AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Bazı kadınlar diyelim,,
Haklısın.. Ama maalesef sanırım çoğunluk böyle.
Nasıl olsa kaptım kocayı der salar kendini asd
Türk erkekleri rambo gibi her daim...
O ayrı konu. Herkes önce evinin önünü süpürecek kadar cesur olmalı. kendi ayıbını kapatmak için başkasına sataşmamalı.
Nasıl olsa evlendim kafasında
ömrümüzü yiyonuz kendimize bakamıyoruz...
Beni alan aldı diye
Sen de mi öyle yapardın?
Erkeklerin arkasını topladıkları için
Bu mazeret bence.
Yazık la kadına acıdım
Acırsan acınacak hale düşersin :))) ne kadar kötüyüm..
Kapmislar tabi kocayi napsinlar bakimi 😁
maalesef o kafa var sanırım hep. Ama doğru değil bu.
Oyle bakmamak lazim, erkekte birakiyor kendini
Evet bırakıyor maalesef.. Eşine ve kendisine saygısı olan herkes dikkatli olmalı.
kendilerine zaman ayıramıyorlar çünkü işlerden
Rus kızları evlendikten sonra bakımlı
Haklısın. bizimkilerden çok daha iyi gibiler.
Consiyetten bağımsız bir sorun bu.
Haklısın. Ama kadınlarda görünme oranı daha çok gibi geliyor bana.
İş yükünün ağırlığından olabilir. ama ne olursa olsun dengeyi korumak lazım.
kendisine ve muhatabına saygısından.
Haklısın. Ben de öyle düşünüyorum. İlişki emek ve dikkat ister.
Erkek yatdmcıysa karısına kendisini kaybetme, öteleme olasılığı daha düşebilir kadnın.
karaktere bağlı olmakla beraber.
Doğru.. erkek eşiyle ilgili ve yardımcı olmalı ki kadın da kendini bakımlı yapma ihtiyacı hissetsin.
Herşey sorumluluk bilinci, samimi ruhda bitiyor.
Aynen.. Kaliteli insanların her şeyleri de o doğrultuda kaliteli oluyor..
Dünyanın; "samimiyet- vicdan derinliği" üzerine kurulu olduğna inanırım.
Ama bence temelde zeka olmalı. Zekası kıt olanın vicdanı da düzgün olmaz. Değer yargıları isabetsizleşir ve doğru tespitler yapamaz hayatta.
Zeka/ bilinç; sorumluluk için ön şart değil midir sizce?
Değildir.. Zeka temel olmalı her durumda.. Üzerine ne inşa ederseniz edin sağlam olur. Kötülük te iyilikte inşa edebilirsiniz bunun üzerine. Ama aptal insanın hiç bir durumuna güvenemem ben
Zeka derken; "akli melekesi olmayanın sorumluluğu da olmaz" mealindeydi kast ettiğim.
Siz başka boyuttan bakmışsnz olaya.
Anladım.. Haklısınız tabii. Zaten o dedikleriniz tamamen konu dışı. Lakin akli melekesi yerinde olduğu düşünen insanlarda kavrayışsızlık çok yaygın bir sorun. Çok basit sebep sonuç ilişkilerini bile kurmaktan aciz insanlar yasalar önünde akıllı kabul ediliyorlar işte.
Karakter- vicdan
@KumruSahin e kesinlikle katlmıyorum.
Bu mantğa göre bakire olmayarak evlenen kadnlar mı sorumluluk sahibi, bilinçli ve fitler duyarlılar hep?
Bu tamamen ahlaksal ve dini kültürel referanslara bağlıdır.
Onun savunduğu ise karaktere.
Eğitim seviyesinden bağmsızdr konu "ahlaki normlar" olunca.
Çok sığca bir savunmaydı. Sizinde onaylamanza üzüldüm ayrıca.
Durumun farklı yönleri olabilir. Yorumcu belli bir bakış açısını espirili bir dille anlattığından katılmamam mümkün değildi. Bence fazlaca bir hassasiyet göstermişsiniz.
Bakire olanı cehaletle tiye alırsa böyle düşünmekte hakkım var.
Siz kızmışsınız.
elde etti ya boşver diyor
En olası cevaplardan birisi bu olsa gerek. İş bitti mantığı.
Sorumluluktan olabilir
Bu kadar şikayetçiysen evlenmezsin
Erkekleri de öyle
Alan aldı modu.
Doğru bir mod değil ama bu.
Zinhar değil. Sonra "vay efendim kocamın ilgisi neden azaldı." Bir düşün acaba neden yani...
Fakat görüşlere bakarsanız "biz sizin yüzünüzden böyle oluyoruz" diye bir savunma içindeler. Erkekler onları yıpratıyorlarmış o yüzden bakıma vakitleri kalmıyormuş. Ne dersin buna?
Ben, kadınlar kendilerine güzel görünmek için bakım yapar savından yanayım. Dolayısıyla bakımı erkeklere bağlamadığım gibi, bakımsızlığı da asla erkeklere bağlamam.
Aslında ilk başta karşı cins için güzel görünmeleri gerekmez mi? Bu karşı cins eşleri olmasa bile başkaları da olabilir. Sonuçta ben sosyal bir ortama girdiğimde ilk önce karşı cinsi dikkate alırım bakımlı görünmek için. Ve dediğin gibi bakımsız olmalarını üzerlerindeki iş yükü, erkeğin ilgisizliğine bağlamaları bana epey kolaycılık gibi göründü.
Elbette karşı cinse güzel görünmenin de büyük bir payı var fakat ben kendimden yola çıkarak yorum yapıyorum. Mesela ben ev içerisindeyken de güzel görünmekten hoşlanıyorum zira aynaya baktığım zaman gördüğüm şeyden mutlu olmak istiyorum. Ve dediğiniz gibi, bu konuda erkeklere suç atmak tam anlamıyla kolaya kaçmak oluyor.
Kendisine saygısı olan bu şekilde davranır sanırım. Önce kendisine sonra da çevresine iyi görünmek. Toplumsal sorunlar her yerde kendisini gösteriyor maalesef.. Ve her gün artan boşanmalar bu sorunların en net yansımaları olsa gerek.
Kesinlikle. Zaten sırf karşı cinsin beğenmesi için bakım yapan bir birey, evlendikten sonra doğal olarak salacaktır. Eh, malum, amacına ulaşmış oluyor. Kadınlarımızda da erkeklerimizde de var maalesef.
Erkekler çok eşliliğe yatkın olduklarından sanırım daha uzun süre bakımlı kalıyorlar bence.. Kadınlar tamamen alan aldı moduna geçiyorlar.
Hoş, sahi çok bakım yapan erkeklerin %99'u aldattı denk geldiğim. Yani gördüğümü söylüyorum, pek bir tecrübem de yok. Ama evet, kadınlar öyle maalesef, savunamayacağım.
İyi bir gözlemci olursan ileriki yıllarda bu türden çok fazla şifreler çözebilirsin insan yaşamında. Mesela bir akrabamız var. kadın adamın annesi gibi. Eşime dedim ki bu eleman kesinlikle eşini defalarca aldatmıştır diye. Eleman dediğim de eşimin kuzeni. Konduramıyor maalesef kuzenine bunu :)
Eh haklı eşiniz, ben olsam ben de konduramam hoş bir eylem değil neticede. (: Ama hayat çok tuhaf, tanıdığım bir erkek kendinden sekiz yaş büyük bir kadın ile evli ve kadın büyük oluşunun yanı sıra yaşlı da gösteriyor. Amma velâkin bu erkek, kadına deli gibi aşık. Zannetmiyorum ki aldatsın... Yine de bu kadının bakımsızlığının çirkin olduğu gerçeğini değiştirmiyor. (:
Yaş farkının bu şekilde olması aldatmaya temel olmaz genelde bana göre. Ama deli gibi aşkın sürdüğü iddia edilen evlilikler ne kadar gerçekler o da ayrı bir soru işareti. Dış görünüş sıkça aldatır evliliklerde. Benim bahsettiğim kadın aynı yaşlarda kocasıyla ama son derece kilolu ve bakımsız görünüyor..
Yani, bilemiyorum, ben kendime yediremem bakımsızlığı. Hâliyle öyle kadınları da anlamıyorum pek.
Sanırım onların ortak özellikleri sosyal zeka kıtlığı olsa gerek. İlişkilerde bence olmazsa olmaz olan 1 numaralı maddedir bu.
Olabilir, inanırım. Zamanla değişir belki.
Toplumun genel sorunu bu aslında.. Umarım değişir zamanla.
Neslimden umutluyum ama güvenemiyorum da. Bir umut. (:
Kumarda zar atmak gibi bu durum.. haydi kemik inşallah düşeş gelir. ve hep yek gelip daha da kötü olma durumumuz da var tabii.
Daha ne kadar kötü olabiliriz bilmiyorum. (: Neyse en azından ben kendimden sorumluyum, karşımdakinden de aynını beklerim.
Umarım zekice seçimler yaparsınız da beklentileriniz boş çıkmaz. :)
Mersi. (: İsteğim o yönde. (:
Rica ederim. Umarım herşey gönlünce olur.. Ama işleri şansa fazla bırakmamak lazım yine de :)
Şimdiye kadar bırakmadım, bundan sonra da bırakmayacağım. (:
O bence eskidendi..
Ne eskisi.. Çok var öyle. Sen insanlar geliştiler mi zannediyorsun?
size bakmaktan
bilmiyorum
Neden geldin soruma bilmiyorsan? Gelmeyin lütfen.
Erkekler yuzunden
Erkekler yüzünden