Ben şimdiki kızlara şaşırıyorum bir egolar bir havalar ilerde nasıl eş olacaklar? Kadının kocasına itaatkar olması emredilirken?
Cevabın nedir?
Sadece kadın için değil , erkek içinde böyle bu durum.
"Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık. Sizi, sırf birbirinizle tanışmanız için büyük büyük cemiyetlere, küçük küçük kabilelere ayırdık. Şüphesiz ki, sizin Allah nezdinde en şerefliniz takvaca en ileride olanınızdır." (60)
"Ey insanlar! Sizi bir tek candan yaratan, ondan da yine onun zevcesini vücûda getiren ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar türeten Rabb’inizden korkun!" (61)
Kur’ân-ı Kerîm, kadın ile erkek arasında hiçbir ayırım yapmamakta, her ikisine de aynı hak ve sorumlulukları yüklemektedir. Bununla ilgili olarak âyet-i kerîmede: "Müslüman erkekler ve müslüman kadınlar, mü’min erkekler ve mü’min kadınlar, tâate devam eden erkekler ve tâate devam eden kadınlar, doğru erkekler ve doğru kadınlar, sabreden erkekler ve sabreden kadınlar, mütevâzî erkekler ve mütevâzî kadınlar, sadaka veren erkekler ve sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkekler ve oruç tutan kadınlar, ırzlarını koruyan erkekler ve (ırzlarını) koruyan kadınlar, Allâh’ı çok zikreden erkekler ve zikreden kadınlar var ya; işte Allah, bunlar için bir mağfiret ve büyük bir mükâfât hazırlamıştır." (62) buyurulur. Peygamber (s. a. v.) Efendimiz de:
"Şüphe yok ki, kadınlar erkeklerin dengi, benzeri ve tam bir eşidir." (63) buyurur.
Diğer bir hadîs-i şerîfte:
"Kadın-erkek bütün insanlar, tarak dişleri gibi birbirlerine eşittirler." (64) buyurulur.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGit gide islamdan soğuyorum. Böyle saçma eşitsizlikleri görünce bir erkek olarak kadınların haklarının nasıl yendigini gözlerimle görünce insan islamı yaşamak istemiyor ki ztn islam en iyi din olsaydı şu an avrupa gibi medeni bir ülke olurduk araplardan farkımız olurdu.. Hiç kimse bu dünyada köle olaram yaşayamaz yaşamamalı ve hiç bir kadında kocasının her dedigine itaat etmek zorunda değil . Şimdi snn kocan git faiş-elik yap eve para getir dediginde sen yapacak mısın? Ya da bana anal yap dediginde v. s yapacak mısın? Bunu ancak kocasının kölesi olmuş kadınlar yapar ve bublar zayıf acınası haldeki kadınlardır. Kadın dedigin sonuna kdr hakkını aramalıdır.. Aramıyorsa köleliğe mahkumdur ve islam da dışardan köleliği savunmasa bile içten içe kadınları erkeklerin kölesi olarak gören bir dindir. Ne geldiyse ztn bu kadın cinayetlerinin ve tecavüzlerin tek sorumlusu islamdır.. Köle olarak yaşmaktansa özgür olarak ölmeyi yeğlerim ben. Bu dünyada insan hakları vardır erkek hakları yoktur ve islamın olmadıgı medeni toplumlarda kadın cinayetleri ve tecavüzler en alt sıradadır çünkü yasak insanı ona yönelten bir silahdır.
10 Yorumla
+1 yılHerkes bir bireydir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Kimse Allah tan bakşasına itaat etmemeli. Eşler sevgili ve saygılı olmalı, fakat kimse bir diğerinin kölesi olmamalı. Özellikle bunları bir kadından duymak oldukça üzücü. Siz kendinizi neden bu kadar değersiz görüyorsunuz?
06 Yorumla
Soran+1 yılPeygamber efendimiz der ki "Şâyet ben, bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim.”
- +1 yıl
Ama emretmemiş ;)
Soran+1 yılEmretmemis ama önemini dile getiriyor
- +1 yıl
Sen evlenince itaat edersin hizmetini yaparsın. Ama eşin kendine güvenen ve hayatta dik durak kadınlarla seni aldatırsa oturup kader dersin 😉
Soran+1 yılBen onu yapmayacak kadar dini bütün biriyle evlenirim hala yapıyorsa Allâh onu cezalandıracaktır zaten
- +1 yıl
Maalesef nerde sapık tecavüzcü var hepsi cemaatlerden çıkıyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİtaat edecek koca da bu dönemde zor bulunuyor, evlelen çiftler birbirinden mutlu ise itaatkar olması ya da olmaması sorun değil, bir çok erkek artık böyle kadın istemiyor sonuçta.
01 Yorumla
Soran+1 yılErkeklerin isteklerine göre değil ki islamın emrine göre kocaya itaat etmek gerekir. Mutlu olmayan çiftlerde de kadın itaat etmeli ki mutlu olsunlar
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
18Cevap
+1 yılŞimdiki kızlar bunu kölelik olarak düşündüğü için böyle fazla özgürlük düşüncesi kaplamış, Erkeklerin çoğu belki kısıtlıyodur bilemem, ama ben nasıl ona itaat ediyosam oda aynısını bana göstermek zorundadır.
01 YorumlaBoş insanların en büyük özelliği boş şeylerle ilgilenmesidir İnsanın hayatlarına yorum yapacağına git kitap oku kendini geliştir
01 Yorumla
Soran+1 yılSanane
+1 yılKocasından azarı yiyip oturacaklar ya da kısa zamanda boşanacak çoğu..
Zaten git gide boşanmalar çoğalıyor..03 Yorumla
Soran+1 yılAzar yiyip oturmazlar ki onlar da bağırır çağırır. Şimdikiler çok fena çok
- +1 yıl
Tamam bağırıp çağırırlar sonra ikinci yazdığım devreye girer..
- +1 yıl
Trollsun sen
Rızkımı veren hüda'dır kula minnet eylemem!
Kimseye itaatkar olmak için yaradılmadım canım ben.118 Yorumla
Soran+1 yılPeygamber efendimiz der ki " Şâyet ben, bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim.”
- +1 yıl
Ayet mi bu?
Soran+1 yıl@OrtamBulanik hadis
- +1 yıl
Sahih bir hadis mi?
Soran+1 yıl@OrtamBulanik evet
- +1 yıl
Bana hadis zincirini açıkla o zaman. Bekliyorum kimden kime geçmiş. Ve aktaralarin hayatlari nasilmiş.
Soran+1 yıl@OrtamBulanik
" Irak taraflarına gidip gelen bir sahâbî orada insanların, saygı göstermek için üst yöneticilere secde ettiklerini görmüş, Hz. Peygamber'in (s. a.) buna onlardan daha layık olduğunu düşünmüş, dönünce bu düşüncesini Peygamberimize açmıştı, şöyle buyurdular:
- Ben vefat ettikten sonra kabrimin yanından geçsen ona secde eder misin?
- Hayır.
- Öyleyse (yaşarken de ölümlü olduğu bilinen insanlara) secde etmeyin. Eğer bir kimseye secde edilmesini emredecek olsaydım, Allah, kadınlara karşı erkeğe bir hak verdiği için ona secde etmelerini emrederdim. (Ebû Dâvûd, Nikah, 40; Şerhi Avnu'l-Ma'bûd, 6/177; Tirmizî, Radâ', 10) "
Soran+1 yılKuran'a uymaya çalışan bir tipim
- +1 yıl
Kurana uymaya çalışan bir tüpten ziyade hadis içinde boğulmussun bence. Oldukça saçma böyle bir hadis şu saydığım kişilerden geldu diye sahih olabilir mi? Her şeye inanmaya o kadar meyillisiniz ki. Kaldıki kadın neden köle oluyor erkeğe. Yok işini yapıcak onu memnun edecek erkeğin kadın üstünde bir fazla hakkı varmış yoo efendim 4 tanede getirirmis cart curt. Kaçıncı yuzyildayiz acaba hiç düşünebiliyor musun? Hadislere inanmıyorum. Kopyala yapistir yapma bir daha. Bende netten girip atamasını biliyorum.
Soran+1 yıl@OrtamBulanik Nisa-65 “Aralarındaki anlaşmazlıkta seni hakem tayin edip, verdiğin hükmü tereddütsüz kabullenmedikçe, iman etmiş olmazlar.” Hadislere inanmamak peygambere inanmamak demektir ve bu da dinden çıkarır. Bakara 228de erkeklerin hakkının kadından 1 derece üstün olduğu yazar, Nisa 3te de erkeklere 4 eş izninden bahseder. Müslümanım diyen birinin Allah'ın sözlerini (ayetlerini) eleştirmeye hakkı yoktur. Bana muhalefet olacaksın diye dinden çıkacaksın ama haberin yok
- +1 yıl
Dinden cikacaksam da sana muhalefet olduğum için değil tek ihtimal düşünebildiğim için çıkacağım. Sonuçta beyin bu hamur değil. Sen düşünmeden kabul etmeye sorgulamadan onaylamaya ve köle kafasına yaşamaya devam et.
Soran+1 yıl@OrtamBulanik çık o zaman. Ben Allah'ın rızasını kazanmayı amacliyorum ve bunun uğruna bu dünyayı feda edebilirim
- +1 yıl
Sen daha düşünmeyi göze alamiyorsun dünyayı mi feda edeceksin. Ben ahireti bile feda ediyorum !
- +1 yıl
Senide rahatsız ettik kusurumuza bakma. Haklisin körlük böyle birşey. iyi aksamlar.
Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz. (İbni Hacer El Heytemi 2/121 Ahmed b. Hanbel, Müsned, V, 239 )
03 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru
- +1 yıl
Soran+1 yıl@dobrakadınn ediyorum
Aile & Toplum konusunda 311 cevap paylaştı. Kocanın da karısına itaatkar olması emredilir. Yani her iki taraf içinde geçerlidir. Tek taraflı değildir.
30 YorumlaKimse kimseye itaat edemez.
Köle misin sen itaat edeceksin kendini öyle görüyorsan sen edebilirsin. Kimseye laf söylemek sana düşmez.03 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım diyen bir kadın etmek zorundadır. Etmiyorsa bile yargılayamaz dinden çıkar. Banada laf söylemek sana düşmez
Soran+1 yılYargılamak dinden çıkarır ben söylemiyorum bu bilinen bir gerçek.
Sdsdsdd mal mısınız köle misiniz? İtaat falan etmeyin bize, bizde size itaat etmeyelim. Saygılı olalım. Bu nasıl? İslamın kurallarından daha iyi bence
03 Yorumla
Soran+1 yılMüslümanım
Soran+1 yılHakaret etmesen keşke. Böyle bir de şey var inanmıyorsan sana saçma gelebilir ama aynı derecede seni de ilgilendirmez zaten
Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı. Kula kulluk mu edilecek?
Kim emretmiş? üj bej bir şey duyup buraya yazmayın boş boş.10 YorumlaSahsen bana kimse "itaat" etsin istemezdim ama ego konusunda haklisin egosu tavan yapan kizlar layigini bulur er ya da gec
00 YorumlaŞimdiki kızlar hiç itaatkar değil hemde hiç... Ufak bir ilgisizlikte bile ilgileri başkasına kayabilen bir nesil yetişiyor. Allah sonumuzu hayır etsin
00 Yorumla
+1 yılBunu İslami bilgisi olmayan birine anlatamazsın bir saldırırlar şimdi
01 Yorumla
Soran+1 yılİnanıyorum diyen bir kız bunu inkar ederse kendisiyle çelişmiş olmaz mı?
+1 yılhelal olsun sana... boşanmak isteyen ve itaat etmeyen o kadar çokki günümüzde 20-30 yıl sonra anlayacaklar geç olacak
06 Yorumla
Soran+1 yılBoşanma işi çok saçma zaten. Kadin eğer kocasının çok çok geçerli bir suçu yoksa boşanma hakkına sahip değildir zaten dinimizde. Dilerse erkek bosayabilir ancak. Resmi nikaha güveniyolar
- +1 yıl
aynen.. elindeki kocanın kıymetini bilmiyorlar boşarım başkasını bulurum mantığıyla... erkeklerde salak zaten boşanmış kadını hiç kimse almaz kolay kolay ondan sonra tek başıma hayat çok yoruyor diye ağlıyorlar.. yaşlandıkları hali hiç düşünemiyorum zaten
Soran+1 yılBoşanmış erkekler boşanmış kadınlarla evlenir orda yanlış olmasın
- +1 yıl
günümüzde artık boşanmış erkekler evlenmiyor.. kadınlar bıktırmış zaten neden evlensin dırdır yapan huzursuz günlere gerimi dönsün? kadınlarda tam tersi... haram gibi hassasiyetide yoksa erkeğin cinsel ihtiyacını giderecek çok zaten gerek duymuyor..
Soran+1 yılO zinaya girer. zina suçların en büyüğüdür. Zina yapan erkek müslüman olamaz
+1 yılİtaatkar : Söz dinleyen, buyruğa uyan.
Mk. Köle değilim.01 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman değilsen seni ilgilendirmiyor zaten
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibi düşünceye sahip bir kadinin ayaginin altini öperim ben senin neslin tükendi 😃
04 Yorumla
Soran+1 yılŞimdiki kızlar kendilerini kocalarından üstün görüyor vallahi kötüye gidiyoruz bir de müslümanım diye dolaşırlar
Cevap sahibi+1 yılİşte tam aradigim bayan örnegi bahsettigim tabii ki kölelik değil fakat iffetini koruyup kocasina karsi bir o kadar da nefsiyle yaklasmali sadece kocasina süslenmeli varmidir aceba boyle kizlar?
Soran+1 yılVardır tabiiki niye olmasın
Cevap sahibi+1 yılInsaallah bana da denk gelir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen ne diyorsun kul köle olmuşşsn erkeğe. biz sadece allaha kulluk ederizzz kocaya değil
09 Yorumla
Soran+1 yılKulluk et demiyorum itaat et diyor Allah. Peygamber efendimiz der ki "Şâyet ben, bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim.”
Cevap sahibi+1 yılbak sen ya. kanıtın var mı. ordan burdan buldğunz saçma sözleri peygamber söledi diye milleti kekliyorsunuz
Soran+1 yılOrdan burdan duymadım araştırırsan heryerde görürsün. Dini eğip büküp de işinize gelmeyenleri yalanlamaya çalışmayın
Cevap sahibi+1 yılSen bu kafayla cok kaybedersn
Soran+1 yılAhireti kazanayım da geriye kaybettiklerim için üzülmem. cunku Allah yolunda kaybediyorum
Cevap sahibi+1 yılAllah erkeklere kul kole olun demiyor
Soran+1 yılKul köle olun demedim ki itaat edilmeli dedim o da her erkeğe değil kocaya
Cevap sahibi+1 yılKoca erkekmi degilmi. itaat kolelik degilmi.
Soran+1 yılKoca erkek de ben de demiyorum ki sokaktaki adama itaat et diye? İtaat kölelik değil
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlenmez onlar evlense ne olur boşanırlar kısa zamanda
00 YorumlaSen git köle ol daha da boş yapma
12 Yorumla
Soran+1 yılİnanıyorsan bunları reddedemezsin. İnanmıyorsan seni ilgilendirmez zaten
Soran+1 yılİnanmıyorsan ne işin var burda. seni ilgilendirmez
Aile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. Onlarda öyle göz var mı ki
00 Yorumla
+1 yılBu itaatkar işini büyütenler var o kötü
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. şimdi ki derken sen ne zamanınki sin
01 Yorumla
Soran+1 yılGennelliyorum
+1 yılKim emretti bacim?
11 Yorumla
Soran+1 yılAllah
Aile yapısı ve terbiyeden kaynaklanıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnlar çok geç uyanacak
00 Yorumla
+1 yılKim emretmiş.. ? :)
013 Yorumla
Soran+1 yılAllah
- +1 yıl
Adaletsiz bir Allah... Kocalar karılarına karşı itaatkar olmayacak mı?
Soran+1 yılOlacak
- +1 yıl
Bunu kim demiş peki?
Soran+1 yılAllah.
- +1 yıl
Hangi sure/ayet?
Bak ben sana şunu diyim.
Azhab Suresi 30. ve 50-59 arası ayetleri oku.. sonra bir uğra buralara.
Soran+1 yılOkudum şimdi ama daha önceden de biliyordum bunları. Allahın rızasını kazanmak için bunlara uymak zorundayız
- +1 yıl
Azhab 50 ve 59 arasını bana açıklasana bi?
Soran+1 yıl59da üzerimize dış örtü almamızı istiyor bolca dikkat çekmeyecek şekilde. 50 de eşlerini, cariyelerini ve kuzenlerini helal kıldık diyor
- +1 yıl
kime helal kılın mış? 50 - 59 derken 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 olacak.
Soran+1 yılSize helal kilinanlardan istediğinizi istediğiniz zaman kullanırsınız diyor
- +1 yıl
o kadar ayetten bunu mu anladın :D
Soran+1 yılYok 1 tanesini yorumladım.
Haklısın
00 Yorumla
+1 yılÖyle kız kaldı mı
00 Yorumla
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kadının kocasına itaatkar olması emredilmisken şimdiki kızlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne