Aleviler bayram namazı kılar mı camide?
Sadece merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim
Sadece merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim
ben alevıyım ve kız arkadasım d a alevı, bız gurbete dunyaya geldık bılmeyık namaz kılmayı cunku benım anna baba 6 yasında bosandı onun kı 8 yasında bosanmıs, yanı bız turkca bıle zor bılerız, ama oruc tutuk bız, namaz kılmak bılmıyoruz, tabu dua etmeyı bılyoruz... yanı kılanlarda vardır kılmayan ılarda vard ıdır.
Aleviler namaz kilmazlar onlarda niyaz denilen sadece secde etmek vardir onunda yönü kabeye degildir, fakat ibadet amacli degilde topluma karisma amacli namaza gelebilirler
yanlıs bılırsın cunku almanyadayım ben bılmem kılayım (aılevı sartlardandır) ama burada namaz kılan alevıler cok var.
@westdeutschland Türkçeni çok beğendim ya ☺️
sevgılı kardesim aslında buyuk cogunluk kılmaz dogru soylersın ama azınlıkta kılanda vardır, haha turkcam malesef bu kadar,6 yasında annam babam bosanınca ogrenmek fırsatımız olmadı, sımdı ogrenırık :)
Abi kılar kılmaz derdi sana mı kaldı? Çok var kılanı ama insanlar ön yargılı işte. Her koyun kendi bacağından asılır kapatın şu konuyu artık.
Islama uyuyorlarsa kılarlar
Yoksa kendi kafalarından uyduruyorlarsa kilmazlar
Cevap
11Cevap
Aleviler öğlene kadar oruç tutar kıbleleri yoktur canları ne tarafa isterse oraya dönerler. Acaip bir toplumdurlar :D
Nerden biliyorsun ki
hepsi o kız arkadaşın gibi değil abi.
Pek bilgim yok demek istiyorum zan altında bırakmak doğru olmaz
Alevi sünni diye ayırmamalı bunu. Bayram namazı müslümana vacip bir namazdır. Farz namazını kılmayanlar varki vacibi kılsın
Aleviler camiye değil cemevine gidiyorlar diye biliyorum.
Boş boş konuşmayın işinize bakın. Kılsa size ne kılmasa sizene sanki milletin mezarınd gireceksiniz
Evet kılar az önce çıktık namazdan çok kişi vardı tanıdığım alevi yanımda namazda
Aleviler namaz kilmiyor diye biliyorum
Şamanlar bile kılıyor
Kilani var kilmayani var
Kılanı da var kılmayanıda
Evet kılar
kılmaz
Yok kilmaz... abi ne zannediyorsunuz bizi..
Çok mu önemliydi
Kilmiyolar sanirim
Aleviler ne oluyo🙄
@Pioner33 sunnı ler ne oluyor?
KLMAZ
Niye
Kılmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar