Pozitif ayrımcılık aslında çok hoşuma giden bir şey olmasına rağmen, başka bir açıdan baktığımda bunun erkek-egemen ataerkil toplumun ortaya çıkardığı, kadını küçümseyip "bak onun pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var" şeklinde bir iç düşünceye sahip olduğunu fark ettim. Kendi düşüncem için örnek vereyim; Savaş ve silah gibi konular bana göre erkeklerin yapması gereken bir şeydir. Bu tip konuda pozitif ayrımcılık gerekli, varda zaten. Ama her türlü konuda pozitif ayrımcılığı desteklemiyorum, bu kadını küçük görmektir.
Cevabın nedir?
+1 yıl"Savaş ve silah gibi konular bana göre erkeklerin yapması gereken bir şeydir. Bu tip konuda pozitif ayrımcılık gerekli, varda zaten." Yani siz ölün, biz izleriz diyorsunuz. Onlar eskidendi, silahtan çıkan bir mermi atan kişiye göre değişmez 5 yaşında ki bir kız çocuğunun attığı mermi ile 40 yaşında bir komandonun attığı mermi aynı şekilde yaralar ki bizim kadınlarımız yürekli kadınlardı, en azından önceden öyleydiler. Bu tarz kadını küçük düşüren görüşlerin kesinlikle karşısındayım. Amerika'nın savaş görmüş, gazi olmuş kaç tane kadın askeri var. Şu yazdığın şeyden dolayı utanç duydum Türk kadınından, gerçekten böyle mi düşünüyorsunuz? Yahudiler bile kadın askerlerden çok güzel bir şekilde faydalandılar, savaşa sürdüler ve kadını askere almayan sayısız Arap devletini kadın askerleriyle ezdiler! Irkımdan utanacağım gerçekten aklıma gelmezdi, yazıklar olsun...
63 Yorumla- +1 yıl
Aslında içten kadın düşmanı olup, kadınların ölmesini istediği için "Kadın zor şart altında askerlik yapmalı. Kadınımız güçlü" diyen kadın düşmanı erkeklerde var. Bir insanın neyi ne için söylediğini hemen kestiremezsin. Amacım kendi hemcinslerimi küçük düşürmek olsa tüm pozitif ayrımcılıkları destekleyen yazı yazardım.
Cumhuriyet döneminde kadınlara askerlik zorunlu kılınmamış. Şimdi Atatürk, Türk kadınını küçümsüyor muydu? Hayır. Nedeni başka. Erkeklere savaş konusunda, kadınlara zeka konusunda öncelik verilebilir.
Irk konusuna gelirsek. Dünya'da üst seviyeye ulaşmış ırkların önceliği zeka gelişimidir. Yani bir insanın gelişmişliğine bakmak için önce onun kafasını nasıl kullandığını incelemeliyiz. Silah kullanmak, sağa sola saldırmak üstünlük belirtisi değildir.
Irkından utanacağın bir şey yok. Zenciler hızlı koşuyor hızlı saldırıyor diye dünyayı yönetmiyorlar şu an. - +1 yıl
Ben asker çocuğuyum, darbe olmasaydı, askeri okuldaydım şu an. Şimdi bunu neden söylüyorum size ben, çok fazla asker tanıdım, kadın komutanlarla da sohbet fırsatım oldu. Kadın asker olsun diyince aklınıza hemen ele g-3 sırta 40 kilo yük dağa yollayın gibi bir şey geliyor aklınıza herhalde, bunu da yapacaklar elbette ama yönetim, lojistik vs. bölümlerinde de kadınlarımızı kullanabiliriz. Cumhuriyet Döneminde bir çok şey yapılamamış çünkü sert ve yoğun bir geçiş dönemidir, o yüzden onu karıştırmayalım istersen :) Savaş erkek işi diyip işten sıyrılmak biraz bencilce olmuş, burada konuşuyorum diye kadında askerlik yapmayacak zaten, biz sizin ve vatanın namusu için zaten ölürüz, samimi, dürüst olmasanızda zor durumlarda yanımızda olacağınızı bilmek insana güven duygusu verir çünkü. Ayrıca annesiyle yaşayan biri olarak ataerkil bir düşünceye çok uzağım, her türlü cinsi pozitif ayrımcılığa da karşı olduğumu belirteyim.
- +1 yıl
Anladım :)
En İyi Cevaplar
Ya karışık bir şey bu, kısmen evet destekliyorum. Kısmen desteklemiyorum. Şimdi günlük hayatta birçok embesil insanı gördükçe ve birçok kadının sırf kadın olduğu için bazı pozisyonlara kabul edilmediğini bilince evet, olması gerek. Ama feministlerle tartışırken savunmuyorum, şu açıdan savunmuyorum; bazı söylemler kadına pozitif ayrımcılığı kökleştirici, doğal hak konumuna getiriyor. Bence pratikte buna razı olunması gerekse de teoride pek beğenilesi bir politika değil. Aynı durum LGBTİ'lere pozitif ayrımcılık için de geçerli
00 Yorumla
+1 yılAynı fikirdeyim seninle. Pozitif ayrımcılığın ne olduğuna da bakar bu. "ilk adımı erkek atsın, hesabı ödesin, çalışsın bana baksın" diye embesil düşüncelere sahip hatun milletine lafım yok zaten kendi beyinsizliklerinin cezasını çekmekteler.
Ancak öte yandan bakıyorsun anayasalar ve ekonomiye kadına bir çok yönden iltimas tanınıyor. Ben bu ayrıcalıklara fecii sinir oluyorum anlatamam. Neden ayrıcalık tanıma gereği duyuluyor hukukta?
Demek ayrımcılık ve ayrıştırma, ezme var ki ayrıcalıklarla fark kapatılmaya çalışılıyor.
Biz ne kadar hakkımızı alabilecek imkanlara sahip olsak da ülkenin en ücra yerlerinde aldığı nefesi nimet sayan kadınlar var. Pozitif ayrımcılıktan nefret ediyorum, pozitif ayrımcılığı doğuran koşullardan daha çok nefret ediyorum.30 Yorumla
Aynı şekilde 'doğum izni' diyerek doğum anını 6 aya çıkarılması da öyledir.
Kadınların askere gitmesi yönündeki düşüncemi birkaç erkek arkadaşım '' siz narinsiniz , oturun siz biz sizi koruyoruz '' demesi de öyledir. Rus ve İsrail kadınları özel yaratımlı sanırım , narin değiller.
'Önden bayanlar ' tabirinin de ' önden git kıçına bakacağım' tabiri olduğunu biliyoruz beyler. Üzgünüm.
Kadın korunacak bir şeymiş gibi çarşaflara sokup kadınları topitopa benzeterek dışında kabı olmayan topitopun sineklenmesi düşünce yapısını da kınıyorum. İslamiyette kadın çok değerliyse madem , kadınlara da 4 eş takdim edilsin.22 Yorumla- +1 yıl
Her yazdığına katılmasam da seni seçiyorum siyasi düşüncenden dolayı.
Ayrıca şahsen 4 erkek istemem, bir tanesi bile bazen insanı çıldırtmaya yetiyorken 4 tanesiyle uğraşmaya kafa beyin mi kalır :/
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
40
Cevap
74Cevap
+1 yılPozitif ayrımcılık artık bu ülkede erkeklere eziyet olmaya başladı. Bunların başında örnek olarak size "sağlık sigorta durumunu" verebilirim. Bu konu derin girmeyeceğim ama erkekler için gerçekten hasızlığa uğruyorlar bu kesin. Bir de kadına verilen fazla pozitif ayrımcılık kadının evde yatmasına neden oluyor bu da diğer bir nokta. bence bu tamamen kaldırılmalı ve erkek kadın eşit denilerek her türkü ülke kalkınmada maddi ve manevi yük paylaşılmalı. Zaten özel durumlar doğum gibi güvence altına alındı bazı şeyler. Onun dışında kızın babası ölüdkten sonra sapasağlam iken 30 yaşında maaşını alması nedir arkadaş. Keisnlikle sana katılıyorum.
62 Yorumla- +1 yıl
Ben ise sana tamamen katılmıyorum
- +1 yıl
hangi konuda?
Ayni markete girdiğimde , is yeri sahibi benim soruma he hi... deyip gecistirirken , bayan müşteriye marketin tapusunu verecek kadar ilgilenmesi
Ayni is başvurusuna sırf daha seksi diye kadının tercih edilmesi gibi saçma pozitif ayrimciliklara karşıyım2125 Yorumla- +1 yıl
Bu pozitif ayrimcilik degil , kadin sadece goze hos gorunen varlik degildir. yazilim alaninda calismak isteyip sirf goruntusunden dolayi bir satis departmaninda calistirilan bir cok kadinin da hakki yeniyor.
- +1 yıl
Yerine gore degisir diyorum ben. genelleme yapilamaz. tanimini bilmedigim bisey hakkinda zaten yorum yapmam agzina geleni soyleyen biri degilim..
- +1 yıl
Degil zaten
- +1 yıl
Kadin bu durumdan memnun mu sence
- +1 yıl
bir erkek ya da kadin bedenini , cinsiyetini kullanarak bir is yapiyorsa o isin hayrindan şüphe ederim
- +1 yıl
Bunu tum kadinlara mal edemezsiniz oyleyse
- +1 yıl
yazdıkların maalesef gerçek. ayrıca sorduğumuzda kadınla erkeğin her konumda eşit haklara sahip olduğunu söylerler. zaten mantıklı bir insan bunu söylemeli. ama kadınların yaşadığı haksızlığı gidermenin bir başka haksızlıkla olmasını desteklemek riyakarlıktan başka bir şey değil. evet kadınlara haksızlıklar yapıldığı doğrudur ancak bunu düzeltmek haksızlıklara karşı gelmekle olur, erkeklere haksızlık yapılarak değil.
- +1 yıl
Dedigim gibi durumlar farklilik gosteriyor. erkek egemen bir meslekte kadina sadece vitrin olmak kaliyor. bir erkek istedigi alanda cok rahat calisabilirken kadina ayni olanaklar saglanmiyor. bir kadina ise alinirken evli misiniz evlilik dusunuyor musunuz cocuk yapmayi dusunuyor musunuz diye soruluyor boyle bir soruyu hangi erkege soruyorlar allah askina? Bayan musteriye ozel ilgi gosterilmesi hususuna gelecek olursak bu market sahibinin kisiligiyle ilgilidir ve market sahibi , yoneticisi vs. muhtemelen erkektir ve erkeklerin bir bayana daha cok ilgi gostermesi bana cok garip gelmiyor abazanlik bir durum sonucta..
- +1 yıl
@muhendis_hanim seçenler erkek olmasa da hep kızları tercih ediyor. kasiyerlerin, satış görevlilerinin, çağrı merkezlerinin vs. yüzde 90ı kız. bu örnekleri çoğaltabiliriz. çünkü çoğu erkeğin bir görselliği yok kızlar kadar. hizmet sektörünün yüzde 90ı böyle, tamamı değil. eğer ızsan erkeklerin önünde değerlendiriliyorsun. yani ayrımcılık var esasen.
- +1 yıl
@emright cagri merkezinde gorsellik mi😂😂guldurdun. bir arkadaşım (erkek) cagri merkezinde calisiyordu ve ozellikle erkek musteri hizmetlerini baglayin diyen cok var dedi. Adam sinirleniyor , kadina kufredemiyor, erkek istiyor sirf bu yuzden. bu gorusmeler kayit altinda oldugu icin br de sonuna sana demiyorum , sirkete diyorum falan diyor. tabi arkadasim da o sirada adamin sesini kesiyor , dinlemiyor.
Diger bir konu satis gorevlileri.. Evet haklisin cogu kadin ama yoneticileri de erkek , buna ne diyorsun? - +1 yıl
@muhendis_hanim çağrı merkezinde tabii ki sesi kastetmiştim, görselliği değil. ben verdiğim örneklerde yönetci kımından bahsetmedim ki. görünürde ilanlar herkese açıktır ama ilk tercihleri kızlardır. aynı yeterlilikteki bir kız ve bir erkek aday arasından kızı seçmeleri herşeyi açıklıyor.
- +1 yıl
Askerlik vatani gorev , evlilik dusunmek ise ozel hayata girer bunu bir ayirt etmelisiniz.
- +1 yıl
@emright siz işinize geldigi gibi konusuyorsunuz. yonetici kastetmediniz ama genelleme yapıyorsunuz, ozaman belirli bir kesimi belirterek soylemelisiniz. yuksek ogrenim gormus bir cok kadin erkeklerin golgesinde birakiliyor. sizin bahsettiginiz hizmet grubunda kadin secilmesi cok normal cunku kadin burada guc sahibi degil , onlarin yonetici kismi da erkek zaten. burada isci sinifinda calisan erkekler icin evet haksizlik yapiliyor haklisiniz, ben buna da karsiyim ancak sizinde birebir tanik olmus birisi olarak dusuncelerime hak vermeniz gerekiyor.
- +1 yıl
@muhendis_hanim sadece cinsel ayrımcılık babında söyleyecek olursak, kadınlar için konacak kotanın aynısının erkekler için de konmasıyla kimseye pozitif ya da negatif ayrımcalık yapılmadan çözüme ulaştırılabilecek bir konuyu, bıdı bıdı felsefe yapılarak sulandırılması olarak görüyorum bu konuşmaları.
- +1 yıl
Soyleyecek laf bulamayinca geri cekilmenizde bir erdemdir. pozitif ayrimcilik istedigim yok. Sadece kadinlarin akillarina bakmadan, guzel olmasi gerektigine inanan ve onun bu ozelligini kullananlarin olusturdugu zihniyeti "kadinlara pozitif ayrimcilik var" diyerek lanse edilmesine tepkim.. ama iste bosuna ugrasiyorum demek ki 😊
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılHayır. Sebebi kadını küçük görmek falan değil, saçmalık olmasıdır.
Kadınlara eşitlik goygoyu yapıp, sonra ayrımcılık beklemek samimiyetsizliktir.
Savaş ve silahı da niye illa erkekler yapıyor orası da ayrı muamma, en iyi sniperlar hep kadınlardan çıkar.123 Yorumla- +1 yıl
En iyi sniperların kadınlardan cıktığına katılmıyorum. Bu kanıtlanabilecek birşey değil. Tarihte hep erkek sniperler listelerde olmuştur. Kadınlardan sadece 1 kişi duydum sovyet ordusunda.
- +1 yıl
@Muhammeddr Kaç tane var ki zaten? Lakin kadınların ellerinin erkeklere göre daha az titremesi durumu bilimsel gerçek.
Pkk falan da kullanıyor dağda kadınlardan sniper. - +1 yıl
Ben de o yüzden söylemiştim kanıtlayacak kadar sayı yok :D ama haklı olabilirsin el titreme konusu filan tabiki önemli.
+1 yılBazen pozitif ayrimciligi destekliyorum ozellikle erkeklerle fazla hasir nesir oldugum icin onlardan farkli oldugumu hatirlamalari iyi oluyor (servise binme onceligi , cafede koltukta daha genis yer acma nezaketi vs) ancak ,,, sozde kadınlara pozitif ayrimcilik yapanlara uyuzum. onlar saniyor ki kadinlari koruyorum , onlar bizden ustundur cabalarina giriyor. hayir abicim ne alakasi var. biz sadece isini iyi yapan insanlarin takdir edilmesini istiyoruz. sadece bizi ovulmesini istesek bunu zaten kendimiz de dile getiririz toplumda.
03 Yorumla- +1 yıl
Nezaket farklı bir konu, erkeğin kadına özel nezaketi hep olmalıdır. Benim rahatsız olduğum, kadının eksik bir varlık olduğunu düşünerek hareket eden erkekler. Desteklediğim bir kaç pozitif ayrımcılık yukarıda söylediğim gibi askerlik konusu, silah savaş işleri erkeğe daha uygun.
- +1 yıl
Hayir onlar nezakete girmiyor kusura bakmayin. simdi dusunun bir dunya ve hepsi erkek olsun. erkekler dogasi geregi kaba oluyor bunu inkar edemeyiz. kufurler , haraketler , genis tavirlar... ortama bir kadin girdiginde hepsi kendi davranislarini duzeltmeye calisiyor bir bakima medenilesiyorlar. hangi erkek baska bir erkege otobuste buyur kardesim once sen bin ben ayakts kalsam da bisi olmaz diyor (hastalik haric), simdi ben kizim ve adamlar benim 3 katim abatmiyorum , ezilme tehlikem var dusun😂😂ama oncelik taniyorlar. ya da kantinde oturuyoruz diyelim hangi erkek gel kanka sen yayilarak otur biz sen rahat ol diye yan yana da otutururuz diyor. ayrimcilik istemiyorsak herkesi ayni cinsiyetten gormeliyiz. boyle dusunulmeli.
- +1 yıl
Allah Allah kadın erkeğe nazik davranmasına gerek yok mu?
Elma ile armut eşit mi sizce?
Kadın ile erkek eşit olsun. İnsanlar temel hak ve özgürlükler kapsamında eşittir. Ama işin içine cinsiyet sokarsanız, eşitlik bozulur. Çünkü erkek çok güçlü ve sağlam psikolojiye sahiptir.
Eee o halde eşit değilsek, nedir yaşadığımız bu sorunlar diye sorulabilir. Kadın ve erkek birbirine denktir, birbirlerinin eksiklerini giderir, güçlerini artırır.
Pozitif ayrımcılığa tamamen karşıyım, medeni ülkelerde olmayan bir durum. Çünkü denk olan cinsiyetlerin gündelik hayatta ve psikososyal alanda ne yapabilecekleri bilindiğinden kimse birbirinin hakkına tecavüz etmez.
Türkiye'de pozitif ayrımcılık yine "şehvet" boyutuna indirgenip kadına her hak tanınıyor. Bence bu kadına karşı yapılmış en büyük haksızlık. Çünkü bu duruma çanak tutan, "iyi ki pozitif ayrımcılık var" diyen kadınlar bile gizli ve farkında olmadan "cinsel obje" olduğu savını güçlendiriyor maalesef.10 YorumlaBayanlara pozitif ayrimcilik yapan kisinin amaci farklidir bunu bilin siz kadin oldgunuz icin degil kendi cikarlari ve egosu icin o ayrimciligi uygulayan erkekler var. Pozitif ayrimciligi destekleyen kadinlarda zaten biz aciz insanlariz bizim korunmaya ihtiyacimiz var erkeklerin üstünlüğünü kabul ettik anlami taşır.
Erkeklerinde duyulari var , duygulari var , uyuruz , ruya goruruz , seviniriz , uzuluruz , aglariz , guleriz yani erkeklerde canlı robot falan degiliz duygularimiz var yani onu belirteyim , bizde yoruluruz bazen ayakta duramicak hale geliriz , hani otobusde bayana yer vermeyen öküz damgasi yerlerya onu diyorum.10 YorumlaAyrımcılık kötü bişeydir. Pozitifi negatifi hepsi öyledir. Kadın da savaş ve silah konusunda eğitim alırsa elbette o işi icra edebilir.
Erkek de yemek konusunda eğitim alırsa veya yeteneği var ise o işi icra edebilir.
Erkek şöyle yapmaz. Kadın böyle yapmaz. gibi kalıplar yanlış bence. İnsan demeyi bilmeliyiz herşeyden önce. Yani.. Yapacağı işte cinsel organına ihtiyaç duymuyorsa.. Veya kadınlığına erkekliğine ihtiyaç duymuyorsa herkes her işi yapabilir.
Bence ayrımcılığın pozitifi negatifi yoktur. Ayrımcılık ayrımcılıktır.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsizin istediğiniz zorluklarda pozitif ayrımcılık, ama işin keyif kısmında eşitlik ve öncelik. Bunu çok net görüyorum gün akışı içinde. Uygun olmayan bir yerde kadın el kaldırdığında duran otobüs minibüs, benzer bir yerde erkeği görmezden gelebiliyor. ya da herhangi bir satış sorumlusu erkeğe kaba kadına yalaka şekilde davranabiliyor bunu birsürü binlerce örnekle çoğaltabiliriz aslında. Demem o ki. kadınlarında hoşuna gidiyor bu durum evet gözlemleyebiliyorum. Hepsinin diyemem ama pek çoğu bu ayrımcılıktan istifade etmekten çok hoşnutlar. Örneğin otobüs doluyken yaşlı ve oturması gereken bir kişi bindiğinde otobüse hemen gözler oturan erkeklere döner. Yaşı farketmez. Tek kurtuluş baya yaşlı olması. 45 yasındaki adam kalkıp yer verir ama 20 yasında kadın oturur kimseye batmaz nedense hep erkek yer vermek zorundadır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılHerkesin bir zayıf noktası vardır. İnsan zayıftır. Bunun abartıldığını düşünüyorum.
Benim 10 dakikada süpürdüğüm yeri erkek kardeşim 5 dakikada süpürüyorsa ben neden kendimi yıpratayım? Eşit değiliz bu bir gerçek.
Önemli olan herkesin empati kurması ve birbirine yardımcı olması.
Ne var bir kadın kocası için bir jest yapıyor ve yemek yapıyorsa? Ne var bir adam jest yapıyor ve eşinin kapısını açıyorsa?10 Yorumla Pozitif ayrımcılık tam da dediğin gibi kadının küçük görünmesinden doğan ayrımcılıktır. Savaş ve silah gibi işlerin de sadece erkeklerin üzerine yıkılmasından rahatsızım eğitim aldığı takdirde silah kullanabilir herkes. Zorluk çekilmez mi? Tabiiki çekilir. Zaten elinde silah var rahat olmayı beklemesin kimse tabiiki zorluk olacak. Erkek ve kadın eşittir. Otobüste sırf kadınsın diye yer vereni, sırf kadınsın diye sıra vereni reddedeceksin, reddedecegiz. Boyle olmalı
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAskerliğe kadınların da dahil olması gerekli. İslam öncesi birçok Türk devletinde kadınlar erkekler gibi savaşlara katılırdı. İslam, kadını maalesef biraz pasifleştirdi.
Ben pozitif ayrımcılıktan yanayım. Kadınlara toplu taşımada yer verilmesi, onların rahatsız edilmemesi, hemen hemen her hareketine göz yumulmasından yanayım. Çünkü onlar yılların verdiği kölelik psikolojisinden daha kurtulamadı, korunmaya ve desteklenmeye ihtiyacı var. Zamanı geldiği zaman bu pozitif ayrımcılık bitecek, kadınlarda erkekler gibi ayakları üzerinde durmayı, kendini savunabilmeyi öğrenecek. Buna inanıyorum...00 YorumlaAile & Toplum konusunda 850 cevap paylaştı. sorduğumuzda kadınla erkeğin her konumda eşit haklara sahip olduğunu söylerler. zaten mantıklı bir insan bunu söylemeli. ama kadınların yaşadığı haksızlığı gidermenin bir başka haksızlıkla olmasını desteklemek riyakarlıktan başka bir şey değildir. evet kadınlara haksızlıklar yapıldığı doğrudur
ancak bunu düzeltmek haksızlıklara karşı gelmekle olur, erkeklere haksızlık yapılarak değil.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılPozitif ayrımcılık ancak toplumun "engelli" kesimlerine uygulandığında bir anlam taşır. Diğerleri için söz konusu olması gereken kavram "eşitliktir"
Engelli kadınlar için evet pozitif ayrımcılık olmalı. Sadece o kadar.50 Yorumla
+1 yılhayır... Tğrk kültüründe erkeğe bintane görev verilmiş bu mekanizmaların bile işlemesi sırasında sıkıntı çıkarken en basitinden bir işte kadına pozitif ayrımcılık yapılmasını mantıklı buluyorum. Sırf kadın olduğu için sexist tavırlar hoşuma gitmiyor. Kadını da erkeği de dengeye koymak ikisine de insan olarak eşit hak ve özgürlüklerle yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılHayir.. madem esitiz herseyde esit olmaliyiz.. haa herkes alisagelmise raxiysa onada hay hay... lafa gelince ama ben kadinim... hem acindirma anlaminda hem ustunluk anlaminda..
Ki bence kadin erkek esit degildir.. erkekler kadinlara kolelik icin yaratilmis az gelismis yaratiklardir.. istesin yaptiramayacagi yoktur.00 YorumlaSavaş ve silah konuları erkeğin yapması gereken bir konu diyorsun. Belki haklısın bel ki değilsin işin orasında değilim...
Şimdi birisi çıkıp da derse ki kadın evinde oturmalı , yemeğini yapmalı , evi çevirmeli , çocuklarına bakmalı kısacası ev hanımı olmalı. Erkek çalışıp eve para getirmeli dediği an sen buna itiraz etmeye hakkın yok ki :o
Kendi kendini kısıtlıyorsun böyle düşünürsen.. Ya sıfır ol ya bir...14 Yorumla- +1 yıl
Neden? Ben ataerkil düşünceyi desteklemiyorum
- +1 yıl
"Savaş ve silah gibi konular bana göre erkeklerin yapması gereken bir şeydir" bunu diyen sensin..
Sen bu şekilde ayrımcılık yapıyorsun.. Çanakkale zaferin de ninelerimiz silah kullanmadı mı? Kullandı.. Yani kadın silah kullanabilir. Ama sen ayrımcılık yapıyorsun ve başkası da çıkıp bir önceki yorumda yazdığım gibi ayrımcılık yapabilir.. Sen buna sadece saygı duyarsın itiraz edemezsin demek istiyorum.. - +1 yıl
Şahsen silahlardan aşırı korkan biriyim. Ben kendimi de katarak düşündüm. Ninelerimizi kesinlikle takdir ediyorum. Hiçbir erkek çıkıp da bana kafasına göre misyon yükleme hakkına sahip değildir. Ben mantıklı bir gerekçe sunarım, o kafasına göre bir gerekçe sunar.
- +1 yıl
Erkek de şöyle bir gerekçe sunar o zaman..
Dünyada ki ev işlerini yapan kim? Kadın.. Kadının görevlerinden biri de evi çevirip toplamak değil mi? Evet derse :o O zaman yine sana bir şey söylemek düşmez..
Sen silahtan korkuyorsun diye ayrımcılık yaparsan hep başka türlü bahaneler sürülerek birileri de ayrımcılık yapar..
+1 yılGerekli oldugunu dusunuyorum. Is hayatinda mesela. Kapitalizm cocugun varmis hamileymissin vs dinlemez, acimsizca calistirir.
Diger yandan bunları ayrimcilik yerine fiziksel ve biyolojil farklilillarin geregi olarak dusunmeli.
Nezaketen ile alakali davranislarin da verilen deger ile alakali oldugunu dusunuyorum.00 YorumlaDesteklemiyorum. Askerlik konusunda da desteklemiyorum. İsrail'de kızlar 3 yıllık zorunlu askerlik hizmetini yerine getiriyorlar. Türkiye'de de kızlar zorunlu askerlik yapsın.
Ya da... Zorunlu askerlik uygulaması tamamen kaldırılsın, bu daha iyi.12 Yorumla- +1 yıl
İsrail ile Türkiye nüfusu bir mi? Türkiye kadar nüfusu olan hiçbir ülkede kadınlara zorunluk askerlik yok
Erkek ve kadın doğası birbirinden çok farklı bence ayrımcılık kelimesinin geçtiği hiç bir durumda ön plana çıkarılmamalıydı erkeklerin yapabildikleri şeyler ayrı kadınların yapabildikleri şeyler ayrı kadınlar erkeklere erkekler kadınlara benzememeli
10 Yorumla
+1 yılHerhangi bir cinsiyete, herhangi bir siyasi görüşe, herhangi bir dine, herhangi bir hayat standardına mensup/sahip diye, ne kadın ne erkeğe, ayrımın pozitifine/negatifine desteğim yok olmayacakta. Kimin kimden neden farkı olsun?
00 YorumlaBen ne pozitif ne negatif ikisini de desteklemiyorum. Eşitlik ise eşitlik bu dünya ne sadece erkek ne sadece kadın üzerine kuruldu eğer biri olmazsa diğeri de olmaz o yüzden her alanda erkeğin olduğu gibi kadının da olması taraftarıyım.
00 Yorumla
+1 yılIhtiyac veya kucuk gorme meselesi degil bu siz bir cocuk gordugunuzde guler yuzlu davranirsiniz birsey istediginde kendisi yapabilcegi halde siz yapmak istersiniz ayni sekilde tatli kizlar icin konusuyorum kibar davranmaktan kendimi alamiyorum 😊😊
00 Yorumlapozitif ayrımcılık, kadınların aşağıda olduğunu kabullenme halidir. ne şekilde olursa olsun kime karşı olursa olsun ayrımcılık insanı aşağılamaktır. ayrımcılığın affettirici özelliği yoktur. her ne şekilde olursa olsun kabul edilemez.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kadın güçsüz algısıyla dayatılan şey pozitif değil negatif ayrıcalık.
Ben herkesin kendi işini görmesinden yanayım. Bunu kullanan kendini akıllı sananlar var bir de mide meselesi herkes kendi yolunu çiziyor.00 YorumlaBence pozitif ayrımcılık kadınlarda engelli ve yetersiz olanlarına yapılmalı. bir kadın/erkek durduk yere bu şekilde ayrımcılığa tabi tutulursa kendine bu hakkın bir başarıdan ötürü verildiği hissine kapılıyor.
00 YorumlaNeden destekleyeceğim arkadasım herkes eşit kadın ve erkek eşit
Kadın ezik ya da erkekden daha alçak bir varlık mı ki ona pozitif ayrımcılık adı altında birşey uygulansın
Bu erkek egomanyasından baska birşey olmadıdıgnı düşünüyorum00 Yorumla
+1 yılSırf kadın olduğu için tüm varlığı üstüne yapacak kadar laçka olan işletme sahipleri tanıdım. O kadar yersiz ve saçma pozitif ayrımcılığa karşıyım tabii 😂😂
40 YorumlaAynı yaşta bir kıza otobüste " kadın " olduğu için yer vermem. Hani kadın erkek eşitti o zaman ayakta bekleyebilirsiniz bu " en basit " örnek
40 Yorumla
+1 yılkadınlar yaratılış itibariyle yumuşacık ve naziktir onları güzel yapay şey bence bu. Her neyse pozitif ayrımcılık dediğin gibi bazı konularda kadınlar için gerekli ama kadınları küçümseyen birini görürsen Çanakkale deki cesur kadınları hatirlat yerin dibine girsinler
00 Yorumlabence herkes eşittir, birilerine öyle ya da böyle ayrıcalık vermek o kişilerin hayati fonksiyonları yapamıyor anlamına gelir. Kadınlar noksan değildir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBen de desteklemiyorum pozitif ayrımcılığı. Ama doğum izni gibi bazı gerçekten gerekli şeyler olmalı.
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kadın erkek eşitliğine inanan biri pozitif ayrımcılığa olumlu bakmamalı.
Sen güçsüzsün sana yardımcı olalım deniyor kanunen.10 Yorumlaarkadaş özetle diyorki
kadın işine geldiği zaman ben kadınım olmaz
işine gelmediği zaman erkek kadın eşittir.
bende buna karşıyım.22 Yorumla- +1 yıl
Dediklerimden sadece bunu anlaman beni üzdü
Aile & Toplum konusunda 8,9b cevap paylaştı. dıyorsunuz kı işimize nasıl gelıyorsa oyle olacaktır olmalıdır. çünkü biz kadınız ve herşeyı biz isteriz
70 Yorumlainsan ayirmak ve cinsiyete göre davranmak hiç hoş birşey değil bu pozitif ayrimcilik meselesi de hiç hoş bir konu değil.
00 Yorumlaişine gelince ''destekliyorum'' işine gelmeyince ''desteklemiyorum'' demeyeceksin ya her konuda destekle ya da hiçbir konuda destekleme
yanar dönerliğin luzümü yok00 Yorumla
+1 yıleskiden pozitif negatif ayrımcılıkmı varmış nerde o eski günleeer. biz beyoğlunda takım elbiseyle gezerdik
00 YorumlaPozitif ayrimcilik ile pozitif irkcilik arasindaki farki aciklayabilir misiniz?
03 Yorumla- +1 yıl
Konumuzun ırkçılık ile alakası nedir?
- +1 yıl
Derin konuları burada konuşmaya gerek yok. Sen beni "izah edemiyor" olarak bil :)
+1 yılKadinni gucuk goren kim? var mı öyle mevzu Beni bu yasa getiren Anam Pozitif Ayrimcilik Saçma Savaş diyorsun bir insanı oldurulmek kolay gorune bilir Ama yuzu nu unutmak zordur.
00 YorumlaBirey olarak baz alinmali her insan ayrica silah kullanmak o kadar zor bir sey degil teknigi ogret herkes iyi olur. Pozitif ayrimcilik sacmaligin daniskasi.
20 Yorumlaevet destekliyorum millet zayıfı ezmeyi hakkını yemeyi övünülecek iş sandığı için evet. Kadınlar ayrıcalıklı olmalı özellikle doğuda
00 Yorumla
+1 yılİșime geleni destekliyorum diyorsun, tebrikler.
Cinsiyetçi biriyim, ezilmeniz hoșuma giderdi ancak ezildiğiniz falan yok. Hurafe bunlar.10 YorumlaHiçbir ayrımcılığın pozitifini mozitifini kabul etmiyorum
10 Yorumla
+1 yılSavaş da dahil hiçbir konuda pozitif ayrımcılık gerekmiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdı ne olursa olsun hiç bir ayrımcılığı desteklemiyorum. Bir kadının nasıl özgürlüklerinin kısıtlanmasına karşıysam bazı sorumlulukları sadece erkeklerin omzuna yüklemeye de karşıyım. Hepimiz eşitiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadinlara erkekler de pozitif ayrim yapar kadina kadın da pozitif ayrim yapar onlar herseyi ister herseyde uste cikar. Sonrada kadin erkek esittir derler ben raziyim keske esit olsa nerede
00 Yorumla
+1 yılDesteklemiyorum. Kadının zayıf gösterilip düşük seviyede tutmanın en sinsi yolu bu.
00 Yorumla
+1 yılÖnce kadın erkek eşitliğini savunup sonra pozitif ayrımcılık istemek biraz tuhaf bence. Savaş konuları dışında ben de savunmuyorum.
00 YorumlaHayır arkadaş esitsek herseyde
Degilsek herseyde
Herseyde eşittir derken iyi
Otobüste yer vermeyince kaba oluyoruz
Her şeyde eşit iken iyi
Bir kuyrukta yer vermezsek na centilmen00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgörüşüm şu şekilde www.kizlarsoruyor.com/.../a39912-pozitif-ayrimcilik-nedir
00 Yorumla
+1 yılHayır
Çünkü götleri kalkiyor...
Herkes, bulunduğu yerde kalsın.
Kimseyi pohpohlamanin lüzumu yok00 Yorumlahayır mutlak eşitlik taraftarıyım pozitif ayrımcılık erkeklerin kadın gibi düşünüp davranmasına neden olacaktır aslında tuhaf bir şekilde ataerkil denilen şeyin tam tersi tamda kadın egemen toplumun ortaya çıkması demektir.
00 Yorumla
+1 yılBu ülkede bir çok konuda eşit tutulmuyoruz pozitif ayrimcilikta olsun enazindan bu algıyı düzeltemeyiz zaten
00 Yorumla
+1 yılKadin narin zarif bir varlıktır aciz diyen okuzdur nasil baktiginla alakali ve bu yapisi nedeniyle de pozitif ayrimcilik gerekir
06 Yorumla- +1 yıl
Bende narin ve zarif bir varlığım benimde elime diken batınca canım yanıyor bende güneş altında kalınca tansiyonum düşüyor bende acı çekiyorum bende üzülüyorum hiç bir farkım yok tek farkım ben 50 kiloluk bir torbayı yerinden kaldirabiliyorum sen ise 30 kiloluk bir torbayı yerinden kaldirabiliyorsun
- +1 yıl
@Ahmet-1992 erkek olmak agirlik kaldirmakla fiziki güçle ilgili degildir
- +1 yıl
Eşitiz bir farkımız yok diyorum işte tek farkımız birimizin omuzlari daha geniş ve kas oranı daha fazla onun haricinde bir farkımız yok esitiz diyorum daha nasıl anlatayım? Tabi sende erkek hesap odesin erkek para kazansın erkek bana baksın diyen bir kişi değilsen ikimizde kadın erkek eşitliğini savunuyoruz açık bir şekilde
- +1 yıl
@Ahmet-1992 benim icin erkekle kadin esit degildir eger esit olsa erkek ve kadin diye iki farkli terim cikmazdi ortaya ne dusundugumden sana ne ayrica
- +1 yıl
Yani benim işime nasıl geliyorsa öyle olur diyorsun. Doğrudur her görüşe saygım var ama gerçekten ayrıma ve aciz görülmeye magruz kalmak istemiyorsan tam anlamıyla kadın erkek eşitliğini savunmak zorundasın fiziksel güç haricinde toplumda, insan ilişki ve yükümlülükleri gibi konuların tamamında eşitliği savunmak zorundasın yoksa ayrımcılığa magruz kalan yine sen olursun.
- +1 yıl
@Ahmet-1992 hic bisey zorunda degilim avrupai gorusleriniz de beni alakadar etmiyo
+1 yılBen desteklemiyorum, fiziksel olarak daha güçsüz herkese öncelik vermek insanlık görevi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Savaş ve silah gibi konular bana göre erkeklerin yapması gereken bir şeydir."
Şakaysa komik değilse daha komik.00 YorumlaBen desteklemiyorum. Kadınlarda gayet savaşabilir bunun örnekleri çok var tarihte.
10 YorumlaAsla tabi ki
Aciz miyiz ki biz pozitif bir ayrımcılık görelim
Karşıyım arkadaş00 YorumlaHayır. erkek sıfır kol giyer kaslı olur kadın sıfır kol giyer bacım olur 😤😤
00 Yorumla
+1 yılPozitif bilmem ne. Bunlar hep tiri viri. Olay empati hosgoru insanlik. Bitti gitti
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > "Kadınlara pozitif ayrımcılık" düşüncesini destekliyor musunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler