benzin koyacagim gittim dalginlikla diesel koydum. Cok az miktarda koydum ama. sonra onunla yaklasik bir 5-10 dakika sürdüm. O zaman iste arabaya yanlis mazot doldurdugumu anladim. Benzincideki kadin durumun tam tersi olsaydi, yani diesel yerine benzin koysaydim bir arabaya daha kötü sonuclanacagini söyledi. Ve cok az miktarda koydugumu duyunca da üstüne benzin koyup, disel cikana kadar sürmemi önerdi. Su anlik bir sorun yok. Daha sonra cikar mi?
Cevabın nedir?
+1 yılHer ikiside zıt aslında ama söyle bir durum var günümüz yeni otomobil leri çok ince ayrıntılı mekanik aksamlarla donatilmaktadir o ince ayrintilar kötü sonuclar dogurur bunu dolumu yapan pompaci arkadasin yonlendirmesi gerekir ve depo kapaklarin da ibareler mevcuttur diyelim ki yok kullanan arkadasin konu üstünde kararli olması gerekir ve eski model araba olsa bir şekilde oni yakabilir neyse sen kullanmaya devam et bakalım her hangi bir aksama olmaz tahminimce olursada götürür gosterirsin en fazla
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet umarim bir sey olmaz
- +1 yıl
Marka ve model nedir
Soran+1 yılVw Touran
- +1 yıl
Dizel yakıt benzine göre daha yoğun katıdır ve yanıcı özelliği azdir dizel araçta benzin dizel pompa ve enjektör lerden geçebilir çünkü benzin çok ince yapiya sahiptir ve cok çabuk motor içerisinde yanmaktadir ama benzinli bir araca dizel yakit koyuldu diyelim miktarda oldukca fazla ama cekemiyorsun da yapilan ikmalin üstüne gerektiginin biraz fazlasi benzin koyabilirsen ayni inceligi yakalarsan onuda yaktirirsin ağır vasıta kamyonlarinda eski tiplerde senin arabandan çıkan yanmış yani siyahlasmis motor yağı varya onlari dizel le karistirip depolarina koyarlar hem tasarruf hemde motor yorulmasin diye aklında bulunsun devam sıkıntı yok mantıklı düşünelim sorun olmaz
Soran+1 yılBen de sorun olmayacagini duydum. Umarim ilerleyen günlerde aksini görmem
- +1 yıl
Temennimiz bu umarım
En İyi Cevaplar
+1 yılBenzinli araçlarda çekiş artırımı için bazen bazı şöförler bir depo benzine bir litre kadar mazot koyarlar. Hatalı bir uygulama olmakla beraber motora ciddi zarar vermez. en azından ölümcül zarar vermez. böyle az miktarda ise ve sürekli olmuyor ise. ama eğerki dizele benzin kaysa idin bu an rektefiya oluyor oluurdu motor. Yani özetle bişey olmaz korkma tekrarlama yeter. zaten depoyu benzin ile fullemişsin. yapılması gereken de bu idi. Bu arada bir bayanın bunu biliyor olmasına şaşırdım doğrusu.
113 Yorumla
Soran+1 yılInsan duya duya ögreniyor bir türlü. Ben de bu hatam vesilesiyle ögrenmis oldum bütün bunlari. Sadece 5tllik doldurdum Allahtan.
- +1 yıl
Geçmiş olsun korkma hiç bişey olmaz.
- +1 yıl
Söylenenlere bakma aracın benzinli miktar az depo fullenmiş. hiç birşey olmayacak rahat ol.
Soran+1 yılCok tesekkürler😁
- +1 yıl
rica ederim. ama tekrarlanmasın dikkat et tekrar başına gelerse bişey olmaz deme depoyu fulle karışım tam depoda bir litreden fazla olursa depoyu boşaltır. Geçmiş olsun.
Soran+1 yılBu korku bana yeter bir daha arabanin yaninda gecmeyi düsünmüyorum :D
- +1 yıl
Yapma o kadarda değil hata ise hata. yanlış yapmaktan korkarsan hiç birşey yapamazsın. Dünyanın sonu değil ya.
Soran+1 yılKorkutmamaya calisiyorum kendimi. Cünkü bazi hatalim var henüz sürüste. Bazen dalginlikta araba 40 ile giderken yavaslamak icin birden ikinci vitese aliyorum araba cok zorlaniyor. Veya el vitesini cekip indirmeyi unutuyorum öyle sürüyorum arabayi :/
- +1 yıl
e frenini çekili unutman çok bir hasar vermez balatayı sıyırır sadece ama kalkış sırasında anlarsın zaten çekili olduğunu. Hatalı vites kücültmeside o kadar büyük bir sorun değil debriyaj yavaş bırakılırsa buna motor freni denir. araba göğüsler ama zarar vermez ama tabi bunu yumusak yapmak lazım. Tavsiyem arac kullanırkan korkma ne yapacağım diye düşünme zamanla hareketlar reflex halini alacaktırn sende. Sadece korkma kim neden diye çekinme. çok yavaşda gitme hızda yapma.
Soran+1 yılIki senedir ehliyetim var ama henüz 4 aydir kullaniyorum o yüzden biraz acemiyim. Zamanla olacagina inaniyorum. Herkes sifirla basladi sonucta☺️
- +1 yıl
Kesinlikle 4 aylık bir kullanım çok değil bence başarılısın. özellik ile vitesin hangi devirde kaça alınacağı bu araç kullanımının en çok tecrübe isteyen noktalarındandır. Bu yüzden korkma ve kendini kötü olarak düşünme. Bir zaman sonra araç kullanmak yürümek kadar doğal tepkiler halini alıcak sende.
Soran+1 yılBunlari duymaktan mutlu oldum. Cok tesekkür ederim☺️☺️
- +1 yıl
Rica ederim. Kendine güvenini asla kaybetme kimin ne dediği umrunda olmasın. İnsan oğlu kendine kör başkasına kem bakmayı sever.
+1 yılTakip için yazıyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim?
- +1 yıl
Yani ogrenmek için yazıyorum bisey olur mu diye
Soran+1 yılHa, tamam. Ama ögrendigime kadar bir sey olmazmis
- +1 yıl
Aynen ben de öyle anladım
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
18Cevap
- Arabalar konusunda 573 cevap paylaştı.
+1 yılBenim de başıma bir kez geldi. Gittiğim istasyonda adam benzin yerine dizel koydu. Yaklaşık 20 liradayken fark ettim ve pompayı durdurttum. Ardından depoyu benzinle fullettim. Aradan iki yıl geçtii hiç sıkıntı yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılAy insallah hadi bakalim. Ben sadece 5tllik doldurdum allahtan o da zaten o 10 dakika icinde bitti gitti sanirim
Amerikada mi yasiyosunuz, pompaci yok muydu, hasar verdigi asikar, bir daha olursa sakin oyle binmeyin, hortumla falan geri cektirin, depoyu bosaltmaya calisin, oyle çalıştırın
05 Yorumla
Soran+1 yılAlmanyada yasiyorum. Bunu fark ettigim an hemen kenara cektim. Babamlari aradim onlar gelip hortumla kalani cekmeye calistilar ama yalniz 5tllik doldurmustum hicbir sey kalmamisti
Soran+1 yılSürdüm bayagi. Üstüne de fulledim zaten sorun olmaz sanirim
Yerinde olsam depoyu benzinle tamamen doldurup, mazotu miktarını düşürürdüm. Ama 5 TL mazot hiçbir şey yapmaz. Rahat ol.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet zaten hemen benzinle fulladim depoyu
- Arabalar konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılKaç litre koydunuz? Azsa hiç bişiy olmaz ama siz genede üzerine depoyu benzinle doldurun
08 Yorumla
Soran+1 yıl5tllik. Evet sonradan benzinle fulledim
- +1 yıl
Araç ney motoru ney ya da siz aracı söyleyip arkada yazan örnek FSİ TSİ gibi şeyler yazıyormu onu söyleyin
Soran+1 yılVw Touran TSI
- +1 yıl
TSİ o sıkıntı oldu biraz hassas turbo beslemeli bir motordur bişiy olmaz ama siz genede her çeyrek depo azaldığında fulleyin depoyu hatta mümkünse yüksek oktanlı benzin koyun normal 95 oktan yerine 100 oktan benzin koyun o zarar görmesini engelliycektir 5 litre biraz fazla olmuş
Soran+1 yıl5 litre degil 5TL o yüzden fazla sorun olmadi zaten
- +1 yıl
Pardon 5 litre anladım o zaman hiç bişiy olmaz😊 Ama siz dikkat edin bundan sonra TSİ motorlar hassastır turbo beslemeli olduğu için
Soran+1 yılBundan sonra araba kullanmayi düsünmüyorum shahaha :D
- +1 yıl
😊😊 bişiy olmaz çoook kişi aynı hatayı yapıyo sırf bu yüzden araba sürmek bırakılırmı😊
Hayır birşey olmaz zaten yaktıysa o yakıtı bitirmiş tir sorun olmaz yani için rahat olsun
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet 5Tllik bir seydi hemen benzinle fulladim
Soran+1 yılEvet kesinlikle bir bakim sart. Allah korusun bir sey falan olur yolda kalirim
+1 yıl:D bişey olmaz.. olursa enjektörlere olur dizel sıkışarak yanar başka bir aksama birşey olmaz..
01 Yorumla
Soran+1 yılInsallah bakalim tesekkürler :)!
Yurtdışında yaşıyorsun galiba. Amerikada benimde başıma gelmişti.
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılAlmanyadayim. Burada da arabalar ucuz sayilir ama ne gerek var 😁
Bikere benzinli araçların benzin girisi dar ve emniyetli oluyor nasl koydunki pompa girmiyor?
011 Yorumla
Soran+1 yılVallah internette de öyle yaziyodu ama doldurdugum benzincide cok da güzel girdi hicbir sorun yasamadim
- +1 yıl
Benim de başıma geldi. Shell çalışanı benzin yerine dizel koydu. Yaklaşık 2 sene oldu.
Soran+1 yılVw Touran
- +1 yıl
@VoynukReis arac ne hocam bendede benzinli arac var mazot pompasi girmiyor?
- +1 yıl
Benim araç 2013 model corsa
- +1 yıl
Benim anlattığım olay Antalya'da başıma geldi. Ortalığı ayağa kaldırdım. Bana da aynı şekilde; benzine dizel karışsa bir şey olmaz, depoyu benzinle dolduralım dediler. Doldurdukları 20 liralık dizelin parasını düştüler. Eğer araca bir şey olursa biz masrafı karşılayacağız diyerek beni gönderdiler.
Soran+1 yılBen yurtdisindayim evet
Soran+1 yılHaha mutlaka vardir da görmemissindir :)
depo bitiminde ikinci depoya özel temizleyici sıvı ekleyin
00 YorumlaPompa yakacaksin.. ayni sey bana tam yersi olmustu
020 Yorumla
Soran+1 yılAy :/
Soran+1 yılHemen zaten abimi aradim. Üzerinden 2 saat gecti. O da hemen motoru kapatmami istedi. Geldi sonra oldugum yere bir istasyona gittik bunlari söylediler bana orada
Soran+1 yılBen bir bakim önümüzdeki günlerde sorun cikarmazsa kalsin öyle
Soran+1 yılTabii korktum olm gitti dedim araba :D bir de üstüne babamdan azar isitecegim diye korktum. Gecenin ikisinde bk gibi sessiz yerde durdu bir de araba simdi babamlari cagircam adam dicek sen kimin bkunu yiyon burada
Soran+1 yılyalniz ben kendim doldurdum kimseye sucu atamiyorum maalesef😂
Soran+1 yılUcuz atlattim sanirim..
Soran+1 yılBizim buradan benzincide kimse calismiyor. Kendin dolduruyosun kendin temizliyosun her sey senin üzerine calisiyo. Bir kisi var orada sadece o da kasada parayi ödüyosun onda gidiyosun sonra
Soran+1 yılAlmanya
Soran+1 yılMaalesef
+1 yılbozulur enjektörler tıkanır motora hasar verir
014 Yorumla- +1 yıl
benzinli arabaya dizel yakıt koymak
- +1 yıl
yok patlar infilak eder.
- +1 yıl
bana da bemin fıat linea multijet dizel benzin koydu petrollerde pomalar birleşik olur
karşıtır mışı horumları - +1 yıl
Birader dizele benzin koyarsan geçmiş olsun. ama benzinliye dizel karışırsa ve az miktar ise hiç bişey olmaz. Hatta bazen bilinçli olarak yapılır bu. bazı durumlarda.
- +1 yıl
@KaanHezeyan az miktar birşey olmaz
- +1 yıl
evet yine söylüyorum benzinli için az miktarda dizel karışımından hiç bişey olmas ama dezele benzin karışırsa az dahi olsa sonuç felaket olabilir.
- +1 yıl
Dizeller için ha mazota seker atmışsın ha benzin karıştırmışsın ayni şey motorun hali harap olur.
- +1 yıl
@KaanHezeyan ben motor dan garip ses geliyor du çalışmsına gariplik anlamıştım ustaya götürdüm baktı depoya benzin kokuyor buna hangi akılı benzin koydu diyor iyiki erken farketmşini diyor hasar büyük olur diyordu
- +1 yıl
depon ful değildir. Bak ne dedik bir depoya yarım litre dedik. defo fullenmis dedik. senin depon yarımdır çeyrektir ama yarım litredir. karışan defoyo fullemeden yanı karışımı inceltmeden motoru çalıştırdı isen sorun. ve senin aracın dizel. yani mazota benzin karışıyor. az miktarı dahi hasar verir. vermişte zaten. Ama arkadaşın aracı benzinli yani benzine dizel karışıyor tam tersi bir durum. benzinli motora dezel karışırsa söylediğim oronlarda ise hiz bişey olmaz. ama senin aracın dizel. o yüzden senin aracına az dahı olsa hasar verir vermişte. sanslısın sen yine az hasar vermiş. anlatmak istediğim bu. benzinli dizel ayırımı.
- +1 yıl
@KaanHezeyan bazen pompacı hata yapıyor petrollün sahibi görşütüm faturayı gösterdim
baktı hata bizim dedi hasarı ödedi - +1 yıl
adam iyi niyetli imiş yine kabul etmiş sende az hasarla kurtulmuşsun cok daha kötü olabilirdi. pistonları da yakabilirdin. çünki araçın dizel senin.
- +1 yıl
bu arada benzer şekilde dizele de bazen baı durumlarda çok az miktarda yağ katılabilir ancak yeni motorlarda o bile sorun yaratabilir.
- +1 yıl
@KaanHezeyan evet zaten mortor kapağı değişti
- +1 yıl
Üs kapak taşlanarak toporlanabilirdi aslında değişim gereksiz olmuş ama sonuçta yapılmış ya ona bak sen. Aracınız dizelde olsa benzinlide olsa işinizi sansa bırakmayın asla. sonuçta pompacıda insan karıştırabilir. sizde kontrol edin. geçmiş olsun.
Arada tekleme yapabilir
08 Yorumla
Soran+1 yılAma hasar olusur mu?
Soran+1 yılEvet acayip ses cikariyo. Ama yarin sabah bir sey kalmamis olur. 5tllik sey nolcak zaten
Soran+1 yılSürdüm zaten bayagi. Hem doldurtuktan sonra bir de yeniden üstüne benzin koyduktan sonra o arabayla eve döndüm.
Soran+1 yılAynen hicbir sorun olmadi iste durmasindan bir de titremesinden haric
Sıkıntı olmaz.
00 Yorumla- Arabalar konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılOlmaz bir şey.
00 Yorumla olmaz bisey
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarim
+1 yılÇıkmaz.
00 Yorumla
+1 yılolmaz merak etme
00 Yorumlaolur öyle abisi
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz