En yakın dediğin arkadaş niye seni kıskanır?
Dostluğun ne anlamı kalıyor ki böyle olunca? Halbuki içtiğiniz su bile ayrı gitmezken...
Dostluğun ne anlamı kalıyor ki böyle olunca? Halbuki içtiğiniz su bile ayrı gitmezken...
Neden kıskanıyor ki? Önce bilinmesi gerekli olan şey budur.
Eğer kıskandığı şey bizi mutlu eden bir durum ise, hatayı düzeltmek gerekli çünkü o en yakın arkadaşımız olamaz. Sadece düşmanlarımız bizi mutlu eden şeyi kıskanır.
Fakat kıskandığı şey, bizimle geçireceği zamandan çalacak bir şey ise (bir ilişki haricinde) kıskanması normaldir çünkü, insan kendisi için önemli olan bir kişi ile mümkün olduğu kadar fazla zaman geçirmek ister.
Bilinmesi gerekli olan bir şey de, onun bu yaptığı gerçekten kıskançlık mıdır? Yoksa biz gözümüzü kör edip de onun bizim mutsuzluğumuzu istememesi sebebiyle yaptığı davranışları kıskançlık olarak mı değerlendiriyoruz?
Madenm ki onun en yakın arkadaş olduğunu düşünüyoruz, bu konuyu onunla doğrudan konuşup olayı açıklığa kavuşturmalı ve sorunu çözmeliyiz.
bazı insalarda doyumsuzluk yani kıskançlık denilebilecek bir haz vardır en yakınındakini bile kıskanır o şeyi istediğinden değil onun varda benim niye yok gibi düşünceye kapılır ...
kıskançlığı ve zararı zaten uzağındaki insandan göremezsin ki en yakınından beklemelisin böyle şeyleri...
ve her zaman en yakın diye birşeyi olumlu görmüyorum. kim olursa olsun, seviye iyidir bence...
benim kankalarım çok var öyle yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmedi. bir elma varsa 3'e böylerdik o şekildi. mesela çan sistemi vardı bizim ünide. çocuklar soruları alıyolardı. direk bana haber veriyolardı. ama bazıları vardı. kız not tuttuğu defteri en yakın arkadaşına vermiyodu yüksek alıcak diye.
@KoyBoy iki günde 18 saat çalışmışım o notu çıkarmak için, kendisinin bir yardımı dokunmamış. Vermem doğru mudur ki?
kıskanıyorsa en yakının değildir. aksine senin mutluluğunla mutlu mutsuzluğunla mutsuz olanıdır gerçek dost
Cevap
6Cevap
Merak ettiğim bir şey var. Yakın olduğum arkadaşım var. İki yıldır beni kıskandığını seziyorum. Örneğin makyaja merak salıyorum kendimce birşeyler deniyorum. Mağazada beğendiğim bir ürünü gösteriyorum o an beğendim ya da güzelmiş tarzında yorum yapmıyor. Ama ertesi gün gelince elinde görüyorum. Benim düşündüğüm şeylere asla ters yönde bir şey söylemiyor. Ne alıyorsam nereden aldığımı soruyor. Sonra birden bakıyorum aynısını almış.(bu çok iyi almalısın tarzında yorum yapmıyorum) ya da bir fotoğraf çekmek istediğimde oda hemen telefonunu çıkarıp çekmeye başlıyor. Benimkinden çekelim diyerek telefonunu veriyor. Belki ben bunu çok düşündüğüm için kafayı takıyorum ama gerçekten hoşlanmıyorum bu durumdan. Okulda düzenlenen bir kamp vardı başta ben katılmak istemediğimi söyledim. Oda çok yorucu olacağını katılmak istemediğini söyledi. Daha sonra arkadaş grubunda bu konu açıldı. Fikri değişmemişti katılmayacaktı. Ben katılacağımı söyledim ancak kayıt yaptırmadım. Daha sonra onun kayıt yaptırdığını öğrendim. Ben katılırsam katılıyor katılmazsam katılmıyor. Aldığım sweat modelinin aynısını alıyor ya da trech kotun. Herşeyimiz aynı olsun istiyor. Arkadaşlarım bize şu konuyu anlatırmısın diyor. İki dakikaya geliyorum diyorum birde bakıyorum ki benim yerime anlatmaya başlamış. Siz mi istediniz anlatmasını diye soruyorum hayır o geldi diyorlar. Veya mezuniyet töreni için elbise seçı yorduk herkes elbisesinin renginden modelinden bahsediyor. Kesinlikle siyah tercih edeceğimden kalem etek modeli olmasını istediğimden bahsediyorum. Ertesi gün siyah elbiseler araştırmaya başlayıp bana modeli gösterip mezuniyet için aldım nasıl diyor. bu kadar uzatmamın sebebi kıskançlıkmı değilmi konusunda bana yardımcı olmanızı istemem ve bunlar aklımda kalan olaylardan birkaçi bunlardan belki haftanın 4 günü yaşıyorum. Arama mesafe koymalı mıyım?
iyi gün dostu diye bi tabir var. o kıskanan kişiler işte o iyi gün dostları. iyi gününde yanında ama kötü günde yanında yoklar. gerçek dostluk meraklının dediği gibi iyi kötü gününde hep yanında olanlardır. kıskançlık giriyorsa zaten o dostluk dostluk olmaktan çıkar
bu çok güzel bir soru genelde başıma geldi bu yüzden kimseye güvenim kalmadı ailemden başka. bence bu tip kişiler yanındakini çekemiyor kendinden üstün kimse olmasını hazmedemiyorlar daha doğrusu bu tarz kişiler kendilerindeki aşağılık kompleksini tavan yaptıranlar
çok basit neden en yakınız çünkü ikimizde benciliz...
eğer en yakın arkadaşım diyorsan kıskanmıyordur yalnış anlamışsındır.
kıskanması o kadar değilde helde hasetse çok da tehlikeli oluyorlar...
Senin kuyunu kazmaya da başlıcaktır. Dikkatli ol ;)
Çekemediği hususları gözüne gözüne sokup iyice kudurtmak lazım ki kendine gelsin kabullensin var olan durumu hallice =)
Unutma ki;
Sonunda İyiler Mutlaka Kazanır ;)
insanlar bu zamanda böyle ne yazıkki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar