+1 yılToplum baskisi mi? Toplum baskisi hissediyorsaniz sayet hayatinizda elalem ne der dusuncesi vardir, bunu bir kenara birakin oncelikle... bu sizin sorun olarak gordugunuz durum icinde gecerli, ben mesela kendimi baski altinda hissettigim durumlar genellikle kisisel is basarilarim , hepsi daha iyi olmak icin ve kendi gelecegimi iyi sekillendirebilmek adina olan seyler... bu sekilde dusunurseniz sayet toplum baskiniz felanda kalmaz dilerim bakis acinizi degistirir ve toplum baskisi olarak gordugunuz durumlari bertaraf edersiniz 😊
15 Yorumla- +1 yıl
Bunun toplum baskisi ile alakasi ne? Gezenler nasil geziyor? Olsa olsa aile baskisidir 😂 ya da disaridaki maganda korkusudur.. toplumun bir etkisini goremedim?
- +1 yıl
bir kere sen kendini bu sinirlar icinde hapis goruyorsun , gece 3te gezen bir suru kadin var , burada sanirim biraz kendin ile alakali b durum var.. Ya da ailen.. ya da turkiye de son zamanlarda gordugumuz tacuz tecavuz olayi.. Sonuc olarak gece 3 te gezdin diye toplum baski uygulamiyor degil mi?
En İyi Cevaplar
+1 yılDin baskısı...
Bende bir müslümanım fakat ibadetlerimi yapmam konusunda çevrede ciddi bir toplum baskısı söz konusu.
Tamam bana laf, söz eden yok ama oruç tutmadığım için dışarıda marketten alışveriş yaparken ya da fırından ekmek alırken bile saçma gözlerle bakılıyor. Bende inatlarına aldığım ekmeğin ucundan kopara kopara dönüyorum eve.
https://i.hizliresim.com/kvXM5q.gif314 Yorumla- +1 yıl
Gelsinler herkese söyleyecek bir sözüm var
https://i.hizliresim.com/L34LGG.gif - +1 yıl
@Utku97 Herşey karşılıklı. Benim gözümün içine bakarlarsa bende gözlerinin içine baka baka galon galon su içerim hiçte vicdanım sızlamaz
- +1 yıl
@Utku97 Aynen öyle. Spor yapıyorum dışarıda su içerken bile yoldan geçenler içtiğim suya bakıyorlar. Toplum bana nasıl davranırsa bende onların inadına öyle olurum. Allah vere ki birgün bir tanesı ders bir şey desinde temiz bir kavga edeyim :D
- +1 yıl
@Utku97 Görmek istemeyen evden dışarı çıkmasın ben onlar için zevklerime mola veremem :D
- +1 yıl
Hiç öyle zahmetlere girmem. Banane yemeyen tutmasın :D
- +1 yıl
piki
+1 yılAnnem ve babamın şehir küçük tanınıyosan olmaz demesi kısıtlanmam bazen yapma bakarlar olmaz sen kızsın tabirleri ya bazen sek sek oynayasım geliyo sokaklarda yapamıyorum bazen sadece deli divane koşmak zıplamak ben olmak çıldırmak isithorum 😂😂😂 tuhum çocuksa kadın bedeni bir anlam ifade etmiyor
14 Yorumla- +1 yıl
Bende uyanmıyorum ama hiç bir yakın arkadaşım desteklemiyor malesef prtalıkta sarılmayı bile yanlış bulanlar var yaşadığım ger çok küçük mecbur kalıyorum şehrimi değiştirince inşallah kafamda bu var 😀😀😀 anasınıfı yani 😊
- +1 yıl
Geliceeeeem 😃😃😃
+1 yılCinsiyetçilik, kadının hor görülmesi, kadın haklarına gösterilmeyen özen.. Diledikleri hayatı yaşayan kadınlara etiket gibi yapıştırdıkları sözler..
21 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Din baskısı bir ateist olarak bu toplum içinde resmen eriyip gidiyoruz bizler
zaten oldukça yobaz bir halka sahibiz oruç tutan bazı hırtolar yüzünden de kıyıda köşede yemeğimizi yememiz gerekiyor hatta iftardan sonra bile ne yiyip içeceğimize bile yobazlar karar veriyor bu durumdan nefret ediyorum.13 Yorumla- +1 yıl
Ben ateist değilim ama Müslüman da değilim. Objektif bakarsak , onların önünde yememiz ayıptan başka bir şey değil bence. Biliyorum, bana da çok baskı uyguladılar. Ve gerçekten seni anlıyorum , maruz kalınan olayları onlara uygulamak istiyorsun. Ama , cehennem korkusundan dolayı dini olan insanlardan mantıklı bir şey bekleyemezsin değil mi? Sen boşver onları , iyi insan olmaya bak <3
Evlilik baskısı :/ insanlar öyle bir sıraya konulmuş ki okul, iş, evlilik başka bir şey yapamazsın. Evlenmicem dediğim zaman herkesin tepkisini çekiyorum, "Aa, öyle olur mu öyle şey evlenmelisin." veya büyüklerim, "Ne demek evlenmeyeceksin? Evlenmek bize sünnet kılınmış. İş bulduktan sonra hemen evleneceksin." Belki de birisini bulup evlenirim ama bu kadar baskı yapılması saçma :/
14 Yorumlabirinci planda tutalımda biz mi ikinci olak.
şaka bir yana binlerce yıldır süregelen evrensel bir eril zihniyet eseri kadınlar ikinci planda hatta daha alt mertebelerde yer almıştır.
toplum baskısı artık eskısı gıbı belirgin değil.
lgbt onur yürüyüşleri bile yapılıyor artık.
millet bildiğini okuyor.13 Yorumla- +1 yıl
Lgbt'den bana ne ki? Onlarla beni bir tutma. Tamam karşı değilim de uzak dursunlar benden. Beni onlarla aynı kefeye koyma rica ediyorum. Annem sigara içer benim. Dışarıda içerken hep bir yere saklanıp içiyordu. Dedim ben varım yanında yürüyerek iç. Yemin ediyorum , sakallı o sözde dinciler dışında kimse bakmadı. Onlar da s. kecekmiş gibi baktı. Ben de aynı tepkiyi verdim. Kadınlar ikinci planda. Geçen biri 'kızları itici yapan' diye bir bence yazmış. Oraya sokakta sigara içen kız koymuş. Kavga ettim hliyle. Sigara kullanmıyorum ama bu kızları ezme nedir. P. zevenk engel attı sonra. Biliyor çünkü hatalı olduğunu. Ama bunu yıkacağız var ya... Hepsinin kafasına bu önyargı ve toplum baskısını üstlerine yıkacağız.
+1 yılalçak arap ırkının bu boş kültürü devam ettiği müddetçe kadınlar her zaman 2. sınıf insan muamelesi görecektir.
çok saçma ama her zaman her isteğimin hor görülmesi , dışlanmak , bir yerden sonra toplumun beni komple dışladığını düşünmeye başladım :)21 Yorumla
+1 yılMükemmel bir toplumuz bir kere bana hiç baskı yapmıyolla. Toplumumu seviyorum <999 Ama şey var bir keresinde montumun iç cebinde taşıdığım vişne reçelini görünce otobüste çok kızmışlardı onda baskı yapmışlardı bana:(((
11 YorumlaDar kıyafetler giyemiyorum birde şort tarzı kısa pantolon giyemiyorum etrafımdan dik dik bakanlar oluyor kızlar taciz ediyor özellikle bende giyemiyorum.
117 Yorumla- +1 yıl
Olabilir tabi de ben başkasının karısına kızına yan gözle bakmadım bakmam da ananeler örfler bunu gerektirir. Kadınlarla erkekler her yönden eşittir ayrımcılık yapmaya gerek yok Türkiye de kadına yicek gibi bakılıyorsa cinselliğin afrikası olduğu içindir. Kız olmak zor bu ülkede gerçekten.
+1 yılçevresel olarak bir baskı yok ama genel toplum yapısı içerisinde baskı hissettiğim konu kesinlikle cinsellik. Biraz gelişim gerekiyor bence toplumsal olarak bilinç anlamında bu yüzden baskı hissediyorum dönem dönem
12 Yorumla- +1 yıl
toplumdan düşünce anlamında çok daha farklı görüyorum kendimi yani bu konulara ve bireylere özellikle kadınlara yaklaşım anlamında yani konuşulurken falan ama hep toplımdan cok farklı kalmak bir baskı yaratıyor bir de haklı olarak kadınların cekingenligi de belli bir noktada baskı oluyor. Kurunun yanında ben de yanıyorum yani
+1 yılAklı başında bir insan toplum baskısına maruz kalmaz. Kafan yere bakarsa boynun eğilir.
115 Yorumla- +1 yıl
Eğer onları takıyorsan ve hadlerini bildiremiyorsan zayıfsın ama hatalı değilsin. O tartışılır baskı derken ne konuda baskı yapıyorlar sana açmak istemezmisin?
- +1 yıl
Anladım haksız sayılmazsın. Ateist bir arkadaşım vardı. Askerde cocugu hep dışladılar tek arkadaşı ben tek arkadaşım oydu. İnan o benden 3-4 ay sonra geldi iyiki geldi. O kadar iyi bir insandı. Bence sen başını dik tutmalısın. Ben müslümanım mesela Ateist biri bana saygı gösteriyorsa eğer benim için hiç bir problem yok. O da insan onunda fikri var benim gibi birşey diyemem.
- +1 yıl
İşte. Geçen İslamı benimsemediğimi söyledim. Adam ne yazarsa beğenirsin 'Allahı inkar etme...'' küfür var orada. Dedim , Yaradan'ı reddetmiyorum dini reddediyorum. Hiç hoş değil ateist diye sınıflandırman. Adam diyor ki İslamı reddedersen Allahı reddedersin. Abi :D Tövbe ya... Bu insanlar yüzünden millet ateist oluyor. Müslüman değilsen ateistsin nokta. Bitti. Bu kadar basit. Adama sorsan sen niye inanıyorsun. Ağzı açık bakar. Hak dinidir İslam der. Yürekliyse benim gibi der , bir neden. Ama yok ki abi. Cehennemden korktuğu için dine iman edenden ne bkelersin?
- +1 yıl
Bak bende müslümanım Allaha inanıyorum. Ama sen cehennemden korktuğu için dine iman ede adamdan ne beklersin diyerek bir baskı da sen yapmış oluyorsun. Benim sana saygım var ama böyle devam edeceksen olmaz. Biz müslümanlar Allaha kulluk vazifemizi yapıyoruz. Sen inanmıyorsun amenna birşey demem. Ateist arkadaşım ve ateist sevgilim oldu diyorum sana. Sana saygı göstermeyenler cahil insanlar. Onların herşeye verecek cevabı var. Ama sende cahillik etme şimdi? Bu arada ben 23 yaşındayım sen niye abi diyorsn yaşın kaç senin?
- +1 yıl
İlk öncelikle 'abi' beni sesleniş biçimim oraya takılma. İkinci olarak , Müslümanların hepsine yükelemdim ben yargımı. Ortaya saldım gocunan gocunur hesabı. Ki sen de gocundun. Özel görüşe açık bir soru sormuştum , neden Yaradan inanıyorsunuz veya inanmıyorsunuz diye. Müslümanlardan çok güzel cevaplar geldi. Benim yargım Müslümanlara değil. Ayrıca insan bana nasıl davranırsa ben de öyle davranırım.
- +1 yıl
Neden gocunayım? Sen müslümana saygı göstermezsen müslümanda sana saygı göstermez dedim. Bumu gocunmak? Ateist arkadaşım ve sevgilim oldu dedim sana zaten. Saygı gösteriyorum dedim. sen yazdıklarımı okuyamıyorsan hiç uğraşmayalım bence. Kafana göre takıl ilk yorumum orda diğerlerini boşver. Elalem ne der demek için gelmedik dünyaya
- +1 yıl
O sana nasıl inanmıyorsa saygı göstermiyorsa sende ona aynı şekil saygı göstermiyorsun. İster puta tapar ister ineğe tapar ister cehennemden korkar. Ne beklersin diyerek onlara saygı göstermiyorsan nasıl sana saygı göstermelerini bekliyorsun toplumun?
Benim arkadaşımla tartıştık ama hiç bir zaman cehennemden korkan bir insansın senden ne beklenir diye birşey söylemedi?
Ki bende ona aynı şekilde Allaha bile inanmıyorsun senden ne beklenir diye cevap vermedim. Bunu anlatmaya calısıyorum. - +1 yıl
Senin ki doğru ya da benim ki ne farkeder. şu an bana saygı duymuyorsun. Resmen sen aptalsın diyorsun. Zihniyetime ve inancıma laf ediyorsun. Sonra inancın dar diyorsun. Sen eğer ateizmi savunup tüm müslümanları karşına koyarsan siz aptalsınız dersen senden bir halt olmaz kusura bakma. Onlarda sana sen aptalsın derler.
Afedersin ama sen ateistsin. Ben sana nasıl allaha inanmazsın bu kadar akılsızmısınn? desem
Ondan sonrada desem ki Nasıl olduk diye dinazorların bokundan geldik diye saçma sapan birşey söyleyeceksin. Onada inanmamı bekleyecek kadar bakış acın dar desem kızarsın. Yobaz dersin aynı yobazlıgı Şu an sen bana yapıyorsun farkında olmadan.
İlk okullu birine anlatır gibi anlatıyorum ama direnerek beni anlamamaya çalışıyorsun.
Ben kendimi yorup neden sana müslümanlığı aşılamaya çalışayım ki - +1 yıl
Hoşçakal
Hiç kimseyi takmamam , çevremdekileri yok saymam. İnatla üstüme geliyorlar hala.
13 YorumlaMusluman ulkelerin hepsinde kadin 2. sinif, ne kadar ironik.
16 YorumlaAlkol iciyorsa yolludur
Rahatsa, rahat giyiniyorsa yolludur
Erkek arkadaşı varsa yolludur
Akşam geç eve giriyorsa yolludur.
Kıt düşünceler.12 YorumlaAkp ye oy veriyorsaniz yobaz arabistana gidin gibi lakaplar takilir. Burdan bu yakistirmayi yapan bir zikimi bilmeyen at hirsizlarinin gelmisini gececmisini... bunlarin kafa hic ayik degildir asil yobaz bu durzulerdir
00 YorumlaYanlış anlaşılmam ve işin iç yüzünü öğrenmeden ön yargılı davranan insanların baskısı
10 YorumlaAzizim İlmi ters bilip ve bilmedikleri konularda yorum yapmaları.
10 YorumlaKadınları bir bakış ya da gülüşle bile, namussuz konumuna getiren toplum baskısı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 570 cevap paylaştı.
+1 yılErkektir yapar ama kadin yapamaz cunku o bir kadin
14 Yorumla- +1 yıl
Ve kapali kizin namuslu dindar iyi kalpli sanilmasi.
- +1 yıl
Evet. Maalesef. Burada çok soru görüyorum öyle. Adam yazıyor kapalı istiyorum diye. Tamam ne istiyorsan iste bana ne. Ama parantezde 'bakire' yazıyor. Abi ben Müslüman değilim , bir erkek eli tutmuşluğum yok. Tüm feministliğimi üstüne kusup öldürmek istiyorum böyle var ya üüüfff...
- +1 yıl
Genelleme yapamam ama cevremdeki arkadaslarimdan yola cikarak soyluyorum bana daga zararlari oldu namus ortude degil beyindedir
+1 yılDin ile ilgili konular
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen 👍🏼
+1 yılRamazan ayında oruç baskısı genelde elalem ne der.
15 Yorumla- +1 yıl
Kul kula hesap sormaya kalkıyor işte. Ayrıca yaptıkları şey ibadetin gizliliği ilkesine aykırı :)
- +1 yıl
Supernatural de olsak öyle olma ihtimali vardı :D
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılkadinlarda açik kapali ayrimi mesala
11 Yorumla
+1 yılErkekler ağlamaz sil göz yaşını :D
18 Yorumla- +1 yıl
Aaa sende mi paylaştın? Bu şarkı tam beni anlatıyor ya :D
- +1 yıl
O soruyu sen mi sormuştun :D
Yemin ederim bilmiyordum hiç dikkat etmiyorum ki soran kişiye :D - +1 yıl
Neyse rezil oldum gidip bir köşede utancam ben :D
- +1 yıl
asdfdsga :D güzel espriydi :D :D
Kesinlikle patates ve ip baskısı 😆