Sizce dinler insanları dizginlemek için mi uydurulmuş yoksa dinsizler mi sorumluluk ve korkularından kurtulmaya çalışıyor? Varsa yürekli engellemeyecek mantıklı insanlar buyurun tartışmaya :) ✌✌
Bana göre inançsızlar korku ve sorumluluklarından kaçma peşinde ve buna ateist ve deistlik kılıfları uydurulmuş
Sizce dinler insanları dizginlemek için mi uydurulmuş yoksa dinsizler mi sorumluluk korkularından kurtulmaya çalışıyor?
Hiçbir din , '' genel hatlarıyla '' kötü bir şeyi emretmiyor zaten. Hepsinde ortak nokta hırsızlık etme , dedikodu yapma , başkasının malına göz dikme... vb. şeyler öğüt veriyor.
Tüm dinler Yaradan'a ulaşmaya çalışır. Yaradan'ı bir ev gibi düşünürsek , dinler ve inanışlar , ona varmaya çalışan yollardır. Bence bu kadar dinin olması saçma. Dinler bile mezheplere ayrılmışken özellikle...
Kaybettiğim kişileri bir daha göremeyeceğimi, öldükten sonra hiç yaşamamış gibi toprağa karışıp gideceğimi, maruz kaldığım kötülükleri asla cezasını bulamayacağını bilmektense; 70-80 yıl namaz kılıp sonsuza kadar cennette takılacağımı düşünebilmek isterdim.
Sen onları cihatçı diyorsun şu türkiyede ki ülkemizde darbe yapan adamlara da hain değil rte oyunu dersin senle tartışamam sen hep gördüğüne işine gelene inanıyorsun bizim dinimizde boş yere ölüm yoktur
4llah-Diyen-Portakal arkadaşım. Engellenmiş bu sorudan şunu iletmemi istedi
tekrar diyorum benimle bir alakası yoktur..
Açıklamaya 'yürekli, engellemeyecek kişiler' yazıyorsun ama kendin engelliyorsun ama oldu mu şimdi? Nelson Mandela'nın bir sözü var "yiyemeyeceğin tarağın altına yatmayacaksın". Ne demek istemiş bilemedim ama güzel demiş burada kullanasım geldi. Hadi öptüm gül suyu kokulu yanaklarından.
TEDx talks lardan birinde dinin nasil kurgu oldugu anlatiliyor. Biraz arastirsan bulursun. Para da ayni sekilde kurgu. Her neyse ben desitim. Allah'in varligini gonlumde hissederken kuran gayet sacma. Zamaninda bir sizofrenin kurani uydurmadigini kim kanitlayabilir ki?
Bir sizofrenin uydurduğunda kusursuzluk bulabilir miyiz? Veya bilimsel kanıtlar. Ya da edebiyattaki belagat mucizesini, öyle güzel ki anlatamam. Dinlemek öyle huzur veriyor ki...
Bence dinler sadece insanları dizginlemek için uydurulmuş hikayeler. Napolyon'un bir sözü vardır, "din sıradan insanları sessiz tutmak için mükemmel bir şeydir. Din, fakirin zengini öldürmesini önleyen şeydir" diye.
Söylesene ölümsüzlük gibi bir tedavi bulunsaydı, hangi insan tanrıya inanırdı ki? Din tam anlamıyla korkuya dayalı insanlar üzerinde kurulmuş bir otoritedir. Biz ateistler ve deistler en azından kendimize dürüstüz ve bazı insanlar gibi "ya varsa?" deyipte iki yüzlülük yaparak bir dine mensup olmuyoruz.
Dindar veya değil insanlar buna bakmamalı bence. İsterse klozet kapağına tapsın ne benim ne de sizin tartışmaya hakkınız yoktur. Onu bir sınıfa sokmaya da. İy insan mı? Kötü insan mı? Sizi ilgilendiren bu olsun.
İnanmadığımız birşeyden sorumlu olmayız biz 😀kesinlikle ilk dediğin gibi insanları dizginlemek ve istediklerini yaptırmak için' uydurulmuş' bir şeydir din
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sizce dinler insanları dizginlemek için mi uydurulmuş yoksa dinsizler mi sorumluluk korkularından kurtulmaya çalışıyor?
En İyi Cevaplar