+1 yılTabikide Tesettürlü Bayanlar En iyi Bayanlardır Nedenini Sorarsanız Kendini Haramdan Korurlar Ama Şimdi Bayan Arkadaşlarımız Tutturmuş Tesettür Takıyorum diye moda takıyor üste baş örtüs alta pantalon yav bacım senin yaptığın tesettür değilki senin yaptığın moda tesettürü Şimdi Diyceksiniz Yanıyorum Tesettürle Canım Çok Sıcak Oluyor Özellikle Bu havalarda Ey Bacım Sen Daha Bu Sıcağa Dayanamıyorsan Cehennem Ateşine nasıl Dayanacaksın Şüphesizki Allahu Teala Biz Her İnsana Doğru yolu gösterdik buyurmuştur Erkeklerde Gözlerini haramdan korumalı ben elimden geldiğince bakmamaya çalışıyorum Bazen tabi göz kayması oluyor sonra kızlar bu bana baktı etti diyor yav sen öyle giyinme bakayım bakan eden olacakmı Bide Bir Söz Vardır Ayette Olabilir Tam Bilmiyorum duymuştum Gün gelir...
Gözünü haram'dan koruyan gençle,
güzelliğini helaline saklayan genç evlenir...21 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
En İyi Cevaplar
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Teseddür zevk degil , bir görüs de degil. ben müslümanim diyen. islam üzere doğanın uygulamasi gereken hayat rehberi. Kuranda bu yolu tercih edip etmiycegin uzerine sana birakilmis sectigin takdirde mukafatlanacagin istemedigin takdirde cezalamdirilacagin yazilmistir. Ve evrensel araplara ait degil
01 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
+1 yılIslam gereği bayana da. erkeğe de
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen :) eyvallah.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Tesettür farzdır ama maalesef su an toplum ve aile baskısı sebebiyle zoraki ilkokul çagında kapatılan kızımız var ki... İşte bu sebeple kendini yasamamıs kendini tanımamıs görünmez duvarlar örülen kızlar bu sebeple farzı yerine getirdiğini zannettiği ailesine inat tesettürü o kadar güzel karalıyor ki... Bu iyilik değil kişi kendi rızasıyla anlamını bilerek kapanmalı. Diretmek empoze etmek... offf sonuc ortada...
51 Yorumla- +1 yıl
eyvallah
+1 yılTesettür Allah'in emri farzdır yük olsun diye değil yükü hafifletsin diyedir
41 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
Kuranı açın bakın başörtüsü denilen şey yazıyorsa kanıt olarak lütfen yoruma yazın. Kuranda yazılan birşey değil. Arap geleneğinden başka birşey de değil. Maalesef bizdeki Arap popülerliği sağolsun. (!) Arap ağzımıza s*çar. Biz Arabın g*tünden ayrılmayız.
16 Yorumla- +1 yıl
Kuranı kerimde İslamiyet hakkında her şey yazsaydı bir ciltten oluşmazdı sen hadislere pek inanmıyorsun her halde
- +1 yıl
nur 31 : Mü’min kadınlara da de ki: Onlar da, (bakmaları haram manzaralar karşısında) bakışlarını kıssınlar ve mahrem yerlerini gayrı meşrû ilişkilerden korusunlar; mecburen görünen kısımlar müstesna olmak üzere güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler ve başörtülerini göğüslerinin üzerine kadar indirsinler. Güzelliklerini ve süslerini kocaları, babaları (dedeleri, amcaları ve dayıları), kocalarının babaları, öz oğulları, üvey (ve süt) oğulları, (öz, üvey ve süt torunları), (öz, süt veya üvey) erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, Müslüman kadınlar ve (hizmetçileri gibi) bir arada bulundukları sağlam karakterli kadınlar, ellerinin altında bulunan cariyeler, erkek hizmetçi veya kölelerinden artık kadınlara ihtiyaç duymayanlar ve henüz kadınlıktan ve kadınların mahrem yerlerinden habersiz çocuklar dışında kimseye göstermesinler.
- +1 yıl
bir humuri-hinne diye geçer ve başörtüsü demektir
- +1 yıl
Yorumun o kadar sacma geldi ki.. Gunumuzde ve ya gecmiste arap populerligi hic olmadi ki..
- +1 yıl
Hadi Kuranda yazmıyor diyelim Hz. Muhammed kadınların örtünmesi ve başörtü giymesini söylüyor, eğer bunları yapmazsalar ahirette azap görürler.
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlayanlar anlamayanlara anlatsın.
https://youtu.be/Ix73QaVwPfA17 Yorumla- +1 yıl
Allah razı olsun çok güzel bir video :))
Cevap sahibi+1 yılŞu anlayamayan arkadaşa da iletirseniz 🙈
- +1 yıl
Vallah her zaman anlatıyoruz bunu ama bu video baya genişletti zihnimi :))
Cevap sahibi+1 yıl:) benim de hoşuma giden bir video, şu saçma sapan konuşma yapmaya kalkanlara güzel bir cevap niteliğinde en azından
- +1 yıl
Aynen :)) ama kalbi mühürlü olanlar anlamaz :/
Cevap sahibi+1 yılO yüzden anlayanlar anlamayanlara anlatsın :) elimizden geldiğince bizde
- +1 yıl
iyiymiş :))
+1 yılŞimdi görüş yapacağız millet cullanacak vesaire herkesi dini, inancı, inanç şekli kendine. Ruhunuzu kapatın, nefsinizi kapatın sonra da bedeninizi kapatın. "Düzgünce"
11 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
Tabii arap geleneği... Hz. Meryem annemiz de araptı dimi... ? Rahibelerde arap dimi? Siz ne ara bu kadar ırkçı oldunuz?
16 Yorumla- +1 yıl
Irkçı olan ben mi sen mi
- +1 yıl
Meryem arapmiydi?
- +1 yıl
Sorduğun soruda ırkçılık seziyorum dostum... islâmiyet sadece araplara mı indi?
@scorpion026 değildi ama bütün resimleri kapalı... ayrıca hristiyan rahibelerde kapalı... onlar arapmı? Arkadaşın sorduğu soruya istinaden dedim, arap olmayan başörtü takmıyo sanki... - +1 yıl
Ben din arapların demedim tesettüre arap geleneği diyenler için sorumu bu şekilde sordum
- +1 yıl
Tamam simdi anladim pardon gorusunu yarim okumusum
+1 yılBiri yazmış bence Kur an ın değil Allah ın emridir 😊 Erkeğin tesettürü göz kapaklarıdır hatırladın mı bu arada sözümü tutuyorum
02 Yorumla- +1 yıl
hmm :)) bir şey görmedik daha. d
- +1 yıl
Bende ne yazık ki
+1 yılTesettür bir özgürlük bir erdem ya da bir ayrıcalık değildir. Bir mahkumun ayağındaki pranga gibi, kadının erkeğin cinsel mülkiyeti olduğunun sembolüdür.
20 YorumlaDinin zaten kendisi toplumsal bir gelenek olduğu için tesettür de bir gelenektir diyebiliriz ama İslam dini için bir emirdir de aynı zamanda tabiiki.
00 YorumlaArap geleneği ne saçma düşüncedir. Kuran açık açık belirtiyor.
19 Yorumla- +1 yıl
Aynen eyvallah.
- +1 yıl
@sprtakus "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
+1 yılBence hoş ama kullanmıyorum, giymek isteyen giyebilir 😊😊
01 Yorumla- +1 yıl
:) :) q
+1 yılİslamiyete inanan gerekli cevabı veriyor. Gördüğün gibi.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 324 cevap paylaştı.
+1 yılKuranı kerim de Allah Araplara söyle örtünsün demiyor Mümin kadınlara diyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılçok ama çok gereksiz bir şey 21. yüzyılda yaşayan bir insan olarak hele ki
430 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka 21. yüzyıl ile? Kur'an da yazan bişey bu sen devam et böyle öbür tarafta görürsün 😉
- +1 yıl
İnancınız nedir efendi m
- +1 yıl
Allah 21. yüzyıldan sonra benim kitabımı emirlerimi dikkate almayın falan mı demiş bayan?
- +1 yıl
Hazaeyfendi :D :D
- +1 yıl
- +1 yıl
Ayet*
- +1 yıl
@sprtakus Mü’min kadınlara da de ki: Onlar da, (bakmaları haram manzaralar karşısında) bakışlarını kıssınlar ve mahrem yerlerini gayrı meşrû ilişkilerden korusunlar; mecburen görünen kısımlar müstesna olmak üzere güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler ve başörtülerini göğüslerinin üzerine kadar indirsinler. Güzelliklerini ve süslerini kocaları, babaları (dedeleri, amcaları ve dayıları), kocalarının babaları, öz oğulları, üvey (ve süt) oğulları, (öz, üvey ve süt torunları), (öz, süt veya üvey) erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, Müslüman kadınlar ve (hizmetçileri gibi) bir arada bulundukları sağlam karakterli kadınlar, ellerinin altında bulunan cariyeler, erkek hizmetçi veya kölelerinden artık kadınlara ihtiyaç duymayanlar ve henüz kadınlıktan ve kadınların mahrem yerlerinden habersiz çocuklar dışında kimseye göstermesinler.. bir humuri-hinne diye geçer başörtüsü demektir. bir bok bilmeden atıp tutmayın
Cevap sahibi+1 yıl@ayasav saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum öyle olsa yorumum kaldırılır. fikrimi söyledim sadece
- +1 yıl
@sprtakus mümin kadınlara da söyle: gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). ey müminler! hep birden allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz."
(bkz: nur suresi 31) - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@hazabeyfendi aynen öyle 😁
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
kur'an-ı kerimin emri
35 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
- +1 yıl
:) :)
- +1 yıl
@sprtakus mümin kadınlara da söyle: gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tabi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). ey müminler! hep birden allah'a tevbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz."
(bkz: nur suresi 31)
Bakamıyoruz ki kapalı 😂😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
İyi espri :D
+1 yılTesettür islam gerekliligidir tabii
12 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
- +1 yıl
Rica ederim
Guzel
51 Yorumla- +1 yıl
eyvllah :))
- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılArap gelenegi falan degil
21 Yorumla- +1 yıl
eyvallah
- Aile & Toplum konusunda 829 cevap paylaştı.
+1 yılçağımızın dişileri için at gözlüğü, kamoflaj
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılIslam geregi tabiki..
01 Yorumla- +1 yıl
eyvallah
Gizli Üye(36-45)+1 yılİslamiyetin bir gereği
03 Yorumla- +1 yıl
eyvallah
Cevap sahibi+1 yılAma örtünebilene
- +1 yıl
Aynen
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. dinin gereğidir Allahın emridir
00 YorumlaIslamiyetin geregi olan birsey
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılsevmem tesettürü
112 Yorumla- +1 yıl
Sebebi?
- +1 yıl
sevmem için sebep var mı?
- +1 yıl
Neden sevmezsiniz?
- +1 yıl
Sevmemeniz için sebep nedir
- +1 yıl
kısıtlamadır çünkü. bir kadın neden istediğini giymesinde örtünmek zorunda olsun? kaldı ki tesettürdeki amaç kadın diğer erkekleri tahrik etmesin, eşine özel olsun şeklindedir. peki kadın cinsel obje mi ki onu görenlerin aklına seks gelsin veya kadın bir mal mı ki ambalajlanıp sadece eşine özel olsun. eşine özel olsun ne demek ya? mal mı bu? hani bir mal alırım ya açılmış olmamalı birde bana özel olmalı aynı onun gibi. tesettür kadını aşağılar. şimdi siz Müslüman olduğunuz için objektif bakamıyorsunuz. aşağılamak değilde kadını korumaktır tesettürdeki amaç diyeceksiniz. tesettür kadını özgürleştirir diyeceksiniz. peki sorarım sana istediğimi giyememem kısıtlı bir şekilde giyinmem nasıl özgürlük oluyor? vereceğiniz cevaplar klişedir az çok tahmin ediyorum ne diyeceğinizi.
- +1 yıl
Tesettürlüler kısıtlandığını hissetmiyorsa sizin buna saygınız olması gerekmiyor mu neden öyle kötü bakışlar sergiliyorsunuz onlara karşı bir çok tesettürlü szin kötü bakışlarınızdan şikayetçi hani hür ve özgür yaşam
- +1 yıl
ama kardeş anlamıyorsun eğer dinde bu olmasaydı kadınlar örtünmezdi. baskıdan kasıt sadece insanların baskıları değildir. eğer örtünmezsen günah işlersin allah seni sevmez yanarsın gibi şeylerde baskıdır hemde insanların yaptığı baskıdan çok daha etkilidir. kimsenin giydiği yaptığı ettiği beni rahatsız etmez o mutluysa öyle olmaktan sorun yok. ama sorun şu tesettürdeki anlayışın kadınları mal gibi göstermesi. bende bir kadınım ve bu beni çok rahatsız ediyor.
- +1 yıl
Konuyu farklı yerlere çekiyorsun
- +1 yıl
tesettürden başka hiçbir şeyden bahsetmedim
- +1 yıl
Belkide senin bilmedigin baska seyler vardir altinda. Onlar inanclari oldugu icin kapaniyorlar. Evet, haklisin;tabiki zorlugu, kisitlamasi var ama onlar bunu yaziyor cunku oldukten sonra, simdi dunyada cektigi sicak gibi basit sorunlarini karsiligini cok cok daha iyi bir sekilde, oldukten sonra alicaklarini bildikleri icin basta zorlansa da sonra hep alisip, hallerinden mutlu oluyor etrafimdaki cogu kisi. Ve dunyada omur asagi yukari 65-70 yil, olum sonrasi sonsuz ;) Onlar da zaten buna inandigi icin hic zorlanmadan, severek yapiyor.
! Zorla, baskiyla, hicbirsey bilmeden kapananlardan degil, gercek tesetturlulerden bahsediyorum. - +1 yıl
:) bazı şeyleri demek istiyorum ama boşvermek en iyisi , alınabiliyorsunuz sonra
- +1 yıl
Ne alinacam :D soyle, tartisalim :)
+1 yılislamiyet gereği
11 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
+1 yılAllahın emri
01 Yorumla- +1 yıl
eyvallah
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Allahın emridir
01 Yorumla- +1 yıl
eyvallah
Islamiyetin gerçeği
01 Yorumla- +1 yıl
eyvallah
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılarap geleneği.
08 Yorumla- +1 yıl
Böyle düşünme sebebinizi sorabilir miyim
- +1 yıl
sıcaktan korunmak için. erkekler bile başlarını örter.
- +1 yıl
Arap olmayıp örtünenlere ne demeli?
- +1 yıl
Ama arap kadinari kisin da bunu yapar. Bu sekilde mantik yurutmeniz, yorum yapmaniz bana cok sacma geldi. Cunku arap gelenegi olduguna said ispat yok. Ama aksi durum icin ispat var; Bir suresi,31. ayet.. Gelenek olduguna inanmak, bana biraz isine geldigine inanmak gibi geliyor ;)
- +1 yıl
o sure de göğüs arasını örtün diyor.
arap çöllerinde kış mı daha uzun sürüyor yoksa yaz mı? - +1 yıl
Kuraní nasil okiyorsunuz acaba? Disleksi olan ben miyim, siz mi? Ben bile okudugumu daha iyi anliyorum
- +1 yıl
kuranı yorumsuz okursan- direk asıl anlamlarıyla okursan benim dediğimi anlarsın.
- +1 yıl
Bence sen yanlis okiyorsun. Ben senin dedigini hic duymadim, bilmiyorum belki vardir, belki yoktur ama o kadar insan kopyala yapistirla yazmis kuran'da geceni. Cok net anlasiliyor, herkesin anlayabilcegi sekilde yazilmis tesetturun farzi
+1 yılislamiyetin gereği
11 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah
Islamiyett
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası