+1 yıl“Bir delilin usulsüz olarak elde edilmesi ayrı, usulsüz olarak yaratılması ayrı bir olaydır. Usulsüz olarak elde edilen bir delil somut olayın özelliğine göre değerlendirilebilirse de; usulsüz olarak yaratılan bir delilin hiçbir şekilde delil olarak kabulü olanaklı değildir.”
Ortam dinlemesi ve ses kaydı olarak bilinen kavramlar Ceza delil yargılamasının ve hukuk yargılamasının üzerinde durduğu kavramlardır. Son zamanlarda meydana gelen teknolojik gelişmelerle hemen hemen herkes artık telefon görüşmelerini satın aldıkları uygulamalarla dinleyip bunları hak ispatı aracı olarak kullanmak istemekte, ortama cihaz yerleştirerek bir nevi ortam dinlemesi yapmaktadırlar.
Ses kaydının alınması, özel verilerin habersiz elde edilmesi kavramı Anayasa ile güvence altına alınan özel hayatın gizliliği hakkının bir uzantısıdır. Özel hayatın gizliliği hakkı geleneksel haklardan (yaşam hakkı, mülkiyet hakkı vb gibi) farklı olarak modernleşme ve teknolojideki ilerlemelerle paralel şekilde gelişen bir haktır. Özel hayatın gizliliği hakkı, bireyin kendisi ile ilgili olan her şeyin gizli kalması, ifade edilmemesi, kayıt altına alınmaması, gösterilmemesi ve ihlal edilmemesi talep hakkı verir.11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bu bir Özel CevapSadece soran ve cevap paylaşan üye tarafından görülebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
İşlenmekte olan bir suça veya haksız bir saldırıya ilişkin görüşmenin kaydedilmesi suç değildir!
Kişinin kendisine karşı işlenmekte olan bir suçla (hakaret, tehdit, rüşvet, cinsel saldırı, iftira veya şantaj v. b) ilgili olarak, bir daha kanıt elde etme olanağının bulunmadığı ve yetkili makamlara başvurma imkanının olmadığı ani gelişen durumlarda karşı tarafla yaptığı konuşmaları kayda alması halinin hukuka uygun olduğunun kabulü zorunludur. Aksi takdirde kanıtların kaybolması ve bir daha elde edilememesi söz konusudur (Yargıtay Ceza Genel Kurulu Esas: 2012/5-1270, Karar: 2013/248, Karar Tarihi: 21.05.2013)00 Yorumla
Hiç gerek yok. Önce Polise git, sonra savcılığa. Gerekeni yaparlar mutlaka.
42 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
113Cevap
Öyle bir site yok. Operatörler özel konuşmaları kaydetmez. Arama geçmişine ulaşabilirsin. Operatörün sitesine giriş yapıp hattının tüm hareketlerini görebilirsin. Arayan-aranan numaralar vs. Savcılığa gitsen bile bunlardan öteye geçemezsin.
Konuşmalarını kaydetmek için telefonunda o özellik olmalı ya da uygulama gerekli.
00 Yorumla
+1 yılMillet ses kaydı olmaz demiş yok öyle bir şey arkadaşım yasayı okudunuz mu ben okudum götünüzden yasa uydurmayın telefon kayıtları delil olarak mahkemede kullanılabilir ancak telefon kayıtlanmak için yapılmaz sms gibi kalıcı olmadığından normalde kayıtlı olmadığından kayıt etmesi yasal değil eğer bu telefon şirketleri vb gibi sen de uyarırsan kayıt ediyorum diye yapabilirsin !!!
girin anayasa okuyun biraz konuşmadan önce sen de oradan bilgi al burdan değil!00 YorumlaYa herkes savcılığa emniyete başvur falan demiş ; Lütfen mantıklı olun eğer başka bir suçla alakalı olarak yani tesadüfen her iki taraftan birisinin teli dinlenmiyor sa, isterse gitsin NASA ya başvursun sadece o tarih ve saat te kaç dakikalık bir görüşme yapıldığı bulunabilir.. Konuşmanın içeriğini savcılığın veya bir internet sitesinin proğramının Nasıl bulmasını beklersinizki? Yok süz Bütün insanların yaptıkları bütün konuşmaların kaydolduğunu düşünüyorsanız, bu teknolojiden banada bahsedinde bende öğreniyim.. Geçmişe dönük O kadar büyük bir kayıt deposu olması size mantıklı geliyormu?
00 YorumlaEğer isterseniz play storeden "acr" isimli mobil uygulamayı android veya isos cihazinizdan kurulumunu gerçekleştirip kullanabilirsiniz. Bu uygulama ile gelen ve giden arama kayıtlarınızı kayıt altınds tutsbilirsiniz. şu an ki şartlarınızı ve yaşadığınız olayları göz önünde bulundurursak tek yapmanız gereken SAVCILIGA suç duyurusunda bulunmak.
00 YorumlaBak simdi zaten ses kaydi alipda mahkemeye sunsan ki karsi taraf sana hakaret tehdit ne istersen etmis ve bunu dinleyin sayin hakim sayin savcim dedigin direk sen suclusun ses kaydi almak sucdur. Anca savciliga suc duyrusunda bulunup savcilik karariyla ya yeni bir teknik takip baslatilir ki bu boyle durumlarda cokk zor alti ustu klasik aile konulari ancak geriye donuk sms veya ses kayitlari talebi olursa bunlarla birseyler hak edersin
00 Yorumla
+1 yılZaten telefonlar dinleniyor artik emniyete git bulurlar ya da bilmiyorum birdaha ara onu telefonun ses kaydedicisini ac ama ilk ogren bende bilmiyorum nasil yapiliyor allah yardimcin olsun kendine dikkat et her gun bir kadincagiz gidiyor mumkun oldugunca uzaklara git
00 YorumlaSavciliga basvurursan sadece seni onun kacta aradigi dokumune ulasilir, daha onceden teknik takip olsaydi kayinpederin hakkinda hic farketmez direk konusmalara ulasilirdi. Ilk isin savciliga gitmek olsun, onlar dinleme icin mahkemeden talepte bulunacak. Mahkeme kabul ederse kayinpederin dinlenmeye alinacak. Alindiktan sonra bir daha tehdit ederse patetes olur.
10 Yorumlahukuksal olarak böyle ses kayıtlarını almanın mahkeme önünde hiçbir geçerliliği yok. yasadışı delil olarak kabul edilir. eğer sana bir gün hakaret eden içerikli mesaj atarsa onunla birlikte savcılığa gidebilirsin.
00 YorumlaÇıkarsan bile mahkemede delil olarak kullanamazsın, kayıt almadan önce karşı tarafa "kayıt altındasınız" demek zorundasın.
22 Yorumla- +1 yıl
Polise verirsin, polis ciddi bir suç olmadığı için araştırma falan yapmaz. Ciddi bir suç işlenmiş olsa (örneğin kızınızı kaçırdık, şuraya para getirin) bu durumda servis sağlayıcısından konuşmanın kaydını alabiliyorlar. Aksi halde telefonda vatandaş olarak sizin kayıt yapmanız yasaktır, delil olarak kullanılamaz, suçtur. Karşı tarafa kaydettiğinizi bildirmek zorundasınız.
+1 yılBurda cahillik yapip savciliga git diyenlere sesleniyorum, savciliktan sadece daha once izinle dinlenmis telefonun kayitlari cikarilabilir. Mesaj olsa her turlu bulursun ama telefonun dinlenme karari yoksa o tehtidler ucar gider canim
20 Yorumlaöyle bir şeyin teknik olarak mümkün olduğunu zannetmiyorum. varsa bile telekulak gibi bir şey olur bu. benim konuşmalarımı izinsiz olarak kaydedebiliyorlarsa bu yasal olamaz herhalde.
00 YorumlaSes kaydı delil olarak kabul edilmez, kayıt etmiş olsan bile işind yaramaz. Ancak savcılığa başvur onlar operatörler den ulaşırlar suç varsa delil olarak kullanılır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılSavcılığa git onlar çıkarırlar ses kaydını ailende dinler hemde inanmayacak ne var ki yalan bile olsa durum çok ciddi insan bir merak esip bakar kayıp yok kazanç var olaya bak ya
00 Yorumla Savcılık çıkartır sen sadece saati Zaman'ı söylersin! Bundan sonraki Zaman'lar için bazı programlar var tel konuşması başladığı an ses kayıt oluyor programa onları kullan
00 Yorumla
+1 yılKarakterim ve tavrimi birbirine karistirmayiniz zira karakterim benimle ilgilidir tavrim sizin kim oldugunuzla 😊bu soz acikliyor bence
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir olay yok. Tamamen savcılıkla alakalı bir şey bu. Savcılığa baş vurup savcışık o numaradan gelen kaydı ilgili şirketten ister, eğer tehdit unsuru var ise olayı mahkemeye taşır. Öyle sitelerle olacak iş değil. Yalan dolan işler onlar
00 Yorumla
+1 yılbence sesi kaydedebilecek bir sistem bul, mesela telefondan. sonra tekrar ara ve çok tahrik etmeden, yine aynı şeyleri söylet. 10 dakika sonra ara, kaydı polise götüreceğini söyle, hakkaten çok ciddi hapis cezası var
10 Yorumla
+1 yılsavcılığa gittiğinde tam saati verirsen kimin aradığı falan çıkıyor ama konuşma çıkıyor mu bilmiyorum belki çıkıyordur.
10 YorumlaSavcılığa başvurma net bir durum olmadan pek bir şey çıkmaz. Duruşmalar uzarda uzar. Bir daha aradığında ses kaydı almaktan başka çaren yok
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 671 cevap paylaştı. Ses kaydı delil sayılmıyor mesaj olması gerekiyor. Ben görüşme kaydı indirmistim telefonuma görüşme kayıtlarını mesajları alan polislere vermek istemiştim. Bu yaptigin suç demişlerdi
00 Yorumla
+1 yılOnu bırakta bir an önce Phone call recorder indir appten. Bütün telefon görüşmelerini saklıyor. Bu ilk olmayacaktır
00 YorumlaSavcilik karari olmadan telefon gorusmeleri kayit altina alinmaz. Savcilik karar verdikten sonra dinlenmeleye baslar.
00 Yorumla
+1 yılŞikayetçi olacaksan polis bulur onları merak etme 😄
Başka ne için arıyorsun ki onları zaten 👀 kime dinleteceksin 😄 eski eşine mi 😄00 Yorumla
+1 yılPolise gidip durumu anlat seni savcılığa yönlendirirler ondan sonra gerisi savcılığın işi zaten, kılını kıpırdatmana gerek yok kalmıyor
00 Yorumlaöyle bir site yok. savcılığa suç duyurusunda bulun ve kullandığın operatör hangisiyse ondan ses kaydını devlet alır zaten
00 Yorumla
+1 yılHerhangibir durum halinde polise gidip ses kayıtlarına ulaşabilirsin hem can vlguvenliginde koruma altına girer
00 Yorumla
+1 yılBöyle durumlarda mahkeme kesinlikle çıkarıyor sen ailene kanıtlamayı boşver bence direkt savcılığa git. Kimse kimseyi öyle tehdit edemez.
00 Yorumlaacr diye program var telefonda sesleri kaydediyor. bence onu yükle deneme yap kaydetme denemesi. sonra kayınpederini ara gerekirse tekrar aç konuyu gene kendini tutamayacaktır bence. al sana kayıt. olmadı bir daha aramasını beklersin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 881 cevap paylaştı. onları tekrar tahrik et bir tartışma başlat dolduruşa gelsin sende konuşmaları kaydet sonra aynı kişiye geri yolla o korkuyu hissettiği an susar.
00 Yorumlases kayıtları bir talep olmadysa tutulmaz. dolayısıyla eski kaydedilmemiş kaydı savcılık bile çıkaramaz
00 YorumlaSakın etme!! Ses kaydetmek ysal olarak suçtur.. Haklıyken haksız olursun
10 Yorumla
+1 yılCanım ses kaydı yapmak suç ve cezası var çıkartmaman daha iyi yapman gereken suç duyurusunda bulunmak zaten onlar delil için ses kaydını çıkaracaklardır
00 YorumlaSen evlenip boşandın mı :/
424 Yorumla- +1 yıl
Şok varmış burda. Bizde girebiliyor muyuz?
- +1 yıl
Tamam girmiyorum. ✋
- +1 yıl
Bende şok oldum :D Troll sandım ya. Hala görüşleri okuyorum. Allah yardımcın olsun soran kardeş
+1 yılPlay storedan arama ses kayıt program indir.. ayarlardan her aramayı kaydet yap sonra bir dha ara konuş tehtit etsin.. sonra hepsi kayıt olur
01 YorumlaÖncelikli olarak senin o kaydı bulman hukuki delil niteliği taşımaz aksine seni suçlu duruma düşürür. Bu duruma düşmemek için savcılığa git şikayet dilekçesi ver savcılık tib kayıtlarından ne konuştuysan ne yaptıysan hepsini çıkartır.
00 Yorumla
+1 yılKonuşma kayıtlarını savcılık emriyle GSM firmasından talep edebilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılAilen inanmaya mecbur degil savci el koysun yeter, can güvenligim yok dedilekce ver
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılSikayet edersen kendileri cikariyo gidip cikarma bence haksiz duruma dusme
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 11,8b cevap paylaştı. Çıkmaz o ses kaydı. Görüşmeleri operatörler kaydetmezler.
00 Yorumla
+1 yılses kaydetme programı var tele indirebilirsin. savcılık o işi yapıyor mu sorarsın
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 905 cevap paylaştı.
+1 yılYasal işlem olursa çıkarılır o kayıtlar savcılıktan bildiğim kadarıyla
00 Yorumla
+1 yılkaydetmediysen çıkmaz, mahkemeye verirsen ordan alırlar ses kayıtlarını
00 Yorumladavacı olup telefon şirketinden konuşmaları talep edebilirsin zaten kayit ediyor onlari sirket
00 Yorumla
+1 yılo ses kaydı delil olarak geçerli değil çıkartmış olsanda. ve aksine haklıyken suçlu duruma düşersin
01 Yorumla- +1 yıl
kaydı siz yapmamışsanız ve gsm operatöründen alınması işini soruyorsanız. konusma yaptığınız zamanda siz veye sizi arayan dinlenmiyorsa eski ses kaydını hiçbir şekilde bulamazsınız
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSavcılığa git savcılığa gittiğin zaman ellerine haber geçince seni yine ararlar o zaman ses kaydı yaparsın 😉
00 Yorumla
+1 yılSavcılık kararıyla konuşma özetlerini alabilirsin diye biliyorum.
00 Yorumla
+1 yıltelekomu arayarak alabilirsiniz belki mahkeme ile tabi öyle birşey var mı bilmemekteyim
00 YorumlaNe hakla tehdidler yagdiriyor?
Keske teli acar acmaz sesi kayda alsaydin iyi olurdu.. canım -.-00 Yorumlapolise gidip tutanağa işlet ve şikayetçi ol idari para cezası yesin 2000-3000 akıllanır.
00 YorumlaSiteyle falan ugrasma sikayet et mahkemeye ver savcilik o konuslari hem yazili hemde sozlu bir sekilde cikariyo ve mahkemede delil olarak lehine kullaniyosun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılpolise git.
sonra da telefonda tehdit edildiğini savcılığa bildir.00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılEski kayınbabanı ara sen bana geçen ne dedin de tekrar etmesini iste :) o sırada kaydet :)
00 Yorumla
+1 yılO kişinin izni olmadan teyit edemezsin yasak. Polise başvur anlat olanları
00 Yorumla
+1 yıloperatöründen isteyebildiğini sanıyorum ben. fatura dökümanı olarak isteyemezmisin
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKayda felan gerek yok. Savcılığa git tehdit edildiğini söyle. Gerekirse telefonunu da dinlesinler. Can güvenliğim tehlikede bu adamdan koruyun beni de.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 473 cevap paylaştı. Hattının dökğmanından çıkar bende yaşadım daha önce hatta mahkemede delil olarak kullandım
00 Yorumlaöyle bir site yok anca operatöründen alabilirsin kaydetmediysen oda vermez dava durumu yoksa zaten
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yılNe uğraşıyorsun ya.. Git karakola zaten karakoldaki birimler senin konuşmalarının dökümlerini kağıda döküyorlar
00 Yorumla
+1 yıl21 yaşında ne ara evlendin ne ara boşandın?
Neyse, Telefonunda telefona ait bir çağrı kaydı uygulaması olması lazım.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılo sitelere inanma.. bu işin yolu mahkeme savcilik karariyla telefon operatorunden konusma kaydinin istenmesidir..
00 Yorumla - Devamını Gör (130)
9 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar