Uzmanlar "aile içi eğitimin" altını çiziyor...
Kadına şiddet hakkında ne düşünüyorsunuz?
Uzmanlar "aile içi eğitimin" altını çiziyor...

Kadına şiddet diye bir şey yoktur şiddet vardır; şiddetin kadını erkeği yoktur...
Esasen şiddete meyilli insanlar vardır. Bunların büyük ama büyük çoğunluğunun erkek olduğu bir gerçektir ama bu şiddet yanlısı ve şiddete meyilli insanların, sorunlarını şiddetle çözmeye ve hata başkalarını şiddeetle baskılamaya meyilli insanların kurbanlarının çoğu kadın değil erkektir. Örneğin benim bugün sokakta başka bir erkekten şiddet görme olasılığım herhangi bir kadının bugün şiddet görme olasılığından hiç de az değildir.
Şimdi bazıları diyebilir ki kadınlar güçsüz. Evet doğru olabilir ama başka bir erkekten dayak yiyen erkek de bir sebeple güçsüz ki dayak yiyor. Güçlü olsa zaten dayak yemez. Yani yaşı büyük veya küçük, çelimsiz, zayıf veya sağlıksız olduğu için yahut kayga bilmediği için güçsüz kalıp dayak yendiği zaman buna sadece şiddet diyoruz ama güçsüzlüğün sebebi cinsiyet olunca ve bundan dolayı dayak yeniyorsa "kadına karşı şiddet" oluyor... bu yaklaşım bizatihi cinsiyetçi bir anlayıştır.
Olayın dayak boyutunda rakamlar çok güvenilir değildir her olay polise gitmez ama cinayet dediğiniz şey öyle veya böyle kayda geçer. Dünyada öldürülen her 3 erkeğe karşın 1 kadın cinayete kurban giderken ülkemizde öldürülen her 4 erkeğe karşı 1 kadın öldürülüyor. Dahası Ülkemizde her yıl her 300.000 kişilik nüfusta ortalama 1 cinayet çıkarken bu dünya ortalamasının 3'te 1'i kadardır. kadın cinayetleri istatistiklerinde dünya ortalamasından ve benzer ülkelerden çok daha düşük bir yerdeyiz (örneğin Amerika kıtasının tamamında bizden daha olumlu rakamları olan tek ülke Kanada'dır) ama yine de bu ülkede sürekli olarak bunun tersi pompalanıyor örneğin berna laçin Kübayı öven yazsıında Küba'da kadın cinayeti yok diyor ama küba'da kadın cinayetlerinin nüfusa oranı Türkiye'nin 2 mislinden fazla...
Tüm bu propagandaları iyi niyetle açıklamak artık çok zor.
Güzel yazmışsın tebrik ederim.
Dediklerinizin bir kısmına katılıyorum. Bugün sokak hayvanlarına da şiddet var kaldı ki bir kedi veya köpek istese kimseyi kendine dokundurmaz. Erkekler de şiddet görüyor yani hemcinslerinden. Bu noktada erkeğin erkeğe karşı fizik gücünden dolayı bir dengesi söz konusu olabilir ancak kadınlarda bu dengenin kurulması çok nadir. Sonuç olarak şiddettin her türlüsüne karşıyım. Trafikte sizi sıkıştıran adam dövülmeyi hak ediyor diyebilirsiniz ama insanları dayakla eğitemezsiniz. Ama şu gerçek ki şiddet eğilimi az ya da çok hepimizde var...
@sjsksnsksjso valla kadına şiddet diye diye erkek olmayı suç unsuru ve tüm erkekleri potansiyel suçlu ilan ettik ki geldiğimiz noktada kadınlar sırf kadındır diye bir katili o katilin ölmüş kişiyle ilgili iddialarına dayanarak savunabiliyor, dava dosyasıyla hiçbir bilgi alışverişi olmadan delilleri bilmeden onun beraat etmesi için kamuoyu filan oluşturabiliyor ve hatta erkeklerden bile destek alabiliyor... Artık geldiğimiz noktada bir kadın sana cinsel taciz iddiasında bulunsa mahkemede suçsuzluğunu senin ispat etmen gerekiyor, suçunun ispatlanmasına gerek yok. Bir olayın olmadığının ispatı olamayacağına göre her kim sana böyle bir iddiayla suçlama yapsa otomatikman hapis cezası alıyorsun. Mevcut uygulama bu iken hala daha da fazlası isteniyor... Sadece bu da yetmez "biz bir erkeği öldürüp tecavüz iddiasında bulunursak da bu aynen kabul görsün ve elimizi kolumuzu sallaya sallaya çıkıp gidelim" diyorlar
bakın dediğinize ben yazımda zaten cevap verdim. Kadının güçsüz olması sadece bir ihtimal hesabıdır, genellemedir. Ama zaten bir erkek şiddet görmüşse de zaten bir sebeple zayıf ki kendini koruyamamış. Kadınların aile içinde şiddet gördüğü bir vakadır ama onun da adına aile içi şiddet demeliyiz kadına karşı şiddet değil ve bunun da bir sürü nedeni var. Açıkçası bu şiddetin artışının kadınlar açısında olumlu sebepleri de vardır. İlginç ama bu bir gerçek. Geleneksel toplum ailede erkeğe otorite verir (bununla birlikte sorumluluklar da yükler); erkek para kazanan ve ekonomik gücü elinde bulunduran olarak doğal lider olur ve her otorite sahibi gibi itaasizliği cezalandırır. Eskiden kadınların arasında çalışma ve para kazanma eğilimi azken bu durum kolay kabullenilir ve itaat edilirdi ve şiddet daha az olurdu. Şimdilerde kadınlar bağımsız hale geldiği için bu yapı temelden sarsılsa da kültür ve değer yarguıları maddi olgular kadar hızlı değişip duruma ayak uyduramaz.
Söyledikleriniz nedenleri ve gerçekleri ancak kadınlar lehine pozitif ayrımın kötü olduğunu ve bunun negatif anlamda cinsiyetçi bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki hukukun da bu yönde göreceli taraf kararlarının nedeni bu diye düşünüyorum.
(önceki yorumdan devam) dolayısıyla babasının liderliğine aile reisliğine güönüllü veya başka çaresi olmadığı için boyun eğen dolayısıyla da şiddet görmeyen annenin kızı çalıştığı için kendini daha özgür ve çareli hissediyor doğal olarak ve kocasının otoritesini kabullenmiyor. Bu da çatışma ortamı doğuruyor. Kocası üzerinden bakalım. O da annesini babasının yani aile reisinin sözünden çıkmayan biri olarak görmüş ve aile düzeninin böyle olmasını içselleştirmiş. Ama kimse bunları oturup düşünerek yaşamıyor, farkında olmadan bunu normal ve olması gereken olarak görüyor... yani "evet annem itaat ediyordu ama onun eve bir maddi katkısı yoktu, ekmeği babam getirdiği için aile reisi de oydu, ama bizim alede durum bu değil ki" diye analiz filan yapma gereği de duymuyor ve kendince haklı olarak saygısızlıkla karşılaşmış hissediyor kendisini... kadınların durumu açısından olaya bakacak olursak bunu bir geçiş dönemi sancısı olarak niteleyebiliriz
valla hukukun temel prensibi herkesin kendi iddiasını ispatla mükellef olduğudur. Sizin bir suçu işlemediğinizi ispat yüküyle karşı karşıya olmanız engizisyon mahkemesi mantığıdır. Bugün bir kadınla ilşkiye girseniz ve kadın "tecavüz etti bana" dese, kendinizi kurtarmak için yapabileceğiniz hiçbir şey yok. bakın bazen kadınlar tecavüz davalarında doktorların "travma yok" raporlarını da gündeme taşıyorlar ya onun da aslını anlatayım. Erkeğe suçsuzluğunu ispat yükü getirildi ama noterden muvafakat alınarak seks olmayacağına göre bu durum erkeğin yargısız infazı anlamına geleceği için hakimler bir uygulamaya girişmişler, şikayetçi kadında psikolojik travma olup olmadığı doktorca tespit ediliyor ve travma yoksa rıza vardır deniliyor çünkü bir erkeğin başka şekilde beraat edebilme şansı yok. Ve kadınlar bundan bile rahatsızlar farkındaysan, yok efendm bilmem nerde doktor "travma yok" raporu vermişmiş de tecavüzcü serbest kalmış. Peki sen nerden biliyorsun adamın suçlu olduğunu?
Kadınlara karşı uygulanan pozitif ayrımcılık çok saçma , askerliğimi cezaevinin giriş bölümünde yaptım. Tüm mahkumlar bana teslim edilir üstlerini arar , cezalarını sisteme kaydederdim.
Sevgilisi bu bana tecavüz etti dediği taktirde mahkemeye , delillerin toplanması en az 3 ay tecavüzcüler koğuşunda yatıyorsun. Kadınların söyleyebilecekleri yalanların bir sınırı yok ve eğer gaddarlıkta ellerine hiçbir erkek su dökemez yeterki uygun şartlar sağlansın.
Sevgilisi akıllansın diye ceza evine attıran var. www.olay53.com/.../...sini-hapse-attirdi-18232.htm
Hayir siddet genel bir kavram ve alt turleri var çocuğa yönelik şiddet aile ici siddet gibi o kategoriler boş yere yapılmıyor kadina yönelik şiddetden kasıt her kadin erkek kavgası değil değil zaten bazı erkeklerin ırkçılığa benzer biçimde kadin nefreti var ve bu nefret sonucunda oluşan bir siddet kast ediliyor şiddet nefsi müdafa yoksa kötüdür olmamalı kadina yönelik şiddet olmasın istiyorsak kadin düşmanlığını cinsiyet eşitsizliğini onlemeliyiz
Oncelikle insanlar siddete meyillidir hatta kucuk bir bebege baktigimiz zaman bile oyuncagina vurdugunu gorebiliyoruz bu yazida verilen rakamlar hakkinda bur bilgim yok arastirmam lazim ama evet kadinlar gibi erkeklerde siddet goruyor ve siddet goren erkekleri medya kadinlari yansittigi gibi yansitmiyor erkekler siddet gorebilir dedim ama soddet gordugu kisinincoginlukla bir kadin oldugunu duusnmuyorum yani varsada bu oran dusuktur cunku yaratilisimiz geregi erkek kadindan gucludur ztn erkek bu gucundrn kaynakli olarak kendinden daha gucsuz bir canli olan kadina cocuga ya da hayvana siddet uygular siddetin ortaya cikmasinda bircok unsur vardir cocukluk tramvalari izlenilen seyler... vb siddet uygulayan kisi bundan dolayi ceza almadan once tedavi edilmesi gerektigini dusunuyorum. evrensel ahlak yasalarina baktigimiz zaman siddet hep olumsuzdur ve gercektende bende siddetin olumlu bir tarafini goremiyorum siddet uygulayan kisi icindeki canavari ortaya cikartuyor. konumuza donelim. amerikadan ornek verdigi gibi oralarda da siddet oldukca fazla ama bunu medyaya yansitmiyorlar hatta sunuda soyliyim oralarda İstanbul sozlesmesi uygulanoyor madem ki bu sozlesme sidseti ortadan kaldiriuir o zaman orda niye var ztn oralarda cikti. ulkemozde siddet medya tarafindan yonetiliyor taniri caizse medyada widdet icerikleri oldukca fazla insnalarda bunlari izleyince etkileniyor ve uyguluyor mesela testere diye bir dizi vardi cok populerdi bi ara o zmanlarda siddet olaylari artmisti ve tamamen o filmi ornek alarak yapilmisti. medyada bu kadar siddet icerigi olmazsa siddet fikri olmazsa dogrusu insanlar bence siddet oranlarinda azalma olur ve bu kadar canice yontenlerle siddet uygulanmaz kisacasi medyanin etkisi cok buyuk.
mesela her olay polise gitmez demis ya onunla ilgili soyle bisey diyim ladin gidiyo sikayetci oluyo polis diyoki evine git sessiz ol bunu kendi aile bakanimiz dedi ama bogazici universitesi olaylaina bakinca cok kolay bi sekilde insanlar alikonuldu neden kadin oldurulurken ya da sikayetci olunca bu olmuyor bu gun sokakta basima nisey gelse polise siginamam ben duygu batunun hikayesini diblwyevilirsin orda annesini babasi olduryken iki polis olmasina ragmen hicbir sey yapmamislardi buna boype bir olaya kendimde sahit oldum
Kadına şiddetin savunulacak bir yanı yok. bu hayattaki en büyük yardımcın, hayat arkadaşın, dert ortağın o senin. içinde merhamet duygusu olmayan insan istediği kadar eğitimli olsun boş. bir insan tüm canlıları sevmeli ve merhamet etmeli. bunu aşılamak lazım önce.
Rica ederim
Bir savunması olamaz ama şöyle bir durum var, şiddet gördüğü halde sonradan yumuşayıp gene kocasına yaranmaya çalışan, kocasını sevdiğini söyleyen kadın tekrar şiddet görüyorsa "Çok da tın, kendi salaklığı" derim. Ki böyle kadınlar var. Yanlış anlaşılmasın şimdi, bazı kadınlar hakediyor kafasında olduğumdan değil. Sadece bu tipleri umursamam.
Ailelerin şiddet sorunları yaşamasının eğitimle falan alakası yok. Bu tamammen psikolojik bir durum aslında genelinde de karakter meselesi.
Ya daha geçen haberlerde vardı, bir adam engelli birine durduk yere gidip vuruyor. Ya böyle bir şey olur mu? Şiddet şiddettir, kadına yapılınca farklı bir yanı yok yani.
Ha şunu da söylemek istiyorum öyle b. ktan bir sistem var ki polise şikayette bulunsan serbest bırakılıyor, adam da eve dönüp "Sen beni nasıl şikayet edersin lan" diye tekrar şiddet uyguluyor.
Görüyoruz işte kocası tarafından öldürülenlerin öncesinde şikayette bulunmuş olanları çok.
Ya kadınların da ders alması lazım. Kendi ekonomik bağımsızlığı olması lazım, özgüveni olması lazım. Dayağı ya da aşağılanmayı kabullenmemesi lazım.
Daha çok şey söylenir de neyse.
Ama farklı nedenlerle kocasından ayrılamayan, babaocağına dönemeyen çok çaresiz kadın var. Ayrıca öldürülmekten de korkuyorlar.
Beraberken öldürülmüyorlar zaten öyle mi? Ayrılamamak diye bişey yok. İşte tam da dediğim gibi, bir insanın kendine güveni olacak, zorlukları göze alacak cesareti olacak. Öyle birden kimse rahata ermez. Az parada olsa çalışırsın edersin yaparsın bir şeyler. İnsanlar neler neler yapıyor. Oturup ağlamak ile olmuyor.
Zaten baba evine dönülmemeli kendi hayatına bakmalı kadın, o kafalar eskide kaldı. Ne yapacak baba evinde. Bir de onların çenelerini mi dinleyecek yani.
Ha arızalı tipler var. Takıntı yapıp kadından ayrılmayan orada da yine devlete iş düşüyor. Hani adalet? Can güvenliği? Caydırıcı ceza? Hiç yok.
Sistem b. ktan. Kim ne derse desin. Yurtdışını bilemem de büyük ihtimal dünyanın genelide böyledir.
İnsanlar da psikopatlaştı naparsın?
Aslında kız tarafı da önemli, sessiz kalınmamalı. Mesela diyelim ben şiddet görsem benim ailem o adamın ağzına s. çar, çok afedersiniz de.
İnsanlar birbirlerine değer vermiyor işte, çocuğunun sıkıntılarını bile takmayan insanlar var.
Tehdit şantaj yoksa bildiğin psikolojik hasta o kişiler
Aile içi şiddet temelde toplumun bir problemi. Şiddet dendiğinde akla ilk gelen fiziksel ve cinsel şiddet. Kadına yönelik şiddette amaç kadın üzerinde bir hakimiyet kurmak. Bu nasıl bir insanlık dışıdır. Kadına yönelik uygulanan fiziksel ve cinsel şiddetten başka şiddette uygulanıyor. Bu ev içinde de olabildiği için birçok kadın saklayabiliyor. Fiziksel olan şiddet görüntü itibariyle dışa yansıyor. Ülkemizde ki şiddet; dayak, aşağılama, küfür ve tecavüz
Kadına yönelik şiddetin en ağır biçimlerinden biri namus bahanesiyle kadının yaşama hakkına yönelik uygulanan şiddet. Şiddet güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden oluyor.
Şiddete maruz kalan kadınların genelde ekonomik düzeyi düşük, sosyal ve benlik algıları zayıf kişiler oluyor Farkında mısınız? Şiddet uygulayan erkek ve kadınlara bu küçük çocuk eş her kim olursa olsun ben bu yaratıklara insan ve hayvan konumuna koyamıyorum
Cevap
72Cevap
Kadına el kaldıran bir erkek buna cürret eden bir erkek öncelikle aciz ve kişiliksizdir.
Kadın tanrının emanetidir...
Onun için koruyup kollaması haklarını gözetmesi gerekir.
Kadına el kaldırmak erkeğe haramdır...
Kaldıranda erkeğim diye dolaşmasın ortalıkta
İslamda kadının görevi erkeğine itaat etmek erkeğinde kadının haklarını, kişiliğini, onurunu ve şahsiyetini korumak ve kollamak ile vazifelidir.
eğer eşleriniz, karılarınız size erkeğine itaat etmiyor ise
Sözünüzden dışarı çıkıyorsa İslamda eğer eşleriniz size itaat etmiyor ise onları dövünüz sözünü ve itaat etmesi gereken hususları yanlış anlayan mabadından anlayan kaz kafalılar var,
Kadın itaat etmek zorunda diye ona her istediğini yaptırma hakkına sahip değilsin.
Mesela canın o an seks istiyorsa eşininde bir rahatsızlığı var veya yorgun ise o an istemiyorsa onu zorlama hakkına sahip değilsin..
Anlayış göstermen gerek, ama başka nedenlerden dolayı istemiyor ise bahane üretiyor ise eşlerinizi dövünüz yani yataklarınızı ayırınız demek istemiştir.
Bunu bizim denyolar yanlış yorumlamıştır..
Daha doğrusu yıllarca meal olarak yanlış çeviri yapanlarında kabahati var bunda dövmek Arapça’da vurmak değil yatakları ayırmak münasebeti kesmek demek..
Kimi erkekler için bir neden vardır dırdır ettiği için ya da ona yanlış yaptığında ya da keyfi.
Aslı şu bana sorarsan erkekker sinirlerine hakim olamıyor kadın da üstüne gidiyor kendini savunmak için erkek buna daha çok sinirlenip vuruyor.
Sadece şunu sormak isterdim birgün kendi kız çocukları okduğunda kocasının onu dövmesini kabullene bilirmisiniz?
Ben kabul edemem vurdukları kadar bu dünyada da diğer tarafdada sürünsünler
Bizim annemiz babamız bizi ne zorlukla büyütüyor elin oğlu sen benim malımsım deyip dövecek öylemi.
Hiç bir kadın buna boyun eğmesin bizler kimsenin kölesi değiliz ya da işine gelindiğinde kullanılip atilan çöp değiliz.
Ben de buna yanıyorum kendi adına konusayim ben evlenmeye ve sevmeye kız bulamazken hem cinslerim olacak davarolar sevdiklerini hunharca katlediyorlar hayatın kanunu bumu yani 😔😔😔
Bu alçakliğin geçerli bir nedeni tabiki de olamaz! Bir kadin iş için gece saat 3te disariya cikiyor tecavuze ugruyor. Sonra bizim millet o kizin gecenin 3 unde ne isi vardi? sorusu soruluyor. Kız o saatte oradaysa o saatte o erkegin orada ne isi vardi diye soranlarimiz çok azdir mesela..
Kadına şiddete göz yumanlar sessiz kalanlar destekleyenler bir gun kendi kiz kardeslerinden annelerinden bu dedikleri ciktiginda bile 180 derece fikirleri degisebilecek insanlar.. Kadina siddete göz yumaninda siddet uygulayaninda Allah bin belasını versin..
Çok yaşa daha iyi...
67.media.tumblr.com/.../...nwmt3U1qjf2owo1_500.jpg
Hahahaaa :))))
Karakter ve şeref yoksunu, ailesinden/çevresinden sevgi görmemiş, küçük yaşta büyüklerinden "sen erkeksin, yaparsın" sözlerini defalarca duymuş, şu dünyada kadının hayattaki en önemli şey olduğunu öğrenmemiş, annesi de dahil yaşı bir müddet ilerledikten sonra kadının baş üstünde her zaman yeri olması gerektiğini de öğretilmemiş, hayatta hiç birşeyden ders alamayacak insandır (!) kadına şiddet uygulayan. Hiçbir şekilde ne bir mazeret nede bir nedeni olamaz.
Şiddet, zayıf insanların, kendilerini konuşarak ifade edemeyen küçük beyinlerin başvurduğu savunma yöntemi. Yazık. Kadın-erkek meselesi değil ama kadına yapılanı daha bir zavallı geliyor bana. Bunu yapanların, savunanların gücü anca kadına yetiyor ondan olsa gerek.
islamın olduğu yerlerde kadını her türlü eziyorlar çalışma hayatında evlilikte toplumda...
diğer toplumlarda da erkekler güçlü diye bu kadar saldırabiliyor ama kadınlar da karşılık verebiliyor nedenini tamamen insanlar oluşturuyo kadının doğuştan ezi. k yerine konulduğunu düşünmüorum
ben karımı hiç dövmedim. dövmemde. ama dövdürttüm. hemde içeriden yedi darbeyi. karnındaki ufaklık tekmeliyo benim yerime yuppi :)
Allah tamamına erdirsin :)
Sağol adamım kesin yap bak üper bişey anlıycan yaşamak lazım :)
İnşallah :)
Eziklik acizlik erkeklerin kendinde gördüğü güç göstersi bana göre dayakla insan laftan anlasaydı eşşekler adam olurdu ne kadın ne erkek ne hayvan hiç bir canlı şiddeti haketmiyor ama malesefki günümüzde kadın dövmek 'erkeklik' olarak algılanıyor
kadın dayak yer ve gidip polise. sikayet eder polis alır adamı tutanak tutar ve uzaklastırma alır adam serbest kalır ve kadını öldüyür sonra 12 - 20 yıl hapis yer tabi tanıdıgı varsa daha az süreler bile olur sonra cıkar kadın mezarda adam dısarda sonra aynı seyler devam eder bence yapılması gereken böyle bir olayda direk mühebbet hapis yemeli be taciz tecavüz bu konularda direk mühebbet yemeli
Aynen...
kadınların suçu, dövdürmesin kendini. Geçen okudum kendisini döven eşinin cinsel organına gece uyurken japon yapıştırıcısı dökmüş. Dövdürmeyeceksin kedini. gece uyurken boğarım diyeceksin. Hani osmanlı kadınıd erler ya öylesini kimse dövemez.
Öylelerini de dövüyorlar hadi diyelim pasif bir tip yinede buna hakki yok oyle yetiştirildiği icin pasif belki başka bir ailede yetişse başka bir kişilik olucak bir insan sırf güçsüz pasif diye şiddeti hak etez
Kadına şiddet uygulayan insanlara baktıgında;onların genelinin eğitim seviyesinin yerlerde oldugunu, düzgün bir işe sahip olmadıgını ve büyüdüğü ailenin cahil oldugunu görebilirsin. Bir insan yaşadıgı çevre ve aileye göre şekillenir, kısmen olmasada.
İnsanoğlunun aşağılık bir yapıda olduğunu görüyorum. Hayvanların bile eşlerini ve dişilerini koruma iç güdüsü varken, bu davranışı uygulayan erkeklere aynısı yapılmalı. Lekeliyorlar erkekliği şerefsizler!
Kesinlikle nedeni olamaz çünkü bir kadin ve erkegin gücü bir degil bir adam bana fiziken cok zarar verebilir ama ben o kdr zarar veremem ve kendimi koruyamam ha kadin erkek esitmidir esittir abi ama hak hukukta esittir yapi olarak degildir
Kadına şiddet değil, hiçbir bireysel / toplumsal husumetten kaynaklı şiddet hoş değildir. Hiçbirinin savunması olamaz. Hiçbiri tek yol değildir, kişinin seçimidir; yanlış bir seçimdir.
Zayıf erkek şiddet uygular bence kendisi gibi biriyle baş edemeyeceği için kadına vurarak ego tatmin etmeye çalışır
Benim dusunduklerimi yazmissin yazmama gerek kalmadi ☺☺
Simdi biri cikip ben bunu yapanin ta anasini diycek olan kisilere inanma zaten cumlesinden nasil biri oldugunu anlarsin kesinlikle yanlis ☮✌🏻️
Herhangi bir insana şiddet uygulamanın geçerli bir sebebi olamaz.
Şiddet edene ederim affi yok nedeni sebebi olamaz NOKTA
Şiddetin haklı bir gerekçesi olamaz!
Fiziksel veya psikolojik farketmez. Kimse insanlık dışı muamele görmemelidir.
Kadına, canlıya, çiçeğe hayvana böceğe şiddete karşıyız; keza şiddetle sorun çözümüne de.. Ama son bulması hayal bu ülkede her türlü şiddetin.
Kadına demiyemde insana yapılan her turlu siddet alçaklıktır, şiddet sadece fiziki değildir gerek fiziki gerekse psikolojik her türlü siddet insanı küçültür i! kadına kalkan eller kırılsım sloganıyla bitirelim cevabı:))
Bunu ne savunulcak nede geçerli bir nedeni var ah o kadına el kaldıran serefsizleri elime vercekler onları malum organlarından çivileyip tavana asıp üstlerine köpek işetmek vardı ya daha neler yapılırda yazmaya kalksam akşam olur
Ya utanmadan savunanlar var bide kendi babaniz ananiza yapsa horozlanirsiniz benim babam anneme yapsa anasindan emdigi sütü burnundan getiririm
Müstehaktır :) tabiki şaka. Kadına şiddet uygulayan hayvandır. Erkeklikle hiçbir alakası yoktur. İbnenin bayrak taşıyanıdır. Ayrıca diğer canlılara da şiddet uygulamak ta insanlık dışıdır. Aynı Zaman'da doğaya şiddet te insanlık dışıdır. Bunların sebebi olarak kapital düzeni sorumlu tutuyorum
kişilik bozukluğu olan erkekler gücü yetmeyince şiddete başvuruyor erkeklerin eğitilmesi gerek bu konuda
Hayir karisi onu aldatsa bile intikamini doverek degil alacaksa baska bir sekilde almalidir. Zaten kadina gucu yettigi icin ona vuran adammiki?
Karısı ayrılmak varken neden aldatmayı seçiyor? Sonuçta insanın en yakın arkadaşı bile kazık atsa o an ki psikolojik durumuna göre tepki verirsin hatta döversin de, kadın erkek farketmiyor böyle bir konuda, yapılan kötülüğe odaklanmak önemli. Küçücük bir çocuk yolda senin annene şiddet uygulamaya kalksa çocuk filan dinlemez onu döversin tüm şiddetini gösterirsin. Kötülüğe kötülük iyiliğe iyilikle cevap vermek gerekiyor. Çok gereksiz uzun yazdım :D
@Büşra_54 Ben döverim demiyorum döven tepkisini o şekilde vermiştir tamamen haksız değildir diyorum. Ayrıca vicdanı ve empatisi olmayan insanlara uygulanan şiddet veya yapılan kötülük suç ve namussuzluk değildir. Nasıl adam öldürmek fiziksel bir suçsa ve cezalandırılıyorsa, seni seven adamı aldatmak da psikolojik bir suçtur ve cezalandırılmalıdır. Çünkü psikoloji bilimi duygusal yoksunluğu olan insanlara empati kazandırmanın yolunu daha bulamadı o yüzden en mantıklı davranış onları ceza ve eğitim ile dizginlemek.
Tamam gencler tartismayin ortada bir sey yok
@Büşra_54 Aldatmak namussuzluktur ama aldatanı cezalandırmak namussuzluk değildir çünkü aldatmak psikolojik bir suçtur aynı sana güvenen çocuğunu terketmek gibi.. Çünkü sana hayatını bağlayan güvenen bir sevgilin var ve sen ona ihanet ediyorsun. Entel konuşmuyorum basit bir şekilde ifade ediyorum :D
Gayet basit. Erkekliği dayılığı gücü anca kadına yeten erkek bozması beyinden yoksun egosunu böyle tatmin etmeye çalışan erkek bozuntuları yapar. Onları alıp birgüzel dövüceksin
Şiddetin kadını erkeği olmaz bence. Şiddet başlı başına kötü bir şey zaten.
Şerefsizlik karaktersizlik ibnelik ten baska ne olabilir?
Kadınlara şiddet uygulayan herkesin ortak özelliği, kendi ailesinden göremediği sevgi
Konusarak cozum en guzelidir siddetin oldugu yerde sevgiden bahsedilemez siddetin her turlusune hayir
Aslsa olamaz şiddetin her türlü sunun hicbir hakli. sebebi yoktur.
Kadın ne yaparsa yapsın şiddet görmemeli çünkü kadın savunmasızdır allah bizi dayak yiyelimn diye yaratmadı. Ki allah katında da kadın erkekten daha değerli dinimizde
Kadınına göre değişir kimimiz gayet güçlü kuvvetli hızlı oluyoruz ya da her erkek güçlü olmuyor zaten güç asıl zihindedir sen başta kendini güçsüz görürsen başkası daha fazla görür üstüne gider
Karnındaki bebek tekmesi hariç kadına şiddete hayır
Hiç 1 neden kadına şiddeti haklı kılmaz. Lanet olsun kadına şiddet uygulayanlara.
Güç olarak zayif bir kadina el kaldirmak kisilik zayifligi, bozuklugundan, serefsizlikten baska bir sey degildir. Hic bir türlü de aciklamasi olamaz.
Bunun geçerli bir nedeni olamaz kardeşim. Bu düpedüz adilik ve acizlikten kaynaklanıyor.
Yyasadigim icin igrenc bir durum. Keske aynisini onlarada yalan birileri olsa. Cani yakanonda cani yansa..
Hayvan bile yapmaz bunu. Bu insan dışı bir hareket insan olamaz bunu yapan
Erkeklik kadına vurmakla değil onu korumakla gösterilir.
Şiddet doğada var ve normal bir şey , güçlü güçsüzü her zaman ezer. Sadece kadınlar şiddet görmüyor. Kaldı ki acıdan zevk alıyor çoğu, nerede psikopat var peşlerine takılıyor. Dayak yeyince masum numarası yapmasın kimse.
@Büşra_54 Ben kocasından dayak yiyen avukat, doktor , eczacılar tanıdım. Ayaklarınızın üzerinde dursanız da birisine ait olmak istiyorsunuz.
Bu içgüdüsel bir durum, sokak ortasında dayak yerken, ayırıp eşinizi/sevgilinizi dövmeye kalktıklarında araya ilk siz giriyorsunuz.
Kocam o benim döver de sever de , bu söz kadınlara ait.
Açıkça söylemek gerekirse , şiddete meyilli insanlarla birlikte olursan şiddet görürsün bu sürpriz değil.
Siddet canlıların kendilerini savunması icin var doğada ama hiç bir hayvan kendi dişisine bunu yapmıyor sırf sadistligimden insan dışında elbette başka siddet türlerinde var her kadin erkek kavgası bu siddet tipine girmiyor zaten kadin düşmanı erkeklerin yaptıkları siddet buna giriyor irkciliktan farksız bir durum
Kadına şiddet eden her kezin her yeri bağlanıp ellerini fare kemirmeli bak gör bir daha vurabiliyorlar mı
Allah şiddet gösterenlerin belasını versin. Çocuğa haketmediği halde elini kaldıran annelerin eli kırılsın.
kontrolsuz erkekler iste. biz zaten hep siddete karsiyiz ama yine ayni seyler oluyor
Şiddete karşıyım, bu işin kadını erkeği yok. Hani kadın erkek eşitti?
Kadına şiddeti bu kadar eleştiren insanları hep mal bulmuşumdur. Kadından ziyade şiddetin kendisi eleştirilmelidir. Erkek kadın diye ayırmak yanlıştır bence.
Nedeni gene kadınlar çocuklarını iyi yetiştiremiyorlar.
Cocugu bir anne yetiştirmiyor babanın cocuk üzerinde çok etkisi var erkek cocuk babayla özdeşim kuruyor kiz cocuk karşı cinsi babayla tanıyor baba eksikliği ilerde psikolojik hastalığa neden oluyor
Kadın sana vurursa öbür yanağını çevireceksin arkadaş
sadece kadına soz gecırebılen erkeklerın Allh belasını versn
Allah kadnları dovun dıye değil koruyun dıye yrttı
İçler acısı Allah bizi böylelerinden korusun. Düpe düz acizlik
Şiddetin Çözüm yolu olmadığını anlamamız gerekiyor.
Psikolojisi bozuk insanların yapacağı davranıştır aklı başında bir insanın yapacağını sanmıyorum.
kesinlikle hayır yapanın eli kırılmalı tıpkı eski Türklerin bozkır yasası gibi
kadin çiçektir kadina şiddet dalinda kokan çiçeği kirip koparmak gibidir. şiddetin hiç bir dayanağı olmaz olamaz
Kadına, hayvana, masuma, suçsuza genel olarak şiddete karşıyım
Kadın annedir , kadın herşeydir ben şiddete karşıyım asla kabul edilecek bişey değil ayrıca görürsem müdahale ederim :D
Kadına şiddet göstermek bir şerefsizliktir.
Önce neyse insan sonra da öyle olmalı. (hani ben mükemmelim ve kibarım ilk günlerin gösterişi)
Karşındaki sonuçda insan ayrıca gücü erkeğe yetmez..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar