+1 yılBir tabir var abi tamda o olur kim kime dum duma herkes kendi kavramını yine çıkarırdı din ahlakı olmasaydı eğer açıkçası yani tam dini kurallardan bir haberiz dinin kurallarını bile kendimize göre yorumladığımızı ve analiz ettiğimizi düşünmekteyim açıkçası dini işimize gelerek kullanıyoruz gibime geliyor keyfi malımız gibi eğer ahlak kurallı olmasa kısmen daha özgür olsakta kısmen daha bunalıma sürekleneceğimizi düşünüyorum yani insan eliyle kurarların sayısı artacaktı dinin bizi sınırladırması dışında yani ahmet şunu derdi bu konu da mehmet bunu ama yine diyorda o zaman daha da kötü olacağı düşüncesindeyim istediğin cevabı tam olarak veremesemde böyle düşünmekteyim
02 Yorumla- +1 yıl
Dinler olmasa dünyada kaos olurdu. Konu derin ancak ben bireysel sordum. Şunu yapardım dediğiniz oldumu?
- +1 yıl
olsa da kaos olduğu için sanırım bireysel hareket ederdim diğer insanlar için bir şey yapmazdım
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. Vicdanım her zaman var. hiç bir şeyi değiştirmezdim. Bir tane insanlık var çünkü. Zaten bütün dinler de ahlak yuceltilir. Hangi din olduğu fsrketmez.
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel cvp
Dusunuyorum.. Hayatim boyunca "din" kurallarina uygun yasamadim cunku gencligimden beri ateistim. Ama ahlak kurallarinin insanin icinde de oldugunu dusunuyorum. Kisiden kisiye degisir elbette lakin cok da marjinal bir yasam surmezdim sanirim. Lafa gelince her seyi yapmak kolay neticede. Bilemiyorum belki bu cumlelerimde toplumun ahlak kurallarinin dayatmalarinin bir sonucu. Olamaz mi? Olabilir.
01 Yorumla- +1 yıl
Belki de sorunun cevabını bulmak için önce kendimizi hayvan gibi hissetmeniz gerekir. İnsanlığımızı hatırladıkça kurallar düşüncelerimize baskı yapacaktır.
+1 yılDin ve ahlak kurallarına göre hareket ettiğim söylenemez
035 Yorumla- +1 yıl
Hayatının %99 unu bu kurallara göre yaşıyorsun.
- +1 yıl
Ben yaşamıyorum. Kendi doğrularımla hareket ediyorum.
- +1 yıl
Hiç sanmıyorum. Bu fark etmediğinden kaynaklanıyor.
- +1 yıl
Neyi farketmiyorum.
- +1 yıl
Sıcak havalarda neden çıplak doaşmıyorsun? Ya da neden plajda bikinini atıp rahat rahat her yerini güneşlendir miyorsun?
- +1 yıl
Plaja gitmiyorum ve onu günah olduğu için değil insanların bakmasını istemediğim için yapmıyorum. Yoksa kısa ve açık giyiniyorum ama çıplaklık derecesinde değil
- +1 yıl
Anlıyorum. Sokakta gördüğün seksi bir erkeğe gel sevişelim diyebiliyor musun?
- +1 yıl
tanımadığım biriyle sevişmem için Seksi olması yeterli değil
- +1 yıl
Mc Donald s da neden sıranın en önüne geçmiyorsun da kuyruğuna giriyorsun?
- +1 yıl
Mc Donalds yemiyorum burber king yerim yersem onuda eve sipariş ediyorum.
- +1 yıl
Sabahları annene günaydın demiyor musun
- +1 yıl
Demiyorum
- +1 yıl
Sokakta gördüğün kör birine yardım etmiyor musun
- +1 yıl
Görsem ederim heralde ama dinle veya ahlakla alakası ne bunun. Ben yardıma muhtaç olduğu için ediyorum Allah beni cennete yollasın diye değil
- +1 yıl
Yardıma muhtaç olsun sana ne faydası var?
- +1 yıl
Bir fayda bekleyerek yapmıyorum ki. Ortada bir adaletsizlik var zaten sırf elimize ayağımıza şükredelim diye onun eli ayağı yok. ya da madem bu dünya bir sınav niye herkes aynı şeylerle sınanmıyor?
- +1 yıl
Bu işin demagoji tarafı. Sen şimdi ahlak kurallarına uymadığını mı söylüyorsun
- +1 yıl
Hayır kendi doğrularıma göre yaşadığımı söylüyorum
- +1 yıl
Her soruma kaçamak cevaplar verdin farkındamısın. Senin doğruların 😉
- +1 yıl
Beni köşeye sıkıştıramıyorsun o yüzden kaçamak geliyor. Gayet dürüst davrandım
- +1 yıl
Haklısın sıkıştıramadım. Yağ gibi akıyorsun. ☺
- +1 yıl
Oda bir yetenektir. Saygı duymalısın.
- +1 yıl
Dilim uzundur aslında ama sana yenildim zayıf anıma denk geldin herhalde ☺ her zaman kazanacağını zannetme
- +1 yıl
Ağlarken sana cevap verdiğimi göz önünde bulundurursak benimde en zayıf ve en aciz anlarımdan biriydi. Yani hiç şansın yok.
- +1 yıl
Ağlamana üzüldüm. Mesajların kapalı sanırım. Nedenini merak ettim ağlamanın
- +1 yıl
Önemli birşey değil beklenenden az yatan bir maaş ve ödenmesi gereken bir borç ve benim borçumu kendi borçuymuş gibi dert edinip günümü zehir eden bir sevgilim var. Sadece kafama sıkmam için elimde bir silah yok oda Allah'ın bana bir lütfu sanırım yoksa tereddüt etmezdim.
- +1 yıl
Sahip olduğun bu dert binlerce kişide var. Yalnız değilsin.
- +1 yıl
Yalnız olmamak sorunumu çözmüyor.
- +1 yıl
Maaşın kalanını bekleyeceksin sanırım. Alternatifin var mı
- +1 yıl
Yok.
- +1 yıl
benim bir yardımım olur mu
- +1 yıl
Çok naziksin.
- +1 yıl
Bu hayır mı demek?
- +1 yıl
Anlayacak kadar da zekisin.
- +1 yıl
Kib
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
40Cevap
+1 yılDin ve ahlak kuralları olmaması anarşidir..
Hiç bir yasayı dinlemez, korktuğu çekindiği bir şey olmaz..
Özellikle genç erkekler tüm ehl-i ırz ve namusun, ırzlarını ve namuslarını mahvedecek, hakkı olmayan şeylere elini uzatacaktı..
Bunları yapanların dinden ve ahlaktan uzak olduğu aşikardır!
#Vesselam21 Yorumla- +1 yıl
Soru da zaten bu ama birçok kişi yaşamım değişmez demekle mevzuyu kavrayamamış olduğunu gösteriyor.
yazmak istemedim aslında ama şu dikkatimi çekti. din olmasa yine değişmezdi demiş çoğu kişi sende yok değişirdi manasında baskı yapmışın. bence dinden çok dini kötüleyen insanlar baskı kuruyor din konusunda, bu tezimi kanıtlayan kişilerden biri de sensin teşekkür ederim bu konuda.
01 Yorumla- +1 yıl
Bu site de okuduğunu anlayabilen nadir kişilerdensin. 👍
+1 yılSanırım akrabalarım ile aram açılır, para daha kıymetli hale gelir
hırsım için can yakmaktan kaçınmazdım
öte yandan islamafobi olmayacağı için araplar, Türkler, çerkezler, parkistanlılar, suriyeliler, ıraklılar, afganlar vs. hor görülmezdi. Aksine dünya pekte onları tanımazdıda01 Yorumla- +1 yıl
Güzel cevap. Sınıfsal farklılıklar olmazdı.
Belki kendini baskı altında hissedenler var eyvallah ama nasıl ki ülkenin caydırıcı cezaları varsa dinin ve ahlak kurallarında var. Ahlak kurallarında ayıplanma dışlanma gibi gibi... Olmasaydı eğer kollarım dövmeden geçilmezdi heralde :D tek fark bu olurdu :)
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılPek bir şey değişmeyecekti. Zaten dini kurallara göre yaşantımı şekillendirmiyorum. Genel ahlak kurallarına da harfiyen uyduğum söylenemez.
56 Yorumla- +1 yıl
Yaşamınızın her anı din ve ahlak kuralları ile çevrilidir. İnsanlarla selamlaşmanızdan giyiminde kadar. Aksi halde bu sıcak havalarda tamamen çıplak dolaşırdınız.
- +1 yıl
Hayır yaşamımın hiçbir anı din kuralları ile çevrili değil. Yukarıda da dediğim gibi, genel ahlak kurallarına da harfiyen uymuyorum.
Demek ki çıplak dolaşmamak istisnalardan bir tanesi. - +1 yıl
İnsanlar ahlak kurallarına isteyerek uymaz zaten. Baskı oluğu için uyarlar.
- +1 yıl
Yani?
- +1 yıl
Aslında dinin emrettiği kurallara uyuyorsunuz. Sadece ibadetlerinden kaçıyorsunuz. Çünkü size ahlak kurallarını empoze eden dindir.
- +1 yıl
Din dediğin şeyi de ben yarattım zaten insan olarak, kendi yarattığım kurallara uyuyor olabilirim çok çok bu düz mantığınla :D
Tabii dinlerin ilahi olduğuna inanıyorsan farklı düşünüyoruz demektir bu konuda.
+1 yılİnsanlar kendilerin bir din oluşturup, onlarla davranırdi. İslamiyet doğramadan öncesine bakalım. İnsan kendi inançları tasarladılar ve ona göre davrandılar. Birlerine karşı ahlakları olmadı. Kendi kanunlarına göre hareket ettiler. İnsanlar sapkınlık içindeydi, toplumda bir bozulma ve cehalet içinde yaşadılar.
02 Yorumla- +1 yıl
Sapkınlık ve cehalet görecelidir. Size göre ahlaklı olan bir davranış başkasına göre sapıklık olabilir.
- +1 yıl
İnsan kendi sapık uzak durup, ve bunları toplum yanlış olduğuna değerlendirildiği için ahlaklı ve erdemli bir yaşam sağlıyabilir
- Aile & Toplum konusunda 513 cevap paylaştı.
+1 yılTek bir alıntıyla konuyu özetleyeyim...
https://pbs.twimg.com/media/B6zoEV-CcAAaymv.jpg23 Yorumla- +1 yıl
Aynştayn nın ne dediği değil sizin ne düşündüğünüz önemli. Somut cvplar lütfen. Yazmaya utandığınız cvplar.
- +1 yıl
Yazmaya utandığım bir şey yok. İyi bir insan olmam bunlara bağlı değil.
- +1 yıl
İyi insan olmanız ne yapmayı istediğiniz önemli.
Ufak tefek rütuşlar haricinde sanırım ben yine aynı ben olurdum. Çünkü din ve ahlak kuralları dediğimiz kavramlar, bireyin, toplum içinde refah içinde yaşamasını ve kimsenin, bir başkasının hakkını ihlal etmemesini amaçlar diye düşünüyorum..
00 Yorumla
+1 yılBunları kaldırdıktan sonra geriye sadece benliğin kalırdı. Seni etkileyen benliğinden başka bir şey olmadığı için, benliğinin kölesi olduğu için, mecburi bencil davranırdık.
00 Yorumlainsanlara öyle kötülük yapardımki hiç bir insanın aklına gelmeyecek şeyleri ruhu duymazdı hiçbirinin din oldugu için din bize insanlar bilmese Allah bilir ondan hiçbirşeyi saklayamasın diyor
00 YorumlaŞu an zaten çok ahlaksızca seyler yaptıgım (yaptıgımız) için pek birşey değişmezdi ama belkide cinsel açlıgın afrikası olmazdı ülkemiz
01 Yorumla- +1 yıl
Pek aç olduğumuz söylenemez. Bak burada sofrayı kurmuşuz. Sende bir kaşık almış ufak ufak doyuyorsun 😉
+1 yılDin zaten yok. Ahlak kurallarım da Türkiye'ye çok ters olduğu için yok sayılır. Çok sıradışı bir hayat yaşadığım söylenemez.
01 Yorumla- +1 yıl
Kendinizi Türkiyeye hapsetmeyin. Farkında olmadan ezildiğinizi göstermiş oluyorsunuz
Kesinlikle bastan ayagi neredeyse tum yasamimi degistirirdim dinim benim icin onemlidir yasamimi ve kararlarimi sekillendirir din olmazsa bu sekil bastan ayaga degisir
00 Yorumlaterkettiğim ve benden sonra başkasıyla evlenen eski sevgilimin kapısına dayanıp her gün seni seviyorum diye bağırırdım ama Allah'tan korkarım.
03 Yorumla- +1 yıl
Bunu yine yapabilirsin. Günah olmaz. Daha farklı?
- +1 yıl
Demek ki o baskı üzerinde var
+1 yılİkis de yaşantını şekillendirmiyor, bişey değişmezdi.
13 Yorumla- +1 yıl
Ahlak kuralları senin dışında gelişen bir durumdur. Seni etkilenmemesi imkansız.
- +1 yıl
Evet benim dışımda gelişiyor ama etkilemiyor.
Yaşantımı mantığım ve vicdanım şekillendirir toplumsal yargılar değil. - +1 yıl
Neyse boşver. Aşağıda birçok kişiye yazdığım örnekleri oku. Bakalım gerçekten öyle mi. ☺
Gizli Üye(36-45)+1 yılNasıl yaşayacagimi,
Nerede ne yapmam gerektiğini belirleyen kurallar, dinimin kaideleridir.
Olmasaydı ne mi olurdu?
İpini kırıp ahirdan kaçmış öküz gibi her tarafa saldırır, önüme gelen garıyı düdüklerdim...02 Yorumla- +1 yıl
Basit ama en doğru cevaplardan biri
Cevap sahibi+1 yılKompleks işleri sevmem.
İyidir yalınlik...
+1 yılAhlaklı ateistlerde var kedi kesen ateist görmedim
kafa kesen müslüman gördüm
insanına göre degişir ahlak dinle degil toplumla olur01 Yorumla- +1 yıl
Konu siyaset değil. Öyle olsaydı ne kadar hatalı düşündüğünü açıklayabilirdim.
- Aile & Toplum konusunda 377 cevap paylaştı.
+1 yılevet baya baskı altında
klavye delikanlılıklarına karşı var mı bu ahlaki baskı acaba
millet burada sözde cinsel boşalma yaşıyor18 Yorumla- +1 yıl
Siz kariyer yapmak için mi buradasınız?
- +1 yıl
guru olmayı hedefliyorum
- +1 yıl
Önemli bir hedefmiş. Gurur olduktan artık insanların nasıl cinsel boşalma yaşayacağını düzenlersiniz.
- +1 yıl
muayyen dönem mi
- +1 yıl
Sanırım ne yazdığımı anlamadın
- +1 yıl
yoo gayet iyi anladım
sen benim demek istediğimi anlamamışsın yok yere triplere girmişsin
neyse bir ara misal 50 yaşına gelince anlarsın belki - +1 yıl
Olur. Bekleyelim bakalım.
+1 yıldin ve ahlak birbrine zıt. din ahlaksızlığın taa kendisidir aslnda
18 Yorumla- +1 yıl
kuran arap kültürü degildir ona göre
- +1 yıl
arap kültürdür ama sana göre deglse yapacak bişe yok
- +1 yıl
Kıran tüm insanlığa indirildi ama kimisi bundan nasiplendi kimisi de anlamadı
- +1 yıl
Sen cahilsin hadis kitapları kadınlar şeytandır gibi uyduruk hadisler yüzünden kurana yüz cevirmiş mürted olmussun halbükü allah muhammed sizin için güzel örnektir diyor
peygamberin çişini putlaştıranlar oldukca böyle olması normal - +1 yıl
Konu "olmasaydı" durumu. Sorunun amacı dışına çıkmayınız. Aksi halde site kuralları gereği şikayet ederim ve engellerim. Yazdıklarınız silinir.
- +1 yıl
bacım bunlara laf anlatılmaz
- +1 yıl
Anlatmayın zaten ağzınızdan zehir damlıyor
- +1 yıl
@edadoksandört aynen.
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılhiçbir şey cünkü böyle mutluyum baskıda hissettiğim bir durumda yok
02 Yorumla- +1 yıl
Ya da sen öyle zannediyorsun
- +1 yıl
Bu bir zan bile olsa önemli olan mutlu ve huzurlu olmam ve kimse bana baskı uygulayamaz ne istersem o ve bende islama göre yaşamayı sectim burda sende ne hissettiğim hakkında baskı kuruyorsun nickimde yazdığı gibi sanane?
kim bu kurallara uyuyor ki... hayvan s2kmede en başta geliyor bu ülke dilim varmıyor şunu söylemehe ama gerçek.
18 Yorumla- +1 yıl
Herkes %99 una uyuyor. Ama farkında değil. Sokağa neden çıplak çıkmıyorsunuz?
- +1 yıl
Soruyu soran benim kuralları uymadığını iddia eden sensin ☺
- +1 yıl
Her yer kanıt. Diğer cvplara yazdığım yorumları oku. Somut kanıtlar göreceksin. Sorun net cvp vermişim zaten.
- +1 yıl
Bana yersiz dedin mi iş biter zaten. Nasıl istersen.
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılBen mantığımı devreye sokarak dini devreden çıkardım bile.
015 Yorumla- +1 yıl
Dini çıkarmadınız. Sadece ibadetlerinizi çıkardınız ve din baskısı hissetmemek için tanrıyı redettiniz. Tıpkı devekuşunun başını kuma gömerek saklandığını zannetmesi gibi. Tanrının varlığı ispat edilemediği gibi yokluğuda ispat edilememiştir. Her iki uç ta aynı mantık hatasına sahiptir. Kaldıki mevcut ahak kurallarının bir çoğu dinler tarafından oluşturulmuş ve siz onlara uymaktasınız. Örneğin tek ya da çok eşlilik, öldürmek hırsızlık gibi.
- +1 yıl
Saklandığımı, kaçtığımı iddia ediyorsunuz ama
Sizler inancınız gereği cehennemde yanmaktan kaçmak için türlü şeyler yapmıyor musunuz?
Demek ki asıl kaçan ve saklanan sizlersiniz.
Ben ateist değilim. Müslüman da değilim. Ben kalıba girmek zorunda mıyım? Hayır değilim. - +1 yıl
Sizler derken, her ikisininde aynı mantık hatasına sahip olduğunu yazdım dikkatinizi çekerim ☺ . Kalıba girmek zorundasınız. Çünkü ahlak kuralları bu askıya uyguluyor. Yoksa sıcak havalarda işe çıplak gidip gelirdiniz. Sokakta çişinizi logar ızgarasına hedeflerdiniz.
- +1 yıl
Dikkat edersen ahlak ile alakalı bir şey demedim. Sadece dini öne sürdüm. Ahlak din ile gelen bir şey değildir. İlkel toplumlar tanrı kelimesini bilmediği halde birbirine tecavüz etmiyor, hırsızlık yapmıyor. Ahlak her toplumda da değişir ayrıca.
- +1 yıl
Ahlak din ile gelir. İlkel toplumlarında kendi tanrıları var. İnsanlığın var oluşundan bu yana. Hatta bu bazen bir Coca-Cola şişesi bile olabiliyor ☺
- +1 yıl
Ahlakı din ile bağdaştıramazsınız. Bağdaştırırsanız sizin ahlak dediğiniz sadece çıkar amaçlı hareketlerini kısıtlama olacaktır.
- +1 yıl
Ahlak dediğiniz zate budur. Toplumsal çıkarlar.
- +1 yıl
Maalesef katılmıyorum.
- +1 yıl
Neden tek eşlilik ben daha çok kadına sahip olmak istiyorum. Diğerlerinin sahip olmasını engellerim. Neden hırsızlık yapmıyorum. Diğerlerinin emeklerini heba etmemek için. Neden sıranın en önüne geçmiyorum. Diğerlerinin zamanlarını kaybetmemesi için. Hepsi diğerleri içindir.
- +1 yıl
İyi de din ile alakası nedir bunların?
- +1 yıl
Din insanların toplumsal çıkarlarını ve bari içinde yaşamalarını sağlamıştır.
- +1 yıl
Din ve barış. Ortadoğu ülkelerini hatırlatırım, terör örgütlerinin büyük çoğunluğu din üzerinden kurulmuştur.
- +1 yıl
☺ bu kadar dar mı bakıyorsun. Din dünyanın her yerinde yüzbinlerce yıldır var. O senin bahsettiğin arena da glayatörleri ölümüne döğüştürürken zevk çığlıkları atan Roma medeniyetinin resmidir. Din deyince aklınıza sadece İslamiyet mi geliyor. Yoksa sizde gladyatörler birbirini öldürüken arka sıralardan bilet alıp izleyenlerden misiniz?
- +1 yıl
Din deyince aklıma islamiyet gelmiyor. Terörü baz aldım. Kısa yazıyorum ama okumuyorsunuz. Veya okuyamıyorsunuz.
- +1 yıl
Bende snn terör dediğin şeyin tarifini yaptım.
- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılYok bişey değişmezdi, belki içki içebilirdim o kadar. Din hiçbirzaman hayatımı engellemedi, çok yardımcı oldu.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılbirbirimiz kırıyor olurduk
ama elbette yasalar olurdu00 Yorumla
+1 yılKomşumun karısının sahip olurdum. Harbi güzel kadın. O adam onu mutlu edemez. Ben nefesini keserim.
01 Yorumla- +1 yıl
Hem günahkar hem ahlaksızca. ☺
Gizli Üye(36-45)+1 yılben moda işine girer hem manken olup hemde kapak kızı olmak isterdim. bunun yanında şarkıcı da olmak var tbii :D :D
03 Yorumla- +1 yıl
Bunu mevcut kurallar içinde de yapabilirsin. Ben dışına çıkmanızı beklemiştim.
Cevap sahibi+1 yılne gibi dışına?
- +1 yıl
Bugünkü din ve ahlak kurallarının kabul etmediği neleri yapardın.
Gizli Üye(25-29)+1 yılSadece onu istiyorum başka birşey istemiyorum. Galiba hırsızlık yapardım :D Çok pahalı ya https://i.hizliresim.com/mLJ6OV.jpg
00 YorumlaDin ve ahlak kuralları olmasa şu an hayvanların yaptığı hareketlerin daha fazla değişiğini yapardık ve O gün çok yakın zamandır.
02 Yorumla- +1 yıl
ya da hayvanlar gibi yaşardık?
+1 yılİyilik ve kötülük insana has özelliklerdir velhasıl bunlar yoksa kötülükte olmaz. Beni rahatsız eden 1 durum yok
04 Yorumla- +1 yıl
Ortama uyardım diyorsunuz
- +1 yıl
Ortama uymak değilde kesin kötü olurdum hayat zaten kısa
- +1 yıl
Kötü olarak ne yapabilirdin, ilk aklına gelen?
- +1 yıl
Uyuşturucu satardim mesela
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBişey değişmezdi. Ben zaten kendi ahlak kurallarıma göre yaşıyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Kötü cvp
- +1 yıl
Sen memnun ol diye cevap vermiyorum zaten.
- +1 yıl
Diğer yorumları okursan neden kötü dediğimi anlarsın. Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmayı sevmiyorum.
- +1 yıl
Herkesi kendi anlayışına göre yargılarsan yanlış yaparsın. Gerçi kime söylüyorum beynin de kapalıdır şimdi senin.
Ben degismezdim ama toplumda sırf inancı için kendini tutan cok insan var... Hangi konuda dersen her konuda derim...
00 Yorumla
+1 yıldin ahlak kuralları var ama hayvandan farkı ne insanlığın hangi kural nereye kadar uygulanıyor
01 Yorumla- +1 yıl
Yaşamımızın her anı din ve ahlak kuralları ile çevrilidir. Tek nüfuz edemediği yer düşüncelerimizdir.
+1 yılTarih dinsiz ve ahlaksiz toplumlarla dolu farkli bisey olucagini sanmıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldin kuralları olanların çoğunun ahlak konusunda dikkate değer bir hassasiyeti yok. hatta ahlak sahibi olmayanda çok aralarında
00 Yorumlayolun ortasında s. çmak mesela
011 Yorumla- +1 yıl
yolunda ortasında sıcabilirsin cünkü bunu yapman için bir dinin olması gerekmez
bir bakmıssın ceza evindesin
- +1 yıl
Asfalt yola olmamak şartıyla ekolojik olarak faydalı bir çalışma olur.
- +1 yıl
bakireyim diyor sokakta sıcmak istiyor vajinasını göstermek istiyor beyın eror
- +1 yıl
suriyeliler sizlere özeniyor ahlakta
- +1 yıl
cahile cahile uyuyor ondan
- +1 yıl
canım diyorsan iyi niyetle yaklaşıyorsun demektir
neyse temiz bayan bildigini yap
Yavşağın tekiyken güzel kardeşim. n teki olurdum
03 Yorumla- +1 yıl
Sitedeki tecrübeliler anlıyor. Dürüstçe bir cvp.
Her insanı öldürürdüm
01 Yorumla- +1 yıl
İlk kural zaten buna karşı koyulmuş. Olabilir.
+1 yılBir şeyim değişmezdi doğru olan aynı zaten
00 Yorumla
+1 yılDin ahlak kuralları olmasaydı ilkel yaşardık
01 Yorumla- +1 yıl
Soru hayatınızda olacak değişiklikler. İlkellik görecelidir. 1 milyon yıl sonrası insanları için yine ilkel yaşamış olacaksınız.
Yine ahlaklı olurdum. Bunu din için yapmıyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Ahlak kavramlarını oturup kendiniz mi yazardınız.
+1 yıldindar değilim.
mezhebim geniş.
xd00 YorumlaGizli musluman olurduk biz
00 Yorumla
+1 yılHiçbişey aynı olurdum 😌
01 Yorumla- +1 yıl
Hiç sanmıyorum. Baskı bu soruda bile üzerinizdeki ağırlığını hissettiriyor.
+1 yılYapmazdım değişiklik.
00 Yorumlaİçimden gelmez yapamam
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 349 cevap paylaştı. Benim dinimde ahlak kurallarimda vicdanim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılValla her yerde picler olurdu sahipsiz çocuklar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok kötü bir seri katil olabilirdim
00 Yorumla
+1 yılHerşeyi yapardim.
01 Yorumla- +1 yıl
Güzel cvp
+1 yılPek bisey degismezdi
01 Yorumla- +1 yıl
Kötü cvp
- Aile & Toplum konusunda 563 cevap paylaştı.
+1 yılDegismezdi
01 Yorumla- +1 yıl
Üzerinde baskı olmadığını mı düşünüyorsun
Gizli Üye(25-29)+1 yılcinsel hayatımı renklendirirdim :D
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılIcki kumarkari kiz
06 Yorumla- +1 yıl
Karı kız tavlama mı zorlama mı?
- +1 yıl
Tecavuz degil kizlari kandirip seks yapardim ya da barlarda kiz bulup bulup yatardim
- +1 yıl
Zayıf gördüğünüz bir kıza tecavüz etmezmiydiniz?
- +1 yıl
Etmezdim bunda vicdan var
- +1 yıl
Vicdan inançla ilgilidir.
- +1 yıl
Olabilir ama oyle bisey yapmazdim kandirarak desek belki ama siddetle olmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynı olurdum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri