AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
Kadına kalkan eller kırılsın
Olamaz ! Söz konusu bile değil.
eli kalkanın eli kırırılırr inşallahhhhh🙏
Hak eden kadınlar var
Hak etmek? ne gibi mesela?
Hak eden kadınlar mı var? Ne demek hakediyor? İnan senin gibi hemcinslerinden nefret ederim
Aldatan , kandıran , parasını alıp kaçan öyle erkek de hak eder kadın da
olamaz olmamalı.
Herkes cezasını çekmeli.
Derken?
kadınlar hak ettiği için dayak yerler bence
Senin gibi insan müsfetteleri asilmali
@Büşra_54 hak etmeseniz bir erkek kadını niye dövsün biz siz gibi kafadan çatlak mıyız
Ne haketmesi ya sen kimsinki birine vuruyosun nesin sen tanrimi kimsinde kimi cezalandiriyosun isine gelmiyosa hayatindan cikarirsin
@Büşra_54 dövecem bana ne niye hayatımdan çıakrıyomuşum düğün için o kadar para saydık yok öyle her işine gelmeyince hastir olup gitmek
sana laf anlatamam çünkü insan değilsin Allahin yobaz krosu
@Büşra_54 senin düşündüğün gibi düşünmek zorunda değilim senin düşündüğün gibi düşünmeyen herkese yobaz diyemezsin bizim de bu fikirde olmamızın sebepleri var körü körüne izlemiyoruz senin en aydınlıkçı dediğin insanlar bile kadın düşmanı haberin yok
Ben kimseci degilim ornek verdigim tek insan peygamberimdir entel bir insan degilim bnimle ayni goruste olmadigin icin degil şiddet yanlisi olduğun için yobazsin
@Büşra_54 NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. (Ama öte yandan da) saliha kadınlar; gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri (hakları), kocasının bulunmadığı zamanda koruyanlardır. Baş kaldırmalarından endişelendiğiniz kadınlara (önce) öğüt verin, (etkili olmazsa) onları yataklarında yalnız bırakın, (o da olmazsa, son çare olarak sınırları aşmamak şartıyla) onları (iz bırakmayacak şekilde, suçlu oldukları hasebiyle) dövün. Size itaat ederlerse sakın aleyhlerine yol aramayın. (Unutmayın ki) Allah (hepinizden daha) yücedir, büyüktür.)
Ordaki dovunle siddet bir degil nisa suresinin tamamini okumus hiriyim kadinin bir cok hakki var ama hic bir hak taninmiyo kadin istemezse temizlik veya yemek yapmak zorunda degil ama yapmassa dayak yiyo hatta kadinin evladina sut vermeme hakki bile var herseyi kendi tarafiniza cekmeyin ac bak bakiyim efendimiz birak vurmayi hic sesini yukseltmismi diye bnim dayim sirf kazagi kuculmus diye yengemi tekme tokat dovdu simdi bu islammi yapip yapip dinimizde var demeyin insanlari dinden sogutmayin
Cunku sen yobazsin Allahin lafinin ustune lafmi soyluyosun Allah mecbur kilmamis sen kimsin?
@Büşra_54 allah mecbur kılmamış ama kocasına itaati farz kılmış eğer erkek kadınını farz namaz dışında bir namazda iken çağırırsa namazını bozup kocasının yanına gitmek zorundadır
yobaz yobaz diyip kuru ezberle de laf yürütme önce manasını öğren
Nerde yaziyo bu?
@Büşra_54 NİSÂ-34: Allah'ın bazısını bazısına üstün kılması nedeniyle ve mallarından harcamalarından ötürü erkekler, kadınlar üzerinde hüküm sahibidirler. ayetin başına dikkat etmedin sanırım
Burdan bunumu cikardin tefsir ustasimisin sen namaz bozmak bizde yoktur namazi bozmanin sartlari vardir bir ayetten karaniza gore 40 mana cikarmayin bunlar ciddi konular arastirin hadisleri okuyun ayet yorumlamakbasit bisey degildir
Biraz mantikli ol erkk tabiki yaradilis olarak ustundur fakat sen diyosunki Allahla konusurken karimi cagirirsam birakip gelecek kardesim senmi ustunsun Allahmi?
@Büşra_54 illaki tefsir ustası olmaya gerek yok kuran birçok yerde apaçık olduğunu söylemiştir. Bir kişi bir kişiye karşı hüküm sahibiyse ve bunu allah söylüyorsa allahın farzları dışında ona itaat etmen mecburidir. sen bir kadın olarak islama göre annene babana kocana ve ulul emre itaat ile yükümlüsün
sen bir farz değil sünneti yapıyorsan ve farz olan birşey ortaya çıkarsa sünnet olarak ne yapıyorsan onu bozman farz olur
İbadetlerin disinda bu soylediklerin iyi arastir bak kafana gore yorumlama Allahin sozlerinden bahsediyosun kardesim dinden cikacaksin ya
@Büşra_54 ben yorum falan eklemiyorum olanı söylüyorum erkekler kadınlar üzerinde hüküm sahibi ne demek sen söyle bakalım :D
Kardesim tek bir ayete bakarak bisey anlayamassin nisa suresi kadinlara inmistir ve o bahsettigin ayetin uzunca bir devami var iki tarafinda haklarini Rabbimiz soylemis zaten bunu senin veya bnim yarumlamama gerek yok ac nisayi bastan sona oju ne demek istedigimi anlicaksin ve ayrica efendimiz ordaki dovunuz kismida bir hadiste acikliyo esinizi ancak nemli bir bezle veya yastikla vurabilirsiniz yuzune vuramassiniz diyo baska bir hadiste yuze tokat atanlari lanetliyo
@Büşra_54 bir ayet diğeriyle çelişkili olamayacağına göre çok şey anlaşılabilir aslında yüzüne vurmak yasak doğrudur yoksa güzelliğine zarar gelir cinselliğin anlamı kalmaz :D zina tehlikesi oluşur nemli bez ve yastık nedir yaw asdasfdsa
Ya kardesim peygamberin sozunu bile elestiriyosun ne olduguna karar ver bnce sen kadin demek cinsel obje demek degil ispamda boyle bisey yok anliyomusun siddeti destekliyosun bunu bari islama uydurarak dinimizi kotuleme
@Büşra_54 hadisin sahih olup olmadığını kontrol et :)
Sahih oldugundan emin olmasam soylemem zaten bence sen isine gelen kisimlari okuyosun isine gelene sahih diyosun
@Büşra_54 niye ben muhaddis miyim gardaş :D
Galiba oylesin
Allaha itaat farzdır kocaya bir insana değil bu sirke bile gider ayeti kasıtlı yanlis ceviriyorlar dusunmek icin yataklari ayirdiktan sonra karar verilmisse ayrilin anlamina geliyor o ayet darabe kelimesinin birkac anlamı var arapçada üstelik bu anlamlara bahsedilen ayet dışında da rastlıyoruz
Erkek adam döver de severde... :D
çağı dışı barbarlık insanlık dışı hayvanlık
Karaktersiz insanların yaptıkları şey
Olamaz
zavallı insanlar şiddet uygular
Olamaz
Acizlik.
Bence bu bir acziyettir ve hakli sebebi yoktur
Kendi kabullenen cok kadin var
Birçok sebebi var aslında
Kadına şiddey yapanın ben ana.. Si...
asla olamaz