çok iyi insanlar (;
vallahi ben bu dediklerini ilk kez duyuyorum alkol tüketim oranlarında liste başı ama diğer dediklerine katılmıyorum çünkü namaz kılan genç nüfus anketlerinde de birinci şehir. eskiler içer ama yeni nesil öyle değil o kadar
ben yalan demiyorum haşaa. haddime bile değil yalan isnat etmek. ama dışarıdan göründüğü gibi değiliz eminolun.. istediğiniz kapıyı çalıp her türlü vefayı isteyebilirsiniz.. ayrıca diğer şehirlerde burada izlenen kadar p*rno film çevriliyor olduğunu da dikkate alırsak yine zararsız çıkar
Abicim en çok Alkol tüketilen şehrin Konya olduğuna inanacak kadar zırcahil olmayın. Hadi diğer insanları anlarımda bir konyalı olarak sizinde böyle bilmeniz tuhaf.
konya medeniyetler başkentidir orası da bir saltanatın osmanlının doğduğu yerdir meselâ.. zannediyorum çağ açıp çağ kapatan şehirler hep taşlanıyor galiba
Doğru olmadığını anlamak için önce bir beyni olmalı insanın, İzmirde alkolsuz mekan yok lokantalar dahil olmak üzere, (Ama yinede en çok Alkol Konyada tüketilir) İstanbul'un nüfus oranı Konya'ya göre yaklaşık 8 kat fazla (Olsun en çok alkol konyada tüketiliyomuş) Kulakdan dolmalarla gelip burda bilgiliymiş havalarına gireceğinize biraz araştırmacı olun be kardeşim. Ankara'da üretilen içkinin Konya'da depolanıp bölgelere sevk edildiğini bilmeyenlerin, kamyon kamyon içkiyi görüp, bunların hepsinin Konya'da tüketildiğini sanarak bunu dillendirmesinden kaynaklanan doğru bilinen bir yanlış bu. "
bak güzel kardeşim beyni olduğunu iddia eden beyne hasret kardeşim böyle anketler şehre giren alkol oranıyla hesaplanmaz. şehre giren alkolü fert başına bölerek hesaplarlar. burada bir düğünde 4 ton alkol tüketilen ilçeler var. izmirin nüfusunun üçte biri burası
gitmedm konyaya hiç ama konyadan tanıdığım insanlar var çokta iyiler hatta mükemmel insanlar hiçte anlatıldığı gibi örnek konya adam bozar die bir laf var tam tersine çok mantıklı hatta iyide yol göstericiler en azından benim tanıdıklarım
Din düşmanlarının tabirleridir yobaz, bağnaz, barbar gibi tabirler. Konyayı da konyalıları da severim. En can asker arkadaşım konyalı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Konya çok güzel bir şehir büyükşehir den gelenler biraz zorlana bilir onun dışında kimse kimseye bakmıyor yollar da rahat yürüyebiliyorsun insanlarida normal yobaz falan dinci değiller rahat yaşamak için güzel bir yer
En İyi Cevaplar